9 Aralık 2014 Salı

KEÇE ÇANTA, CÜZDAN, NAZARLIK VE YAKMA ÇİÇEKLİ BİR POSTTUR BU...

Sen ne diyosun sevgili okur, adamlar tutmuş akbabalar için restoran açmış! Aklın kesiyor mu? Bildiğin akbaba (nerden biliyorsun yav, ben de bilmiyorum gerçi, hiç görmedim ki!) familyasına restoran, mişelin yıldızlı mı bilmem ama müşterilerini epey memnun eden bir mekan :))
Bak burada da anlatılmış işte, restoranla birlikte müşteriler arasındaki hiyerarşi de var yazıda ;)
Ben hafta sonu CNNTurk'te gördüm Bolu'daki bu akbaba restoranını, Güven İslamoğlu'nun programında, çok da ilgimi çekti, senin de çekti mi? ;) Gittikçe azalıyoruz be sevgili okur, tek tek yokoluyor pek çok canlı türü, olanların kıymetini bilmeli, gönlünü hoş tutmalı ki onlar da bizi terk etmesinler... Bir de yaymalı bu haberleri, ben diyeyim milyonlara, sen de milyarlara bildirmeli ki takdir görsün düşünenler, gerçekleştirenler ve yeni fikirlere ilham olsun tüm bunlar...
Hafta sonu iyiydi çok şükür, sınavım vardı, şükür o da iyi geçti ;)  Çocuklarla, mutfak faaliyetleriyle, keçelerle geçti gitti hafta sonu, bizim cephede çok da yeni bir şey yok ama yine de bakalım mı bi geçip giden günlerimize, not alalım mı buraya da yaptıklarımızı güzelce :)

KEÇE NAZARLIK
Çok seviyorum biliyorsun, bir daha söyleyeyim ama ben yine de :) Bayılıyorum bu nazarlıklarıma ben, boncuklarla, artık keçelerle oynamaya pek çok bayılıyorum :) 



KEÇE IPAD KILIFI
Daha önce bu şekil bir çanta yapmıştım, böyle çiçekli yani, bu sefer de ipad kılıfı için denedim, 



KEÇE ÇANTA
Bu çantayı da biliyorsun daha önce birkaç kez yaptım, o zaman da yazmıştım, tekrar söyleyeyim, keçeleri ortadan kesip, renklerini eşleştirip, sonra da tekrar birleştirmeye uğraşmak azcık zahmetli ama sonuçta iki renkli çanta çıkıyor ortaya ve bence pek de "âlâ" oluyor :) 


KEÇE ÇANTA
Ve bu da arkası, ya da belki de önü :) Gelincikli yine :) 

KEÇE ÇİÇEKLER VE YAKMA ÇİÇEKLER
Hafta sonu ne kadar yaktığım, yaptığım çiçek varsa döktüm önüme :) Aşkla, muhabbetle baktım onlara ve dedim ki, "Sıra sizde kızlar, bu gecenin yıldızı sizlersiniz!" :) 


KEÇE ÇİÇEKLİ VE YAKMA ÇİÇEKLİ TAÇLAR
Ve kimisini böyle taç ettim :) 


YAKMA ÇİÇEKLİ TOKALAR
Kimisini de böyle toka :) 
Rossmann'dan aldım bu tabağı ve peçeteyi :) Tabaklar iki tane aslında, çocuklar için ve aşağıda göreceğin üstünde kurabiye olan tabak da kendim için :) Bu gördüklerin metal, benimki melamin :) Çok mu lazımdı dersen, çoook lazımdı hem de :))) 

Ve güzelim panolarım da yerini buldu işte  duvarda ;) Aile köşemize pek yakıştılar :) 
Üstteki kanaviçe panoda Halil'in H'si, Esen'in E'si, Nehir'in N'si ve Ali Deniz'in A D'si var :) Aradaki çiçekle birlikte ben de zaman zaman HENYAD diye okusam da aslı budur :) 

Ali Deniz mutfakta :)
Kurabiye açıyor çocuğum ;) 
KIŞ KURABİYESİ
Molacığımın tarifi bu, meraklısına tam da şurada :) Şekersiz, pekmezli bir kurabiye bu, yaptık ve afiyetle yedik, bir kez daha teşekkürler şekerim :) 


Ali Deniz her daim mutfakta :))
Burda da kek yapıyoruz oğlumla :)
Demiştim sana di mi, geleceğin Jamie Oliver'ını yetiştiriyorum diye :)
Gerçi "Anne hadi kumunu da koyalım" diyen çocuğuma "kum değil o oğlum, un" dedim ama, çırak o ayol, öğrencek zamanla :)
Ve ortaya çıkan portakallı kekimiz de bu işte, pazartesi ödeevi kendisi :) Yakında mutfak işini tamamen Ali Deniz'e bırakmayı düşünüyorum, kısa zamanda çok yol katetti çocuğum, desteklemeli ve sorumluluk vermeli di mi sevgili okur :) Misal bu akşam önüne dizsem pırasaları da "Hadi benim aslan oğlum, yaparsın sen bu yemeği!" desem :) 




KEÇE CÜZDAN
Ve sonra bu şekil bir cüzdan daha yaptım :) 


Kahveye bir düşkünlüğüm yok ama kahve fincanlarına, sunumuna, o hazırlık aşamasına var :) Hafta sonu kahvesi bu da :) 
2Balık1Kedi'nin kitap eşleşmesinden kitaplarımız geldi. Sevgili Gözde'nin Ali Deniz için gönderdiği kitabın, benim Gözde'nin kızı Nil için seçtiğim kitapla aynı olma ihtimali nedir sence? Çok çok az di mi, yooo sevgili okur, bak sen şu kaderin işine ki,  Değirmenci ile Baykuş pişti oldu :)) Çok keyiflendim, mutlu oldum ben, yine yap Esracım bu etkinliklerden e mi ve çok teşekkürler Gözde, Ali Deniz'le birlikte Nehir'i de unutmadığın için çok sağol :) 

Bizde durumlar bu merkezde...
Tekrar görüşene dek, kal sağlıcakla, neşeyle, yani esenkal sen en iyisi sevgili okur :)

Not: Zekai Tunca'nın şarkısı var ya hani, "Hatır nediiiirr, gönül nedir birtanemm, bilmiyorsun, ne diyeyimm sen sağolll!" diye, onu bi dinlesene, çok güzel di mi, hep çok sevdim bu şarkıyı ben, paylaşayım istedim seninle de :)

26 yorum:

  1. ahhh cnm sana yazıyorum bu net alemi onu yutuyor bende üzülüyorum :( AliDenizin ellerinden onlar ne lezzetlidir kimbilir kim bilecek en iyi sen bilirsin :) Afiyet olsun canım hepinize gelince yakışıklım banada yapar demi o güzel elleriyle? o yakmalar yokmu o yaklamalar yüreğimi yakar pek güzeller Maşallahın var bebeğim süppersin TDK hala dönmedi uygun kelimeyi bulamamışlar ondan yorum eksik kalıyor.
    Kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzülme seen :) Telefonlardan öyle oluyor bana da ara ara, akıllı deyip duruyorlar ama çok da değil demek ki ;)
      Ali Deniz sana da yapar teyzesi, alasını yapar hem de o zamana kadar ustalaşır da hem :)
      Sen niye yeni bişeyler yapmıyosun, yazmıyosun acaba? Bu kadar mola yeter şekerim ;)
      Kocaman öptüm ben de Sevilim :)

      Sil
  2. canımın içi, ben bayılıyorum sizin aileye. dizi seyreder gibi oldum yahu:)) her daim bir hareket. ama hakkını veriyorsun şekerim, "nerede hareket orada bereket" lafı cuk diye oturuyor üzerine. bak yine ne bereketli bir hafta olmuş. nasıl güzel işler öyle, nazarlıkları tek geçiyorum ama çantaya da bayıldım. taçlar tokalar zaten bizlik:) mutfak durmamış çalışmış, yakışıklının eli de değmiş, o ikramların tadına doyum olmaz. kahveye madem düşkünlüğün yok, o bol köpüklü cezbedici fincanı kaptım ve keyifle içtim, ferah kahvelerin olsun şekerim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, çocuklar yüzünden bayılıyorsun eminim :) Çocuk varsa eğlence var çünkü, Allah sağlık versin de hep böyle güzel güzel paylaşalım canım :)
      Bazen küçük küçük şeyler böyle çokmuş gibi görünse de büyük projeler yok bende biliyorsun, o yüzden aslında bu bereket :)
      Fincanı sana kahvesiyle verdim gitti şekerim :) Afiyetler olsun molacım, birlikte olsun ferah kahvelerimiz inşallah :)

      Sil
  3. Yine hobi, yemek, çocuk, aile temalı sıcacık bir post, gönlü güzel insan, ellerine dillerine sağlık, öperim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharım, hayatımız bunlardan ibaret, dua edelim de hep böyle olsun paylaşımlarımız :) Senin Ela lokumu gibi mesela ;)
      Sağol canım benim, ben de çok öperim...

      Sil
  4. 1 akbabayı akraba okudum. hem de ısrarla. anlamadım. gönderme mi yapıyor falan dedim. anlaşılan bende balatalar tırt olmuş.
    2 iki renkli çantaya bayıldım. ön arka harika.
    3 yakma çiçekleri nasıl yapıyorsun ki. çok kullanışlılar.
    4 gelinin sana sabah akşam dua edecek. ilk defa bir kaynana gelin aşkı yaşanacak sayenizde. mutfağa giren erkek wuuu.
    5 o mis gibi kahvenin yanında kurabiye ne güzel gider di mi.
    6 o fotoğraf duvarında HENYAD mı yazıyor? anlamı var mı?

    Amma çok konuştum yahu. Alkışlar sana gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ettim.
      Pano da süpermiş. NAsıl aklıma gelmedi ki?

      Sil
    2. Bazen bana da oluyor o, yani gazete okurken, üç kere de okusam kafamdakini okuyorum illa ki, nasıl bir algıysa artık :)
      İki renkli çantaları ben de çok seviyorum ama azcık zahmetli ;)
      Yakma çiçeklerin yapımı çok basit, bilmem bakabildin mi eklediğim linkten, dene mutlaka...
      İnşallah yahu, inşallah dediğin gibi olsun da gelinimle aşk olsun aramızda :) Geleceğe yatırım yapan anne modeliyim sanırım :)
      Kurabiye çaya daha bi gider ama, ben çaycıyım çünkü :)
      Fotoğraf duvarında bizim ailedeki fertlerin isimlerinin başharfleri ;)
      Bu yorum yanıtı da tekrar gibi oldu sanki :)
      Alkışlar hepimize gelsin küçük Mucizelerim :)

      Sil
  5. Merhaba akbabalar ilgimi çekti :) Bolu'nun neresinde bu restoran, adres verebilir misiniz? rengarenk bir post olmuş, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linkten baktım tekrar Dörtdivan Bölgesi'ndeymiş ;) Adres derken? Veremem ki, yani sadece Akbabalara veriliyor o restoranın adresi :)))
      Çok teşekkürle Özlem Alp, hoşgeldin,sefalar getirdin

      Sil
  6. Hakikaten Ali Deniz e desen ki; hadi bakalım oğlum hep kek kurabiye olmaz, yap bakalım bir pırasa yemeği de yiyelim!!!
    :)))))) Ay gözümün önüne getirdim şimdi, gözlerini böyle kocaman kocaman açmış, garip garip bakıyor :))))))))
    Ben senin ona Jamie Oliver dediğini bilmiyordum, sen cevherinin farkındaymışsın meğer :))
    Herşey çok güzel görünüyor canım, sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapar ki, yani dener mutlaka, ince ince sorar bir de :)) Komik çocuk yeminle Hülya bu :) "Anne buyu yası yaptın?"
      Bir post yapmıştım bu hususta hatta ama bulamadım, dur bi bakayım tekrar, bulursam okutucam sana :)
      Sağol canım benim, iyisin di mi, kurdunuz mu çamı peki?

      Sil
  7. Yerim Ali Deniz kurbişini, kendisi gibi ne tatlı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çoookk, hep çok tatlılar di mi, sağol Yazdan Kalan ;)

      Sil
  8. Esencim Ali Deniz'in o marifetli minnoş parmaklarını severim ben. Yapar tabi neden yapmasın. Bence 6 yaşta ufak ufak sorumluluk verilmeli bu anlamda. Destekliyorum sizi :)
    Akbaba restoranına bakıcam merak ettim bu arada ve yine enerjine kurban illa yakma çiçek yaktiracaksin sen bana anlaşıldı bayıldım o tokalara. Kızımın arkadaşlarına ne yapsam diyordum yine isguzar bir tavırla ve ışık yandı kafamda sayende.
    Öperim seni de kuzuları da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl hevesli bi görsen Ülkercim, her seferinde koşa koşa bitiyor yanımda :) Yani sence bu akşam bulgur pilavını yaptırayım mı 6 yaşındaki sorumluluk isteyen kuzuya :) Ay ülker ne güzel olur yaa, Nehir'den umudum yok pek ama bu kuzu benim mutfak yükümü hafifletecek gibi :))
      Akbaba restoranı acayip bişey, bak mutlaka, yapabilirsen verdiğim linkten programı izle asıl :)
      Yakma çiçekli tokalar süper, kızlar hayran kalır sana, yap mutlaka ama, yaparsan bana da göster e mi :)
      Öperim ben de seni ve kuzunu :)

      Sil
    2. En azından kavururken yardım etsin annesi :)) Tokalar ilk fırsatta sekerim tabi ki sana da gösteririm. ☺

      Sil
  9. Ayy harika ya, çok sevindim. Değirmenci ile baykuşa hem çok şaşırdım hem çok sevindim. işin daha da garibi bu ara Elif'e onu okuyor olmam :)
    KUm hem o ya, Un nedir esen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tövbeler olsun Esra, unuttum bak senin de Elif'e okuduğunu :( Ne güzel tesadüf oldu ama di mi :)
      Kum tabii yaaa, pakedin üstünü düzelteyim eve gidince bi :))

      Sil
  10. Yine pek bereketli geçmiş hafta sonunuz, maşallah. O yakma çiçekler taca tokaya da çok yakışmış. Afferin Ali Deniz'e, küçük ellerine sağlık, yollar gidişine kızlar kekine... :) Çantalara, cüzdana bayıldım her zamanki gibi, öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Esracım yaa, şükür bazen böyle oluyor :) Bilmem ne zaman pes ederim, mola veririm ama şimdilik iyiyim böyle, bakalım :)
      Yakma çiçekleri çok seviyorsun ama bi denemedin sen de, yapsana bi, kimbilir ne güzel şeyler çıkarırsın :)
      Yaaa :) kızlar kekine tabii :)) Portakallı hem de :)
      Sağol canım benim, ben de öperim çok :)

      Sil
  11. Ali Denizin kurabiyelerini ig,den görmüştüm ama böyle daha iyi oldu kekte kurabiyede nefis olmuş Esencim, oğlumuzun ellerinize sağlık onu alacak kız yaşadı valla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Meltemcim, geline yatırım benimki bir nevi :)) Dur bakalım ne zaman sıkılacak mutfak faaliyetlerinden, ben destekliyorum sonuna kadar ama ;)

      Sil
  12. Ben geldimmmm özlemişim 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Sevgili Juliette, sefalar getirdin ;)
      Döndün mü sonunda blog alemine :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.