25 Aralık 2014 Perşembe

Ayva Tatlısı Eşliğinde Sohbet...

Ayva Tatlısı yaptım dün akşam :) Senede bir ancak yapıyorum zaten ama çok da güzel bir tatlı aslında, niye daha sık yapmıyorum ki? Yapayım, temam temam...
Eski tarifimle yaptım yine :) Azcık çılgın azcık tuhaf bir tarif tamam ama garantili de yani sevgili okur, haksızlık etmeyelim. Tam uyarsan tarife gör bak ne güzel bir tatlı çıkacak ortaya :) 

Mutfakla aram çok yok aslına bakarsan, senin de şahit olduğun üzere mutfakta harikalar yaratamıyorum ve zaman zaman-yok çoğu zaman- basit, az vakit alan, azcık uyduruk yemekler yapıyorum. Misal tava böreği, patatesli yumurta, mücver gibi yemekler, yanına ilave bir yine  uyduruk yemekle öğün olabiliyor bizde. Misal tarhana, makarna, pilav vs. gibi... Rahatsız mıyım peki bu durumdan, zerre değilim. Ruhum bazı konularda ziyadesiyle tembel. Saatlerce yemek yapmak istemiyorum, kıymetli vaktimi başka başka işlerle harcamak istiyorum. Ama misal saatler süren aşureyi yapmaya da, sabahtan başlayıp, akşama ancak olan Alman Pastası'nı yapmaya da hiç üşenmiyorum. 
Bir de benim yemediğim, sevmediğim hiç bir şeyi çocuklarıma pişirmiyorum. Bak bundan ziyadesiyle rahatsızım işte. Bu biraz haksızlık onlara. Ama sonra diyorum ki kendi kendime, brüksel lahanasını, brokoliyi, mantarı yememekle ne olur ki, sen de bol bol yedirdiğin taze fasulyeye, kabağa say, onlar da sebze... 
Ezcümle mutfak benim dengesiz olduğum bir alan neticede. Her hafta kendi kendime bu pazar ödevini düzgünce yap, malzemeleri tedarik et, çocuğunun okulda gurur duyacağı bir pasta vs. gönder okula diyorum ama sonuçta yine ortaya çıkan son derece sıradan bir kek ya da kurabiye oluyor :( Gerçi tadları güzel ama niye benim çocuğum boynu bükük kalsın okulda, öbür arkadaşları anneleriyle gurur duyarken, benimki öyle mahçup bakakalsın. :(( Tamam bu hafta sonu için güzel bir planım var sevgili okur, takip et beni ;) 
Eskiden yani bekârken tek başıma takılmayı çok severdim. Sinemaya giderdim, İstiklal Caddesinde çok gezerdim, öyle hovarda takılmak, yemek yemek büyük keyif verirdi bana. 
Şimdilerde çocuklar nedeniyle öyle az ki böyle zamanlarım. Elbette eskisi gibi olmaz, olmayacak da ama her fırsatı da değerlendiriyorum :) Açıköğretim sınavları vardı ya, işte o zaman sabahtan gidiyordum sınavlara, atıyordum kendimi bir güzel pastaneye, pastaları götüre götüre, kah ders çalışıyordum kah gazete okuyordum :) Şimdilerde de yüksek lisans için cumartesi sabahları erken çıkıyorum evden, bir pastanede keyif içinde kahvaltımı edip öyle gidiyorum okula. Yalova'ya mı gittim, ille her seferinde kızlarla buluşuyorum, annem çocuklarla ilgilenirken ben birkaç saat kafama göre takılıyorum. Pazara gidiyorum, bazen sadece Nehir'le "anne kız sır kafe" saatlerimiz oluyor :) Ve ben böyle zamanlarda yenileniyorum, enerjim yükseliyor çok, çok da mutlu oluyorum, e ben mutlu olunca da çocuklar da zaten, kocam da öyle. Zaten bence akıllı olan adam, eşinin mutlu olması için elinden geleni yapar ki bütün aile mutlu olabilsin. 
Niye anlattım bunları, sen de bana söyle şimdi, senin de böyle kendince küçük kaçamakların var mı, tek tabanca takıldığın zamanlar, en mutlu olduğun, keyif aldığın, kendini teneffüse çıkardığın zamanların? Belki kopya çekicem, ne biliyosun? ;)

AYVA TATLISI

******

İMAJ MÜHİM
Ali Deniz de yeni yılda böyle bir imajı uygun gördü kendine çocuğum :) Nasıl beğendiyse bu halini, aynanın karşısına geçip geçip "Anne çok güzel oldum di mi?" deyip durdu. Yaaa çocuğum, hem de nasıl :) 

Semoş'un çekiliş talihlilerinden biri de bendim hatırlarsan, işte ondan geldi bu güzellikler, Ali Deniz takke yapmayı uygun gördü ama aslı aşağıda görüldüğü üzere bir sepet onun :) üstüne çiçeği de ben kondurdum :)
Bir de yılbaşı çelengim var, onu da ofisimin kapısına asıverdim. Nasıl güzel bir insansın sen semoş, yazmışsın ya hani kartta, bilmukabele arkadaşım, ben de seni iyi ki tanımış ve sevmişim :)
Sağol..

ÇEKİLİŞ HEDİYELERİM 
Gördüğün üzere bu postta keçe yok, elişi yok ;) O sepetin içine koyduğum 10 adet cüzdan var ama sana göstermeye hazır değiller henüz, diktim ama süslemedim hiçbirini, bu akşam Aramızda Kalsın'ı izlerken hepsini tastamam edeceğim inşallah :)

Kal sağlıcakla sevgili okur! Muhabbetle...

Not:  Ülkercim, bak şekerim buldum aradığım ağacı :) Pinterest'ten tesadüfen buldum hem de, adı Keçi Söğüdü diye geçiyor. Bak resmine bi ;)

KEÇİ SÖGÜDÜ

22 yorum:

  1. şükür kavuşturana diyesim geldi o ağacı seninle hepimiz merak etmiştik :) Kaçamak vakit ayırmak kendine çok iyi geliyor insanın ruhuna ne güzel yapıyorsun fırsat buldukça hep yap;) AliDeniz çuval giyse yine aynada anne çok güzel diyebilir çünkü çok güzel bir çocuk gülüşü bakışı yeter.Tatlının görüntüsü çok güzel eminim tadıda öyledir.Mutfakta da çokvakit geçirip bide onu yapmayı ver boşverr çocuklarınla koca kişinle hobilerinle daha güzel vakit geçir ve daha mutlu ol en önemlisi bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükür :) Tesadüfen buldum onu da, bi sevindim ki, İngilizce adı yazıyordu, hemen çevirttiriverdim Google'a :)
      Yapıyorum vallahi Sevilim, hem de her fırsatta :) Ali Deniz çok alem yaa, abuk abuk kılıklara sokuyor kendini ve hep çok güzel olduğunu düşünüyor, bozmuyorum ben de :)
      Sen sevmiyorsun bu ayva tatlısını ama valla süper bak :)
      Ne güzel demişsin, aynen dediğin gibi, sıkıcı, yorucu, daraltıcı işlerden hep kaçtım, kaçıyorum da...
      öperim çok çok, yaz artık lütfen :)

      Sil
  2. Mükemmelliyetçiliği bırakmakta fayda varmış, geçte olsa öğrendim bende, temel önemli olan ve inan üzerine düşülmeyen çocuklar daha sağlıklı, daha özgüvenli, sakınan göze çöp batıyor kısaca :)) Küçük kaçamaklara gelince uygulamasaydım neler olurdu bilmem, annenin mutlu olması çocukların en büyük avantajı, mutluluk hoşgörüyü beraberinde getiriyor yoksa evde terör mü var ne???? Bir de anne en önemli rol model olduğuna göre bireyselleşmeyede örnek olacak bu kaçamaklar, yani aynen devam canım :)) Ali Deniz e de, Nehir ciğe de kocaman öpücükler, tatlını deneyeceğim, şöyle bol kaymaklısından :)))Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok rahatım ben Gülaycım ya, karşımdakini yani kocamı rahatsız edecek kadar üstelik. O da o kadar titiz ki aksi gibi ;( Hoş öbür türlüsü olsa, ikimiz de aynı kulvarda olsak o zaman da birlikte yaşamazdık sanırım... Çocuklar konusunda haklısın, ne kadar rahat olursan onlar da o kadar kolay büyüyorlar...
      Gerçekten de aksi bir kadın evdeki terörist resmen, o yüzden de mutlu aile için mutlu kadın :)
      Sen de biliyorsun ya işte, aynen devam edeceğim inşallah :)
      Dene bakalım, bak nasıl enfes oluyor tadı :)
      Öperim çok çok canım

      Sil
  3. İmajını sevsinler. Güle güle kullan hediyeleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdik vallahi, çok sevdik hem de Yazdan Kalan :) En çok da kendisi :))
      Sağol, daha iyileri senin olsun :)

      Sil
  4. Keyifli takılmalar Esencim en güzelini yapıyorsun arada sıradada olsa kendimizi şımartmak iyidir yoksa tekdüze hayat çok zor hediyelerini ise güle güle kullan her ikiside çok şeker sevgiler canım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl iyi geliyor biliyor musun o küçük molalar bile Meltemcim :) Sen üç çocukla daha da çok ihtiyaç duyarsın değil mi?
      Hem de ne, misler gibi iki saat, pasta-çay eşliğinde :)
      Çok teşekkürler, ben de çok sevdim hediyelerimi :)

      Sil
  5. Ben mutlu et ki mutlu ol '' kısmına deyinicam..Eee madem biz keyifli olunca onlar da keyifli oluyor, madem biz sinirli ve stresli olunca onlar da strese giriyor; senin de dediğin gibi hep mutlu etmek için fikirler üret,çabalar sarf et,bizi sinirlendirecek her şeyi imha et,ortadan kaldır veya yapma ki hepimizin keyfi yerinde olsun diymi:))??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, aynen dediğin gibi şekerim, bu domino taşı gibi, bir başladı mı, mutluluk da, mutsuzluk da bulaşıcı.. Biz mutluluk bulaştıranlardan olalım. Bunun için de fırsat verenler olsun etrafımızda, köstekleyenler değil :)
      Öperim çok çok Serpilcim :)

      Sil
  6. Yahu Esen'cim, şimdi bir daha baktım da yazışmalarımıza sen ne de güzel tarif etmişsin ve brn de ne kadar çok bilememisim. ;) Oysa adını ilk öğrendiğimde vuruldugum bir ağaç idi bu güzellik. Oh ama nihayet öğrendik rahatladık şükür. Sağol hatirlattigin hatta bir daha öğrettiğin için.
    Akıllı adam karısının mutlu olmasını önemseyen adamdır acaip doğru bir tespit ben de katılıyorum sonuna kadar.
    Benim kaçamaklarım var mı diye düşündüm de kendim kendime özel anlarım diye çıkamadım işin içinden. Bunu da ayrıca bir değerlendirmem lazım bence.
    Öperim hepinizi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkolsun Ülkerim, demek biliyordun bir de, bazen olur öyle, konduramazsın, resme yerleştiremezsin ;) Boşver bulduk ve dediğin gibi rahatladık ya :) Ne oldu gerçi bulduk da! Onu da tam bilemedim şimdi, niye inat ettim o kadar öğrenmeye onu da bilemedim bak :)))
      Aynı düşünüyorsun di mi sen de, erkekler tam olarak bizim gibi düşünmüyorlar çoğunlukla ama haksızlık etmeyeyim azcık asabi olmasına rağmen kocam o kategoride değil çok şükür :)
      Yok di mi, e yapsana sen de, kendi kendine keyifler uydursana böyle böyle, değerlendir lütfen şekerim :)
      Öperim çok çok

      Sil
  7. Benim var arada sirada kacamaklarim ablam
    alip basimi bos bos dolaniyorum yada bisey almasamda magazalara bakiyorum
    yada bi yere oturup elimede havanin durumuna gore ya bi cay yada bi ayran kola alip gelip gecenleri seyrediyorum
    insan bazen isten ve evden 1saatte olsa uzak kalmak ihtiyaci duyuyor
    Ali Deniz yine fit olmus gulen bebem bizde oyle derler
    Kendine iyi bak ablam
    cocuklari optum
    hatta iyi hafta sonu diliyorum
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süpermiş seninki de Burcu :) Haklısın gerçekten de bi başına kalmak istiyor insan bazen, kalmalı da :)
      Ali Deniz'in hayranı çok :) Senin oğlun kaç yaşında?
      Öperim çok ben de, iyi haftalar olsun canım

      Sil
  8. Benim de bir Nehir'im var yenilenmemi sağlayan ve bilmeden ediniverdiğim tebessümlerimin sebebi. Ali Deniz de süper pozlar vermiş , çok karizmatik. Tüm iyi dileklerim karmaşık mutfak alışkanlıklarında kendi ahengini yaratmış siz güzel aileye :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nehir dediğin sahici bir nehir, bilerek konmuş isimleri sanki! Tanıdığım Nehir'ler hep ışıklı, özel sanki, ya da belki kuzguna yavrusu misali... Allah bağışlasın :)
      Kadriye Zihni Erdem, çok sevdim kaleminizi, daha önce okusaydım, bilseydim keşke...
      Sevgiler bizden de çok çok...

      Sil
  9. Esencim, kaçamaksız olur mu, mümkün değil. Arada kaçarım ben de, her şeyden uzaklaşmaya çalışırım. Hepsi kafamın içinde benimle gelir ama olsun. :))
    Ali Deniz çok tatlı olmuş, çok öperim onu:))
    Sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz di mi :) İlginçtir benimkiler pek gelmiyor Hülyacım, onları bırakmayı bir böyle kaçamaklarda bir de gece yatağa yattığımda başarabiliyorum, darısı başına :)
      Ali Deniz de seni çok öpüyor teyzesi :)
      Sağol canım :)

      Sil
  10. tatlı enfes görünüyor, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi sadece görüntüsü değil tadı da öyleydi minik mini :)
      teekkürler, sevgiler :)

      Sil
  11. mutlu seneler esencanim...
    tatlimida aldim gidiyorum:)))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyetler olsun Cihan Abla :)
      Mutlu seneler, sevgiler :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.