15 Aralık 2014 Pazartesi

ALİ DENİZ'İN MUTFAKLA İMTİHANI :) BİLUMUM KEÇELERLE BİRLİKTE...

İstirham ederim bu posta başlamadan evvel, şu postu oku, bundan tam da bir yıl önce yazdığım postu oku ve gör hedefe ulaşmadaki istikrarımı :) 
Demiştim di mi sana, "Jamie Oliver yetiştiriyorum diye!" :) Hülyacım, sen de oku :) Gerçi altına yorum da yazmışsın ama ne demiştik zaman hain, zaman acımasız ve zaman unutturucu :))
Çocuğum nasıl aşama kaydetti gör bir, limon sıkıp, mikserle çırpmaktan öte, hamur yoğuran bir yetenek haline vardı :))) E bi nevi öyle ama, çok da komik kabûl ;) Beni gözlemleye gözlemleye aynı benim gibi hamur yoğurur oldu kuzum :) 
Neden böyle yapıyorum peki, her fırsatta, Ali Deniz her istediğinde onun mutfak faaliyetlerinde ortalığa döke saça bana yardım etmesine imkan tanıyorum? E dedik ya sevgili okur, Jamie Oliver yetiştirmek kolay mı :))) (Gerçi bugünlerde "Büyüyünce ne olacaksın Ali Deniz?" sorusuna, ısrarla "Yobot!" diye cevap verse de ;) )
Yok tabii, latife bu, esas gayem, "kalbi ılık" bir erkek çocuk yetiştirmek. Bu benzetmeyi de şu aşağıdaki facebook paylaşımından öğrendim :) çok da hoşuma gitti ;)

ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYESİ
Tarif CafenoHut'tan ;)


Asıl gayem, annesine yardımcı, ilerde kız arkadaşına, sonra eşine, çocuklarına ve nihayetinde yaşadığı dünyaya faydalı bir küçük adam yetiştirmek. Bilsin ki, bu işler de var hayatta ve bunlar kadın işleri değil yalnızca. Elinin hamuruyla erkek işine bin yıldır bulaşan akıllı, yetenekli kadınlar olduğu gibi, kadın işi bunlar diyen erkeklere inat, mutfağa da giren, ev işlerine de yardım eden bir evlat olsun diyedir çabam...
İstiyorum ki babası gibi her koşulda başının çaresine bakabilsin. Ve tıpkı babası gibi karısının hayatını kolaylaştıran bir eş olsun... Diyorlar ki facebook ve instagramda "Ali Deniz'i alan yaşadı!" ;) Geline yatırım bir nevi benimki ;))
ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYESİSen zencefili azcık azalt ama e mi, büyüklere âlâ ama küçüklerin azcık dilini ısırıyor yerken yoksa :) 

ALİ DENİZ MUTFAKTA
Nasıl bu kadar çabuk büyüyorlar ve biz farketmiyoruz, hayret! Aradan bir yıl geçmiş... 


Ali Deniz'in okulunda "Anne-Çocuk Etkinliği" vardı dün :) Nehir'i de aldık gittik ;) Bir yılbaşı çelengi ve bir de çok güzel bir yılbaşı kartı hazırladık :) Çok güzel bir etkinlikti. Bu vesileyle beni ziyadesiyle güzel gösteren bu fotoğrafı aşırdığım Bilge Öğretmene ve emeği geçen tüm Kita Anaokulu öğretmenlerine bir kez daha çok teşekkürler  bu güzel etkinlik için :) 
KUZULAR VE ESERLERİ :) 

Ali Deniz'in Yılbaşı Çelengi :) 

Cumartesi akşamı bir çelenk de ben yaptım :)
Şöyle ki ;)


YILBAŞI ÇELENGİ
Kokinalı, mokinalı, elmalı, melmalı, mantarlı, mantarlı :)))


YILBAŞI ÇELENGİ YAPIMI
Çuval ipi, çuval bezi ve iki katıyla daire haline getirdiğim azcık kalın tel kullandım. Maliyeti pek çok düşük bir çelenk oldu böylece :) Önce şeritler halinde kestiğim çuval ipini doladım daireye, sonra da iple sağlamlaştırdım. Askı için de yine elimdeki teldem kullandım.
Çelengim iskeleti hazır olunca da geçen seneden kalan süslerimi ve bu sene English Home'dan aldığım kokinalarımın bir kısmını sıcak silikonla güzelce yapıştırdım :) 


KOKİNALI KEÇE ÇANTA
Bu kokinalar da English Home'dan aldıklarımdan apartma :) 

KEÇE ÇANTA
Bu fıstık yeşili çantalar beni sinir etti yani, yeter artık, herşeyin de bir sınırı var, bu da son olsun bir müddet fıstık yeşili görmeyeyim yahu!



HEDİYE PAKETİ
Kese kağıdından yaptım :) Zarif ama di mi ;) 

KEÇE CÜZDAN
Bir de buna bak ;) 

KEÇE CÜZDAN
Çok mu sıkıldım yeşil, kırmızı, beyazdan :) E o zaman sen de buna bak ;) 
KAN BAĞIŞI
Kan bağışı kampanyası var üniversitede, ben de gittim bugün kan bağışladım. Daha önce de her geldiklerinde başvurdum, kiminde verebildim, kiminde değerlerim tutmadığı için kan veremedim.
Bir dahaki sefere ilik bankası için ilik de bağışlayacağım ;) Kan, ilik, organ... Ne varsa fayda sağlayabilecek tümünü bağışladım ve bağışlayacağım ömrüm vefa ettikçe...
NOT:
Derslerden ne haber dersen, birinden 70 aldım, öbürü henüz açıklanmadı ;) Az di mi 70, e bence de az ama n'apalım sevgili okur, bu şartlarda bu kadar oluyor ;) İyi di mi 70, e iyi tabii, bence de gayet iyi :))

Öperim pek çok...

26 yorum:

  1. Ali deniz bil ki kutlu bir çocuksun annen de pek kıymetli elin her işe bulaşsın annen seni hayata hazırlıyor hemde ne hazırlama .. kimselere muhtaç olmayıp üreten becerikli bi o kadar kadir kıymet bilirsin .. böyle düşünen anneler artsın istiyorum
    ne mutlu size zencefilli kurabiyeye gelecek olursak kesinlikle denenebilir
    keçe cüzdanlar kapı süsleri onlara laf yok eline emeğine güzel yüreğine canına sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah dediğin gibi olsun Benim Küçük Dünyam :) Bana gelince aslında pek çok kişiye göre çok da iyi anne sayılmam :( Elinden geleni yaptığım doğrudur ama ;)
      Zencefilli kurabiyenin tarifi garantili, bayılıyorum biz ailecek :)
      Çok teşekkürler bu güzel yorum için :)
      Sevgiler

      Sil
  2. Hepsi çok güzeller :) O kurabiye yapan eller hele tam yemelik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Tubacım :)
      Bilekliği de pek fiyakalı di mi :)
      Sevgiler

      Sil
  3. Maşallah yavrunuza:) gelininiz çok şanslı olucak belli ki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Miskin ve Beceriksiz (Haksızlık etmeyin kendinize yahu! Değildir öyle ;)
      Çok teşekkürler, inşallah sağlıkla görürüz o günleri, Allah hep iyilerle karşılaştırsın çocuklarımızı, kıymet bilenlerle bir de, elbette kayınvalide kıymeti bilenlerlerle de :)
      Sevgiler ve hoşgeldiniz :)

      Sil
  4. Eseen o kadar haklısın ki.. Ve o kadar iyi bir şey yapıyorsun ki... İleride karşılığını göreceksin(ki karşılık beklemesen de :) Benim eşim de çok yardımcıdır ve ben hep annesine dua ederim, teşekkür ederim onu böyle yetiştirdiği için :)
    Ali Deniz'in elinden 1 kek 1 pasta yemek de nasip olur belki bir gün :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracım hiiiç engellemiyorum Ali Deniz'i yapacağımız biraz daha uzun sürüyor, ortalık biraz daha fazla pisleniyor ama ne gam :) Biz azınlıktayız, bak ne güzel senin de eşin yardımcıymış, süper :) Düşünsene Ali Deniz büyümüş, evlenmiş de, gelin hanımın da bir bloğu varmış, o da senin gibi böyle bana teşekkür ettiğğini yazarmış :))) Hadi inşallah :)
      Elbette olur, dünya küçük :) İstanbul'a bekleriz efendim, ne zaman dilerseniz :)

      Sil
  5. Selam ablacim
    bu aralar birazcik hastalikti hastane isleriydi yogun ve yorucu geciyor gunlerim...
    sen yine dolu dolu guzel seylerle gelmissin
    bencede kurtul yesilden bak o kahve ne guzel olmuscok sevdim o cuzdani...
    Ali Deniz'e bin kere masallah diyorum
    Allahim nazarlardan korusun...
    yakisiyor mutfaga kucuk bey

    benim esimde KANI ILIKlardan
    annesinin rahatsizliklarindan dolayi bi cok seyi ogretmis annesi evlenincede birakmadi ayni sekilde devam ediyo
    Allah herkese oyle koca nasip eder insallah

    sevgiyle kal ablacan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun Burcucum, umarım önemli bişey değildir...
      Sen de sıkıldın di mi yeşilden :) Bak yapmıyorum bir müddettir :)
      Aminn, çok sağol canım :)
      Ne güzel, sen de bizim gibi şanslı azınlıktasın, Türk erkeklerinde çok nadir rastlanan özellik...
      Sen de canım benim, sağol :)

      Sil
  6. Maşallah Ali Deniz'e ne çok büyümüş bir yılda. Ben de Tuna'yı evde her işe bulaştırıyorum, döke saça öğreniyorlar :) Çantaların, cüzdanların, kapı süsün yine çok güzeller, ellerine sağlık. Ben yeşillerden sıkılmadım, ama kahve ile turkuaz uyumuna da bayıldım doğrusu. Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam bir yıl olmuş iki resim arasında :) Çok şaşırdım ben de :) Tuna da Ali Deniz de yetenekli kuzular, ilgileri çok bu tür işlere, algıları da çok açık... İlerde göreceğiz karşılığını inşallah Esracım :))
      Çok sağol canım benim, yeşil çok bağırıyor yahu, kestim sesini bir müddettir, kahve ile turkuazın uyumuna ben de bayılıyorum :)
      Öperim çok

      Sil
  7. Her şey aileden başlıyor işte ne güzel bir annesin sen,eminim Ali denizin eşide seni çok sevecek:) bu arada Aydanın kurabiye tarifide yapılmış o minik ellerden nasılda lezzetli olmuştur şimdi her ikinizinde ellerine sağlık öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Meltemcim ya, çok da güzel bir anne değilim, azcık eksik bir anneyim :( Ama vallahi fazlası gelmiyor elimden...
      Hadi inşallah bakalım, geline yaptığımız yatırımlar karşılık bulur bakarsın :)
      Kurabiye süper, dene mutlaka..
      Sağol, çok sağol arkadaşım, öperim

      Sil
  8. Ali Denizden başka gözüm bişe görmedi kusura bakma Maşallah kuzuma o parmakları ben yerim yer.Ne güzel bir annesin sen gelinin çok şanslı olacak damadı zaten hiç söleme gereği duymuyorum o güzel gözlerde kendini görecek . Ellerinize sağlık cnm dolu dolu geçmiş günler sen yüksek lisansta neymiş direk doktaraya başla annem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nehir öyledir aslında, yani küçükken daha fazla öyleydi, farklı bir ışığı var kızımın, anneleri gibi enerjileri yüksek ikisinin de demek ki :) Sağol canım :)
      Deminden beri diyorum bir daha diyeyim, pek çok konuda güzel bir anne değilim Sevilim :(
      İnşallah çocuklarımızın şansı hep açık olsun, iyi kalpli insanlarla karşılaşsınlar :) Seninkiler de :)
      Yüksek lisanstaki sunum sınavından aldığım notu yeni posta yazdım :) Akşam yayınladığımda oku bi :)))
      Doktora kusur kalsın, bi şunu halledelim de şekerim :)

      Sil
  9. Allah nazarlardan saklasın, benim kıza da böyle becerikli bir eş nasip etsin:)) Senin gibi annelerden boooolca lazım bu topluma. Her karede ayrı mutluluk, ayrı güzellik var arkadaşım. Gülüşü bol, rengi bol paylaşımları seviyorum, içim şenleniyor sizi görünce. Hepinizi kocamaaaaaan öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn :)) İnşallah canım benim :)
      Enerjimizi yükseltecek şeyler lazım bize molacım, sıkıntı, keder, elem ülkenin dört bir yanında, burda nefes alıp azcık neşelenelim bari di mi :)
      Sağol canım, öperim çok

      Sil
  10. Masaallah Ali Denizè mutfagi seviyor gercekten oglun,bu cok iyi,en azindan kendi isini kendi görebilir az büyüyüp yalniz kaldiginda filan,cokta büyüymü annesi gerckten,insan fotograflara bakinca anliyor! Bizim burdada pek cok etkinlik yapiliyor yuvlarada okullarda,cocuk üc olunca oraya git buraya git,zamanimiz geciyor oralarda,ve de özellikle su son iki ayda oluyor,Hristiyanlar icin cok öenmli birgün 24 Aralik,o gün kutsal,hediyeler veriliyor özel yemekler hazirlanip kutlaniyor,renkler isiklar harika bu dönemde...

    Bu kahverengi kece canta benimde hosuma gitti! Yastan midir nedir bilmem ama ben normalde baya bilidiginin kirmizici mavici yesilci idim ,düne kadar,ne olduysa simdi grici siyahci ve kahverengici oldum:)) Anlayamadim inan!

    Yeni bir evi dösersem kirmizi koltuklar filan düsünüyordum,simdi ise kesinlikle gri istiyorum.Neyse,sende bir Hayat Kurtaricisisin,ne güzel,tebrik ediyorum,sordunmu peki,bu suyun verilmesi isleminide yapabiliyormusmussunuz orda?

    Arada bir Arzu yla bulusup disarda kahvalti yapiyoruz,,o kadar cok konusuyoruzki hala kafami toparlayamiyorum,fakat cok mutluyum,nazar degmesin,cünkü izin biletimizi aldik:)) Agustos 2015:))

    Bence ders notlarin süper! Nasil basariyorsun hayranim sana inan,masaallah diyeyimde nazarim filan degmesin! Ben yapamazdim,kafam almiyor artik Almanca bir kelimeyi bile zor sokuyorum kafama...

    Herseyin yeni yilda da gönlünüzce olmasi dilegiyle canim benim,insallah, belki ,kimbilir ,görüsümek üzere:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilcim, sevmek ne kelime, bayılıyor oğlum mutfak işlerine :) Ben de çok seviniyorum bu duruma :)
      Büyümüş valla, hayret ettim ben de :) Gerçekten de çok zor işin Serpilcim üç çocukla, kolaylıklar diliyorum sana, bir de gurbettesin, yardımcın da yok hiç...
      Ben de yaşlandıkça grilere, fümelere, siyahlara düşkün oldum ama çok da yakışmıyor mu, bak resme işte ;)
      O suyun verilmesini sormak aklıma gelmedi valla, ilik sordum o da kan vermeye başlamadan söylemek gerekiyormuş, bir dahakine onu da halledicem inşallah :)
      Arzu'ya yazdığın mektubu okudum, telefondan okuduğum için yorum yazamadım ama... Çok sevindim izin işine :) Hadi hayırlısı bakalım :)
      Yeni notum daha süper, yeni postu bekle :) Bilmiyorum Serpilcim yaa, böyle bodoslama dalıyorum pek çok şeye, normalde mantıklı bir insan iki çocukla, çalışırken, bir de bu keçelerle uğraşırken yüksek lisansa bulaşmaz ama dedim ya, düşünmüyorum çok uzun uzun, sırasıyla da hallediyorum çok şükür, aslına bakarsan çok layıkıyla olmuyor bazıları ama ;)
      İnşallah hepimizin gönlünce bir yıl olsun 2015, çok isterim seni görmeyi, yüzyüze sohbet edebilmeyi, ona da bir kocaman inşallah diyeyim, öperim çok :)

      Sil
  11. Kanı ılık güzel tabirmiş. Delikanlı gibi. :)
    Ali Deniz'in gayretine de senin teşviklerine de hayranım ki her koşulda daha mutlu olur bence mutfağa dokunan dokunabilen erkekler. Bu bir önyargı olabilir ama fikrim budur.
    Anaokulundaki halinize bayıldım ama siz zaten her daim güzelsiniz.
    Emeklerine sağlık ürünler yine bir harika ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, benim de çok hoşuma gitti, kanı ılık ve delikanlılık çok güzel oldu böyle Ülker, aferin sana :)
      İnşalah mutlu olsunlar her daim, şükreden, hayatın tadını çıkaran insanlar olsunlar çocuklarımız :)
      Güzelliğimiz çocukların enerjisinden şekerim :)
      Çok sağol, öperim çok :)

      Sil
  12. hahaha:) ne güldüm esen:) jamie de kimmiş, benim Ali denizim bir numeroooooo:) efferim annesi sana da. 10 puan da sana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ben seni güldürdüm Allah da beni güldürsün mü o zaman Emel :)
      Tabii, göreceğiz birlikte, şahit olacağız inşallah gelişimlerine, büyümelerine, yeteneklerine :)
      10 puan? Çok bonkörsün sen :) Eyvallah :)

      Sil
  13. İki post arasındaki en büyük fark Ali Deniz, gerçekten ne kadar büyümüş öyle. İnsan ancak böyle görünce farkedebiliyor. Hoş bizim gözümüzde hep minicikler ama, büyüyorlar işte :)
    Ali Deniz e yaptığın yatırım, yatırımların en karlısı, çok iyi bişey yapıyorsun. E çocuk da yetenekli yani, hakkını yemeyelim değil mi?
    Nehir den ne haber, o sevmiyor mu böyle hamur mıncıklamayı falan :)) Kıskanmasın postlarda hep Ali Deniz i anlatıyorsun diye !!!!
    Çok öptüm seni, sevgiler :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şekerim, bir sene değil üç sene geçmiş gibi di mi :) Büyüyorlar ama anlayamıyoruz, farkedemiyoruz ;) Büyüsünler sağlıkla, mutlulukla inşallah :)
      Dur bakalım, ilerde nasıl bir karşılık bulacak yatırımlarımız :) Vallahi yetenekli, nasıl yoğurdu hamuru görmen lazım :)
      Nehir bu aralar sukubi du ipleriyle meşgul, bir de neydi öbür lastiklerin adı, onlarla işte, yer gök bileklik doldu evde :) Ali Deniz'in bileğinde görüleni de o yaptı :) Mutfakla çok arası yok Nehir'in daha çok elişlerine yatkın benim gibi :)))
      Nehir'den İnciler yapmıştım ya Nehir için, büyüdükçe komik hikayeleri azalıyor ama haklısın azcık da ondan bahsetmeli, ilerde demesin annem beni bir dönem ihmal etmiş :)
      Çok öperim ben de, sevgiler canım

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.