22 Eylül 2014 Pazartesi

KEÇE BUZDOLABI MAGNETLERİ, KEÇE KUTU, YAKMA GÜL VE SÖZ VERDİĞİM SİYAH-BEYAZ FOTOĞRAFLAR...


Nasıl eğlendim bu hafta sonu anlatamam, nasıl keyifle, aşkla yaptım aşağıda gördüğünüz güzellikleri, tahmin bile edemezsiniz :) Her bir ayrıntısıyla sanki dünyayı kurtarıyormuş gibi ciddiyetle ve sanki 5 yaş grubu bir çocuğu top havuzuna koymuşsunuz gibi keyifle :) 
Biri benden bir şey istediğinde keçeyle ilgili, istiyorum ki "Kafana göre takıl" desin ya da "İçinden nasıl geliyorsa öyle yap!" O zaman içimden çok güzel şeyler geliyor çünkü :) Öbür türlü, yani başkasının içinden geçeni tam bilip, kavrayamadığım için hep bir kuşku içimde, "Bu muydu acaba kastettiği, acaba oldu mi ki?" gibi sorular kafamda... Aynı şeyleri yapmayı da sevmiyorum misal, ilk yaptığım çok zevkli çünkü, ne çıkacağı sürprizli olduğu için, merak ve heyecanla yapıyorum. Sonrakiler gayet sıradan, e biliyorum çünkü sonucu, bir önceki gibi işte. Sen bunları benim burcumun yani terazinin yüksek sanatçı ruhunun kaprisine ver :)))  Olmaz biliyorum, doğrusu bu değil ama inan samimi düşüncelerim budur sevgili okur. Aramızda ama e mi?
Gelişme bölümüne gelecek olursak, Elif'in arkadaşı Fatoş evleniyor, benden de kına gecesinde dağıtmak için magnetler yapmamı istedi ve dedi ki "Kafana göre takıl!" :))  Ev, kapkeyk ve kalpli magnetler. Ben ağaçları ilave ettim, onları da çok sevdi. 
Ayrıntıları iyice gör diye tek tek ekledim fotoğrafları. Yok, uzun uzun anlatmayacağım elbet, sen görüyorsun zaten gönül gözünle, benim nasıl aşkla yaptığım bu işi, sana zaten ziyadesiyle geçiyor eminim benim içinde bulunduğum ruh halim... 


BUZDOLABI MAGNETLERİ 

MAGNET EV


KEÇE MAGNET

KEÇE MAGNET
Diyorum ki, bu yıl leylekler fazla mesai yapsa da, bebek özlemi çeken yuvalara, güzelce bırakıverse bebekleri :) 

MAGNET EV

MAGNET EV
Keçe ev magnetlerin yapımını Youtibe kanalımdaki videodan izlemek için tıklayın ve abone olmayı da unutmayın sakın. 

MAGNET AĞAÇ

MAGNET AĞAÇ
(Bir kez daha yazayım, bu lazer kesim ağaçları hazır alıyorum, üstüne boncuk dikiyorum :) 


BUZDOLABI MAGNETLERİ 

YAKMA ÇİÇEK
Yaptığım magnetlere ara verip bir çiçek denedim. Bu sefer büyük bir gül yaptım. Elimde fuşya rengi bir organze kumaş vardı, onunla turuncu ve beyaz tülleri kullanarak, araya da somon ve pembe kurdeleler de katarak... Çok zarif di mi ;) Bu gülü yaptım ama nerde kullanacağımı bilmeden. Bir gün sonra bağırdı sehpanın üstünden "Ne düşünüyorsun, magnetlere yapacağın kutuyu benimle süslesene!" diye öyle de yaptım, bakınız aşağıdaki resim :) 

MAGNET EV

MAGNET CUPCAKE

MAGNET CUPCAKE

MAGNET CUPCAKE

MAGNET EV



KEÇE KUTU
İşte böyle, yerini bulmuş di mi ;) 

KEÇE KUTU
(Bu da arkası) 

KEÇE KUTU




****************
ALMAN PASTASI 
Bunca işin arasında bir de Alman Pastası yaptım dün. Hem Ali Deniz'in pazartesi ödevi için, hem yukarıda gördüğün komşunun tabağı boş gitmesin diye, hem ofisteki arkadaşlarla paylaşmak için :) Yani diyeceğim o ki, resim altındaki başlığa tıkla, gelen tarifi sen de yap ve gör bak hem nasıl lezzetli ve hem nasıl da bereketli :) 



"Kaybetmeyin o fotoğrafları,Kaybolan dünümün son yadigarları..." 

Buydu geçen postta sana söylediğim, anlatmak istediğim. Bendeki örnekleri bunlar ama köye gittiğimde annemlerin albümünden öyle toplu bir düğün fotoğrafı da getireceğim sana, söz...
Bak anlattığımdan fazlası varmış üstelik, çocuğunu güzelce giydirir, süsler, götürürdün fotoğrafçıya. Çıkan fotoğrafları da böyle itinayla halasına-yani anneme- hatıra verirdin.
İlk kare, en küçük teyzemin nişan fotoğrafı. Nasıl da güzel di mi, nasıl duru bir güzellik...  Muhittin Dayımın kızı Nazan (ki ablası Nalan'ın da vardı aynı pozdan ama o köyde kalmış sanırım) ve Hayri dayımın çocukları Zekiye ve Tarık :) İlkokul hatırası :)
Son kare ise yine eskilerde askerden fotoğraf yollama geleneğinden... Rahmetli amcam yazmış arkasına "Sevgiler Cümlenize-Kamer" diye, tarih de var üstelik, Aralık 1970, ben doğmamışken henüz...
Nasıl kıymetliler di mi, nasıl saklanası, korunası, kollanası... 
MUTLU HAFTALAR SEVGİLİ OKUR :)

Not: Ağaçtan ses yok, hala ismini bilmiyorum, sen de bilmiyorsun, tamam sevgili okur, bu teknoloji çağında, bu dünyanın öbür ucundaki bilmem ne bitkisinin adını öğrenebilen biz, Termal'deki ağacın adından mahrum kalalım! :(
Dipnot: Bizim köyden bu postu okuyan varsa eskaza, lütfen teyzeme onun nişan fotoğrafını bloğa koyduğumu söylemesin ;)

30 yorum:

  1. O ev şeklindeki magnetlere özellikle bayıldım. Ben de yaparım inşallah :) Fotoğraflar sanırım bir önceki konunun devamı, bu sebepten pek anlamadım ama çok hoş onlar da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nur Ser, elbette yaparsın, hem de alasını :) Mutlaka dene, çok zevkli keçeden ev yapmak :) İnsan kendini bir nevi mimar-mış- gibi hissediyor :)
      Evet fotoğraflar bir önceki postta bahsettiğim konunun devamı ;)
      Teekkürler, sevgiler :)

      Sil
  2. Ellerinize sağlık, hepsi birbirinden güzel olmuş...
    Fotoğraflara ben de çok kıymet veririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamze Esra Ersöz aynı hislerdeyiz ben de bunları beğeni sırasına koyamıyorum bir türlü, hepsini birinci yaptım gitti o yüzden de :)
      Fotoğraf bastırmak kalmadı artık di mi, her şey dicitıl :) Halbuki böyle eline aldığın fotoğraflar, albümler nasıl da kıymetli...
      Sevgiler

      Sil
  3. offff babamı görünce yine fena oldum :( mekanı cennet olur inşallah... ne güzel resimler bulmuşsun devamını da bekliyorum heyecanla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl yakışıklı ama di mi, mekanı cennet olsun, nurlar yağsın üstüne...
      Tamam, köye gideyim bayramda, dönüşte koyarım düğün resimlerinden yine :)
      Öperim şekerim

      Sil
  4. hıhhh yazarken gitti o leylek şark görevini yapsınnn :) öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüh yaa, yazın tatilde, denizde leylek göçüne şahit olduk, öyle güzellerdi ki, keşke o zaman sizin tarafa doğru kışkışlasaydım onları :)
      Olsun, burada yazdın ya, o da yeter, çünkü benim çoook leylek takipçim var :))
      Öperim çok, tez vakitte gerçek olsun dileğin Sevilcim :)

      Sil
  5. O harika magnetler kavga sebebi olacak şimdiden söyleyeyim.Ellerine sağlık.
    O fotoğraflara anılara bayılıyorum....Her şey ne kadarda temiz,saf ve güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bunu başkaları da söyledi :) Ve benim içinden geçen "hadi inşallah!" çok fenayım di mi :))
      Çok teşekkürler Evrencim, sağol...
      Evet yahu, fotoğraflardan saf ve güzel hisler geçiyor bakana, şimdilerde pek az kalan...

      Sil
  6. Esenciğim tebrik ediyorum yine seni, bir hafta sonuna ne çok iş sığdırmışsın yine, bir de küçük küçük detaylar yapmışsın o magnetlere, hepsi bir birinden güzel olmuş. Ellerine sağlık şekerim, alman pastaları da pek lezzetli görünüyor. Fotoğraflar çok güzel gerçekten de, annemin kayın validemin albümleri de dolu böyle fotoğraflarla. Bakar mısın şu saç ve elbise modellerine, okul çocuklarına, siyah önlükler vardı eskiden, beyaz yakalar... Ne iyi ettin hatırlattın bunları, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama nasıl da küçük işler aslına bakarsan Esracım, böyle hepsini birden koyunca çok gibi ama :)
      Sağol canım, bayılıyorum o minik evleri süslemeye :)
      Alman pastası süper, bu tarifle hiç sürpriz yok üstelik, her daim süper :) Yap sen de mutlaka :)
      Aynı di mi eskilerin albümleri, güzel güzel insanlar, gelinler, çocuklar, siyah beyaz, sade, zarif ve saf...
      Sevgiler benden de :) Öperim çok

      Sil
  7. Hayranlıkla baktım bütün elişlerine insan bu magnetleri dağıtmaya kıyamazki çok emek vermişsin çokta güzel olmuş Esen eline gözlerine sağlık ,siyah beyaz fotoğraf kareleleri ise beni geçmişe götürdü jilet gibi duran kıyafetler itinayla çekilen fotoğraflar ne güzel günlermiş sayende tekrar yad etmiş olduk sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu magnetleri yaptığım gelin hanım da senin gibi düşünüyor Meltemcim, kıyamam bunları vermeye, kendime ayırıcam diyor :)
      Çok sağol canım, öyle büyük bir zevkle yapıyorum ki :) Beğenilince de pek bir mesud oluyorum :)
      Eski fotoğraflar hepimizde aynı etkiyi yapıyor :) Dur bakalım, bayramda köyden yenilerini getireyim, bir de onların kritiğini yaparız inşallah :)
      öperim çok

      Sil
  8. Esen'cim coşmuşsun yine, bu ne hız bu ne yaratıcılık böyle ? Şapka çıkartıyorum sana :) Geçen seneydi sanırım yine böyle evler yapmıştın, mantar çatılıydı galiba hatırladın mı? Hani ben şirinler köyüne benzetmiştim :)) Onlarda çok güzeldi, çok şirindi :) Belki birkaç tane de onlardan eklersin hediyeliklerin arasına :) Tüm modellerin harika olmuş arkadaşım, ellerine, aklına, emeğine, gözlerine sağlık :) Alman pastan da afiyet olsun :) Eski resimler bir harika, günümüzde foto montajla harikalar yaratılıyor ama bunlar gibi doğal değiller ki...
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Hülyacım, şapka çıkarılacak kadar değil elbette, iltifat etmişsin ama itiraf ediyorum güzel olmuş bu iltifat :))
      Geçen sene yılbaşı için yapmıştım o mantar evli magnetleri :) İnstagramdan gördüğün üzere yine yaptım sen hatırlatınca :) Çok tatlılar sahiden de :)
      Değiller di mi, şimdikiler doğallıktan birazcık uzak çünkü, misansenli, ayarlamalı, üstünde çok düşünmeli...
      Sevgiler, teşekkürler Hülyacım :)

      Sil
  9. Sondan başlayayım siyah beyaz fotoğraflar her daim kiymetlimdir hele gerçekten eskilerse... Digital ortama aktarmak lazım her birini özenle kaybolmasinlar diye.
    Evlerine bayıldım vuruldum ilk gördüğüm anda hem de. Masal gibiler ben de kınaya geleyim de birini kapayım bence ;)
    Kreşten bana dediler ki çok teşekkürler ama getirmeyin artık zahmet etmeyin. Iyi mi :) Önce bozuldum hafiften meğerse diğer çocukların anneleri getirmediginden sadece bizim kuzu dağıttığı için üzülürmüs digerleri :)
    Afiyet olsun herkese ve ellerine sağlık canimcim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Ülkercim, çok kıymetliler, kişiler, hatıralar bir yana, bir de o yaşanan dönemi tanıtıyorlar bize...
      Çok teşekkürler, dur ben senin için kınanın adresini öğreneyim, kız tarafıyım dersin, kaparsın birini :))
      Pek fena, hevesini kırmışlar senin kek konusunda, boşver o zaman! Keşke biri de benim hevesimi kırsa "Yapmayın artık Esen hanım, her pazartesi canınız çıkıyor böyle!" deseler ama nafile :)))
      Çok sağol cancağzım, öperim çok..

      Sil
  10. Esencim hoşbuldum:) Sen demeden deyim dedim.Yaz boyu ne de çok özlemişim buraları...En çok da senin bloğu nasıl renkli nasıl eğlenceli... Ellerine sağlık çok şeker olmuş hepsi,evler şahane çok zevklii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükür kavuşturana, artık geldin ya, hoşgeldin :)
      Biz de seni özledik valla, açma arayı artık...
      Teşekkür ederim canım benim, sağol çok :)
      Zevkli birini görmek isteyen sana baksın asıl :)
      öperim çok Serpilcim :)

      Sil
  11. çok güzeller çok sevimliler çok hoşlar bunlar :) ben yapmış olsam kıyıpta veremezdim ki onları başkalarına :)
    teyzenize ayrıca hayranlıkla baktım. Mşallah ne güzelmiş öyle.
    Bişey söylim mi biz hala giyinip süslenip fotoğraf çekilmeye gidiyoruz ailecek seviyoruz bunu yapmayı inan çok da güzel oluyor :) Sevgiler kucakla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sağol Esencim, çok sağol :) Kıyıp veriyorum çünkü aynılarını ve hatta daha iyilerini yapabileceğimi biliyorum. Bir de evde süslenecek yer kalmadı artık!
      Teyzem dünya güzeliydi, şimdilerde yaşlandı ama yine de çook güzel bir kadın :)
      Ne güzel yahu, bayıldım sizin fotoğraf işinize, biz de gitmiştik, Nehir 1 yaşındayken ailecek çekilmiştik, güzel de olmuştu ama bak Ali Deniz'le gidemedik bir türlü, o kadar niyet etmemize rağmen...
      Sevgiler :)

      Sil
  12. Esen ne zaman vakit buluyosun bu kadar şeyi yapmaya?? Walla tekdir ediyorum seni. Sen artık bana hiç uğramıyosun :( yorumunu görmezsem eksik kalıyorum ben :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semoşcum iki arada, bir derede, yemek varsa, çocuklar okuldan gelene kadar, sonrasında yemeğe kadar, her boşlukta yapıyorum, en çok da çocuklar uyuduktan sonra :)
      Yalnız sen beni tekdir etmişsin :))) Nus ile uslanmayanı bence de etmeli "tekdir" :))))
      Çok haklısın canım, uğradım ve iyi ki de yazmısın bu yorumu da güzel postunu okumuşum :) Sağol kuzum...

      Sil
  13. Her biri çok şirin. Böyle detaylar kesinlikle eve ruh katıyor. Harikasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah! Tam da budur işte Yazdan Kalan, evlere ruh lazım, kâh magnet, kâh gerçek evlere, hepsine birden :) Ne mutlu bana o zaman, çok teşekkürler :)

      Sil
  14. Sevgili Esencan bu ne hız... Maşallah diyelim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, bazı dönemler kısa zamanda böyle çok iş çıkıyor ama aslında çok vakit almayan büyük işler olmadığı için bu kadar çokmuş gibi :)
      ;) Bu maşallah sen dahil bütün üreten kadınlara olsun :)

      Sil
  15. aşkla yaptığınız ne kadar da belli, hayat ağaçlarınız içimi açtılar görünce! emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de büyük bir aşkla yapıyorum ve böyle yorumlar alınca da pek çok mutlu oluyorum :) Çok teşekkürler, ben de sizin Hayat Ağacı'nıza bayıldım :

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.