10 Eylül 2013 Salı

VİCDAN AZABI FECİ BİŞEYMİŞ :(

Vicdan azabından ölüyorum sevgili okur, anlatmazsan ruhum hafiflemeyecek. Geçen sabah, Aslı Börek'ten börek alayım dedim, işe gelirken uğradım Üsküdar'daki yerlerine, aldım böreği, kasaya geçtim, bir de ne göreyim, reklam için koydukları magnetler dizi dizi. E ben de kağıt mıknatıs aramaktayım bir müddettir yaptığım magnetlerin arkasına yapıştırmak için. Aldım ordan ama çok pişmanım, "Ne var bunda" diyorsun di mi, kaç tane aldım sence? 3? 5? yok, bence daha fazla :( Sormadan aldım ama sormak gerekse öyle müşterinin önüne bırakmazlardı di mi? E bence de en fazla iki tane alır alan kişi, beni bilemediler oraya onları sıralarken sanırım. Yok, kasadaki arkadaşın arkası dönüktü, börek veren de başka bir siparişle meşguldü. Kimse görmedi yani, "Sormadım da biraz fazla alabilir miyim?" diye :(  Neyse işte, ben de dedim ki kendi kendime "E o zaman ben de o reklam magnetlerini bloğa koyayım da ödeşelim Aslı Börek'le. Milyonlarca sevgili okurumla buluşturayım, reklam yapayım da ödeşelim. Ödeşemez miyiz? Ne yapayım dersin peki, geri götürüp, kasiyer arkasını dönmüşken yerine bırakıvereyim mi aldıklarımı (İkisi eksik ama o kadardan bişey olmaz di mi?) " Zaten kuvvetli de değilmiş mıknatısları, sağlam tutunmadı magnetler buzdolabına. En iyisi iade-i ziyaretle teslim etmeli hepsini ;) Durum bu minvalde sevgili okur...



Dün Ali Deniz'in okuluna gittim, kayıtta lazım olanların listesini almak için, bizim eve 5 dakika mesafede ;) 
Bu eve rastladım ve çok şaşırdım birden karşıma çıkınca, çok de mutlu oldum sanki o kurutulanları bu kış ben yiyecekmişim gibi :) Kendi kendime "Eve kolye takmışlar, ne güzel" diye düşündüm, size de göstereyim, sizin de hoşunuza gider diye de fotoğrafladım ;) (Evin önünde dikilen beyefendiden izin alarak ;)
İlk resimdeki beyaz ışık ne ki? Nasıl o kadar güzel olmuş ki orda?

Sonra akşam bu bardak altlığını yaptım, sarı olsun istedim. Ve kendi kendime her yaptığım yeni bir iş için ödül vermeye karar verdim ;) (Gönül ister ki bu işi başkası üstlensin ama!)  Pazar günü yaptığım kekin yanına peyniri kesiverdim. Keki beyaz peynirle yemeyi siz de seviyor musunuz?

Bu da mıknatıs hırsızı meşhur magnetim :) Boncuğun biri nereye gitmiş, saklanmış galiba ;)
ASLI BÖREK'ten alın böreklerinizi e mi, elmalı, vişneli, cevizli kurabiyeleri de süper ;) (Oldu mu Aslı Börek? Ödeştik mi;)

Not: Kendime tebrik koyuyorum sevgili okur, geçen seferki, illet getirecek uzunluktaki posttan sonra bu kısalıkta bir post ;) Maşallah bana, devamını diliyorum. ;)

Bu Bonus ikinci kez.  Bir kez daha dinlenmeyi hakeden bir bonus çünkü :) 

22 yorum:

  1. "Kolyeli ev" benzetmesi sahiden çok güzeldi :) sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklıma ilk gelen o oldu :) Bir de daha yeni asıldıklarından kıpkırmızı görünce, benim de en sevdiğim renk kırmızı olunca, pek bi mutlu oldum sahiden de :) Bence pek çok evin dış duvarlarında böyle renk renk sebzeler kurutulsa ne güzel gözükür sokaklar :)
      teşekkürler Kitapçı Kedisi, sevgiler :)
      (Böyle yaratıcı blog isimlerine hastayım, benimki pek bi sıradan amma velakin bir projem var bu konuda ;)

      Sil
  2. Daha uzun yazı isteriz yoksa seni Aslı Börek'e şikayet ederim ona göre.
    Kardeşim biz buraya yazı okumaya geliyoruz o ne öyle kıssacıcık?

    Not: Vicdan ve Karapati sana miyav ederler,yasemin bahara kadar küs ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) yazarım ki, hiç üşenmem Nilgün öğretmenim, siz yeter ki isteyin :) Benim canıma minnet :)
      Amann sakın söylemeyin beni Aslı Börek'e ;) Hem biz ödeştik onlarla bu vesileyle :)))
      Siz yeter ki yazı okumaya gelin, ben uzuuuun uzunnn anlatırım size :)
      Çok teşekkürler, çok sevgiler :)
      Vİcdan ve Karapati'ye özel selamlar, öpücükler, yaseminlere özlemler...

      Sil
  3. Evet keki peynir hatta zeytinle yemeği bende çok severim canım
    Sevgilerimi gönderiyorum dostçakal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuzu-tatlı çok güzel oluyor di mi, ben de baştan olur mu öyle şey demiştim ama baktım ki annem ısrarla güzel olduğunu söylüyor, deneyeyim dedim ve o zamandan beri kek-beyaz peynir ayrılmaz ikili benim için :)
      Sevgiler benden de Neslicim ;)

      Sil
  4. Biraz tuhaf olacak ama ben beyaz peyniri vişne reçeliyle seviyorum :)"Kolyeli ev"i ben de sevdim.
    İncesaz'ın en en en sevdiğim şarkısı da bugüne güzellik kattı, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcak ekmek içine beyaz peynir ve vişne reçeli şahane ;) Çok haklısınız sevmekte ve bence hiçbir tuhaflık da yok bunda :)
      Kolyeliydi sahiden ev ama :)
      Ne güzel söylüyor İncesaz di mi, ben de bayılıyorum, huzur veriyor insana :)
      Ben teşekkür ederim bu güzel yorum için İki Balık Bir Kedi :)

      Sil
  5. :) olsun bak bundan guzel reklam mı olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz di mi Müge Ç. :) Bence de, milyonlarla buluşturdum Aslı Börek'i, haklarını helal ederler artık heralde :)
      teşekkürler, sevgiler

      Sil
  6. memnun olsunlar bundan güzel reklam mı olur yurdun dört bir yanındakilerin haberi oldu aslı börek Üsküdar şubesinden. :))Ben çok sıradanım sanırım size göre, peyniri ekmekle, keki de çayla severim :)) ama benim çok yakın bir arkadaşım var o da reçelle peynire bayılır :)) Bu buzdolabı süslerinden ben de yapabilir miyim izin verirseniz?????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Hadi bakalım, inşallah dediğiniz gibi olsun, yurdun dört bir yanı okumuş olsun bu postu :)
      Yok, öyle sıradan demeyelim de, bi deneyin bence bir dahaki kek yaptığınızda peynirle yemeyi :)
      Buzdolabı süslerinden ve diğer bütün yaptığım herşeyden yapmak serbest, bu posta yazmadım ama her daim yaptıklarımın aynısının tıpkısını yapabilirsiniz, ancak mutlu olurum bundan :) İzin ne demek ;)
      Sevgiler, teşekkürler semoş :)

      Sil
  7. peynir-reçel kardeşliğini destekliyorum; keki çayla birleştiriyorum :) Aslı Börek sesimizi duyuyorsa Denizli'den bildiriyorum: Daha önce uğramamıştım ama Denizli şubenizden gidip bir şeyler alacağım tez vakitte. Esen Hanım'ın tavsiyesi çok kıymetli.

    Oldu mu şimdi acaba :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keki çayla birleştirirken azcık da peynir at ağzına bir dahakine, daha önce hiç denemediysen tabii... Aslı Börek'in o dediğim kurabiyeleri süper, bi dene bak ;)
      İnşallah seversin de tavsiyemle mahçup olmam :)
      Olmuştur bence kesin :)
      teşekkürler, sevgiler, selamlar (horoza özel selamlar ;)

      Sil
  8. insanın içinde konuşupda bitiremediği böyle bir vicdan yükü varken konuşur da konuşur :) ama bence dert etme.. herkese önceleri zorla veriyorlardı, alanlarda eve gidip çöpe atıyorlardı.. o yüzden bence hiç üzülme en azından faydalı oluyorlar sayende :) bende bir benzerini yapıyorum şöyleki apartmanın posta kutusu bölümüne bırakıyorlar kapı sayısı kadar ama kutulara atmıyorlar ve inan aylarca dursa orda kimse almıyor yerlerde sürünüyorlar ordan da çöpe.. bende bir sonraki dağıtımda yere düşme zamanına gelmeden hepsini aldım ve sevabına bir işler vardı oralarda kullandım :) ha ticari işimde olsa gene kullanırdım çünkü çöpe gitmesi yerine değerlenmiş oluyor diye düşünüyorum.. ve ben onların karşılığında başka bir yere başka bir katkıda bulunuyorum.. sende öyle yap! vicdanen bir sorun kalmaz kuşum.. sevgiler ♥NK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yalnız değilim demek ki :) Bence de heba olup gideceklerine bir işe yarasınlar ama söylemek lazım daha sağlamlarından yapsınlar magnetleri, mıknatısları tutmuyo :(
      Ben sevabına ya da ticari her işin bir şekilde yapandan başka diğer insanlara da fayda sağladığına inanıyorum. O yüzden de reklam magnetleri bizimdir, bizim kalacak :)))
      Teşekkürler ;)

      Sil
  9. Peynir-reçel ikilisini sevdiğimi söyleyince insanlar tuhaf karşılıyor. Yorumlardan yalnız olmadığımı öğrenmek hoşuma gitti. Kolye benzetmesine bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peynir ve özellikle de vişne reçeli süper bir ikili bence de :) Hiiç tuhaf değil keyifolsun :) Yorumlardan ben de yalnız olmadığımı öğrendim magnet konusunda ;) Yani, yorumlar iyidir, insana kendini iyi hissettirir ;)
      Teşekkürler :)

      Sil
  10. Sen çok yaşa emi, çok güldürdün beni:)) kayınvalidem biriktiriyo o magnetleri bende kullanamıyorum çünkü tutmuyor.Anne kullanmıyorum tutmuyo diyorum zorla sokuşturuyo:))
    Biz burada bulurmuyuzki Aslı böreği:) google amcama sorayım bakayım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Çok güldüm yorumuna, ne güzel kayınvaliden var senin, maşallah diyim önce :)
      Sen kıymet bilmeyen bir gelinsin sanırım, o kadar topluyor kadın sana, kullanmasan bile, kullanıyomuş gibi yap, gönlü olsun Nuraycım :))
      Aslı Börek var mıdır sizin orda bilmem ama cevizli kurabiyesini dene bi varsa, yoksa da İstanbul'a gelince haber et, ben sana ısmarlayacağım, söz ;)
      Teşekkürler, sevgiler Nuraycım :)

      Sil
  11. Esen'iiim,
    Ne yaptın? 263 tane magnet mi aldın? Hiiiç geri götürme aldığın o kadarcık magnet yerine 263 okuruna duyurdun zaten :D sanki o magnetleri alan herkes kapış kapış börek mi alıyo
    Fotoğraf süper çıkmış.Burada o kadar çok kurutuluyor ki en lüks apartmanların balkonlarından sebze sarkıyo :D çok güzel bir kare yakalamışsın.Ellerine sağlık
    Lavanta kesesine bayıldım,çok güzel olmuş.
    Tatlı ve tuzlu bir arada benim baayıldığım bir lezzettir,ağzının tadını biliyosun hane yaneee ;)
    Uuuuup uzun bol neşeli yazılarını bekliyorum ;) öpüldün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Yok şekerim çok şükür o kadar almadım ;)
      Ooo, sizin Ankara süper o zaman, evlerin kolyelerini seyret dur :)
      E hoşgeldin o zaman şekerim "Tatlı ve Tuzluyu birarada sevenler kulubüne hoşgeldin" :))
      Hadi inşallah öyleyse, madem sıkılmıyosunuz upuzun yazılardan, benim için hava hoş :)
      Öperim ;)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.