13 Ağustos 2013 Salı

TATİL FOTOĞRAFLARI EŞLİĞİNDE, ELALEMİN KIZLARI ;)

Günlerden Cuma akşamı, varmışız köye, herkes çok mutlu, annem-babam çocuklara kavuştuğu için, çocuklar anane-dede ve köylerine kavuştuğu için, ben de bu manzara için çok mutluyum.
İkinci gün, herkes yine mutlu ama azcık azcık telaşlı, babamı sürekli "Ali Deniz balkonda mı, sarkmıyor di mi, dikkat edin çocuğa" durumunda. Annem ise oyuncakları oynadıktan sonra kaldırsalar ortalık yerden daha iyi olacağını düşünmekte. Yorulmuş da bir yandan, dedim ki “Dur senin belin ağrıyor ben sileyim mutfak dolaplarını”, nasıl olduysa güveniyor bana ve “Tamam” diyor. Siliyorum beş dakkada Beşiktaş şeklinde.  “Bittiii” diye sesleniyorum salona doğru. İnanamıyor, gelip kontrol ediyor,  tam o anda diyorum ki kendi kendime ”Ttüh yaa, unutmuşum gördün mü, keşke eskisi gibi yapsaydım yine, yine çabucak silseydim ama biraz öyle bakına bakına oyalansaydım işim bittikten sonra da daha uzun sürmüş temizlemem gibi yapsaydım. Çünkü annem böyle işlerin o kadar kısacık zamanda yapılamayacağına inanıyor. Yalapşap yapıyorum diye kızıyor. Halbuki ben pratiğim, aynı işi daha kısa sürede yapabilecek beceriye ve pratik zekaya sahibim ama kıymetini bilen kim? Aslında bana kalırsa hem fizik olarak hem titizlik olarak hem hiçbişey olarak kendisine hiç benzemememize kızıyor. İki kızı da ona çekmemiş. İki kızı da o meşhuur “Elalemin kızları” gibi olamamış, nerde şöyle her bayram öncesi bütün evi kaldırıp indiren, köşe bucak temizleyen elalemin kızları nerde her şeyi yalapşap yapan kendi kızları :)) Ayrıca ilkgençliğimden beri annemin bize sürekli laf sokmasına sebebiyet veren o elalemin kızlarına da iki çift sözüm var ama taaa en içimden ;)
Neyse işte böyle böyle geçti günlerimiz. He bir de korna sesi kollamayla. Annem “Bugün sütçü gelecek, kulağın dışarıda olsun, kornayı duyunca koş hemen 3 kilo süt al” “Bugün zerzevatçı günü, patates bitti, gelince sakın kaçırma, kulağını dışarı ver” “Deterjancının günü bugün,  sakın kaçırmayalım, dikkat et!” ettik nitekim, hiçbişeyi kaçırmadık çok şükür, kaçırır gibi olduysak da “Çocuklar durdursanıza şunu, beklesin azcık, geliyorum!” şeklinde yakaladık ;)
Annem yemekler yaptı hiç durmadan, temizlik yaptı, bayrama hazırlandı, ben de balkondaki iki tekli koltuğu şahsım adına kapatarak nazarlıklarımı yaptım. Soruyorum şimdi size, kimin elinde somut bişeyler kaldı bayramdan geriye? Ruhum tembel ki ne tembel, bazen derecesine üzülüyorum ama  sizce de ev işleri sahiden de çok nankör değil mi sevgili okur?

5 nazarlığı iki günde yaptım ya, bu bir tek nazarlığı da kalan beş günde yaptım :)) Hastalığın azcık nefes aldırır gibi olduğu son günde Yalova’daki tatlı komşumuz Neşe Abla için. Ona teşekkür etmek istedim çünkü, benim için üzüldü hastayken, yardım etti, sordu, kolladı… Biz koca kişisiyle bir gece acile gittiğimizde, uyuyan çocukların yanında o bekledi üstelik… Çok da sevdi nazarlığını, güle güle kullansın… Bu yüzden istiyorum ben İstanbul’dan kurtulmayı, böyle böyle komşularım olsun diye, çünkü insana en çok insan lazım diye…  Köyden apar topar inince kase içindeki keçeleri ve boncukları unutuvermişim köyde,  o yüzden bu nazarlık biraz kısıtlı kaynaklarla oldu ama sanki “Oldu” buna rağmen… Hem ne demiş Barış Manço “Usta terzi dar kumaştan bol gömlek diker” :))
Nazarlıkların ortasındaki  boncukları böyle dolama fikri sevgili Nilgün hanımdan, çok şık oldu, teşekkürler bir kez daha bu güzel fikir için…
Gidiş yolunda

Çok şanslısın Badiiii :)

Ne güzelsin incir, bir bilsen :)

Bu fotoğrafı koydum ki yeşilin içinden çıkan  ışığın güzelliğine bakın, yoksa boşverin fındık toplayan kadını ;)





Hazinem ;)


Sen dur dede, sen ektin, büyüttün, bırak ben sulayayım artık ;)

Sen öğret yeter...





Nehir’in yeni yeni arkadaşları oldu, e Ali Deniz’in de ;)



Bayram çocukları bunlar ;)

Son fotoğraf hariç fotoğraflar  bayrama iki gün kalaya kadar, sonra film koptu çünkü bende... Sonrası karanlık, sonrası kaos, sonrası tufan sevgili okur…


KEÇE NAZARLIKLAR PODYUMAA :))
(Ya Allah rızası için sen söyle okur, insan bunlara bakınca kendini "bişey" sanmasın da ne yapsın, nasıl güzeller di mi hepsi bir arada?) (Evet dedin duydum ;)
Kariyerime nazar boncukçusu olarak devam etmek istiyorum ;) Etamin elbet  hep var olacak ama sanatımı bu yönde geliştireyim istiyorum ;) Çünkü kendimi daha doğrusu Çingene ruhumun boncuk ve renk aşkını durduramıyorum sevgili okur, yuvarlak yapıyorum aklıma baklava geliyor, onu yapıyorum muska şekli geliyor, onun ortasına bişey yapıyorum, bi sonrakinin aşamaları tek tek eski ankesörlü telefonlara jeton atarsın ya sırasıyla, işte aynen öyle öyle düşüyor beynime. Korkuyorum sevgili okur, kendimden, yapabileceklerimin ummanlar kadar sınırsız olmasından, tüm bu atmasyon nazarlık modellerinin halkımda yaratacağı büyük enerjiden beni yaptığım nazarlıklar bile koruyamayacak diye korkuyorum :))  Siz, bunları kim yaptı diyen olursa ekrana bakarken, nazarlıkları incelerken,  sakın isim vermeyin e mi “Anonim biri” deyin :)) Merhamet edin bana, yoksa Rıfat Özbek’in yastıkları gibi ünlü olursa nazarlıklarım, nasıl kalkarım altından, nasıl cevap verebilirim halkımın sonsuz isteklerine ;) Yaymayalım rica ederim ismimi :):)
E madem yazıda andık Bonus da Barış Manço'dan gelsin, sağlığın önemini bir kez daha idrak etmenin şerefine ;)
Sağol sevgili okur, varol sen...

19 yorum:

  1. öncelikle üzülerek caaanım yorumunu yanlışlıkla sildiğimi söylemek istiyorum:(( ah cüceler cüceler, uzun boylu cüceler, boyları fidan gibi akıl desen mercimek, ah cüceler cüceler:)) böyleydi di mi o şarkı:))
    senin nazarlıklara da maşallah:))bence de kariyerini bu yönde devam ettirmelisin. karasuda hediyelik eşya satan bi standta gördüm bi nazarlık sneinkinin yanın da çok basitti ama 15-20 liraya satıyolar:)) manevi değerine paha biçilemez ama maddi değeri de yüksek yani:))
    bu arada geçmiş olsun canım. sen kendi kıyafetlerine de ufak keçe nazarlıkar yap bence hatta broş şeklind şöyle püsküllü müsküllü bişey yap bence, her kıyafetine takarsın. bi de bunları biraz daha küçük yapıp kolye de yapabilirsin bence:))
    gene akıl vermeye başladım geveze ben. çok öpüyorum seni. haa unutmadan istanbulu terketmeye kalkma sakın ben bi gün seninle tanışma hayali kuruyorum ona göre..
    öpüyorum hepinizi. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boşver, okudun ya yeter :) Bak ben bu kadarını bilmiyorum sözlerin, unutmuşum :)
      Kartvizit bastırıcam Nazar Boncukçusu ünvanıyla :)) Doğru diyosun ben bunları satmaya kıyamam ki, paha biçemem yani, o kadar eşsizler benim nazarımda :)) O yüzden ben de hediye ediyorum hepsini :)))
      Nazarlık napsın bana 40 yaşından sonra, bi de güldüm kendi kendime, "5 tane nazarlık yap, sonra bi de inat gibi hemen ardından hastalan" Yuh yani :)))
      Ne güzel olur bak o dediğin kolyeler, ben onun örgüsünü yapmıştım vakti zamanında, içine de dua koymuştum :) Hala da durur...
      İstanbul'u terketsem nolur moriçem, sana daha yakına gelirim, Yalova'ya, dert değil yani ;) Yeter ki fırsat olsun, görüşelim...
      Öpüyoruz biz de seni ve kuzularını, sevgiler

      Sil
  2. I'm really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one these days.

    Feel free to visit my site: SEOPressor

    YanıtlaSil
  3. Annenin bir oğlak,koç yada başak kadını olduğunu düşünüyorum :D biz de bir oğlak var ve söylediklerin o kadar bildik geliyor kiii :D
    Kçy resimlerine her baktığımda, bunları yapabilmenin şükrüyle bakıyorum.Hele hele çocukların o ortamları bir gün bile paylaşabiliyor olmalarına inanılmaz seviniyorum çünkü bizler bu sıcaklığı,samimiyeti bir süre yaşamış bir nesiliz.Biliyo musun? Bizim çocuklarımız çok şanslı ki bunların bir kısmını yaşayabiliyorlar.Allah olmayanlara da versin.
    O nazarlıklar var yaaaa HA-Rİ-KAAA.Bence, sen 10marifete bir de nazarlık videosu hazırlat :D Ellerin kolların dert görmesin.Ev işi üşengeci hamarat arkadaşııım :D (aaaynı ben)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yay o yay, titiz ve azcık da asabi bir yay :)) Senin de mi annen öyleydi, sizde de pazarları çamaşır günü olup, annen çok asabi olup, o günler çok beter mi geçerdi? :)))
      Yaa, ne büyük nimet bizim için köy ve babamın bahçesi, farkındayım ve hep şükürdeyim :)
      Aminnn, diyorum ki köyü olmayanlar da civardan yakın bir köyü kendilerine fahri köyleri seçsinler, sık sık gide gele ahbap olsunlar ve sebeplensinler :))) Nasıl ama :)))
      Kızım 10marifet'e çıkmak öyle kolay mı, bi kere çıktık, o teklif kırk yılda bir gelir, sıra sende hem :))
      Çok güzel buyurdun ev üşengeci hamarat lafını, aferin Selcenim, valla aynen dediğin gibi, ev işi deme de ne dersen de ;)) Öpüyorum çok ve iyiyim şimdi çok şükür

      Sil
    2. Amaaan, tutturamadım :D
      Sen ne diyosuuun? Sıkıysa hafta sonu temizliğe katılmadan arkadaşlarla program yapıp kaytar bakalım :D bin bir surat çek günlerceee :D Şimdi gülümsemeyle hatırlıyorum.Ne gördülerse onu yapıyolar işte naapalım :))) biz de kızçelere yapalım ehehehhehe
      Kendime yakıştırdığım bi sözdür yoksaaaa...

      Sil
    3. Ama farkettin mi sen de Selcen, yaşlandıkça yumuşuyolar sanki ;) Şükürler olsun...
      İmza: Ev üşengeci hamarat esen :)

      Sil
    4. Evet evet, şükürler olsuun :D
      İmzanı yisinleeer :D

      Sil
  4. Esen'ciğim öncelikle çok geçmiş olsun umarım daha iyisindir.
    Ev işi nankör bu yap yarın yine yap,olduğu kadar deyip yormamak lazım ama annen ve benim gibi eskileri temizlik her şeymiş gibi büyüttükleri için bizi idare edeceksiniz artık:)))
    Nazarlık yine çok güzel hepsini çok beğendim ellerine sağlık.
    Sevgilerimle çok öperim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Canavar gibiyim Mehtap Ablacım, sağol, ara ara başım sersemliyor ama su kaybındanmış, o da geçer yakında inşallah :)
      Bizi de öyle büyütmeye çalıştı annem ama nafile, ne betersek artık sökmedi :))
      Teşekkür ederim Mehtap Abla, yeni modeller geliyor aklıma, dur bakalım onları da yaptıkça gösteririm, inşallah onları da beğenirsiniz böyle :)
      Öpüyorum çok, selamlar, sevgiler...

      Sil
    2. Nazarlıkçı Esen;sen nazarlıkları yap yap elalemin kızları evlerine assın olmayan marifetlerine nazar değmesin diye..Az çok becerikliyiz diye etrafımdakiler takdir ederler sağolsunlar ama annemin gözü hep elaleminkilerde .Boşver takma.Bence elalemin anneleride bizi beğeniyordur öyle umud ettim ben.SEVGİLİ ANNELER BAKIN;sizin kızınız boş boş dururken iki çoçocuklu,çalışan esenin nazarlıklarına bakın bir

      Sil
    3. :))) Çok güldüm yorumuna Serpilcim, elalemin kızlarına veren kim nazarlıkları :)) Sen az çok değil, çok beceriklisin, maaşallah vallahi :) Anneler hep aynı demek ki, belki biz de öyle olucaz zamanla, kimbilir...
      Öpüyorum canım, sağol.....

      Sil
    4. Evet haklısın yazarken ben de düşündüm onu.yani şimdiden Zeynebi eleştirirken filancanın kızını örnek gösterdiğime göre ,benim de gözüm elaleminkilerde .O zaman şöyle düşünmek lazım,anneler hem çocuklarında ,hemde elaleminkilerde bulunan tüm güzelliklerin kendi çocuklarında bulunmasını istiyor...Şimdiki bilim adamlarının 'kusursuz gen' çalışmaları gibi:))

      Sil
    5. Armut dibine düşüyor daima Serpilcim, bakma sen annelerimizi eleştiriyoruz ama ben kendim için söyleyeyim, gittikçe anneme benziyorum :( Hareketlerim bile, çocuklara kızarken bazen elim belimde annem gibi yakalıyorum kendimi :)
      En iyisi, en güzeli, en tatlısı bizim kendi kuzularımız elbet ama şu elalemin kızlarına bi çare bulmalı tez vakitte ;)

      Sil
  5. Esen Hanımcığım,Benim annem de ''kendime benzer çocuk yetiştiremedim''derdi:))Galiba bütün anneler aynı yolu izliyor.Mükemmel çocuklarımız var demiyorlar,Allah korusun Nazar değerde..Düşüncesiyle bizlere kulp takıyorlar.Mantık bu:))))Nazarlıklar usta elinden çıkmış:))Beğendim.Sevgiler:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Nilgün hanım (Esen deyin bana e mi siz, çok mutlu olurum), bütün anneler benzer demek ki, napalım, buna şükür :) Belki de dediğiniz gibidir, nazar etmemek içindir, kimbilir :)
      Nazarlıkları beğenmenize sevindim ama ben daha çırak aşamasındayım, benimkiler tamamen acemi işi, bakalım belki bir gün dediğiniz gibi usta elinden çıkma şeyler yapabilirim :)
      Teşekkürler, selamlar :)

      Sil
  6. şu elalemin kızları lafı o kaaaadar tanıdık geldi ki:)))üstelik çok tanışmışlığım var onlarla şimdiki hallerinide biliriiiz:) komşu konusunda sonuna kadar haklıısn.küçük yerlerdeki samimiyet ve doğallık ne kadar uzak kaldığımızı bize tokat gibi çarpıyor.
    nazarlıklarına hayran kaldım.çok ama çok güzeller.tebrik ediyorum.
    ailenin ve senin geçmiş bayramını kutluyorum.dilerim her gününüz böyle bayram tadında geçer .sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Gençliğimizi kararttılar o elalemin kızları ;)
      Komşuluk nasıl olur Yalova'ya her gittiğimde görüyorum, çocukluk ve ilkgençliğim de hep yine Yalova'da çok ama çok iyi komşularla geçti hep. Ne zaman ihtiyacımız olsa-üstelik dile getirmesek de- hep bildiler komşularımız ve hep el uzattılar bir şekilde. Şimdi kendi apartmanıma bakınca, burası benim yerim değil deyip duruyorum :( İnşallah nasip olursa çocuklarım küçük yerde büyüsünler istiyorum, dilerim şartlar izin verir...
      Nazarlıklarıma hayran kalman benim yüzümde nasıl kocaman bir gülümseme yarattı bilsen :) Sağol... Tebriğe değecek bişey yok ama yine de kulağa hoş geliyor, çok teşekkürler :)
      Ben de geçmiş bayramını kutluyorum çok, bayramlarımız hep bayram olsun inşallah...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.