11 Eylül 2013 Çarşamba

KUZULARDAN... BAYRAM YERİNE DÖNMÜŞ BİR KEÇE MAGNET EŞLİĞİNDE .;)

"Oğlum baban sana giderken ne dedi "Gel seni de götüreyim markete Ali Deniz" Sen ne dedin peki: "I-Ihhhhh!!!" E, ne oldu şimdi oğlum, baba daha apartmandan çıkmadan başladın arkasından ağlamaya, madem gitmek istiyordun, neden "I-Ihhhhh! dedin, biz onu hayır anlamında kullanıyoruz, acaba sen böyle diyerek "Gelicem baba, bekle 5 dakka" falan mı demek istedin? Öyleyse de biz o kadarını çözemiyoruz oğlum, senin literatüründe neyin ne anlama geldiğini her daim anlayamıyoruz. İlle istiyosun yani, ağlamaya ve sinirini anneye vurarak çıkarmaya devam edeceksin yani. Oğlum işim var, dur bi, ağlama yaaa, salata yapmam lazım baba gelene kadar. Hem bak sadece ekmek ve limon alacak (istemez olaydım), 5 dakkaya burda. Açma kapıyı oğlum, komşular kızacak sana şimdi, apartmanı inletiyosun ağlamanla. Giyme terliklerini, gitmiyosun bi yere, kapıda bekleyeceksin. Ağlama be çocuğum yeterrrr! Peki tamam inelim aşağıya bakalım, yürüüü! Nehircim sen evde bekle annecim, kapıda dur, hemen geliyoruz. Yok oğlum, çıkamayız apartmandan dışarı, nerde kaldı bu baba yaaa, bi ekmek, bi limon yaaa :(( Tamam peki bakalım sokağa azıcık, ama abla da bizi bekliyo kapıda oğlum yaaa... Baktık sokakta yok, döndük apartmana tekrar, Ali Deniz apartmana döndük diye, aşağıda giriş kapısında, Nehir, seslenmiş, duymamışız  diye yukarıda, evin kapısında ağlamakta. Yeminle iki çocuk arasında ikisini de oldukları yerde bırakıp, çıkıp apartmanın ikinci katına, oturup ağlayasım geldi :((( Babası geldi bir ekmek ve limon almaktan, geldi ama toplamda yaklaşık yarım saat sürerek alışverişi :(( Girdik eve, Ali Deniz sustu, Nehir sustu, salatayı yaptım, sezonun ilk balık partisi yapıldı. Çok şükür çocuklar balıkları bolca yiyince yaşadığımız bu kriz de unutuldu gitti...
**********
"Anne, bana Naz'ı okur musun?"
" Hangi Naz'ı okuycam sana?"
"Yaaa anne, Naz'ı oku işte"
"Anlamadım ama okuyorum, "NAZ!"
"Yok anne yaa, melikinNAZ'ı
:))) çok güldüm, çok ama çok güldüm ;) Nehir'e duaları öğretiyorum bir süredir, İhlas'ı ezberledi  Dün evde ikimiz otururken, benim aklım da başka başka işlerle meşgulken geçti aramızda bu diyalog. Gülmem geçince hem okudum Naz'ı, hem de adının Naz değil, Nas suresi olduğunu öğrettim kuzuya ;)

****
Sonra sevgili okur, ben bu hobi işini bir abart, bir abart, koca kişisine darallar getirecek kadar abart! Evde ne kadar köşe, bucak, koltuk arkası, yemek dolabı, baza altı vs. varsa parça parça hobi malzemelerini, kâh tek tek kâh kutularıyla tık! Hani bi ot var, adını bilemedim şimdi (bakalım sen bilecek misin?) böyle bi dere kenarında falan çıkınca, kendiliğinden yayılan arsız mı arsız, yüzsüz mü yüzsüz bir ot! Hah, işte aynen öyle hissediyorum kendimi, evin her bir köşesine yayılan arsız ot gibiyim :( Ve sadece ip, keçe ve keçe iğnesinden olan malzemelerim, üç kutu boncuk, bir ton kurdele, çengelli iğne, fisto, kalıp, zilyon tane iplik halinde gittikçe büyüyen kar tanesi gibi oldu, çığa dönüştü dönüşecek malzemelerim, o kıvamda yani!
Sonra eve yayılmak bir yana bir de sanatımı gittikçe olumsuz yönde etkiliyor bu durum, çünkü yerlerini karıştırıyorum, unutuyorum koyduğum köşe bucağı, ararken vakit kaybediyorum çok, o arada bazen şevkim de kırılıveriyor :(
Neyse ki koca kişisi evde bana uygun bir yer buldu, kapaksız bir kitaplık aldık Tepe'den, önümüzdeki hafta gelecek ve ben dizi dizi sıralayacağım bütün malzemeleri ve sanki bu düzenle, bu hobi dolabımın olmasının verdiği coşku ve mutlulukla daha mı güzel işler çıkaracağım ne ;)


KEÇE KALP MAGNET

Kalp yapmalara doyamıyorum (tıpkı nazarlıklara, etamine doyamadığım gibi!) her zamankinden biraz daha süslü bir keçe kalp bu :)  Sen söyle sevgili okur, yeşil ve kırmızı ve dahi beyaz bir araya geldiğinde bayram yerine döndürmüyor mu bulunduğu yeri?
Ne diyorsun peki, bu tarz çalışmalara devam edeyim mi? Bu kalbi facebook'ta paylaşınca, Sevgili  Selcen'in  evlilik yıldönümü olmasın mı, bu kalbi de bu özel güne ithaf etmemi istemesin mi? Ne güzel tesadüf oldu di mi, demek ki bu kalp kimin? Elbette Selcen'in, onun için saklayacağım, görüştüğümüzde, ki yakın zamanda görüşemezsek de kargoyla postalayacağım ;) Çok tatlısın Selcenim, çok seviyorum seni...
Okul için ilk vesikalık fotoğrafını çektiren kuzu ;)


BONUS ;)
"Bir yangının külünü yeniden yakıp geçtin....." Rahmetle.....

Not: Sen istedin sevgili okur, dünkü kısa postuma karşılık, "Uzun yaz" diyen sanadır bu post (özellikle de size Sevgili Nilgün Öğretmenim) :) 
Ama bence de haklısın yani, iki gün üst üste post olmaz, bence de olmamalı ama idare et, yazmazsam olmazdı ;) 

16 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Çok güldüm ben de :))) Öğrendi artık adını, daha da Naz oku demez :)
      Teşekkürler Nebihan Akça

      Sil
  2. o kalp nasıl güzel olmuş öyle ya :) 2 çocuk 1 koca kişisi (Allahtan koca kişisi 1 tane oluyor:)), iş, güç... maşallah sana. o kadar şeyin arasında bu kadar güzel işler çıkarıyorsun ortaya :) ellerin dert görmesin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl güzel olmuş Tuğbacım :) Bence de çok hoş, şık bir kalp oldu, ayıptır söylemesi :) İş güçten kısıp yapıyorum bunları inan, mecburi olanları yapıyorum çabucak sonra derhal hobilerin başına :)
      Çok teşekkürler ;)
      Senin de seramiklere bayıldım ama ben de ;)

      Sil
  3. Birbirimizden hiç farkımız yok Esen'ciğim sen daha çalı,çırpı,dal,taş toplamaya başlamadın.Bir ara kızım babasına annemin malzemelerinden evde yer kalmadı biz kiralık bir eve çıkalım diyordu anlayacağın çok abartmıştım sen o hale gelme sakın:)))
    Kalp harika olmuş ellerine sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o yolda emin adımlarla ilerliyorum Mehtap Abla, emin olabilirsin :) Dolap gelecek ama ben oraya malzemeleri sığdırabileceğime emin değilim :(
      Kalp ne güzel di mi, şenlikli bir kalp oldu :)
      Sağol, çok sağol, öperim...

      Sil
  4. Günaydın, yazlılarına bayılıyorum, anlatımın da süper walla. Karşımda konuşuyor gibisin :) Ah ah o malzeme kalabalığı hepimizde var. Bizde bir koca kişisi olmadığından yatak odama yayılmak pek sorun olmuyor ama kutu kutu pense durumu bizde de hat safhada. Bişey lazım oldumu hadi bakalım düş kutuların içine ara dur. Kalp çok güzel olmuş. En kısa zamanda ben de deniycem. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Ben de sizin böyle güzel yorumlar yazmanıza bayılıyorum inanın :) Karşımdakine anlatıyormuş gibi yazıyorum zaten, konuşma diliyle :) O yüzden hoşunuza gidiyor belki de :) En azından sizin malzemelere karışan yoktur o zaman :) İstediğiniz gibi yayılabilirsiniz, kutuları sınıflandırsanız, üstlerine yazarak, ben öyle yapıyorum, ya da en iyisi şeffaf kutular belki :)
      Deneyin tabii, ama ben de göreyim e mi :)
      Teşekkürler,sevgiler

      Sil
  5. Eski yazıların birinde parça halinde satılan kenarı oyalı etaminden bahsetmiştiniz, kumaşçılarda mı bulurum onu yoksa hobi marketlerde falan mı? Bizim ankarada bir eminönümüz yok maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O etamin şeritleri burdaki tuhafiyelerden buluyorum, ama biraz daha büyükçe tuhafiyeler, hobi malzemesi satan dükkanlardan, mahalledekinde yok mesela öyle şeyler... Bulamazsanız ben sizin için alır gönderirim ;)

      Sil
  6. haha melikinnaz çok iyiymiş yaa :) bir annenin günlüğü dizisi çekilse ve de komedi tadında çekilecek olsa ,senin günlük hayatından kesitler alsalar bayağı güzel aile dizisi olur.
    kalp çok güzel , çok anlamlı bir hediye olmuş. Selcen ve Sen çok güzel insanlarsınız. iyi ki yolunuz kesişmiş.
    önceki posttaki nazarlıklar da harika olmuş.
    ellerine sağlık ,kolay gelsin telaşlı enerjik anne.
    nas suresini öğretmen iyi olmuş bu kadar nazarlık nas suresi olmadan olmaz demi :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Biz kendi aramızda çekiyoruz şekerim :) Kameralar olmadan ama bak size de naklen yayın yapıyorum :)
      Yaa, ne güzel denk geldi di mi Selcen'e :) Sen de çok güzelsin ama, keşke İzmir, İstanbul, Ankara yerine hepimiz Yalova'da yaşıyor olsaydık, sık sık görüşürdük :)))
      Sağol, beğendiğinizde çok mutlu oluyorum ve hiç düşünmemiştim ama çok haklısın, çok güldüm :) Bence de bunca nazarlığa bu sure şarttı :)
      sevgiler

      Sil
  7. Blog açıldığında hööö! dedim :D napış bu kııs :D hayırlı olsun yeni düzenin, değişik ama alıştıkça kolay gelir herhalde :D
    O güzel kalp bizim kalbimiz oldu bile :D profilimde.Çok teşekkür ederim canım benim,hem güzel kalp hem de güzel sözlerin için.Duygularımız karşılıklı biliyorsun Filiz de aynııı :*
    Bu Nehir beni bir gün öldürecek ahhahhahhahahhaha NAZ hee :D harikasın Nehir Allah seni nazarlardan korusun inşallah.
    Yaşadığın o iki atada bir derede durumu o kadar iyi anlıyorum kiii :/ geçecek inşallah geçecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin gibi dedim :)) Azcık değişiklik istedim Selcenim, daha iyi oldu böyle, en azından başlıklarla daha kolay ulaşılıyor yazılara. Ehli Blog yaptı bu şablonu ;)
      :) Biliyorum şekerim duygularımızın karşılıklı olduğunu ;)
      Aminn, bütün kuzuları Allah nazarlardan saklasın. Nehir bomba yaaa :) Çok komik lafları var, sen de yazsana Sena'nınkileri :)
      Berbat bir durumdu gerçekten, bu sıralar pek sık tekrarlanıyor üstelik, Ali Deniz şaşırdı kendini...
      İnşallah, biz de öyle teselli ediyoruz kendimizi, "geçecek" diye :)

      Sil
  8. Bloğunun yeni şekli çok güzel olmuş. Ama ben kıskanıyorum yaaaaa, kendi kendime ancak yazı ve resim paylaşabiliyorum böyle fantirifişton güzellikleri beceremiyorum. Bunun bi kursu falan var mı acaba????????? :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler semoş :) Ben de farksızım senden aslında, kendim yapamadığım için de Ehli Blog sahibinden yardım aldım. O tasarladı, yükledi şablonu :) Bildiğim kadarıyla kursu yok ;)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.