18 Aralık 2014 Perşembe

Mutluluk veren bir telefon, bir SMS ve bir e-posta... Ve çekiliş sonucu :)

Bir telefon:
Filiz Türkocağı için bir deli nazarlık yapmıştım hatırlarsan sevgili okur :) Çok severek, çok özenerek hazırlamıştım bu nazarlığı, Filiz Abla da çok sevmişti :) 
İki gün önce aradı beni ve dedi ki "Pinterest hesabıma bakar mısın?" 
Baktım ve öyle çok mutlu oldum ki gördüğümden :) Filiz Abla benim onun için hazırladığım nazarlığın kanaviçe desenini çalışmış :) 
Çok ama çok heyecanlandım görünce, biraz da gururlandım haddim olmayarak ;)
Düşünsene kimbilir kimler işleyecek bu deseni, kimlerin hayatına gireceğiz bu sayede ;) Çok ama çok teşekkür ediyorum Filiz Abla, o güzel ellerinden öpüyorum... 

Kaynak: Pinterest 


DELİ NAZARLIK KANAVİÇE ŞABLONU-FİLİZ TÜRKOCAĞI
***************
Bir SMS;
"Sayın Esen Can, bağışladığınız kan ihtiyaç sahibine ulaşmıştır. 3 kişiye hayat, doğaya ise 1 fidan armağan ettiniz. Teşekkür ederiz." 
Rica ederim Kızılay'cım, asıl ben teşekkür ederim, bu güzel mesajla dünümü aydınlattığın, beni mutlu ettiğin için :) 
***************

KEÇE BAYKUŞ ÇANTA
Ali Deniz'in okul arkadaşlarından İrem'in doğum günü için hazırladım bu çantayı :)
Bu sefer değişik olsun dedim, ilk kez denedim ve sonuç da iyi oldu sanki :) Sevimli bir şaşkın baykuş çıktı ortaya :) 

**********
AŞK OLSUN diye... 


KEÇEDEN AŞK DUVAR PANOSU
Ben bu Aşk duvar panosundan daha önce de epey bi yaptım. O zamanlar anlatmış mıydım bilmiyorum ama kısaca anlatayım yine de bilmeyenler için :)
Gerçi önce sen bana söyle "Nelerin var elinde, evinde, hobi odanda, dolabında? Aşk'a dair ne biriktirdin bugüne kadar? ;))
İlahi, şaka yapıyorum, elbette aşka dair pek çok şey vardır gizli hazinelerinde :)
Şöyle ki; kalıp çıkarıyorsun önce istediğin ebatta ve karakterde harflerden, sonra onları  güzelce çiziyorsun keçeye ikişer adet ve  kesiyorsun itinayla, Birleştirmeden önce üstlerini süslüyorsun. Sonra iki parçayı birbirine battaniye dikişiyle dikiyorsun. İçlerini doldurmak zor geldği için bu kez böyle dikiverdim. Sonra birleştirmek için aralara boncuklar koyuyorsun, en alta bir kalp sallandırdım, sen ne dilersen onu koy, üste de asmak için bir zamazingo (bunun adını bilemiyorum tam da o yüzden böyle yazdım, askı yeri, askılık, sap vs.??? Ne ki o?) oldu bitti işte, al sana bir yılbaşı temalı AŞK :) 


Üsküdar'da Bir Afiş..
Nerde yapılıyor bu konferans; çoğunluğun Müslüman olduğu bir ülkede, ne ihtiyaç var müslüman  ailenin özellikleri için konferans düzenlemeye? Başka mevzu mu kalmadı arkadaş!
Bir bana mı acayip geldi bu afiş?

BONUS
Üsküdar bir komik semt, daha önce de pek çok fotoğraf paylaştım Üsküdar'a dair :) 

Bu ilan da onlara ek olsun :)
Ve burdan da Türk Dil Kurumu'na bir çağrı yapalım :) 
Bundan gayrı İngilizce "Air bag" kelimesi Türkçe'de tedavülden derhal kaldırıla ve vatandaşın da yazdığı üzere "Herbek" olarak literatüre geçe :)) 
Vee geldik sonuncusuna :) 
Bir e-posta:
Der ki, hocanın gönderdiği sunum sınavı notları konulu e-posta: 
Esen Can 95 
Ne oldu sevgili okur :) Geçen posttaki 70'i beğenmedin di mi :) Buna ne diyorsun peki??? 95 yahu, yani 100'e 5 kalmış, sadece 5 :)) Yüksek lisansta görüp görebileceğim en yüksek not bu sanırım ama olsun tadını çıkarmalı şimdi ve hatta demeli ki :) 
Helal olsun bana, helal olsun :))) 
*******
Az daha unutuyordum, semoş'un çekilişindeki üç talihliden biri ben oldum, yılbaşı çelengi kazandım :) Al sana bir mutluluk sebebi daha :) Geldiğinde gösteririm sana da :) 
******


2Balık1Kedi'den Gelen Yılbaşı Kartım :)
Çoook teşekkürler Esracım, bayıldım yaratıcılığına :) 

Gelelim çekilişimizin sonucuna :)
Kazana Videodan da görüldüğü üzere KUKİNİN TASARIM ATÖLYESİ
Tebrikler ;)




22 yorum:

  1. Tebrikler 95 almışın :)
    baykkuşa ben bayıldımmm...aşk a da :)
    o afiş konusunda da hemfikirim..
    mutlu bir haftasonu diliyoruuummmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler loveandsmile :) Nasıl oldu bilmiyorum ama aldım vallahi :)
      Hafta sonu mutlu geçti, ben de o zaman mutlu haftalar dileyeyim sana :)
      Sevgiler :)

      Sil
  2. Beş puanı nereden kırdı acaba : ) Bu arada aşk'ı çok sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok güldüm yorumuna Yazdan Kalan yahu :) Kıracak elbet ama düşünsene bi 95 :))
      Aşk'ı ben de çok seviyorum, hem bu halini hem de diğer tüm hallerini :)
      Sevgiler :)

      Sil
  3. Süpersin canım ya.. Maaşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah canım yaa, süperlik kim ben kim, sağol ama çok :)
      Maşallah sana da :)
      Sevgiler Elvancım :)
      Niye yazmıyosun sahi artık bloğa?

      Sil
  4. Ahh, çok sevindim, çok beğendim, işleyeceklerden biri de benim sanıyorum :))

    Eğitim ortalaması ilkokulu geçemeyen bir toplumda kullanılan her şey yabancılara ait olursa, ne derdimizi anlatabiliriz ne karşıdakini anlayabiliriz..Yakında Müslüman ailede Türkçeye giriş dersleri başlar da, artık ona bile şaşıramaz oluruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel olur, bizler de görürüz di mi işlersen :)
      Ne acı aslına bakarsan halimiz ahlvalimiz, komik ama trajikomik...
      Şaşırmak öyle sıradan ki artık, yadsıdık herşeyi gitti, sakince, koyunca kabulleniyoruz-ne yazık ki... O yüzden bu dersler, seminerler, bitmez bitemez...

      Sil
  5. Her haber ayrı bir mutluluk sebebi Esen'im, senin hafta sonu tatilin erken başlamış, şablon çok güzel olmuş, not icin de tebrik ederim canım, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Öyle oldu vallahi Baharcım :) Hafta sonu da süperdi, çok yoğundu ama çok süperdi vallahi :)
      Çok teşekkür ederim, çok öperim :)

      Sil
  6. mutluluğun daim olsun arkadaşım, sonu hiç gelmesin:))) ilk fırsatta nazar boncuğunu ben de işleyeceğim, keçelerinin renklerine bittim, müslüman aile diye yeni bir sınıf mı açmışlar, yaaa artık güleriz ağlanacak halimize olduk. TDK şu ara seni duyar mı ki, alelacele uygulanması gereken bir Eski Türkçe varken:)) hediyeni güzel günlerde kullan, %100 hak ettiğini düşündüğüm notunu da tebrik ederim. oh, yoruldum be, ben okuduklarıma yorum yazarken bir hal oluyorum sen nasıl yazıyorsun bunları arkadaşım:))) öptüm kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Molacım, keşke bu hafta da öyle geçse, böyle güzel güzel haberlerle :) işlersen göster e mi deseni :)
      Açmışlar ve işin tuhafı öyle çok ki bu tür sosyal faaliyetler, ya da belki Üsküdar Belediyesi bu hususta çok hassas, her gün bir başka afiş...
      Biz teklifimizi yapalım da TDK'ya, Osmanlıca furyası geçince eğilirler belki bu hususlara :)
      Çok teşekkür ederim güzel arkadaşım, yazmak benim için çocuk oyuncağı :)
      Öperim çok çok...

      Sil
  7. tek tek yazmaya gerek yok şöyle diyebilirim: HARİKASIN. güzel kalbin, güzel el işlerin, azmin, duyarlılığın....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim, çok sağol Özlemcim :) Çok mutlu etti beni güzel yorumun :)

      Sil
  8. Merhaba Esen Hanım, sunum notunuzu tebrik ederek başlayayım ben de. Bloğunuzu bir süre önce keşfettim. Üslubunuzun samimiyeti ve bazı çalışmalarınız hoşuma gittiği için ara sıra bakıyorum. Lakin bu postunuzdaki konferans ilanı fotosuna yaptığınız yorum şaşırttı ve üzdü beni. Çoğunluğu Müslüman olan ülkedeyiz amma velakin dinimizi ne kadar biliyoruz? Evlerimizi "noel ağacı" ve nazarlıklarla süslemek dinimizde nereye oturuyor dersiniz? Malumunuzdur eminim, biri Hıristiyan adeti diğeri ise İslam öncesi adetlerden. Allah hepimizi dinini layıkıyla yaşayanlardan eylesin. Daha çok şey yazılabilir fakat uzatmak istemiyorum. İlan sizin ilginizi çekmese de saygı duyup sessizce geçmenizi beklerdim.
    Selamlar
    Nurbanu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nurbanu hanım :) Sunum notu benim için de sürpriz oldu ;) Bakalım finallerde ne yapacağım...
      Üzülmeyin yahu, bu benim düşüncem, Bana aşırı geldi, gereksiz geldi bu konferans, lakin size çok elzem gelmesini de anlayışla karşılarım... Evimdeki çam ağacını her sene çocuklarla süslüyoruz ama biz buna sizin gibi "noel ağacı" demiyoruz da yılbaşı ağacı diyoruz. Yeni yılı coşkuyla, heyecanla, umutla karşılıyoruz her sene, sanıyorum bu da genlerimden geçmiş bana :) Rahmetli ananem bundan 70 yıl önce köyde yılbaşı gecesi için kendi beslediği hindilerden kesermiş çocuklarına, annemin ananesi de boyalı yumurtalar getirirmiş torunlarına. Ve nasıl da dindarlarmış, çarşaf demeyeceğim ama yeldirmeyle gezerlermiş. Size aykırı gelen Hristiyan adetlerini, islam öncesi adetleri hiç yadırgamıyorum, bilakis bana heyecan verecek bu türden bence "masum" pek çok şeyi yapabilirim, uygulayabilirim hiç çekinmeden. Din benim için şimdiki manasından çok farklı çünkü. Din doğumla başlayıp ölümle biten süreçte her anımda benimle ve ailemle... İyi insan olmaktan başka da bir gayem yok, yaradanla aramdaki o özel bağı da hep korudum, koruyacağım inşallah, verdiklerine ve vermediklerine binlerce şükürle...
      Yalnız nazarlıklarım için söylediklerinize çok kırıldım, zira benim için öyle çok değerliler ki :) Onlardan medet ummuyorum elbet, çocuklarımı nazarlardan korumak için malunumuz olduğu üzere dualarımız var çok kuvvetli, onlara sığınırım, nazarlıklarıma değil ama onların bana verdiği enerjiden de asla mahrum kalmak istemem...
      İlan ilgimi çekti bilakis ama daha önce pek çoğuna sessiz kalmama rağmen buna kayıtsız kalamadım, hala söylüyorum "bence" gereksiz bir konferans ama size de saygı duyuyorum...
      Kalın sağlıcakla...

      Sil
  9. Esencim ne güzel haberler var bu yayında, tebrik ediyorum hepsi için :)) Cahili boldur ülkemizin maalesef, bu kadarını yazmayı başarmış en azından, hiç okuması yazmasi olmayan öyle çok insan var ki hala :( Hem de çok uzağa gitmeye gerek yok, büyükşehirlerde bile var, batıya göçün bu kadar yoğun olduğunu düşünürsek çok şaşırmamak lazım. Üyesi olduğum dernekte her yıl okuma yazma kursu açıyoruz, inan o kadar çok talep var ki. Müslümanlık konferansı yerine birazda böyle işler yapsalar daha faydalı olacaklar memlekete ...Herkes dininin gereklerini gayet iyi biliyor zaten.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülyacım çok teşekkürler :) Çok mutlu ettiler geçen hafta beni bu güzel haberler, devamı hepimiz için gelsin inşallah...
      Var yaa, maalesef çokca var, eğitim şart diyorlar ya, her kademe için şart sahiden de..
      Senin gibi düşünüyorum bana da çok gereksiz gelen bir şey ama devir böyle bir devir Hülyacım "din çemberinde" bütün herşey...
      Biliyoruz tabii ya, ne güzel yazmışsın, müslüman olan herkes biliyor zaten, ufku açacak, insanı bir adım öteye taşıyacak başka başka şeylerde verseler şu konferansları keşke...
      Sevgiler, öperim çok

      Sil
  10. Esenciğim, ben önce çekiliş sonucu ile başalayacağım, kazanan arkadaşımız hediyelerini güle güle kullansın. Sonra sunum notun için tebrik ediyorum arkadaşım :) o güzel nazarlıkların da meşhur olmayı hak ediyordu artık, işleyenleri de bakanları da mutlu edecek ne güzel:) Ali Deniz' in sınıfındaki kızlar çok şanslı, hepsi tek tek takıyor koluna şirin çantalarını. Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Esracım :) Çıkmadı sana, inşallah bir dahaki sefere diyelim :)
      Çok güzeller di mi sahiden de, dün de Camocağı Şenliği'ndeydik Mehtap Ablayla ve nazarlıklarım çok beğenildi :) Ben de çok mutlu oldum. Yenilerini yapıcam inşallah ;)
      Ali Deniz'in sınıfındaki oğlanlara da dinazor yapsam diyorum, şöyle azcık büyük oyuncaklar, içleri silikonlu, sen oğlan annesisin, söylesene severler mi? Haksızlık etmeyelim di mi hep kızlara çalışarak :)
      öperim çok çok

      Sil
  11. son bi saattir okuduğum yazılardan adeta içim şişmişti ki sayfana geldim bu neşeli ve yaratıcı yazıyı ookuyup keyiflendim.hah şimdi birde kahve yaparım kendime daha ne olsun. aaa dahasıda alırım elime yoyolarımı müzik dinleyerek dikerim :)) yane birde iştah açtın bende bu güzelliklerle.
    tebrik ediyorum seni esenciğim:hem not konusunda,hem kan konusunda hemde Filiz hanımın süprizi konusunda. ve tüm bu güzel işler için ellerine sağlık.
    dipnot:aile ile ilgili söyleyecekleri çok şey oluyor o konferanslarda.özellikle kaç çocuk,kaç eş ve nasıl okul konuları konuşuluyordur ellam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooooo :)) Süper bir yorum girişi :) Ziyadesiyle mutlu oldum Dolunaycım, çok sağol :) Yap tabii kahveni, keyif zamanlarındasın madem, gönlünden ne geçerse onu yap :) Keyfin bol olsun arkadaşım :)
      Çok teşekkürler, güzel haberlerimiz bu hafta da bol bol olsun inşallah :)
      Dipnota dipnot :) Ne fena di mi, yarattıkları algı ne fena insanlar üstünde :(( Çaresizce seyrediyoruz maalesef...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.