15 Eylül 2013 Pazar

SAYALIM ÖYLEYSE ;) ÜÇ KOLAJ ÇİÇEK PANOSU, BİR KEÇE CUPCAKE, BİR KEÇE NAZARLIK, İKİ KEÇE MAGNET ;)

Kahramanımız olayın vuku bulduğu o Cuma günü, minibüs mü, yayan gitmek mi ikileminde, yayan gitmek şıkkını seçti eve giderken. Ne zamandır uğramadığı hobi malzemesi satan, aynı zamanda da kurs olan dükkana düşürdü yolunu. "Keçe var mı?" sorusuyla başladı her şey. Dükkandaki beyefendi,"Yok ama yakın zamanda getireceğiz, çok talep olmaya başladı" dedi. Kahramanımız, etrafına bakınırken dükkanın epey değiştiğini gördü ve incelemeye koyuldu. Beyefendi dedi ki "El değiştirdi burası, bizim firmamız aldı, bi bakın isterseniz, yeni şeyler var" deyince, kahramanımızın canına minnet başladı bakınmaya, tam bu esnada beyefendi dedi ki "Neler yapıyorsunuz keçeyle?" Kahramanımız (of fenalık geldi kahramanınızdan bana ;) Aylardır elinde kol çantası niyetine eşyalarını yukarı aşağı taşıdığı keçe çantayı ve içindeki çok kıymetli (evet bu bakımdan çantamda taşıdım yaptığımın ertesi günü ;) ) iki adet kapkeykini gösterdi. Adam durdu bi, gördükleri karşısında büyülenmişçesine, yalvaran gözlerle kadına (yok kahraman artık) baktı ve "Yalvarırım hanımefendi bu gösterdiklerinizden bizim dükkana da yapın,  gelenlerden soranlar oluyor, "Yapılmış keçeler var mı?" diye, "Yapın, getirin, biz burda üstüne biraz koyup, satalım" Kadın bi durdu, e bu basbaya bir teklifti. E madem ki adam yalvarıyordu (Tüh yaaa, bu kadar yazdım ama adama yaptıklarıma baksın diye, pardon beyefendiye :) bloğun adını yazmıştım, okumuyordur de mi sevgili okur?) evde yaklaşık bir aydır yapıp, kenara koyduğu (o da Nehir'in eski okulunda çalışan Nur arkadaşım, kermes için yap, benim standa koyarız demişti ama o kermes teee Aralıkta) keçeleri getirmeye karar verdi. (Çektim yaptıklarımın toplu resmini vermeden merak etmeyin, altta göreceksiniz ;) 
Neyse işte, böyleyken böyle sevgili okur, ertesi günü biz Elif'le dükkana gittik, gitmeden önce de bir butik var oraya yakın, uğradık ki Elif'e şalvar alalım, ben öbür hobici dükkanına vereceğim keçeleri, son yaptığım çantaya koyunca, butikçi kadın da çantayı görüp, hayran olunca, içindekilere de bi ayrı bayılınca, dedi ki "Yapsanıza bu küçük magnetlerden, buraya koyalım, müşteriler isterse satarız" demesin mi, bana o an bi baygınlık gelmesin mi? Bülent Arınç'ın deyimiyle (olmayaydı iyiydi ama, o geldi aklıma!) "Yüce mevlam verdikçe veriyor, verdikçe veriyor" kıvamına gelmeyeyim mi? 
Verdim hepsini, beyefendi bir dolabın üstüne güzelce sıraladı, hesap yaptık, sonra dedi ki, orda aldığım çiçekleri görünce-ki onlar da altta- "Bu çiçeklerle yaptıklarınızı da getirin, bakalım" demesin mi, e o çiçeklerle benim de kolaj yapasım gelmesin mi? 
Neyse işte, bunları anlatacaktım sana sevgili okur, çok mutlu oldum, çoook... Yaptıklarının karşılık görmesi, beğenilmesi süper, e bi de üstüne para gelirse, bonus ;))
Beyefendinin demesine göre toplu da verebilirmiş yaptıklarımı, kermesler için alanlar oluyormuş, Satılır ya da satılmaz, bu ilk adım olsun ;) Hayalimiz baki değil mi sevgili okur :) Usulca beklemekte :) Hadi hayırlısı :) 



Aldığım çiçekler minicik buketler halinde satılıyor. Öyle zarifler ki, aklıma ilk bu yukarıdaki pano geldi.


Sonra da bu :)
Elimdeki kasnaklar bunlardı, o yüzden renk seçeneğim olamadı ama ben sevdim bu panoları :) Ki biliyorsunuz bu panolardan daha önce de yapmıştım. Burda, ve burda ...
Bu da sonuncusu, bilerek yamuk yaptım ağacı, öyle istedim, e biliyoruz ki biz sanatçının işine karışılmaz, sanatçı dediğin azcık delidir :)))
Yalnız o sevimli gözüken ördeğe iyi bakın, beni canımdan bezdirdi bugün, bütün gün, bi damlacık ördeği işlemeyle geçti :( Bi kapris, bi huysuzluk, sormayın gitsin, suratından da belli zaten, sevmeyin onu sakın, şımartmayın :) 
Kolajları çok seviyorum, bunlardan daha güzellerini yapmak niyetindeyim, daha çeşitli, belki tığ işi, fisto, kurdele, düğme vs. de ekleyerek, daha daha zenginlerini :)

Cuma gecesi Elif bana bu kapkeyklerin kalıplarını kesti bol bol, ben de bir tane daha yaptım, e bu da şeker oldu sanki :)



Sonra bi de ne zamandır istediğim mantar magneti denedim, bir de kalpli daha, bu kalpli magnetin içindeki güzel desenli kumaş ve o yıldızlar, kalpler de o hobici dükkanından, süper kumaşlar var, çok güzel malzemeler var ;)

İşte bu gördüklerinizi verdim gitti, yine yaparım ki, hem de daha güzellerini :))

Size söylediğim çiçekler ikinci karedekiler, kırmızı ve pembeler ordan değil, onları Beşiktaş'taki tokacıdan almıştım... Cumartesi Paşabahçe'den şu minik evleri aldım, bizdekilerin yavrusu :) Çok sevindim bunları görünce. Son karedeki nazarlığı da yeni yaptım.
Yani sevgili okur, bişey oldu bana, senin de farkettiğin üzere, bi çılgınlık, bi ilham yağmuru vs. Tam bilemiyorum ne olduğunu ama hayatımın her döneminde el işlerine hem yatkın hem meraklı olan bana bişey oldu. Üçüncü gözüm mü açıldı, 40'tan sonra hayat mı değişti, bilmem. Ama bişey olduğu kesin. Bişey yapıyorum, hooop aklımda başka bir  versiyon. Bilmiyorum yani, Allah hayır etsin. Bu sanatsal faaliyetlerin arasında iş, çocukların okul hazırlıkları, yemek, börek, yıkama, paklama, ütü vs.... E şükür ama bin şükür :)
Bir de teşekkürüm var ki kocaman. Kime mi? Yok kimseye değil, güzel, akıllı, sabırlı, çalışkan ellerime :)2 5 yıldır hızlı hızlı yazarak mesleğimi veren güzel parmaklarıma bir de... Üreten, işleyen, diken, tıkır tıkır yazan ellerim, dert görmeyin e mi :))
Yine çok uzattım di mi, özür dilerim yine, ama biliyorsunuz ki hafta sonu postlarını kısa tutamıyorum Sevgili Okur, sen halden anlarsın....
MUSMUTLU HAFTALAR, GÜZEL SÜRPRİZLER OLSUN HEPİMİZE :)
Not:
1-  10Marifet'in kahvaltısı var, önümüzdeki Cumartesi, ben de katılacağım inşallah. Detaylar burda, gelsenize ;)
2- Çok haklısın bana bile fenalıklar getiriyor şu aç-kapa parantezler, bu konuda kendimi derhal terbiye etmeliyim :(
3- Bütün kuzulara "Allah zihin açıklığı versin" sular seller gibi geçsin okul hayatları, anaokuluna yeni başlayanlara da adaptasyon kolaylığı diliyorum :)


32 yorum:

  1. Ahh Esen sen yokmusun.Vurdun turnayı.Bravo sana.Çalışana Allah verir diye boşunamı demişler.Bakarsın iş ummadığın noktalara geliverir belli mi olur.Hadi hayırlısı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Yok be Serpilcim, turnayı gözünden vursam keşke ama dur bakalım, belki bu ilk adım olur ve devamı gelir inşallah dediğin gibi :) Hayırlısı bence de :)
      Sağol, öperim...

      Sil
  2. hepsi birbirinden şeker hayırlı bol kazançlar :)
    bende bloguma sizi beklerim
    http://derytuna.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Derya Bıyık Tuna, aminnn, sağolun :)
      Bakayım bloğunuza ;)
      Sevgiler :)

      Sil
  3. Esencimm! merhabalar! Evet biz geri döndük,kürkcü dükkanina!
    Beni merak edip zahmet edip biraktigin yorum icinde ayrica tesekkür ederim san,cok sevindim!

    Gercekten net ortamina girmeden (sadece birkez ) birbucuk ay gecirdim,özlemisim tabii...

    Sayfanin rengi degismis,hos olmus,hemen yazmak istedim,cok tebrik ediyorum seni,ellerine kollarina saglik,emeklerinin karsiligini her zaman alabilmen dilegiyle,cok öpüyorum seni!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Serpilcim yaaa, nerelerdesin :) Özledim vallahi ;) Ne zahmeti, baktım sık sık bloğuna, yeni yayın var mı diye, e döndün hala yazmamışsın, hadi, anlat tatili :)
      İnternet detoksu yapmışsın sen ve ne iyi yapmışsın :)
      Aminnnnn inşallah arkadaşım, güzel dileklerin hepimiz için olsun, öpüyorum çok seni :)

      Sil
  4. Esenciğim ne kadar hoş olmuş hiç ummadığın anda emeklerine teklif gelmesi hayırlısı olsun inşallah. Rabbim bol ve bereketli kazançlar nasip etsin.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çoook teşekkürler, gerçekten de çok güzel tesadüfler yaşadım, inşallah devamı gelir bakalım :) dishekuş, aminnnn, hepimize inşallah, sevgiler :)

      Sil
  5. Senin adına çok sevindim. Yaptıklarımızın böyle geri dönüşünün olması süper bişey. Satılmasalar bile bu şekilde görücüye çıkmaları, o dükkanın önünden her geçişte eserlerini orda görmek bile dehşet güzel bir duygu. Devamını diliyorum. Umarım çok güzel bir hafta geçirirsiniz. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler semoş :) Bence de satılmasalar bile talep görmesi güzel, kendimi zor tutuyorum dükkana gidip bakmamak için :)))
      Aminn, inşallah ;)
      Hepimize güzel bir hafta olsun inşallah, bu arada bloğunda hala takip için "İzleyiciler" bölümü yok, ben bakıp söyleyeyim mi sana nasıl ekleyeceğini?
      Sevgiler :)

      Sil
  6. 2 gün ortadan kayboldum, neler olmuş allahımm :) çok sevindimm esencanımmm. şimdiden Allah bereketini versin diyeceğim valla :) Bu güzellliklerin tutulmaması imkansız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa, iki gün değil, iki dakikada bile neler oluyor Tuğbacım :)
      Ben de sizin sevinmenize çok sevindim ;) Sağol...
      Aminnn, inşallah bakalım, umarım görenler de senin gibi düşünür ;)
      Keseler için şablon göndereceğim sana, aklımda :)

      Sil
  7. :) Allah bereket versin, ben çok sevindim bu gelişmeye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok teşekkürler Kitapçı Kedisi, ben de çoook sevindim, musmutlu oldum hafta sonu :)
      Sevgiler

      Sil
  8. Çok sevindim Esen'ciğim inşallah hayırlı bol kazançların olur.İnşallah kendi dükkanını açarsın(emekli olunca).
    Sevgilerimle çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa Mehtap Abla, inanabiliyor musun? Bilmem devamı gelir mi ama bu kadarı bile çok mutlu etti beni ;) Kendi dükkanımı açmam ama belki ilerletebilirsem internetten satış yapabilirim emekli olunca ;) Hayali bile güzel...
      Öpüyorum çoook....

      Sil
  9. ekrana girip hepsine sarılasım geldi. enerji doldum!

    o cupcakeler de bence buzdolabı magneti yapılası; azıcık kopya çekeyim mi?

    öperim :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarılsanaaaa :))) Ne güzel çok sevindim fiyuvcum böyle düşünmene :)
      O cupcakeler buzdolabı magneti ki zaten, kopya çekmek ne, izin almana hiiçç gerek yok, ne görüyorsan, ne istiyorsan, dilediğini elbette yapabilirsin :)
      Öperim :)

      Sil
  10. haha okurken kahkaha attım vallahi :) özellikle bülent arınçlı satıra :)
    seni birinin keşfedeceği bellliydi zaten ,keçe şöhret basamaklarını hızla tırmandın bir kaç ay içinde canım. panolar mütiş eğlenceli olmuş. bu aralar pinterestte değişik sıradışı panolar ilgimi çekiyor, bence sen de bir göz at hazır pano merakın depreşmişken başarına başarılar kat. inşallah tüm ürünlerin kapış kapış gider.
    ellerine, enerjine sağlık.
    başarılarının devamını dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Lüzumsuz bi zikretme oldu, kabul, gereksiz yere bloğumde reklam yapıyorum :(
      Neyse, yazdıkların yine yine yine çok motive edici, moral verici, sevindirici :)) Sağol...
      Panolar için bakayım bi bakalım pintereste, yeni ilham kaynakları bulabilirim belki, sağol onun için de :)
      Aminnnn, sağol Filizcim, başarı hepimize olsun...

      Sil
  11. harikasınız yaa ne güzel şeyler yapmışsınız, nasıl güzel el emeği bunlar...
    ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Harika olan sizlersiniz Melislicious :) Beğenen, yorum yazan sizler :)
      Çok teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  12. Çok güzel bir başlangıç olmuş Esen. Çok sevindim. Nefis şeyler yapıyorsun sürekli daha daha güzellikler çıkıyor ellerinden ayrıca sakın parantezlerden vazgeçme ben onları da çok seviyorum ;)) Hayırlı satışlar bol kazançlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi öyle oldu Ülkercim, tesadüfen başlangıç yapıverdik bakalım, hadi hayırlısı :)) Çok sağol, inşallah herkes beğenir senin gibi, talep olur yüce halkımdan :)))
      Parantezlere devam mı diyosun, e canıma minnet :) (Sırf senin için) ;)
      Öperim.....

      Sil
  13. Esen merhaba, çalışan bir bayan, iki çocuk annesi olarak ne zaman vakit bulup bunları yapıyorsun? Formülü istiyorum :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bana bunu herkes soruyor yakın çevremden, anlatmaya çalışayım Emelcim ;)
      Bir kere çocuklarım hep uslu çocuklar oldu, bizi çok zorlamayan, problemsiz çocuklardı (maaşallah diyeyim hemen ;)
      Sonra bir şeyi çok istediğin, yapmaktan çok zevk aldığın işlerde mutlaka bir vakit yaratıyorsun. Evde yemek varsa mesela, işten gidince yemeğe kadar (evde erken olmanın faydası tabii) kesme, biçme işlerini hallediyorum. Yemekten sonra çocuklar uyuyunca bana iki saat kadar zaman kalıyor, o zaman da dikmeyi, süslemeleri vs. yapıyorum. Bazen yemek pişirirken arada bişeyler yapıyorum. Mesela hiç, uzanıp tv izlemiyorum, herkesin dinlenmek olarak yaptığı şeyler yerine ben bu işleri yapıyorum ;) Çok titiz değilim, ev işlerine çok vakit ayır(a)mıyorum, mesela 20 gündür bekleyen ütüleri de erteleyip duruyorum laf aramızda :))) Yani tamamen kafama, keyfime göre takılıyorum, çok da memnunum bu halimden ;) Yaptıklarım beğenildiğinde de mest oluyorum :)))
      Formülü budur, "Düşün-tasarla", "Fırsat yarat" "Zevkle, aşkla yap" ;)
      Tavsiye ederim, bünyeye çok ama çok iyi geliyor :)

      Sil
  14. Formül için çok teşekkür ederim Esencim, aslında bir aralar bende örgü işine sarmıştım, ama benim çok yaramaz ve benden sonra yatan bir oğlum var :)))) Şimdilik sadece gitar çalmak için biraz vakit bulabiliyorum, tabi bizim eve gitme saatimiz en erken 19.00. Dedeğin gibi sevdiğin bir şeyi çok istersen her zaman vakit yaratabilirsin...

    YanıtlaSil
  15. esencim ,,
    canim benim
    yorumunda bebisin resmini soylemisin..ama malesef baba kural koydu:)))))))
    farkindaysan evden de fazla bir sey bahsetmiyorum,,,resim yok
    bilmiyorum belki fastaki ailesinin hosuna gitmez,,,belki kendi boyle bir dusunceye sahip...ozur diliyorum
    uymak zorundayim
    ama sizinkileri seyretmekten buyuk zefk aliyorum...benim icin op minikleri
    hos kizin artik genc kiz olma yolunda...opuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E, babaya saygı duymak lazım Cihan Abla, varsın görmeyelim resmini kuzunun, eminim çook tatlıdır, süt kokuyordur şimdi, benim için minik ellerinden, ayaklarından öp desem peki ;)
      Öperim ben de kuzuları, Nehir daha küçücük ama 8 bile olmadı ki :))
      Sağol Cihan Ablacım, ben de seni çok öpüyorum, adaşıma selamlar, güzel ablaya da öpücükler :)

      Sil
  16. esencim,,,anlayisinda oturu tesekkur ediyorum
    yasmin 6 yasinda nehiri ,,,aliyi tanistirdim onunla:))))sen merak etme
    hem nasil sut kokuyor
    sikayet etmeden bakan anneleri cok seviyorum,,,cocuklarindan
    sende onlardan birisin...
    opuyorum hepinizi

    YanıtlaSil
  17. cigdem ozbek1 Ekim 2013 13:21

    Merhaba, ilk kez bi bloga yaziyorum.. Cunku bayildim dolap suslerine.. Ellerinize saglik.. Bende yapabilirmiyim ki acaba... Bebegim 1yasinda ama gelirede ihtiyacim var.. Rica etsem bana kalip gonderebilirmisiniz yada nereden bulurum ki cigdemturhanozbek@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Elbette yapabilirsin cigdem ozbek, yeter ki iste! Mailine gönderdim elimdeki kalıplardan :)
      kolay gelsin, sevgiler :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.