22 Kasım 2013 Cuma

KEÇE BAYKUŞ İLE....

 Beyin fırtınası yapmamız lazım acilen sevgili okur, yemek yapma derdinden bıktım ben, yani keyif için yaptığım yemekler, hamurişleri ayrı tabii ama bu mecburiyetler beni mahvediyor yeminle :( Akşam ayıptır söylemesi (ki ben o ayıbı ne çok yapıyorum di mi!) nakışlı dolma yaptım, tamam yaptığım dolmanın neticesinden ziyadesiyle memnun olmakla birlikte, onca yorgunluğun üstüne, kabak dolmanın kabaklarını Nehir hanım sevmiyor diye bir de yaprak sarmakla birlikte, çocuklar ve biz de afiyetle yemekle birlikte, azcık kaldı dolmamız :( Halbuki ben istiyorum ki bir yemeği yaptığımda, ya da diyelim ki o öğünlük, bir çeşit ana yemek bir çeşit makarna ya da pilav bir de çorbayı yaptığımda 10 günlük yapayım, 10 gün işten eve gelince yemek düşünmeyeyim ;) Haklısınız pilav ve makarnayı 5 günde bir yapmalı, 10 gün çok oldu :))) Yeminle samimimi hissiyatım budur yemek konusunda ;) Aslında yemek yapmaktan çok ne yemek yapacağım derdi beni fazlasıyla geriyor. Biri bana her gün fısıldasa yapacağım yemekleri, gerisi kolay, kararsız bir terazi olarak beni en iyi teraziler anlar ;)
Neyse dolmayı yedik afiyetle, çocuklar da uyudu ve ben hobi kariyerime döndüm ;) Alttaki resimde ortada yer alan baykuşu o şekliyle aldım dün, üç değişik rengini ;) Çünkü çok sevdim bu halini, biliyorsunuz ki ben kalıp çıkarma ve çıkardığım kalıpları da düzgün kesme konusunda son derece kabiliyetsizim, e hazır benim için birisi böyle jilet gibi kesmişken, almasam küserdi bu güzelim baykuşlar yahu :)

KEÇE BAYKUŞ (LAVANTALI)
Bu baykuşun şeklinden kestim lila rengi bir keçeyle, sonra baykuşun göbeğine bir çiçek diktim, sonra kenarlarını birleştirirken, morlu, pembeli boncuklar koydum, sonra içine silikon, lavanta, üst kısmına da asmak için kurdele, oldu bitti işte, bu kadar kolay :) 


KEÇE BAYKUŞ
Bu baykuşun üstündeki kurdelemsi şeyin içinden bir ip geçiyor, sen o ipi çekiyorsun, hooop al sana bir minik fiyonk :) Nasıl yani! E öyle yani, sihirli bir kurdelemsi, dün aldım ;) Çok memnunum kendisinden :) Hem sarılısını hem eflatunlusunu aldım hem de :) 
Ben kolejde çalışmaya başladığımda daha 23 yaşındaydım, 11 yıl boyunca çalıştım ama çalışmaktan ziyade tecrübe kazandım, dostlar kazandım, bilgilendim, donandım, 11 yıl boyunca hiç çalışır gibi hissetmedim. Şimdiki işime oranla çok daha zordu işim üstelik, sadece ben değil, kolejdeki bütün arkadaşlar, öğretmenler, kendi işimiz dışında da pek çok şeyi canı gönülden-hafta içi, hafta sonu demeden- yaptık, çünkü bizler başladığımızda okul yeni kurulmuştu, e böyle olunca da, okulumuz büyüsün, güzelleşsin, hem bize hem çocuklara yuva olsun diye çok emek verdik. Öğrenci sayısı azken, personel sayısı çok daha azken o sıcaklık, yakınlık, samimiyet, koruma, kollama içgüdüsüyle geçirdiğimiz yıllar şahaneydi. Ordan ayrılıp, buraya geçtiğimde (ki kurum olarak aynı sayılsa da) çok şaşırmış ve bocalamıştım. Çok aradım o zamanları, o dostları, ama nafile... Neyse bunları anlatmamın sebebi, o zamanlarda bir Türkçe zümresi vardı ki, dünyalara bedel ;) Benim ilgi alanım olmasından da kaynaklanan bir yakınlıktı belki bu. Bütün Türkçe zümresi hocalarımı çok sevdim ben, istisnasız hepsini, çok şey öğrendim onlardan, aradan bin yıl da geçse hiç bitmeyecek bir dostluk doğdu aramızda. Kolejdeki bütün hocalarıma selam olsun ;) Çok özlüyorum o günleri, o güzel yüzleri çoook.... Neşe Hoca da Türkçe zümresi başkanımızdı, nasıl tatlı, nasıl güzel, nasıl candan bir insan ;) Ona yaptım bu baykuşu ;) Kendisi bir baykuşsever çünkü ;) Umarım şans getirir, neşe getirir kendisine :)
Sen söyle şimdi bana sevgili okur, sen de benim kadar sevdin mi bu baykuşu :)

KEÇE KALPLER
Geçen akşamlardaki hobi saatlerimden birinde de bu kalpleri çizdim ve kestim, böyle hazır olsunlar istedim, böyle gözümün önünde, her an elimin altında :) Dün gece de baykuştan sonra bunlara yavru kalpler kestim güzel kumaşlarımdan ve böyle de eşleştirdim :) Sırayla yaparım inşallah ;) 

Makasın Dansı yani Serpilciğim geldi İstanbul'a, tee Abana'dan, Sevgili Mehtap Abla da geldi, ılık bir Kasım akşamında Eminönü'nde buluştuk, sohbet ettik ama zaman nasıl geçti hiiiç anlamadık, Kahve Dünyası neredeyse altımızdaki sandalyeleri almak üzereydi ki kalktık :) Blog arkadaşlıkları güzel oluyor, tanımayı istediğim çok kişi var böyle, sen de onlardan birisin "sevgili okur" :)
Mehtap Abla "Ben resimlerde güzel çıkmıyorum" diyerek bloğa resmi koymak konusunda kararsız kalsa da, ben çok beğendim, çok güzel çıkmış ;) 


Bunlar da bu hafta aldığım güzel hediyelerim. Bu güzel evi marifetli arkadaşım Serpil getirmiş bana :) Çok şirin bir ev, tekrar teşekkür ederim kendisine :)
O sarı limonluğu da birlikte çalıştığımız arkadaşım Nurtaç yaptı :) Tam da mutfağımın tonlarında :) Daha önce de çay tabakları boyamıştı hatırlarsanız ;)
 Bayıldım buna da, teşekkürler Nurtaç, zevkli çalışmalarının devamını heyecanla bekliyorum :) 

DİPNOT:
1) Müjdeler olsun sevgili okur, haftaya Balkanlar'dan çok soğuk hava geliyormuş :) Gözüm Balkanlar'da kaldı yeminle, hadi inşallah :)
2) Çekiliş için genel istek üzerine nazarlığa karar verdim ama genele yakın istek üzerine de yanına bir güzel yılbaşına uygun kırmızı kalp ile ;) Yakındır size çekiliş hediyelerini gösterip duyurmam :)


CUMA İÇİN BU BONUS, GÜZELİM CUMA AŞKINA, SİZİN DE KANINIZI KAYNATSIN BU ŞARKI DİYE :)
HEP DELİKANLI, HEP YAKIŞIKLI KALACAK KAZIM KOYUNCU'YA DA RAHMETLE...


27 yorum:

  1. Yüzyüze tanışmasak da Serpil Abla'yı da Mehtap Ablayı'da çok severim. Ne kıymetli insanlar.Çok şanslısınız çok:) Esencim baykuşun bir harika, kalplerin de muntazam. Bir kaç tanesini kesip birbirine yapıştıryor musun yoksa keçenin kendi kalınlığı mı? Keçe konusunda cahilim kusura bakma:) İyi tatiller:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke sen de gelsen bi gün İstanbul'a, seninle de tanışsak ;) Çok güzel insanlar sahiden de, siz Ankara'lılar ara ara İstanbul çıkartması yapın bence, görüşelim, güzel vakitler geçirelim Baharcım :)
      Yok, kalın keçelerin kalınlığı bu kadar işte, iki tanesini birbirine dikiyorum, rica ederim canım :)
      İmza: Ahşap Cahili :)

      Sil
    2. Baharcım İnşallah birgün seninle de bir araya geliriz.:))

      Sil
    3. Ya ne güzel dediniz, Nalan Abla ve Gülsen Abla da sürekli çağrı yapıyorlar ama inşallah ilk fırsatta görüşürüz, öperim ikinizi de:)

      Sil
  2. Selamlar Esen Hanım yada ablamı desemki acaba...

    Baykuşunuza bayıldım doğrusu
    rengi çok güzel zevkli bir seçim
    kendinden büzmeli fiyonk nasıl bişey merak ettim doğrusu
    ne diye aldınız
    alışverişe çıkıcam yarına hobiciye gidicem sorayım varmı diye :)

    benimde kardeşimin nişanı var yaza şimdiden nişanda dağıtmak için değişik bişeyler yapmak istiyorum
    sizin kalpleriniz çok güzel tek tek içlerine lavanta koyarak vede başharflerini işlemek istiyorum
    sizce nasıl bir fikir olur...
    daha yaza çok var diyebilirsiniz ama
    hem iş hem çocuk ancak akşam kalacak azıcık bir zamanda yapmayı planlıyorum.

    çekilişine bende katılabilirmiyim
    yada şartlarınızın ne olacağı belli olduktan sonra sorayım bu soruyu

    iyi günler
    Ankaradan sevgilerle (burcu)

    YanıtlaSil
  3. ;) Merhabalar Burcu,
    baykuş benim de çok hoşuma gitti, böyle hazır satılması da süper oldu benim için ;)
    Ben de tesadüfen gördüm o fiyonk olan şeyi, kurdelelerin arasındaydı, biye gibi bişey, arasında da ip var, böyle anlatırsın bi, gittiğin yerde varsa bilirler ;)
    Nişan için de hayırlı uğurlu olsun ;) Bu kalpleri yapmak çok kolay, önce bir kalp şablonu bul, benim etiketlerimde var, internetten de bulabilirsin, istediğin boyda kes kalpleri, içlerine sadece lavanta koyma, silikon da koy, aralarına lavanta koyarsın ;) Çok güzel fikir ;) Yapınca bana da mail at bakalım, merak ederim ;)
    Bence de akşamları yapmaya başla sen, çok uzun sürmüyor yapılması ama çok sayıda yapacaksan sıkışmazsın sonra...
    Abla diyebilirsin tabii ;)
    Çekiliş duyurusunu haftaya yaparım inşallah, o postun altına yorum yazarsan seni de katarız ;)
    Sevgiler Burcu'cum, Ankara'ya selamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam ablacım
      silikonsuz olmaz dimi
      sırf lavantada ağır koku olur :)
      teşekkür ederim
      bir tane yapıp mail atarım sana yorumunu yap değiştir arasını burasını diye :)
      acada kendinden büzgülü kurdelalardanmı öyle bişey yaptılarki merak ettim şimdi
      anlattığından onu anladım çünkü :)
      kalp şemasını eşime yolladım şimdi akşama getirecek çıktısını alıp
      yani aldım bile senden :)

      Sil
    2. Silikonsuz olmaz çünkü o zaman hem yumuşak olmaz, hem çok lavanta gider, daha çok paran gider :))) Misal bir tatlı kaşığı kadar bile koysan koku verir lavanta :)
      olur tabii, tutastesen66@gmail.com mail adresim, bakarım yaptığına ama eminim güzel olacaktır zaten :)
      Kurdele değil bu incecik ip gibi bişey ;)
      Hadi kolay gelsin canım :)

      Sil
  4. nasıl beğenmez sevgili okurun bu baykuşu :) bayıldım ben de bir baykuşseverim biliyo musunuz :P
    şarkı eşliğinde okudum yazıyı balkanlardan gelen soğuk hava dalgasında iyi geldi :)
    Kendinize iyi bakın öpüyorum çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok tatlı di mi :) Baykuşseverler öyle çok ki ;) Baykuş modası var şimdilerde, envai çeşit baykuş figürü var her yerde :)
      Balkanlardan giriş yaptı bile ;) Yağmurla başladı, hadi hayırlısı bakalım, bi de kar yağsa Hilalcim :)
      Öperim çok..

      Sil
  5. baykuşlara bayılıyorum ve galiba bu gördüğüm en güzel baykuş :) ellerine sağlık esencanım, yine döktürmüşsün :)
    şu silikon olayını anlamadım. silikon deyince aklıma sadece silikon tabancası geldi. sanırım başka bir silikondan bahsediyorsun :):) ben de bir kalp yapacağım ve ilk sana göstereceğim :) tabi önce silikonu anlamam lazım :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım, nice güzel baykuş dolu etrafta :)) Zaten ben yaptım sayılmaz ki bunu, ama ben de çok sevdim, değişik renklerini de yapmaya başladım bile :)
      Silikon olayı ise (gerçi bloğuna yazdım ama merak eden diğer sevgili okurlar için tekrar edeyim) yorgancıdan aldığın, yastık içine konulan boncuk silikonlardan ;)
      Hadi yapsana bi kalp bakalım, merakla bekliyorum Tubacım :)
      Öperim çok

      Sil
  6. Bence de resimde muhteşem enerjik ve neşeli çıkmışsınız.Mehtap Hanım bu güzel resme itiraz etmez bence.Bu kadar çok keçe kalbi napıyon kuzum, hepsini yılbaşı çamına süs diye yapıyorsan çam ağacı komple kalp olur sanırım. çam ormanın mı var yoksa ,bir ormanı süsleyecek keçe kalp yaptığına göre :) baykuşları severim çok sevimli kuşlar ,her hobinin baş kahramanı kendileri. sevimli bir baykuş olmuş :)
    Ellerine sağlık enerjik terazi kadını.
    Blog dostlukları bir ömür sürsün inşallah.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Keşke sen de olsan Filizcim yaa, hep anıyoruz seni her buluşmada :)
      Bu kadar çok keçe kalbin büyük bir kısmını hediye veriyorum, bir kısmını da ablam işyerinde arkadaşlarına sattı, sonra bir de kermese ayırıyorum falan filan :)
      Çok sağol canım benim, amin, hem blog dostlukları hem diğer tüm dostluklar kırılmadan, gücenmeden bir ömür sürsün inşallah :)
      öperim

      Sil
  7. ben de isteriiiimmm eminönü buluşması:))Baykuşun süper olmuş canım herzamanki gibi:) ESkileri özlemişsin canım ama sen tanıdığım kadarıyla her yeri senlendirecek bir insansın:)çekilişini merakla bekliyorum,cok öptüm seni:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Bir dahakine sen de gelsene Tubacım, ne güzel olur vallahi, dur, eğer böyle bir buluşma olursa ben sana da haber edeyim :)
      Sağol canım, baykuş çok sevimli oldu gerçekten de, bir kez daha söyleyeyim benim çok katkım yok bu baykuşta.
      Çekiliş postunu hafta içi koyacağım, önce bir hediyeleri ayarlayayım ;) İnşallah sana çıkar :
      Öperim çok

      Sil
  8. Esencim canım benim ,ne güzel oldu sizlerle tanışmak,kırkyıldan dostmuşçasına ne de çabuk geçti saatler.Garsona deseydik ki biz şimdi tanıştık,inanırmıydı sence:))Seni de öpüyorum o tatlı baykuşlarınıda.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, bence de harika bir gündü Serpilcim, yine gel, yine buluşalım, daha uzun sohbet edelim :) Evet yaa, sanki uzun yıllardır tanışır gibiydik sahiden de, o yüzden anlamadık zaman nasıl geçti ;)
      Çok sağol, ben de öperim seni, tatlı baykuşumla :)

      Sil
  9. Esen'ciğim yemek konusunda seninle aynı fikirdeyim bir gün mutfağa girip bir aylık yemeği yapıyım diyorum(çok abarttım galiba:))))
    Bense sizinle çok güzel vakit geçirdim bunu sık sık yapalım..
    Sevgilerimle çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo, seninki daha iyiymiş Mehtap Abla, bence de tüm günü mutfakta geçirip, bir ay boyu keyfine bakmak en iyisi ama şimdilik zor gibi :)
      Yapalım vallahi, çok güzel bir gündü sahiden de, seninle sohbeti zaten çok seviyorum, Serpil de sanki çok eski bir tanıdık hissine kapıldım :)
      Öperim çok öğretmenim :)

      Sil
  10. Baykuşlarda, kalplerde şahane olmuş Esen'cim, ellerine sağlık. Tabi kalplerin bitmiş halinide paylaşırsın eminim. Çekilişini merakla bekleyenlerden biri de benim. :) Şu Balkanlardan gelecek havanın yolunu gözleyenlerden biri de benim. Yeter artık di mi, kış gelsin de tadını çıkaralım onunda. Hele bir de yeni yıla gireceğimiz günlerde kar yağıverse, offf nasıl güzel olur. Arkadaşlarınla buluşmanın çok güzel geçtiği fotodan belli zaten. Muhabbetin dibine vurmuşsunuz. :) Ne güzel ! Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Hülyacım, zevkle yapıyorum bütün bu keçeleri, büyük bir aşkla, o yüzden de hepsi birbirinden güzel geliyor bana ama önemli olan başkalarının beğenmesi :) Yani sizler böyle yazınca ben daha bir mest oluyorum :)
      Kalplerin bir kısmını yaptım hafta sonu, bugün paylaşırım inşallah ;)
      Balkanlardan soğuk hava giriş yaptı bile İstanbul'a, bak nasıl da yağmurlu sabahtan beri, kar uyarısı varmış ama hadi inşallah bakalım :)
      Çok güzeldi sahiden de, söyledim ya aslında hepinizi ayrı ayrı merak ediyor, tanımak istiyorum, zamanla inşallah gerçek olur :)
      Öperim, sevgiler

      Sil
  11. Uykulu uykulu beni güldürmeyi başaran tek insansın Esencim:)) Aşurelerini gözüme gözüme soktun facede bugün aşure yaptım evin erkekleri bayıla bayıla yedi bitirdi. Baykuş çok güzel olmuş Neşe hanım çok beğenecek bence:) fotoğraflarda güzel çıkmış,Mehtapcım kalbi güzel insan ,çokta güzel çıkmış .Sizlerde öyle ,iyi geceler ,sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ne güzel işte, güzel rüyalar görürsün bu sayede belki Nuraycım :) Aşureleri sahiden de insanların gözüne gözüne soktum :) ama bak heveslenip kaç kişi yaptı bu sayede ;) Çok mutlu oldum vallahi, ellerine sağlık, Allah kabul etsin ;)
      Neşe hanım çok sevdi baykuşunu, zaten baykuş koleksiyonu varmış :) Güzel bir hediye oldu ;)
      Mehtap Ablam bence de çok güzel çıktı, çünkü zaten çok güzel ve özel bir kadın o :)
      Sağol çok, öperim, sevgiler Nuraycım

      Sil
  12. Aman aman o ne pişircem derdi hepimizi gerdi walla yıllardır. Bunun sonu da yok walla. Acaba hergün kim ne pişiriyor yazsak mı buraya :)) herkes birbirinden baksa da kolay karar verse :)))) hihihi Baykuş çok şirin olmuş. Bu arada ben de ödevimi yaptım, kapı süsüm tamam albümde yerini aldı :))) Güzel bir hafta diliyoum herkese :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne büyük dert di mi semoş, bence de iyi fikir aslında bak, burdan hergün menü yazmak, fikir olur, hem de unuttuğumuz yemekleri hatırlarız ama onun için de her gün post yazmak lazım :(
      Kapı süsüne bayıldım :) Ellerine sağlık arkadaşım, çok zevkli bir çelenk çıkmış ortaya :)
      Seni face'den ekleyeyim dedim ama yok sanırım face'in, öpüyorum seni çok, mutlu haftalar :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.