25 Ağustos 2014 Pazartesi

KEÇE NAZARLIKLAR, KEÇE KALPLİ DUVAR SÜSÜ VE TATİL NOTLARI...

"Süpizzz???"
"Oğlum her yıkanmadan sonra ne sürprizi istiyorsun, anlamadım kiiii :)) Yok maalesef sürpriz annecim"
":((( Süpiizzzzzz???"
"Tamam tamam, dur! Var sana sürpriz "Patlıcan" :))))
"Yupppiiii, veyyy!"
Mutfaktan itinayla yıkadığım güzelim patlıcanı tutuşturdum eline :))
"Hadi!"
"Ne hadisi oğlum :)))"
"Patyasınnnn!" :)))
Patlıcanı patlayan bir oyuncak sanan çocuğum, öyle sandı çünkü bütün kabahat annesinde, bu fazla faideli olmayan ama ziyadesiyle lezzetli zerzevatla tanıştırmadı çocuğu :)))
Ali Deniz ziyadesiyle üzüldü tabii bu patlamayan patlıcana :)) Ben çok eğlendim ama ;))
Nasıl güzel oldu o patlıcanlar, domatesle, biberle nasıl mişelin yıldızlı enfes bir yemeğe dönüştü anlatamam sana :)  İnanmazsan bak en altta :))
Ali Deniz denize gittiği her gün güzelce yıkandı ve her seferinde şunu söyledi: "Deniz tuzlu, denizden sonra yıkanılır" ben de her seferinde "Tamam ama İstanbul'da da yıkanacaksın böyle güzel güzel di mi oğlum?"
"Hayıyyy, buydaaa,  denizden soyaaaa" Yani bilmiyorum burada halimiz nice olacak Sevgili Okur :) Her seferinde bi koşu Yalova'ya götürüp, denize sokup çıkarmak lazım gelmez inşallah, banyo için Ali Deniz'i :)
 
Şimdi, sana acıdığımdan, sırf seni düşündüğümden, ocağındaki yemeğin, kreşten gelecek çocuğun ve dahi başka başka mühim işlerinden kalma diye kısa kısa yazacağım postları. Benim için azap bu aslında, sen de biliyorsun anlatmaktan, yazmaktan kendimi alamadığımı... Lakin insan nefsini terbiye edebilmeli, frene basmayı öğrenmeli ;) Dur bir deneyelim bakalım, misal tatilde yaptıklarımdan sadece birkaç işi göstereyim şimdi, iki de tatil resmi olsun! Dedim ya benim için çok zor ama...

KEÇE NAZARLIKLAR
Biliyorsun aslında bu modelleri, tatilde yine yaptım.
Ne demiştim giderken? Tatilde sadece etamin mi yapacaktım???  :(( Dayanamadım, keçeleri de götürdüm yine!
Etamin de yaptım aslında ama sonraki postta gösteririm sana onu da, bitmedi tam ;) 


KEÇE NAZARLIK
Yalova'daki komşumuz Fatma Teyze için bu nazarlık, geçen sefer yaptığı iyilik için teşekkür etmek istedim, elimden bu geldi :) 

ÇENGELLİ İĞNELİ NAZARLIK


KEÇEDEN KALPLİ DUVAR SÜSÜ

KEÇEDEN KALPLİ DUVAR SÜSÜ

Niye yaptım bunu bilmiyorum, içimden böyle birşey geldi, işlevsiz, sadece göz okşayan bir duvar süsü kendisi ama ille bir işe yaraması gerekir mi yaptıklarımızın, emin değilim... Sadece bakmaya, gönlümüzü hoş tutmaya bazıları... 

Renkler ve Hüzmeler bloğunun sahibi Sevgili Güay'la buluştuk tatilde ;) Çok mutlu oldum kendisini tanıdığıma, çok güzel sohbet ettik ve ben bir kez daha gördüm ki, bloğunu sevdiğim insanları kanlı canlı karşımda görmeyi seviyorum. Yüzyüze gelmeyi, sanki eski bir arkadaşla yeniden karşılaşmış gibi sohbet etmeyi çok seviyorum :)
Yine buluşacağız inşallah Gülay'la, bir dahaki Yalova çıkartmasında tekrar biraraya geleceğiz :) 

PATLICAN-BİBER KIZARTMA
Bak bu resmi koyunca yine ağzım sulandı işte :((
Taze nane yapraklarıyla marine edilmiş domates sos eşliğinde patlıcan ve biber kızartma :)  Yanında mutlaka yoğurt ile...
Sen şimdi bunun kalorisini hesaplıyorsun içinden içinden di mi, hesaplama hiç çünkü o yoğurdu oraya boşuna koymadık :) Kalori yaktırıyor o, uzmarlar diyor vallahi, onların yalancısıyım, sen gönül rahatlığıyla ye :)))
Bazı şeyleri kıyamıyorum kimselere, misal yoğurdu! Misal bu güzelim kızartmayı, ben yiyim istiyorum. Koca kişisine azcık verdim bu kızartmadan, ama bamyayla telafi ettim :))) Ben de kendi bamyamı kocama vermek suretiyle, daha fazla kızartmayı götürdüm :))) Ne var ki! Bamya da çok kıymetli, hem nasıl uğraştım onları tek tek itinayla soymaya bir bilsen :) Bu arada kendimi tebrik ediyorum, evlendiğimizde sebze nedir bilmeyen koca kişisini sebzeyle barıştırıp, etten soğuttuğum için :)))

MUTLU BİR HAFTA OLSUN, TATİLE ÇIKAMAYANLAR İÇİN SÜRPRİZ TATİLLER, O TATİLLERDE ENFES KIZARTMALAR OLSUN :)

18 yorum:

  1. Esenciğim süpersin yine, bayıldım ben bu nazarlıklara. Katılıyorum sana yaptıklarımızın illaki bir işlevi olmak zorunda değil, nasıl da şirin bir duvar süsü olmuş. Kızartma da pek lezzetli görünüyor, ama sen yoğurda güvenip fazla yeme yine de ;) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl süper olan sensin kuzum :) İdolümsün, o kadar diyim sana ;) Nazarlıklar nasıl bir enerji saçıyor di mi :) Hangisini beğendin en çok???
      Değil di mi Esracım, ben de öyle dedim zaten, bakmalık lazım biraz da, seyirlik :)
      Yahu senede iki bilemedin üçtür yediğim kızartma sayısı :) Keşke imkan olsa da azcık daha çok yesem ama belki de az yediğim için bu kadar kıymetli, kimbilir :)

      Sil
  2. Esen özlettirdin kendini hoş geldin :) Ali Denize dualarımız yaradı derken tekrar başa döndük galiba :) Gülay hanımın ve senin güzel enerjinde fotoğraflara çok güzel yansımış ne güzel bir buluşma olmuş birde o nazarlıklar varya işte onlara bayıldım özellikle ikincisine renkleri harika eline emeğine sağlık canım tekrar hoş geldin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seni-sizi özledim Meltem, yeminle! Alışıyor insan sanal da olsa arkadaşlarını özlüyor :)
      Çok güzel bir yer orası, yani buluştuğumuz Karaca Kafe, bir yanı denize bir yanı dereye bakıyor :) Keşke imkan olsa da seninle de yüzyüze gelip, sohbet edebilsek...
      Nazarlıklarımı çok seviyorum, başkaları da beğenince mest oluyorum, sağol kuzum :)
      Hoşbuldum :) öperim

      Sil
  3. Hoşgeldin Esencim, özlettin gerçekten ama iyi bir tatilide haketmiştin :))
    Keçe nazarlıkların çok güzel, neyse ki ben de bir tane var da kıskanmıyorum artık ;)
    Duvar süsü de çok güzel olmuş, Nehir kapmıştır onu hemen:))
    Kızartmadan güzel yemek mi var yaz günlerinde, afiyet olsun. :))
    Ali Deniz in patlıcan sürprizi de çok hoşuma gitti, onunla ilgili herşey çok güzel zaten, :))
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülyacım yeminle ben de özlüyorum sizleri :) Tatil güzeldi vallahi ama doymuyor ki insan, azcık daha olsa ;)
      Evet yahu, senin evini de korusun nazarlıklarımdan biri, şans getirsin güzel yuvana :)
      Nehir her yaptığımı istiyor zaten, ben de kıramıyorum ama bak güneş ülkesinden ne güzel düşünmüş, dur ben onu Nehir'e isimlik yapayım en iyisi, zaten çok acemiceydi ona yaptığım keçe isimlik, ilk işlerimden :) Hatıra diye saklasam mı ki :))
      Kızartma nefisti yeminle, bak yine ağzım sulandı :(
      Ali Deniz çok kobik ya, vallahi, keşke yakın olsak, sen de görsen bi kuzumu, eminim çok sever seni, der ki senin için bana "Gene gelsin, hep gelsin" :)
      Sevgiler :)

      Sil
  4. Çılgın çocuk, patlasınmış : ) Bu arada bizim de ağzımızı sulandırdın yav. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ama görmeliydin nasıl sevindi "Patlıcan" lafına :))
      Yapsana sen de, misler gibi, ooohhh :))
      Yazdan Kalan, sağol çok sen :)

      Sil
  5. Keçe nazarlıklar çok tatlı olmuş. Rengarenk tam da yaza layık;) Bu arada kalplere keçeden ya da kumaşlardan ya da işleme yaparak NEHİR yazsan ne güzel bir kapı süsü olur. Bir anda öyle canlanıverdi gözümde;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, bence de tam yazlık dediğin gibi :)
      Bayıldım fikrine, derhal yapacağım desenli kumaşlarla ve burdan göstereceğim :) Çok teşekkürler ve her daim bekliyorum böyle güzel öneriler :) Nehir'in kapısına çook yakışacak :)
      Sevgiler :)

      Sil
  6. yine çok güzel çalışmalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Feyzacım :) Devamı da var, yarın paylaşırım inşallah yaptıklarımdan bazılarını :)
      Sevgiler

      Sil
  7. Esen ciğim özene, bezene yaptığın, manevi değeri paha biçilemez güzel nazarlığın için yeniden çok teşekkür ederim, gidip gelip seviyorum, arada da göz kırpıyorum :) . Ali Deniz den ne haber, yeni banyo yapıldı mı? ya da en iyisi onu bana bırak, artık bir ayağın burada olacak gibi, seni mis mis karşılarız... Aman latife, kimse annesinden ayrılmasın, isterse bir sene yıkanmasın! İyi ki bloglarımız var ve iyi ki seni tanımışım, gene görüşeceğiz, küçük hanıma ayrıca bayıldım, ikisini de öpüyorum. Kızartmada aklım kaldı :((((((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yazmışsın Gülaycım, gerçekten de bütün yaptığım işleri özene bezene yapıyorum :) Senin gibi kıymet bilen arkadaşlarıma hediye etmek de büyük keyif benim için :) Güle güle kullan canım benim :)
      Ali Deniz için yazdıklarına çok güldüm :) Burda henüz yıkanma teşebbüsünde bulunmadık, sinirlerimi bozmak istemiyorum sanırım ama o son yıkanma da ne kadar idare eder bilmiyorum :) Bence de Allah kimseyi yavrusundan ve annesinden ayrı koymasın :)
      Görüşeceğiz tabii, daha geniş zamanlarda, güzel zamanlarda hep görüşeceğiz inşallah :) öperim çok
      Not: kızartma yaparım ki sana yalova'ya geldiğimde :) Hiç aklın kalmasın canım :)

      Sil
  8. Beni de düşünürmüş arkadaşım, bebe kreşte iken temizlik arası okuyorum diyerekten kısa tutarmış yazısını☺ Kıyamam.
    Keceler yine konuşuyor ellerine sağlık. Ali Deniz de banyoya alışmış sayılır gözün aydın. Kızartma yemeyeli de yıllar oldu(gözüm kaldı ayrı) ama afiyetler olsun size, enerji olsun :) bir de benim koca kişisi yese bamya hiç fena olmaz ama neeeerde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, vallahi seni düşünüp yazdım şekerim :) Bak haklıymışım da :))
      Çok teşekkürler :) Ali Deniz'in banyoya alışıp alışmadığını bu akşam tecrübe edicez bakalım :)
      Kızartmayı da yılda iki-üç öneriyor biliyor musun doktorlar, gözünüz kalır, günahtır, yeyin arada diyorlar :) Haberin olsun :))
      Bamyayı başka bir kılığa sok sen de o zaman, hani çocuklara yaparız ya, misal çorba yap ve başka bişey de adına, ya da ne biliyim, böreğe kat :)))) Yok yahu, günahtır adama, bırak yemeyiversin onu da :))
      öperim çok, çok güldürdün beni, sağol :)

      Sil
  9. Hosgeldin Esen,tatilinizin iyi gecmesyine cok sevindim,kendimi hayal ettim biran,iyi geldi hayali:))
    Kurufasülye yaptim bende bugün,ama bu kizratmayi gördükten sonra nasil yiyecegim inan bilemedim,cok severim bende...
    El islerin yine cok güzel, eline saglik,bizimde hala iki haftamiz var okula,artik alistik,buraliyiz...
    Ali Deniz`den haberleri belki alacagim,yemekten sonra diger postunu okuyacagim,görüsürüüüz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum canım :) İnşallah hayalin gerçek olsun tez vakitte Serpilcim, yürekten diliyorum bunu :)
      E o da güzeldir, pilav üstü kuru, onu da çok severim ben :) Kızartma yapsana sen de, afiyetle ye :)
      Bizim de okullar açılmak üzere, tatilin son günleri artık, bir an önce eski düzenimize dönmek istiyorum, çalışırken çok zor çocuklar :(
      Ali Deniz'den haberler iyi çok şükür, güzelce yıkandı, hiç ağlamadan üstelik :)
      öperim çok, sevgiler

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.