23 Kasım 2014 Pazar

Yakma Çiçekli, Keçe Çantalı, Çelenkli, Keçe Cüzdanlı, Bol Fotoğraflı Bir Post.....

Dedim ki "İlk sunumumu dinleme şerifini sana veriyorum!" ve başladım anlatmaya, o da telefonun kronometresini ayarladı ki, bakalım 20 dakikaya sığdırabilecek miyim? Ne oldu sonra? Kabul konu gayet negatif, sıkıcı vs. ama anlatan karısı yahu! İnsan direnir di mi, yok! Bi baktım gözleri kapanıvermiş oturduğu yerde :(( Bıraktım tabii sunumu falan, dedim ki "İnsanın kocası uyursa, sınıftaki elalem öğrenci ne yapsın!" Kısalttım sunumu tabii, içim sızlayarak 10 sayfa kısalttım sunumları ama meğersem o da yetmemiş! Bu hafta sunum yapan arkadaşlardan tecrübe ettim ki, sunum dediğin benim bildiğim şey değilmiş, böyle akıcı, çarpıcı, sloganlı, en fazla 5 satırlık falan bişeymiş! Allahtan haftaya kaldı benimki, vakit yetmedi ;) Ben biraz daha kısaltayım sunumumu en iyisi, kendileri mahrum kalacaklar güzide bilgilerimden ama olsun, uyutmayalım kimseyi di mi ;) Bu arada sunum konum "Mobbing!" pek fena di mi?
Sonra ben de o akşam bıraktım slaytları bir kenara, o demoralize halime en iyi gelecek şeyi yaptım :)  İtinayla kestiğim organzelerimden aşağıda gördüğünüz beş adet yakma çiçeği hazırladım :) Sonra onları daha aşağıda gördüğünüz çantaları süslemek için kullandım. Yani sevgili okur, bazen etrafınızdaki negatif kişiler, (hadi haksızlık etmeyeyim-ara ara negatif davranıp sizi depresyonun eşiğine getiren kişiler) bilmeden sizin yaratıcılığınızı tetikleyebiliyor. Şekil a'da görüldüğü üzere, bilmeden istemeden de olsa güzelliklere sebep olabiliyor, o yüzden onlara çok da kötü davranmayalım e mi ;) Kaynak onlar bizim için bir yerde ayol :)))


YAKMA ÇİÇEKLER 
Çok anlattım bu çiçekleri nasıl yaptığımı, ama içinizde hala "Nasıl, nasıl!" diye soranlar var görüyorum ki :) "Yakma Çiçekler" yazan başlığa tıklayıp öğrenin ve yapın e mi, çok da zorlamayın şartları, baktınız malzeme kıt, vakit dar boşverin :) Hem ne demiştim, "Maazallah benimkilerden güzel olur falan!" Bunu da klasik sanatçı kaprisime verin :)) 



YAKMA ÇİÇEKLER
Nasıl zarifler, nasıl pastel pastel bakıyorlar, nasıl sevilesi ortalarındaki incileri, taşları ;) Nasıl sahi? 


ÇİÇEKLİ ÇELENK
Bir çelenk daha yaptım :) Kalın teli iki kat halde yuvarlak yaptım, sonra üstünü kurdeleyle kapladım, yani doladım güzelce... Sonra elimdeki pembeli, beyazlı çiçeklerle süsledim. Süslerken de çok üzüldüm çiçeklerim bitiyor diye! Yapmayacağım bi daha, tövbe! Az az kullanacağım, söz! 


YAKMA ÇİÇEKLİ KEÇE ÇANTALAR
Bak bu çantanın modelini nasıl yaptığımı şurada anlatmıştım. Semoş sen de ordan bak e mi?
Bu çantaları Ali Deniz'in öğretmenlerine Öğretmenler Günü hediyesi olarak yaptım. Umarım severek kullanırlar. 




YILBAŞI TEMALI KEÇE ÇANTA
Bu cüzdanların dikdörtgenlerini yapmıştım hatırlarsan ama bu şekil cüzdanları da çok seviyorum, o yüzden bunu da yılbaşı havasına sokayım bi dedim :) Of yarabbim insan her yaptığına da "Ne güzel oldu ama di mi?" der mi, der elbet ama dememeli, o yüzden yorum yapmıyorum bu cüzdanla ilgili, senin engin tecrübelerine, zevkine bırakıyorum :)) 



Nehir 9. Yaş hatırası :) 



Sonunda derimontuma kavuştum :)
Yani "Yollar gidişime, kızlar derimontuma" :))))) 


Fötürüm şekil, yolumdan çekil :))) 
********
Mutlu haftalar olsun, bütün çapraşık ve güç işler çözülsün, yüzler gülsün.....
Kal sağlıcakla sevgili okur...
Çok Önemli Not: Bir sonraki post "Çekiliş" postu olsun mu? Ne olsun peki çekiliş hediyesi? Elbette sana soracağım, çünkü hediyeyi sana göndereceğim sevgili okur :) Hatta hediyeleri, hadi sen aklına gelen, gönlünden geçen, hediye olarak dilediğin şeyleri yaz bana e mi ;) Ama yine aramızda ;) Yayma sakın, söyleme kimselere :)) 

32 yorum:

  1. çok tatlı kareler bunlar yakma çiçeklerine hastayım zaten,diğerleri de çok güzel ve sana özel bayıldım, ben de kendimi elişiyle sakinleştiriyorum en güzel yol bence de...son paragrafa da bir yorumum var elbet ben de katılacağım ya çekilişe malzeme olsun yorma kendini bi kere de hobicilerin yüzü gülsün canım hobi malzemeleri olsun şöyle taşrada bulunamayan şeyler misal kağıt bant olur craft kağıdı olur yakma çiçekler olur keçe kumaş ha ha çok şey mi istiyorum canım bu köyde bulamıyorum işte bunları destan yazdım yine sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakma çiçeklere ben de hastayım ezem ruveyda :) Aklımda hep yenileri, yaparız inşallah onları da ;)
      Ne güzel demişsin, sakinleşmenin bir yolu da hobiler :)
      Ben kendi yaptıklarımdan hediye ettim hep ama bu sefer hobi malzemesi de koyayım biraz, ama çekilişte sen çıkarsan ona göre arttırırım malzemeleri, söz :) Nerdesin ki sen? Merak ettim şimdi...
      Sevgiler :)

      Sil
  2. Yaaaaa bir post kadar yorum yazdım hepsi gitti baştan alıyorum :((( çok açıklayıcı bir post oldu hocam tesekkurler. Yaaaa esen sen beni arasana sunum denemelerinde skypeden ben seni dinlerim sabaha kadar gözümü bile kırpmam :))) benim sana güvenim tam geçen de dedim ya biyonik kadınsın sen halledersin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar bana da oluyor semoş, yazıyorum yazıyorum hooop havaya ;)
      Rica ederim, çekirge, ben teşekkür ederim asıl ;)
      :)) Ne komik olur, ama söz verme bence gözünü bile kırpmama konusunda :))) Zaten iyice azalttım sunumumu, dur bakalım ne olacak hafta sonu :)
      değilim elbet semoş, senden, diğerinden bir farkım yok ama belki biraz hevesim fazla, hepsi o :)
      Öperim canım, sağol benim motive edici arkadaşım :)

      Sil
  3. Esencim, çiçekli çelengine bayıldım, hele o aradaki minik kelebek şahane... Öğretmen hediyelerin de çok şık olmuş pembiş pembiş :)) Her zaman söylüyorum ya, senin hızına ve enerjine yetişmek mümkün değil ;)
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne zarif di mi Hülya, ne de kolay :))
      Öğretmenler çok beğenmiş, sevindim ben de :)
      Semoş'a dediğimi yazayım sana da, öyle değil elbette, sizlerin de benim yetişemeyeceğim öyle çok ve öyle güzel marifetleriniz var ki ;)
      Sağol çok, sevgiler :)

      Sil
  4. ne kadar içten bir post bu ..çekiliş için de eğer ille de bişey istemek gerekse can sağlığını istiyorum neşen daim olsun ailenle hep huzurlu mutlu yaşa isterim enerjin nerelere uşalıyor kim bilebilir .. esen kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BENİM KÜÇÜK DÜNYAM :) Çok mutlu oldum bu yoruma :) Çok ama çok teşekkürler, ne güzel düşünmüş ve dile getirmişsin :)
      Mutluluk, sağlık hepimiz için daim olsun inşallah :)
      Ve benim de en çok merak ettiğim şeylerden, beni kimler okuyor, kimler etkileniyor, keyifleniyor ya da ilham alıyor.. Cevabını hiç bilemeyeceğim galiba ;)
      Sen de esen kal arkadaşım :)

      Sil
  5. Postu bir solukta okudum, ne kadar icten ne kadar sicakkanlisiniz:) nefes alabilmenin en guzel yolu hobiyle ugrasmak bence de.. Cekilis konusunda Zuleyha Abla'ya katiliyorum. Hobi malzemesi fikri kulaga cok hos geliyor :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok teşekkürler Masal Yıldızı, blog yazarken biraz daha fazla öyleyim sanırım ;) Aklıma estiği gibi, içimden geldiği gibi yazmak düsturum oldu sanki... Ne mutlu bana bir solukta okuduysanız :)
      Hiç aklımda olmayan bir şey istediniz :) Şaşırdım ama elbette, hobi malzemesi de yollarız kazanana :) İçimden geldiği gibi doldururum hediye edeceğim çantanın içini, olur mu :)
      Sevgiler ;)

      Sil
  6. esen canim,,,,once dun bizde damlamizin dogum gnunu kutladik:),,,nehiri kocaman kucakliyorum.
    aile tablonuza bayildim,,,,keyfini yasayin,,,en azindan yasamaya gayret edin
    sana basarilar diliyorum,,,,bu gullerine bayiliyorum...vakit bulsam yapmaya calisicam
    opuyorum caniim benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nice güzel yaşları olsun Damlanın da :) Sağlıkla, mutlulukla, huzurla büyüsünler Cihan Abla :)
      Ben de bu zamanların keyfini çıkarmaya çalışıyorum, çabuk geçmesin istiyorum ama zaman da pek acımasız :(
      Çok teşekkürler :)
      Yap tabii, çok zevkli, kimbilir ne güzel çiçekler çıkarırsın ortaya :)
      Öperim çok çok...

      Sil
  7. Esencim hepsi birbirinden güzel olmuş ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler Leylacım, çok sağol :)
      Çekilişe katılırsın sen de e mi?
      Sevgiler

      Sil
  8. Esenciğim cok guzel yine tum yaptiklarin, ama cicekli celengin bu yayindaki favorim oldu. Ben de keceden cicek yaptim bir de video cektim, blogta gordun mu bilmem. Iyisi mi sen de yakma ciceklere cek bir video nasil nasil diyenler bakip bakip yapsinlar ;) Ali Denize sapkasi ve montu cok yakismis masallah. Cekilise gelince bence de hobi malzemesi cekilisi yap, opuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl da kolay Esra ;) Sen de yapsana kendi hazırladığın o güzel çiçeklerinle. Yok ama pardon, önce bir nazarlık bekliyorum senden :)
      Videonu gördüm, ne güzel anlatıyorsun, benimki öyle olamaz belki ama denemekte fayda var ;) Dur bakalım :)
      Çok havalı olmuş di mi teyzesi ;))
      Sen de mi brütüs? E farz oldu hobi malzemesi de koymak o zaman :)
      öperim çok çok

      Sil
  9. Deri mont ne de güzel yakışmış, güle güle giysin minik :) Çekilişlere katılmayı hiç sevmiyorum yok beni şuradan izle, buradan kolla, reklam reklam ama kendi aramızdaysa ne tatlı içten gelen bir hediye. Yılbaşı temalı çekiliş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Yazdan Kalan :)
      Çekilişlere katılmayı ben de sevmiyorum ve sıkılıyorum orda orda orda paylaşma şartlarından...
      önceki çekilişlerimi biliyor musun bilmem, onlarda da hiç şart yoktu, takip etmek yetiyor, fazla yayılmasını istemiyorum bilakis çünkü o zaman elaleme gidecek caaanım hediyelerim :) İstiyorum ki sahiden, yürekten takip eden sevgili okurlardan biri kazansın :)
      Yılbaşı temalı düşünmüştüm ben de zaten :)
      Bugün, yarın duyururum :)
      Sevgiler

      Sil
  10. Yine çok güzel,çok keyifli,birbirnden güzel bol üretimli bir post olmuş Esen'cim,ellerine ,o güzel yüreğine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım arkadaşım, Bağnucum :) Aynı keyfi ben de sizin yorumlarınızdan alıyorum :)
      Senin de yorum yazan ellerine sağlık :)
      Sevgiler çok...

      Sil
  11. Tüm güzel dileklerin icin tesekkür ediyoruz sevgili Esen,ayni dilekleri bizde sana gönderiyoruz,cantalar cok tatli dizilmisler,celenkte cok hos,eline saglik canim,yakisikliyi öpüyorum yanaklarindan,tabi izin verirse:)) sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn canım benim, güzel dileyelim güzel olsun herşey :)
      Çantalar sahiplerine gitti bile :) Çelengi ben de çok sevdim, romantik romantık :)
      Verir verir, bayılır bi de :)
      Öperim ben de çok seni ve kuzularını

      Sil
  12. Esen Abla,
    Yaptıkların yorumların süper. Enerjine hayranım (Maşallah)
    Ailecek severek beğenerek takip ediyoruz.
    Aslı'mın doğum günü ile ilgili birkaç fikrim var.
    Sana danışmam gerekiyor.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazancım, canım benim, süper olan sizlersiniz :)
      Çok sağol canım benim, ne mutlu bana o zaman :) Nalan'ın okuduğunu biliyorum, ara ara yorum da yazıyor :)
      Ne yapacaksın doğum günü için, tema seçtin mi? Ne zaman istersen yardımcı olmaya çalışırım canım :)
      Sevgiler, öpücükler güzel kızına ve sana :)

      Sil
  13. her şey o kadar canlı, o kadar enerji dolu ki bakana da aynen yansıtıyor. ailece kocamaaaaan maşallah size. çelengine bittim canım, çantalar dizi dizi süper. ellerine, gönlüne sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo, süper o zaman molacım, çok sevindim böyle düşünmene, mutluluk, enerji bulaşıyor çünkü ;)
      Çelenk esas kızı oldu bu postun :)
      Sağol canım benim, çok sağol yetenekli, zevkli arkadaşım :)

      Sil
  14. Öncelikle o sıcacık aile fotografınıza maşallah diyeyim Allah nazarlardan korusun Esencim enerjin el emeğiyle yaptıkların o kadar güzelki gülümseyerek ayrılıyorum yine blogundan senide çocuklarıda öpüyorum birde Ali Denize mont çok ama çok yakışmış söylersin olurmu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotojenik miyiz neyiz bilmiyorum ki :)) Güzel çıkıyor aile fotoğraflarımız genelde :) Belki çocuklar güzelleştiriyor ;) Ama gördün di mi üstümdeki füme nasıl yakışmış :)))
      Amin canım, Rabbim hepimizin yuvasını nazarlardan saklasın :)
      Çok seviniyorum siz böyle yazınca Meltem, yani blogdan keyifle ayrıldığınızı söylediğinizde :) O yüzden elim varmıyor sıkıntı, dert anlatmaya, varmasın da di mi :)
      Öperim ben de çok, Ali Deniz'e mesajınız iletildi teyzesi :)
      Sevgiler

      Sil
  15. Dün gece uzuun bir yorum bırakmıştım ben tam da buraya ama tam birakamadıysam demek kaybolmuş işte ve geri geldim :) Bunca işin arasına bir de çekiliş mi yapıyorsun bir de ne istediğimizi bize mi soruyorsun bu ne enerjidir kardeşim demiştim mesela. Sonra sen ne yapsan bir başka güzel zaten hepsinin hayali kurulur her biri istenir demiştim. Güzel kızının doğumgününü tekrar kutlamış Ali Deniz'in karizmasına şapka çıkarmıştım. Bir de sunum konusunda seni çok iyi anlıyorum o kadar hazırlık yapınca insan herseyi paylaşmak istiyor demiştim. Bu kez kaybolmadan gelecek mi bakalım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu internet manyak valla yaa, yiyor resmen güzelim yorumları :( Sinir oluyorum ben de :(
      Ne güzel şeyler demişsin Ülkercim :) İyi ki tekrar yazdın ;) Gülümsetiyor beni yorumların ve inanmazsın ama enerji veriyor :)))
      Kaybolmadan geldi, hiç kaybolmasın bundan sonra da, rica ediyoruz yani ;)
      Öperim cok çok

      Sil
  16. Maşallah ailene ve sana :) sıcacık fotoğraflar tam çerçevelik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elis Yüksek, çok teşekkürler, fotoğraflar sıcacık çünkü çocuklar var içlerinde :) Çocukların değdiği her fotoğraf ayrı güzel di mi :)
      Sevgiler çok

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.