13 Eylül 2013 Cuma

KALKTIM SİZE ÖNCE CUPCAKE YAPTIM, YETMEDİ BİR DE NEFİS TAVA BÖREĞİ ;)

Kalktım, hiç üşenmeden sana kapkeyk yaptım sevgili okur, hem de iki ayrı şekil ve lezzette :) Dilerim sen de benim kadar sever, benim kadar tat alırsın bu şeker şeylerden ;)

KEÇE CUPCAKE MAGNET 
 Ne zamandır aklımdaydı denemek, sonunda bana da kısmet oldu çok şükür. :) Yapması bişey değil de süslemesi çoook ama çoook zevkli :)
KEÇE CUPCAKE MAGNET 1
 Değişik versiyonlarını da yapayım diyorum :) Böyle mesela turkuazlı, sarılı, yeşilli, turunculu falan??? Dur bakalım bi, hafta sonu ödevimiz de bu olsun :)

KEÇE CUPCAKE MAGNET 2

Yemeği yiyoruz, sofrayı toplayıp, bulaşıkları makinaya dizip hemen oturuyorum keçelerin başına ;) Kolay gibi gözükse de azcık oyalıyor insanı, ben bir akşamda bir tane yaptım, misal 1, 1,5 saatte gibi ;)

KEÇE CUPCAKE MAGNETLER
İKİSİ BİR YERDE ;)
(Canım canım sehpa örtüm, Elif'e bir kez daha teşekkür bu güzel şeyi verdiği için ;)


 Aşağıdaki keçe isimliği geçen yıl tam bu zamanlar, keçeye yeni başladığımda yapmıştım. Elbet biliyorsunuz keçeye başlama hikayemi, Sevgili 10Marifet'in hediye keçeleri ile, hiç aklımda yokken üstelik, bi deneyeyim bakalım derken derken, üstünden tam bir yıl geçmiş. Size göstermek istedim ki, bir yılda keçede geldiğim noktayı somut olarak görelim hep birlikte. Bunu istememin sebebi de keçeye heves edip (evet, heves edip, heveslenip değil ;) de yapabilir miyim diye düşünen arkadaşlara cesaret vermek.  Siz çok daha güzellerini daha kısa zamanda yaparsınız mutlaka...
Bi yakından bakın isimliğe, bi dikişlerin bozukluğuna, hatalara, işte arkadaşlar teeee ordan, bugünkü kapkeyklere geldim çok şükür. Elbet, henüz çok başlardayım, elbet daha öğreneceğim pek çok şey var, elbet çok daha güzellerini yapacağım ilerde ama geldiğim nokta itibariyle de fena değilim he sevgili okur ;)



********
Sonra sevgili okur, dün akşam 1 saatte ayıklayıp sinirlerimi tepeye çıkaran sezonun son  bamyasına rağmen (ama lezzeti enfes!) sakinleştirip kendimi  bu tava böreğini yaptım ;) Bundan gayrı fırında, tepside börek yapmayacağım yeminle ;) (Yemin ederken ayaklarım havada yalnız ;) Çok ama çok lezzetli bir börek oldu, tarifi Leyla'dan yine, ordan bakın tarife :) Aynen söylediği gibi yaptım böreği, tam süper oldu :) Yaptığım bütün börekler çok beğeniliyor, bunun sebebi benim mutfakta çok iyi olmam mı, hayır, elimin çok yatkın olması mı, hayııır, çok özenmem mi, hayııır, güzel böreğin sırrını veriyorum sana sevgili okur :) Peynirli böreklerde, beyaz peynirle birlikte mutlaka kaşar peynir de koyuyorum ve evde başka ne peynir varsa onu da, çeşit yapıyorum yani, bu seferkinde Fatoş'un memleketten (Rize) getirdiği minci (lazca mı bu kelime bilemedim, ekşimik manasında) de eklendi iç malzemeye :)
O peynirler bir eri, bir mayış, bir nefis ol! :))) İki tava mı yapmalı bir dahakine ;)

PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİ

YANINA DA MİS GİBİ BİR ÇAY :)
Domates, peynir, yeşil biber, çilek reçeli ve siyah zeytin :)
Al sana akşam yemeği :) 

*******
Bloğumun şablonu değişti ;) Ben çok sevdim bu halini, bilmem sen ne dersin sevgili okur :) Yok ben yapmadım elbet, beni aşan bir iş o, benim için Ehli Blog yaptı, abuk subuk isteklerime, sorularıma rağmen yapması ayrı bir tebrik konusu ;) Sanıyorum içinden içinden "Gördüm ama bu kadar teknoloji özürlüsünü görmedin" demiştir...  (Öyleyim gerçekten de ama yüce mevlam yeteneklerin  hepsini birden bir kişiye verirse haksızlık olurdu zaten ;) Teşekkür ediyorum tekrar kendisine, hem bloğun şablonu için hem de yeni bir adres almamda yardımcı olduğu için. Evet sevgili okur, yeni bir isim (ki biz ona bilgisayar dilinde domain diyormuşuz) aldım kendime :) hobicigeldihanim.com :) Azcık espirili olsun istedim, bunun ilhamını da çocukluğumda köye gelen bohçacılardan aldım :)) Önümüzdeki haftadan itibaren inşallah bloğu oraya taşıyacağız ve size ordan sesleneceğim artık :) Hadi cümleten hayırlısı :)))
CANIM CUMA AŞKINA, GÜZELİM HAFTA SONU AŞKINA, İKİ GÜNLÜK TATİL AŞKINADIR BU POST ;) SANADIR BU POST ;) HAFTA SONUNUZ KUTLU OLSUN :)

24 yorum:

  1. Cupcake'ler çok lezzetli görünüyor:)Tava böreğide benim çok sık yaptığım pratik böreğimdir ve çok severim.Ellerine sağlık,blogunun yeni halide sade ve şık olmuş..Yapanın ellerine sağlık:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke gerçeğini yapabilsem, benimkiler anca bu kadar Bağnu Hanım :)
      Tava böreğini çok önceleri bir iki kez yapmıştım ama sonra unutmuşum, Leyla'nın bloğunda görünce hatırladım ve sonuç süper oldu :)
      Teşekkürler, ben de sevdim en azından daha kolay anlaşılır oldu ;)
      Sevgiler :) Zeynep Kavin'e öpücükler :)

      Sil
  2. Ooooo amma haberler var sende!
    Bir kere kendinle gurur duyabilirsin çok ilerledin.
    Sonra Cupcake çalışmaların harika olmuş. Ne güzel hediye olur onlardan:) Hatta çocuk doğum günlerinde gelenlere verebilirsin.
    Blogun tasarımı fena değil. Fena değil diyorum, çünkü postlar alt alta göründüğünde fotoğraflar iyi çıkmıyor, yamuluyor.
    (yoksa benim ekrandan mı kaynaklanıyor?)
    Yeni adresin hayırlı olsun, güzel paylaşımların devam etsin:)
    Mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Öyle mi diyosun Semicim, sen benim bloğumun en eski takipçilerindensin, o yüzden geçirdiğim aşamaların da şahidisin, sen diyorsan inanırım :) Ve hatta azcık da şımarırım :) Sağol....
      Bu cupcakeler hastalık gibi oldu, nazarlıklardan sonra birkaç gündür sürekli bunları denemek istiyorum ;) Çok zevkli, çook...
      Yaptığım postlarda ilk fotoğrafları çok büyük seçmem lazımmış ki böyle yamuk olmasın. Yapan arkadaşa sordum öyle söyledi, bi deneme yapmam lazım, belki çözülür, olmazsa bundan sonrakileri öyle yaparım ;)
      Aminn, inşallah, hani sen de sık sık yazacaktın? Yine uzattın gibi arayı;)
      öpüyorum çok, musmutlu hafta sonları...

      Sil
  3. Cupcakeler olsada yesem dedirtecek kadar güzel gözüküyor ellerine sağlık Esen'ciğim.Çok büyük ilerleme kaydettiğini her fırsatta söylüyorum artık büyük parçalar çalışabilirsin:))
    Blogun tasarımı güzel olmuş ama Semiye katılıyorum fotoğraflar yamuk gözüküyor.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Ooo, ne güzel iltifatlar bunlar Mehtap Abla, sağol :) Herkesler beğensin istiyorum ama öğretmenim olarak en çok senden gelen yorumlar şevk veriyor, sen benim öğretmenimsin çünkü. İlkokulda öğretmenin gözüne girmek ne kadar önemliydiyse, şimdi de benim için senin gözüne girmek o derece önemli...
      Fotoğraflar konusunda denemeler yapacağım, bakalım düzelecek mi :)
      Sağol....
      Öperim çok...

      Sil
  4. Yeni görünümünüz hayırlı olsun ,cupcakeler ve altlarına serilmiş çarpı işi örtü harika görünüyor. Böreği o kadar güzel anlatmışsınız ki kalkıp çay koymaya ve böreği yapmaya gidiyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Cupcakelere bir yenisini ekledim bu akşam o yüzden çok mutluyum :) Çok güzel çiçekler aldım, aldığım hobi dükkanında (Üsküdar'da iseniz tarif edebilirim, ne küçük bir ihtimal ama, içimden geldi yazmak) bu minicik çiçek buketlerini yurt dışında kadınların elde yaptıklarını söylediler, fiyatları da uygun, aldım üç buket, bundan sonraki cupcake'lerde onları kullanacağım yani daha da güzel olacaklar inşallah :)
      Böreği az mı anlattım diye tereddüt etmiştim, sizi börek yapmaya sevk ettiğime göre kâfiymiş demek ki :) Afiyet olsun, umarım siz de çok seversiniz :)
      sevgiler :) Teşekkürler Evy Craft

      Sil
  5. tatlı tarifi ararken daldım bloğuna Sevgili Esen:) çok şeker olmuşlar ellerine sağlık. mutlu ve keyifli haftasonları dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Postun adına mı aldandın yoksa Sevgili Juliette :)) Bence de çok şekerler yahuuu, kendim yaptım diye demiyorum, nerde görsem böyle hissederdim ;)
      Tatlı mı yapacaktın? Bi tarif var aslında çok hafif çok güzel vişneli, muhallebili, etimekli ama koyamadım ki bloğa resmini çekip de, olsa onu yapardın ne güzel :) Neyde dur bakalım belki yakında yapar, fotoğraflayıp koyarım :)
      Sevgiler, mutlu hafta sonları :)

      Sil
  6. Harika gözüküyor,seni de çekilişime beklerim,sevgiler
    http://ilknur--akpinar.blogspot.com/2013/09/2-cekilisime-5-kitap-ile-davetlisiniz.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler İlknur Akpınar, birazdan geliyorum çekilişe bakmaya :)
      Sevgiler

      Sil
  7. Ahh Esencim.Anlatsam inanmazsın.Senin postu gördüm tıkladım bloğuna geldim.Hani bir adresi iyi bilirsinde emin adım gidersin.Benimki o hesap emin adım girdim bloğa eyvah yanlış geldim ,çıkayım oldum önce sonra ürünleri tanıdım.Çok komikti halim.Güzel olmuş yeni hali ,güle güle kullan canım.Tabi blog derken kapkeklerin hakkını lütfen yemeyelim,çok şirin olmuşlar ellerine sağlık.Böreği hiç sorma,bayılırım tava böreğine,eminimki çok güzel yapmışsındır.Sanada güzel bir hafta sonu diliyorum canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) İnanırım çünkü bloğun sahibesi olarak ben bile bazen yanlış adrese mi geldim diyorum, henüz alışamadım... Sen doğru adrestesin şekerim :)
      Beğendin di mi sen de bloğun yeni halini ;) Kapkeyklere bu sıralar fena dadandım ama keçesine :)
      Tava böreği çok güzeldi ama tadı damağımda kaldı, belki hafta sonu tekrar yaparım :)))
      Güpgüzel bir hafta sonu da size olsun Serpilcim :)
      (Geliyorsun di mi kahvaltıya?)

      Sil
    2. Esencim kahvaltıya gelmeyi istiyorum ama program yapmam kolay olmuyor.Çünkü çocuklara eşim bakacak.ANA SINIFINA BU HAFTA ADAPDE OLURLARSA GELEBİLECEĞİM İNŞALLAH.

      Sil
  8. 1- cupcakeler harika, denemiş biri olarak cupcake yapmanın oyalayıcı bir iş olduğunu söyleyebilirim, ama söylediğin gibi en zevkli kısmı süslemesi :) nefisler, ellerine sağlık.
    2-tava böreğini beğenmene çok sevindim. içine minci eklemen çok akıllıca olmuş ;) ellerin dert görmesin.
    3-bloğunun tasarımını , özellikle de rengini çok beğendim. tek sorun fotoğrafların boyutu, onu da kendin ekledikçe çözeceksindir, hangi boyutun anasayfada daha hoş göründüğünü.
    4-yeni adresinde yeni yayınlarını sabırsızlıkla bekliyor olucam :)
    Öperim Esennnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Eminim çok da güzel yapmışsındır, ben gerçeğine bulaşmayı hiç düşünmüyorum, çok da düşkün olduğum bişey değil bu cupcakeler (Leyla, sence de burdaki "düşkün olmak" yanlış bi ifade olmadı mı? Doğrusunu bulduramadım ;) Beğenmene sevindim, yalancıktan cupcake yapmış olsam da güzel :)
      Tava böreğini beğenmek ne? Elif geldi hafta sonu, cumartesi sabahı ona da yaptım ;) O kadar yani :) Teşekkürler tekrar tekrar, sen bence böyle benim gibi tembel, kolaycı kadınlar için tarifler düşün bi, işte böyle mıhlama olur, tava böreği olur, krep olur, kolaydan şeyler?
      Bloğun tasarımı güzel oldu :) Sayende aslında, senin bloğunun tasarımını beğenip ben de Ehli Blog'a yaptırdım. Bi sağol da bunun için ;) Yeni post girdiğimde resmi büyük seçeceğim, inşallah düzelir bundan sonrakilerde :)
      Hadi inşallah bakalım Leyla, inşallah alışırım yeni adresime ;) Sağol, çok sağol öyleyse, öperim ben de ;)

      Sil
  9. Bunlar çok güzel olmuş yine ellerine sağlık. Bloğun yeni halini de beğendim. Öyle güzel şeyler yapıyorsun ki şu anda sabaha kadar öksürmekten gözlerim yerinden fırtladı kafam kazan gibi dökülüyorum ama oturup hepsinden yapasım var. Çoook güzel bir hafta sonun diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar güzel olmuş ama bir yenisi daha eklendi :) O daha bi güzel oldu sanki, inşallah başka başka sürprizlerle bu akşam post yapıp, gösteririm :)
      Geçmiş olsun, önemli bişey değildir inşallah, grip mi? O halde de kalkıp yapılmaz ki bunlar, yapılsa bile keyifle yenir mi ki?
      Çook güzel bir hafta sonu sizin de olsun, Allah acil şifalar versin semoş :)
      Sevgiler ;)

      Sil
  10. başka bir bloga geldim sandım bee iki defa kontrol ettim doğru blogda mıyım diye. blogun değişmiş. uzman keçeci olunca blogum da değişsin dedin demek. börek nefis, keklerin yanında börek de olur yani.cupcake nin türkçe adı yok mu kuzum? neden cupcake diyorlar bu keklere? merak edip duruyom hep.
    ellerine sağlık çok tatlı cupcake olmuş
    sevgiler enerjik blogcu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru yerdesin şekerim :)
      Uzman keçeci değilim ki, bloğun tasarımından sıkılmıştım, bi de böyle kolay ulaşılsın diye başlıklar istiyordum, kendim beceremeyince yardım aldım :)
      Var tabii Türkçesi, kapkeyk :)) Bilmiyorum ki vallahi, süslü kek desek, hatta süslüden öte, kokona kek desek ;)
      Teşekkürler yetenekli arkadaşım :)

      Sil
  11. Çoook tatlı olmuşlar.bayıldım cupcakelere.dolgılu sanırım.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çooook teşekkürler Feyza Altunay :) Ben de bayılıyorum bunlara, çok zevkli yapması, denesenize ;)
      Dolgulu içleri ama az dolgulu, çok koymadım elyafı ;)
      Sevgiler :)

      Sil
  12. Serpilcim yaa, inşallah gelebilirsin ama çok haklısın çocuklarla plan yapmak zor. Dileyelim de çok kolay alışsınlar okula, zorlamasınlar hem kendilerini hem bizleri, bizim sınavımız da yarın, bakalım Ali Deniz ne yapacak?

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.