18 Kasım 2014 Salı

SES VERİYORUM (BİLUMUM KEÇELERİMLE BİRLİKTE... )





Kasım ayı programını açıklamıştım ya sana, ortası geldi bile ama bitmedi hala, ödevler, sunumlar, sınavlar, partiler... Devam elbette, bu çook yoğun günlerde başka başka şeyler bloğun önüne geçiverse de, senin için malzeme toplamaya, deyivereceklerimi aklımda biriktirmeye de devam ;) Unutuldun sanma sevgili okur, aklım sende :)
"Bu kadar yoğunluk içinde bu kadar iş nasıl çıktı peki!" dersen, ki demek hakkındır, dinlenirken yaptım ben bunları yine, akşamları, çocuklar uyuyunca, hafta sonu her fırsatta, kendimi dinlemek ve dinlendirmek için bu işlerle uğraştım bir yandan da ;)
İlk kez bir sunum yapacağım bu hafta sonu :( Hem de sınav niyetine! Hoca vize notu verecek o sunumdan. İki dersten iki ayrı sunum üstelik. Birinde de makale özeti sunacağım! Şöyle kendimden emin, vücut dilimi iyi kullanarak! :)) Sanki dünyanın bininci kez sunun  yapan kadınıymış edasıyla! Ders çalışmam lazım, sunum için malzeme topladım ama onları biraraya getirip, anlamlı bir hikaye ortaya çıkarmam lazım. Şu kadarını anladım ki, yüksek lisansta ya da akademik alanda kesin yargılara yer yok! Diyeğim ki, "Bu araştırmadan şöyle bir sonuca varılmıştır!" Demeyeceğim ki, "Budur!" yok, bunu öğrendim şükür! Bir de her söylediğimi bir bilimsel şeye dayandıracağım. Diyeceğim ki "Bu araştırmayı yapan akademisyenler ' İşverenlerce Kadınların Ücretlendirmelerinde Ayrımcılık yapıldığı" görüşünü destekler bulgulara ulaşmışlardır.  Deyemeyeceğim ki "Adları batsın o işverenlerin, fazla vermeleri gereken yerde sırf cinsiyetleri yüzünden kadına böyle davranıyorlar" :)) Göreceğiz bakalım ne deyip, ne demeyeceğimi, ben de merak ediyorum ziyadesiyle! :(
Boşver yüksek lisansı misansı da gel sen benim öbür alanda yaptığım kariyerime odaklan şimdi :) 
YAKMA ÇİÇEKLİ KEÇE ÇANTA
Bu çiçeklere olan zaafımı sağır sultan duydu artık di mi ;) İşte ara ara yapıp bir kutuya itinayla istiflediğim çiçeklerimle yaptım bu çantayı. Üst kısmındaki danteli de Kadıköy Kumaş Pazarı'ndan almıştım, hatırladın mı? 


KEÇEDEN HERCAİ MENEKŞELER
Yeni hercailer yaptım, onları itinayla cüzdanlara, çantalara iliştirdim :) Nasıl zarifler di mi ;)
KOKİNALI KEÇE ÇANTA
Bu da yine kokinalı bir çanta, Elif için ;) Çok sever kendisi kokinayı ;)


KOKİNA
Sevilmeyecek gibi mi ama ;) 



KEÇE ÇANTA
Arkasına da böyle bir kırmızı kalp kondurdum ;) 



KEÇE CÜZDAN
Mıknatısı kapatmak için oraya koyuyorum o hercaileri ama alt kısımda da çok güzel durur aslında... 

KEÇE ÇANTA
Bu seferkiler saplarda, gerisi aynı işte, bildiğin çanta ;) 


KEÇE ÇANTA
Bu çantada da mıknatıslı bant yaptım ve bantını süsledim böyle böyle, kibar bir model oldu sanki :) 

KEÇE CÜZDAN
O kenarlardaki yapraklar hazır, ben sadece yerini belirleyip yapıştırıyorum, sonra da üstüne çiçekleri ;) 



YILBAŞI SÜSLERİ
Geçen seneden kalan süslerimizi itinayla çıkardık, kuzuların sabrı ancak Kasım ortasına yetebildi zira... 

YILBAŞI ÇAMI SÜSLEYEN KUZULAR


HEDİYE PAKETİM


DÜĞME KURABİYE
(Kaynak: Oktay Usta)
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yumurta
2 çorba kaşığı toz fındık (ben dövülmüş ceviz kullandım)
(Orjinal tarifte yok ama kuru kayısıları ince ince doğrayıp hamura ekledim)

Karıştır güzelce, yoğur, elinde yuvarla, tepsiye diz, üstüne pet şişe kapağı bastır, sonra pipet ya da benzeri bişeyle (ki inanmazsın ama benim elime o anda üzümün çöpü geldi, onunla yaptım ben) delikler aç, tarifte dört delik ama böyle hayalete benzesin diye iki göz, bir ağız niyetine üç delik yaptım ben :)
160 derece fırında pişir, bak ne kolay, hem de ne leziz, işte böyle pratik ve yormayan tarifler gerek bize di mi sevgili okur :)

KERMESE KEK GEREK
Ali Deniz yaptı keki, itinayla karıştırdı çocuğum :)) Ben de büyük bir zevkle götürdüm kermesteki yardımsever, güzel öğrencilere verdim. Ne kermesi mi, e işte orda yazıyor ya ;) 


BONUS
Ne var bu fotoğrafta? Bana sorarsan, umut var, heyecan var, neşe var, aşk var, yeni yılın bütün coşkusu var, en çok da kırmızılılarda :) Hepimize ve toplamda da dünyaya iyi gelsin yeni yıl, lütfen 2014'den daha iyi gelsin... 
HADİ KAL SAĞLICAKLA, MUTLULUKLA, NEŞE VE HUZURLA... 

18 yorum:

  1. Çalışkan Esen, ne çok şey üretmişsin kıskandım seni. Yalnız Ali Deniz büyüyünce çok karizmatik yakışıklı bir delikanlı olacak benden söylemesi .
    Yeni yıl dileklerine katılıyorum ,hepimiz için umut dolu bir yıl olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo ;) sen kıskanma beni Nuraycım, çünkü sen benden çok daha üretkensin :)
      Bana benzetiyorlar laf aramızda :) Annesinden almış karizmasını diyeceğim ayıp olacak :)))
      Sağol canım, inşallah birlikte görürüz delikanlılık zamanlarını da :)
      İnşallah :) Ümit fakirin ekmeği demişler...
      Öperim çok Nuraycım :)

      Sil
  2. Canım harikasın...Enerjine hayranım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Ege'nin Annesi, çok teşekkürler :) Ben de zaman zaman hayran oluyorum enerjime ama zaman zaman da sinir :))
      Sevgiler :)

      Sil
  3. Canım bunca koşturmaca üzerine yaptığın tüm bu işler harika. Allah enerjini daim etsin, daha ne diyim? Ama o hercailer saplarda ne güzel durmuşlar, ne zarif olmuş öyle. Ama hercailere takılıp yakma çiçeklerini de unuttum sanma, yakma çiçekli çanta da şahane olmuş. Sana kolay gelsin sunumunda, başta biraz heyecan, kulak uğuldaması, ses titremesi falan olur sonra başladın mı anlatmaya, kaptırdın mı kendini konuya geçiverir hepsi, dediğin gibi bakmışsın kadın hakkı yiyen iş verenlere sövüyorsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn canım Esracım, çok sağol :)
      Çok zarifler di mi, ne de kolaylar halbuki :)) Yakma çiçeklerin yenileri birazdan sahnede :))
      Bu hafta sunumu yapamadım çünkü bana sıra gelmedi ama iyi de oldu ;) Tecrübe kazandım öbür arkadaşlardan çünkü
      Dur bakalım dediğin gibi olacak mı, haftaya anlatırım inşallah :)

      Sil
  4. Ya ne kadınsın sen, maşallah diyorum bolcana. Okurken gülümsedim, bakarken keyiflendim. Ellerine sağlık arkadaşım,her biri için ayrı ayrı. Bu arada sunumunda sövülesi ne varsa çekinme emi, acayip rahatlarsın, notu alana kadar :))) Öptüm kocaman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol molacım :)) Sana da maşallahh ama :) O kutular, boyamalar az şey mi ;)
      Sunum haftaya kaldı, inşallah bakalım, umarım dediğin gibi olsun :)
      Öperim çok çok ;)

      Sil
  5. Esencim ben görmeyeli sen hala aynı tempo da aynı yüksek enerjiyle devam etmişsin :) Maşallah sana nazar değmesin canım. Her biri ayrı ayrı övülesi şahane işler çıkartmışsın :) Sunumun eminim başarılı geçecektir, heyecanına yenik düşme sakın, sen onu yen olur mu? Ali Deniz i de özlemişim, özellikle o bakışlarını :) Sana bir şey diyeyim, bu Ali Deniz büyüyünce aşçı olabilir, mutfağı çok seviyor gibi geliyor bana, sen ne dersin?
    Sevgiler, çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülya aynı valla enerjim, üstelik troidim çok düşmüş ve böyleyken normalde çok halsiz falan olmam lazım ama bende etki etmiyor hiç.. Maşallah hepimize :) Sağol canım benim...
      Sunumum haftaya kaldı, inşallah heyecanlanmam ya...
      Ali Deniz mutfağa çok meraklı küçüklükten beri, bir postumda yazmıştım, geleceğin jamie Oliver'ı yetişiyo diye ;) Durmadan soruyor yaptığım şeylerin içine ne koyduğumu, nasıl yaptığımı, ben de güzelce anlatıyorum çocuğuma :) Dur bakalım zamanla göreceğiz inşallah hep birlikte ne olacağını, bakarsın bir güzel lokanta açar da bizi davet eder sık sık :) Gider keyif yapar, yemeklerini yeriz beraberce, ne dersin ;)
      Öperim çok

      Sil
  6. Sunumunun başarılı geçtiğini söylediğinde çok sevindim ve bu kadar işi yapıp sunumuda başarı ile bitirdiğin için seni canı gönülden tebrik ederim Esen'ciğim Allah nazarlardan korusun enerjin hiç eksilmesin.Çalışmalarının her biri ayrı güzel olmuş ellerine sağlık.Kuzularda harika onları çok öpüyorum.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sunum değildi ki o, sınavdı :)) Sunum dündü ama olmadı Mehtap Abla, haftaya kaldı ;)
      Sunumlardan, sınavlardan fenalık geldi valla ama Allah mahçup etmesin dönmek yok di mi ;(
      Bitmesin valla Mehtap Abla, çünkü öyle çok alıştım ki bu tempoya, Rabbim bitirmesin hiçbirimizin enerjisini, eksiltmesin ;)
      Ben de seni çok çok öpüyorum ;)

      Sil
  7. Esencim sanırım sunum başarılı geçmiş Mehtabın yorumundan onu anlıyorum zaten şüphem yoktu üstünden büyük bir yük kalkmıştır herhalde senin adına çok sevindim keçe çalışmalar yine birbirinden nefis ellerine sağlık senide çocuklarıda öpüyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınavdı o ama olsun :) Sağol canım benim, sunum da iyi geçer inşallah, haftaya kaldı! Kasım ayı beter bir ay demiştim ya, sahiden de öyle Meltemcim, daha da sırada işler var ama az kaldı ;)
      Çok teşekkürler :) Ben de seni ve kuzularını çok öperim

      Sil
  8. Yok yok ben senden şüpheleniyorum artık, biyonik kadınsın sen içinde bi Esen daha var senle birlikte bunca işi yapan :)))) Şaka bir yana allah bu enerjini hiç düşürmesin canım arkadaşım, işlerinin hepsi harika ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapma semoş :) Sen de benim gibisin ama, aynıyız işte,benim belki bir farkım bazı işlerden çok kaytarıp, bu işlere kendimi vermem, şükür ki buna izin veren bir kocaya sahibim! Yoksa iki çocuk ve ev işlerinden çok fırsat kalmazdı zaten...
      Aminn canım benim, çok sağol, senin de yorum yazan güzel ellerine sağlık arkadaşım :)

      Sil
  9. Ben artık sana söyleyecek şey bulamıyorum ki. Bu ne enerji yahu. Helal olsun sana. O sunumlar var ya vize değil bitirme tezi olsa bile olur sana. Sende bu kalem bu dil bu ifadeler varken bak nasıl begenecek hocan da arkadaşların da. Menekseler bir içim su; kurabiyeler nefis, kek takdire şayan. Bunların hepsinin küpünü al işte o da Esen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Sağol Ülkercim, zaman zaman tavan yapıyor enerjim ama bazen de düşüveriyor...
      Öyle mi diyorsun, sunum haftaya kaldı ama dur bakalım, inşallah dediğin gibi olsun, zira ben kendime pek güvenmiyorum, çok tembelim dersler konusunda çünkü :(
      Yok be yav, hepsini sen de yaparsın beş dakkada, abartmayalım ele güne karşı şekerim, vallahi sahi zannedecekler :)
      Senin kuzuya diktiğin elbiseye bayıldım, yorum da yazdım ama gitmemiş :( Dur bir daha yazayım hemen :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.