21 Ağustos 2013 Çarşamba

MİNYATÜR NAZARLIK, BARDAK ALTLIKLARI VS...

"Sen bu nazarlıkları çok güzel yapıyorsun, bir de çengelli iğneye küçüklerinden denesene!" dedi Nurtaç. "Aaa, aferin sana Nurtaç, çok güzel fikir, dur bi deneyeyim bu akşam" dedim ve bizim tuhafiyeden en büyük boy çengelli iğnelerden aldım. Aslında bu büyük çengelli iğnelerin azcık daha afillileriydi aradığım ve aslında onları Beşiktaş'taki pasajdaki büyük hobici-tuhafiyeciden (tuhafiye doğrusu sanırım ama diyemiyorum, tuhafiyeci demek istiyorum izninizle ;)  ) çok kolay bulacağımı biliyordum ama yine de ordan değil de bizim mahalledeki tuhafiyeciden aldım. Çünkü sabah akşam yürüdüğüm caddedeki küçüklü büyüklü esnafın sürekli kapanmasına şahit olmaktan büyük üzüntü duyuyorum. Yüncü, kozmetikçi, tuhafiyeci vs. bütün alışverişlerimi artık onlardan yapmaya çalışıyorum, avm lerden değil. Çünkü istiyorum ki batmasınlar, insanlar oralardan alışveriş yaparak küçük esnafın yaşamasını sağlasınlar. Sen de benim gibisin di mi okur, pastane, bakkal, tuhafiye vs. hep kendi mahallendekinden yapıyorsun alışverişlerini di mi, e biliyordum ki zaten ;) Aferin bize öyleyse :))
Neyse işte, diyeceğim o ki, bu kocaman çengelli iğnelerden aldım bi salkım :) İlk denemeyi yaptım dün gece, eşimle kavga etme pahasına, buna fazla dalınca, onun dediğini dinlemedim, anlayamadım, o da kızdı ama yeminle anlamadım :( Neyse "Bu da geçer Yahu!" diyelim ve geçsin inşallah tez vakitte...

Küçük bir üçgen kestim, iki parçayı birleştirdim yine battaniye dikişiyle, birleştirmeden önce ön yüzündeki sedefli düğmeyi dikip, bu minik nazarlığın ebatına uygun bir nazar boncuğunu da üstüne diktim. Gerisi öbür nazarlıktakilerle aynı, sadece bu azcık minyatürü oldu. Üçgenin tepesindeki dikişleri çengelli iğneyle birlikte diktim. Sonra iğnenin üst kısmını da kırmızı iple doladım ama sen dolama sevgili okur çünkü iğneyi bir yere geçiremiyorsun ipler yüzünden. Ancak benim yaptığım gibi kullanabilirsin böyle yaparsan.
Bu fikri veren Nurtaç'a hediye ettim bu minyatür nazarlığı ;) Paşa gönlü nasıl isterse öyle kullansın...
Çanta süslemesi olur, perde süsü olur, broş olur, bir deri ip takarsan kolye bile olur, sana kalmış ;)  Gerçek boyuttakiyle kıyaslayabilesin diye de ikisini bir fotoğrafladım ;)

Bunlar da çekiliş için hazırladığım bardak altlıkları
Örneğin adını değiştiriyorum bundan gayrı bunun adı "Bey dilendi, hanım beğendi" :))  Önceki yaptıklarımdan bir sıra daha büyük bu seferki, daha kullanışlı olacağını düşündüm ;)
Çekiliş için hazırlıklarım devam ediyor, çantanın sapını diktim, bardak altlıkları da tamam, nazarlık ve tamamlanmayı bekleyen etamin pano kaldı... İnşallah tez vakitte onlar da nihayete erecek sevgili okur ;)



Komik miyim ben yahu :))

Sonra sevgili okur, bu hafta çok büyük bir yükten kurtuldum ben, hafifledim bi, upuzun senelerdir süren incir çekirdeğini doldurmayacak bir sebepten başlayan küslük bu hafta sonu bir minicik güzel bebek sayesinde bitti çok şükür... Daha da olmasın inşallah bu kadar uzun küslükler hayatımızda... Üç günlük dünyada, her ne ise sebep uzatmayalım bir daha bu kadar, "Boşveeeer" diyelim inşallah "Boşver ve affet".... (Sana söylemesem olmazdı bu kadar mühim bir haberi ;)



BONUS

Not: Evde her akşam sebzelikte aşkla ziyaret edip de bir türlü ne yapacağıma karar veremediğim bir bostan patlıcanım var, yaklaşık yarım kiloluk kocaman bişey! Ne yapmalı sence sevgili okur, közlemeli mi, kızartmalı mı? Daha önce hiç bostan patlıcanı ile bişey pişirmedim ki :(

22 yorum:

  1. Ah ah, hepsi ne kadar güzel olmuşlar ! Nazarlıkların renkleri, boncukları insanın gözünü öyle bir alıyor ki nazar mazar hiç işlemez.
    Ellerinize sağlık, sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Olmuşlar di mi sahi? Hadi inşallah, Allah hepimizi nazarlardan saklasın diyelim :)
      Elimde öyle çok kırpık keçe ve minik bonculardan var ki, ömrüm boyunca nazarlık yapacakmışım gibi hissediyorum, ayrıca istiyorum da çok :)
      Çok teşekkürler Nowacraft, sevgiler :)

      Sil
  2. pek güzel bir fikir fikir sahibinede hediye edilince daha bir anlamlı olmuş.beğendim.küslük olayına katılıyorum ama bir kişi varki sanırım kendimi yerlerede çalsam affedemiyorum:)
    patlıcan konusunda aklıma bişey gelmedi ama bu sıcakta közleme daha iyi olur gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Çook teşekkürler, evet ben de dedim ki, madem ki fikir annesi Nurtaç, ilk yaptığım onun olmalı. Hediye etmeye de bayılıyorum zaten ;)
      Affetmek konusunda ben de çok iyi değilim maalesef ama şu yazdığım örnek gösterdi ki, çok nafile dargınlıklar, seninkini bilmiyorum ana en doğrusunu sen bilir, sen tartarsın, yine de "İnşallah" diyeyim ben :)
      Közleme yapılacak bu akşam o patlıcan, bakalım sonuç inşallah güzel olur çünkü ağzım sulanıyor düşündükçe
      Sevgiler :)

      Sil
  3. Ellerin kolların dert görmesin esenim, nasıl uğraştın o minicik üçgenlerle, helal sana:) Küslüğün bitmesi de iyi olmuş, bebek uğurlu gelmiş, öperim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu benimki bişey değil ki Baharcım, senin yaptığın tekrar tekrar işlemlerden geçirdiğin tüm ahşap çalışmaların asıl sabır gerektiren işler. Benimkiler en fazla bir akşamda-1-2 saatte biten işler, ben seni tebrik ediyorum asıl şekerim :)
      Yaaa, nasıl tatlı bir kuzuydu görsen, minicik, oyuncak bebek gibi, ömrü upuzun olsun inşallah, bahtı açık ;) Sahiden de uğurlu geldi :)
      Öperim....

      Sil
  4. Merhabalar,
    Yeni takipçinizim, bana da beklerim, ilgilenirseniz:
    http://nebihanakca.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Merhabalar, hoşgeldiniz Nebihan Akça, sefakar getirdiniz.
      Bayıldım diktiklerinize ;)
      Sevgiler...

      Sil
  5. Esencim bunlar süper olmuş,heryere yakışır bence.
    Sen de bu konuda iyice bi oldun .Artık nazarlık konusunda uzman olacaksın.Başka modeller de dene.Bende bi model var ,arkadaşım yapıyor o da sana çok uyar.Bir ara sana fotoğrafını yollayayım. Cem Karaca için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Serpilcim :)
      Olmaya çalışıyorum diyelim, henüz hala denemelerdeyim, bakalım bir gün belki aslına kavuşurum bu nazarlıkların ;) Yaptıkça da yapasım geliyor. Bak merak ettim senin arkadaşının yaptığını şimdi. Fırsat bulduğunda tutastesen66@gmail.com a atarsın belki :)
      Cem Karaca canım benim :) Allah rahmet eylesin, hastasıyım şarkılarının
      Öperim ;)
      Not: Bu arada bu nazarlıklardan birinin senin olması için çekilişi beklemene gerek yok, yeminle yok, yaz bana adresini, yapıp postalayayım sana. İkinci bir not: Çekilişte yaptıklarımın hepsi tek kişiye gidecek zaten ;)

      Sil
  6. Postun en çok patlıcan kısmı ilgilendirdi beni. Diğer her şey çok güzel zaten. Bence patlıcanı közleyin, soğan, sarımsak, bol maydanoz karıştırın. Üzerine zeytinyağı, limon bu sıcakta en güzel şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) En can alıcı kısmı o değil mi :) Dün akşam yine çıkardım, yine bakıştık ama yine bilemedim ve koydum dolaba ;) Ama bu akşam hiç şansı yok, aynen sizin tarifle pişireceğim onu :) peki fırına mı atmalı, ocakta mı közlemeli?
      Çok teşekkürler İlhan Bey tavsiyeniz için :)
      Sevgiler

      Sil
  7. evett ben de pastane, tuhafiye, bakkal yani küçük esnaftan alıyorum :)
    Ben bir koç, sabancı değilim ki, cenazeme Migros, Dia gelsin :)
    O yüzden hep derim :) "Sen AVM'ye gidersin Hilal'cim ama cenazene Erdal Bakkal gelir diye :)
    Nazarlıklar ne güzel olmuş, bayıldım :)
    Bardak altlıkları da çok güzel ellerinize sağlık..
    Bi de Cem Karaca ne güzel söylemiş, Bu son Olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aferin öyleyse sana da Hilalcim :)
      Gülsem mi ağlasam mı bilemedim yazdığına, Allah gecinden versin diyeyim ama haklısın Migros ve Dia gelmez sahiden de ;)
      Nazarlıklar benim takıntım, daha doğrusu nazar boncukları, yıllardır hastasıyım :)
      Bunları çekilişe koyacağım yakında duyururum blogdan o zaman katıl sen de e mi?
      Cem Karaca her daim ders verir gibi söylüyor zaten, beğenmene sevindim :)
      Sevgiler canım...

      Sil
  8. ya ben bişey dicem
    bu tuhafiyecilere neden tuhafiyeci denir ki ..
    sattıklarının nesi tuhaf ki :)
    bu tuhafiyecilerei tuhafiyeci ismini takanlar ne tuhaf insanlarmış vakti zamanın da dimi :)

    neyse....

    bu küçücük minicik şey ne kadannnn güzel olmuş ama yaw :)
    iyi de sabır var sende böyle minik minik uğraşıyorsun valla...
    afferim sana pasii :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Tuhaf şeyler satılan dükkan gibi ad koymuşlar ama hiçbiri de tuhaf değil halbuki, haklısın yani ;) Ben bayılıyorum tuhafiyecilerde bakınmaya, alışverişe ;)
      Olmuş di mi, ben de çok zevkle yaptım ve küçük olmasından mütevellit çabucak da bitti üstelik, yani çok keyifli yapması, yani sabır lazım değil, yani sen artık şu keçelerle bir an önce barış Reyyancım :)
      Sana da kadayıf için afferim pasii :))

      Sil
  9. Canım yine döktürmüşsün ellerine sağlık:)Eşle ara sıra olur böyle şeyler,gelir geçer,bazen o kadar yorgunuz ki söylenenei bile anlayamıyoruz.Ben de en iyi arkadaşımla küsüm inat ettik araşmıyoruz bakalım ne olacak bilmiyorum:(Yemek işini içgüdülerine bırak,ya da en iyisi çocuklara sor:))Çok öptüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Taktım vallahi bu nazarlıklara tubacım :) Yapıp duruyorum bakalım nereye kadar ;)
      Eşle bizim epey bir sık oluyor ara sıra yerine ve bazen gelip geçmiyor da sanki azcık delip geçiyor :) Şükür geçti bu seferki de :) Ama sen o en iyi arkadaşını ara mutlaka, de ki, "Seni aradım diye sanma ki kabahatli benim, sanma ki özür diliyorum, aradım çünkü büyüklük bende kalsın istedim" de :)) Vallahi bak, böyle deme de istersen, içinden ne geliyorsa söyle, araya zaman girerse soğukluk artar ;) Sana bunları diyorum çünkü ablan sayılırım yaş itibariyle ;))
      Yemek işini uzmanlara bıraktım, tez vakitte bi çare bulsunlar, ara ara hap olarak alalım, bana sinir geldi çünkü yemek derdinden :)
      Dua ediyorum inşallah Ege'ye tez zamanda vicdanlı bi bakıcı bul diye, ne geldi bak şimdi aklıma, bizim bakıcı ayrıldı, Ali Deniz okula başlayacak diye. Sen bize yakındın di mi?

      Sil
  10. Ne kadar hoş görünüyorlar. :)

    Ellerine, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim hobivakti, hoşgeldin, sefalar getirdin :)
      Sevgiler...

      Sil
  11. Ne kadar güzel bir anlatımın var, okuyunca insanı sarmalıyor. Çok sevdim blogunu da, yaptıklarını da. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sizler bana her "ne güzel anlatıyorsun" dediğinizde benim içimin yağları eriyor...
      ;) Hoşgeldin Kitapçı Kedisi, sefalar getirdin ;)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.