24 Ağustos 2013 Cumartesi

PATLICANI KÖZLEDİM, BİR DE GÜZEL YEDİM AMA AŞKLA ;)

Te en baştan not: Yazının ilk kısmı Cuma günü yazılmış, ancak blog sahibinin eli varıp da bir türlü nihayete erdiremediği için bu vakte kalmıştır. O minvalde oku e mi Sevgili Okur ;) Elbette yeni güne uyarlayıp değiştirebilirdim ama istemedim yahu :(

Güzelim Cuma aşkına, günlerin en yakışıklısı aşkınadır bu post. Ve konusu da Közlenmiş Patlıcan Salatası'dır :)) Ne alaka demeyin, yapın bakalım siz de bu akşam Cuma aşkına fiyakalı bir patlıcan salata, sonra anlayacaksınız beni. Zaten yapıyor musunuz? Bi ben mi bekledim yani bunca yıl bu kadar bayılarak yediğim bir güzelliği yapmak için ;)
İlk kez yaptım ve çok mutluyum, çok gururluyum ;) Sizin tavsiyelerinize uyarak ve Festigan Bloğu'nun sahibi İlhan UÇER'e kulak vererek yaptım ;) Çok teşekkür ediyorum tarif için kendisine, şahane oldu yeminle, yine yine yine yapıcam ;)
Anlatayım mı şimdi; bir kocaman bostan patlıcanı (ki yarım kilo kadardı benimki) yetti de arttı bile. Közledim onu güzelce (ki en çok gözümde büyüyen kısmı buydu ama gayet basit oldu, ocakta közledim, bir yandan da sütlaç yaptığım için hiiç zor olmadı, sürekli döndüre döndüre közledim) közlemeden önce üstüne bıçakla delikler açtım patlıcanımın , közlendiğini anlamak için de bıçak batırdım, yumuşayınca kapadım altını ve kolay soyulması için streç filme sardım (bu tüyoyu Uzman tv de patlıcan közleyen ustadan öğrendim) gerçekten de çok kolay soyuldu. Sakın suya tutmayın, közlemenin kokusu gider dediydi ki bu sebepten asla meyletmedim bu yüzden suya tutmaya :) (Çok rica ediyorum sevgili okur, sakın içinden içinden "Yuh patlıcan közleme için Uzman TV'ye mi bakılır deme, bakmadım zati, göz ucuyla sadece, azcık dinleyiverdim ve iyi de etmişim yoksa közlenmiş kokusu olmayan patlıcan salatası olacaktı neticede ;))
Patlıcanı soyduktan sonra bıçakla ince ince doğradım, incecik doğranmış sarımsak, tuz, bolca maydanoz, yarım domates, bir sivri biber ve bolca limon ekledim. Üstüne de zeytinyağı :) Sonra oturdum bi güzel yedim, yerken inanamadım lezzetine, dedim ki kendi kendime "Yarabbim sana şükürler olsun, bana verdiğin onca fevkaladenin fevkinde yeteneğin yanında (ki en büyüğü "Aşure"dir bunların) bir de şimdi bu patlıcan salatasını şahane yapma yeteneği :))" Elbette abartıyorum sevgili okur, elbette benden bin kat daha güzel yapanlar da var, misal Songül'ünki de süperdi ;) Neyse işte, denerseniz diye anlattım bunca şeyi, tarif yine bişeye benzemedi (ki bu yüzden o son serin tatlımı koyamadılar 2lokma'ya :)) Editör dedi ki, "azcık ölçü lütfen sevgili blogcu" :))) Özür dilerim yaa, yeminle çok özür dilerim ama içindekiler, dışındakiler, sırası vs. gibi yazamıyorum, ne dediniz "O kadar kusur kadı kızında da mı olur" :))) Teşekkürler ve estağfurullah :)))

Yaa, maalesef azcık çekirdekliymiş, itinayla çıkarmama rağmen yine de kaldı çekirdekleri, olsun estetik oldu bence :))


Daha şık sunumlar yapmam lazım, daha şık fotoğraflamam lazım :( İnanın bana, kendisi bin kat daha güzeldi bu görüntünün :) 


Bizim kuzuya bayram için bir pantolon askısı almıştım, malum kemer kullanmak zor, tuvalete sık sık gidince uğraşamayız diye (tabii ya size söylemedim di mi, Ali Deniz artık bez kullanmıyor, hem de taaa Haziran'dan beri, tatile çıktığımız ilk günlerde Yalova'da kolaycacık hallettik tuvalet işini (burda bi maaşallah şart sevgili okur, rica edeyim :) 
Askıyı aldım ama almasam daha mı iyiydi bilemedim, Ali Deniz bu askıyı çok sevdi, ne giyse onu da takmak istiyor, en son bu sabah, bu kıyafetine uygun gördü :) Düdüğü de dün Sahra'nın doğum gününden aşırmış. Ben de fark etmemişim, boynunda eve getirmiş. 
Siz de görün son kreasyonumuzu istedim, gelecek vaat ediyor mu, ne dersiniz ;) 

Not: Çok özür dilerim sevgili okur, henüz çekiliş için hediyeleri tamam edemedim, çok kalp var ama işleyecek, yapıyorum yapıyorum bitmiyor :( Şimdi geçen seferki yanlışa düşüp sana zaman vermeyeceğim ama bil ki en kısa zamanda tamamlayıp, gösterip, çekilişe davet edeceğim seni, ama sen o güne kadar bu sırrımızı sakla, sakın başka kimselere söyleme, yayılmasın ki şansın çok olsun ;) 



BONUS
(Çok sevdiğim bir türlü, neden bilmem yemek yaparken çok sık söylediğim bir türkü aynı zamanda :) Ustaya rahmetle....)

8 yorum:

  1. Yazımı kışa çevirdin, karlar yağdırdın başa Leylam :) Neşet Ustayı sayenizde rahmetle, saygıyla sevgiyle analım :)
    Patlıcan Salatası müthiş olmuş ben de hiç yapmadım, ama bu tarifi deneyeceğim, ellerinize sağlık :)
    Ali Deniz için maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, ne güzel türküleri var di mi, çok seviyorum hepsini de ;) Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun...
      Dene bence Hilalcim, ben becerdiğime göre herkes kolayca yapar :)
      Teşekkür ederim güzel yorumuna, sevgiler çok

      Sil
  2. Sen ne şeker hatunsun Esen !
    Vallahi TV de sohbet proğramı yaptırmalılar sana.
    Bir közlenmiş patlıcan bu kadar mı şirin anlatılır?

    Not:Ali Can da ablası gibi annesinin izinde ya hu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Yapmayın sevgili Nilgün öğretmenim, tv de sohbet programı yapanları koltuklarından etmemeyim ben :) Hem zaten kendi sesim de hiç benim sesim gibi çıkmıyor :( Ben burdan sesleneyim size en iyisi, ta ki sizler bıkana dek ;)
      Közlenmiş patlıcan, ya da yaptığım başka başka aslında son derece basit, son derece uyduruk her yemeği böyle anlatıyorum ki, bir şey yapmışım hissi uyansın sevgili okurda :) Demek ki başarıyorum. Çünkü ben mutfakta çok iyi değilimdir, hem bir de mutfakta iyi olsam, diğer kullara haksızlık olmaz mıydı ;)
      Benimki bildiğiniz dalgaya vurmak :) Eğlenirken eğlendirmeye çalışmak :)
      Teşekkür ediyorum her daim güzel, her daim destekleyici, moral verici, mutlu edici yorumlarınıza, öpüyorum bir de, yaseminlere selamlarım her daim baki :)
      Not: Ali Deniz bu gidişle beni sollayacak sanırım yaratıcılıkta :)

      Sil
  3. Merhaba,önce Ali Denize kocamann bir maşallah:)
    patlıcan salatası nefis olur zaten öylede görünüyor afiyet olsun:) patlıcan salatasına haşlanmış brokoli(5dk haşla yeşil kalması için), közlenmiş kırmızı biber doğra (bimde kavanozlarda var) patlıcanın közlenmişide var kavanozda:)ocağı kirletme diye yazıyorum:), taze soğan ilave et birde pul biber yine senin tarifine ilave bunlar yağ limon yeşil biber de var. Ben misafire yapıyorum arkadaşlar bayıla bayıla yiyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ali Deniz beni çok şaşırttı, bu tuvalet işinde, maşallahı var vallahi çocuğumun :) Hep de öyle gitsin inşallah, bir de konuşsa tam süper olacak ama vakti saati gelmedi galiba Nuraycım :)
      Brokoli sevmem ki ben, görmeyi bile ama diğer dediklerini yazdım aklıma, bir dahakine öyle deneyeyim :) Çok teşekkürler... Kim yemez ki böylesi bir lezzeti bayıla bayıla :))
      öpüyorum Nuraycım :)

      Sil
  4. Bu salatanın bizim evdeki adı "anneanne salatası"dır :)
    Normal patlıcandan yaparım ben közlemeleri, közleyim naylon poşete koyarım sonra soyarım, hatta çok çok alırım çekirdeklenmeden, közleyip soyup poşetleyip dondurucuya atarım, kışın alinazik, salata olarak tüketiriz :)
    Ellerine sağlık, afiyet olsun canımcım :)
    Küçükbeyin kıyafeti tam yazlık kreasyon, modanı kendin yarat dememişler boşuna, öptüm onu daaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de onlardansın di mi Banu Abla, hani şu çok hamarat olup da, sadece günlük yiyeceklerini değil, sonrasını düşünüp, fazla fazla yapıp, dondurucuya atanlardan :( Ben değilim yaa, olamayacağım da sanırım hiç :( Benim için yapılanlar hemen yemelik, atsam bile eminim ertesi gün çıkarıveririm, o bakımdan bizim dondurucuda dar zamanlar için hiçbir şey bulunmaz :( Tembelim ben yahu, bildiğin tembel :))
      Afiyet oldu vallahi, süperdi, süper :)
      Ali Deniz bomba vallahi, kreasyonu süper ama her daim alt tarafı sadece don :) Dur bakalım okulda ne yapacak :))
      Öpüyorum çok, anneye çok selam :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.