2 Ağustos 2013 Cuma

KEÇE NAZARLIK- DENEME 3 ve KISACIK BİR ARA ;)

 Gidiyorum ;) Bayram tatili münasebetiyle 1 hafta Yalova'dayız. Biliyorsunuz bu yaz 3 haftalık bir tatil yapmıştık, şimdi 1 hafta daha, sonra Eylül gibi inşallah 1 hafta daha ve sonra da 1 günüm daha var :))) Ayıp ediyorum farkındayım, iznim çok diye hava atmanın alemi yok ama sevgili okur, bu izni (yani 5 hafta 1 gün) haketmek için tam 19 yıldır aynı kurumda çalışmaktayım (11 yılı kolej,  üniversitede de 8. yıla girdim). Ne korkunç geliyor değil mi böyle "19 yıl" yazınca, 3 yıl da Kültür Koleji'nde çalışmıştım, etti mi sana 22 yıl, e ondan önce de üç yıl kadar da Yalova'da, 25 yıl! yuh di mi, yok artık di mi, e haklısınız yani, bence de "Yok Artık!!!" neyse sevgili okur, lise sonda stajla başlayan iş hayatım dur durak bilmeden, çocuklar için ücretsiz izin bile almadan sürmekte. E sen söyle o zaman, bu kadarcık tatili haketmiyor muyum :) Ki herkesin hakkı tatil, doyasıya ama, öyle üç-beş gün değil, dolu dolu haftalarca (amin) ;)
Giderayak bunu yaptım dün gece, diğerlerinden daha küçük boyut olarak. Nehir'in apartmanda bir arkadaşı var; Şevval, ara ara gider oynamaya ama ona kalsa her gün gitmek ister. Ramazan'da da iki kez iftara kaldı onlara. Ben de Şevval'in tatlı annesi Ayşe için yaptım bu nazarlığı, teşekkür etmek için. Dün akşam çabucak yapıp, Nehir'i onlardan almaya gidince verdim :) Güle güle kullansınlar, nazarlık da asıl işlevini yerine getirip korusun onları kem gözlerden inşallah :)

Keçe Nazarlık 3 ;)
Şimdi sevgili okur bu nazarlığın kenarlarındaki boncukları koyunca bir de baktım ki, keçelerle süslemeye gerek kalmamış, böylesi daha şık, daha güzel olmuş ;) E bıraktım böylece. Sizce de çok cafcaflı olmaz mıydı diğer nazarlıklardaki gibi olsaydı uçları?


Çok sevdim ben bu nazarlık işini sevgili okur, zaten hastasıyım boncukların ;) E öyleyse tatil için Yalova'ya götüreyim de malzemeleri orda da hem bunlardan hem de değişik versiyonlarından yapıvereyim ;) Çok heyecanlıyım çoook. Tatil dönüşü sana son kararımı bildiricem ey okur, bakalım belki de bundan sonraki hobi kariyerime "Nazar Boncukçusu" olarak devam ederim, bilmiyorum ;)
Sen hayal et şimdi, sana dönüşte göndereceğim renk cümbüşünün güzelliğini :) 
Yaşasın Keçe Nazarlık Kardeşliği :)
Çok mu beğendin sen de, e yapsana öyleyse, bak gör ne kolay, ne zevkli, hem belki senin yaptıklarını da ben kıskanırım, ilhamımı senden alırım ;) Ve hangi göz gördüyse, görüp de beğendiyse bu yaptıklarımı (ve elbette blogdaki diğer yaptığım her bişeyi) aynısını gönül rahatlığıyla, izin almadan yapabilir ;) Kendi tasarımım olan bu nazarlıkların telif hakkını sana verdim gitti canım sevgili okur :)
Öperim öyleyse, kal sağlıcakla (İyi bayramlar demiyorum sana, çünkü onu bayrama yakın söyleyeceğim ;)

14 yorum:

  1. çok güzel olmuş,ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Bağnu hanım, ben de sizin yaptıklarınıza aynı şekilde "çok güzel olmuş" diye bakıyorum her seferinde :)

      Sil
  2. Nehircim,cimcimem:))Hediye süper olmuş!Hadi size iyi eğlenceler:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın yaa, evde tutmak çok zor Nehir hanımı, tatilde çok sıkılıyor İstanbul'da, bakalım şimdi bu bir hafta biraz idare eder onu, okullar açılsın artık lütfennn :)
      Olmuş de mi, küçük ama anlamlı çünkü el işi, sıradakini sizden aldığım modelle yapıcam, nazar boncuğu etrafına kum boncuk ;) Bakalım onu da beğenecek misiniz :) Teşekkürler, öperim :)

      Sil
  3. ne güzelmiş çalışıp emek verip de tatil planları yapmak, hakkınız elbette :)
    biliyo musunuz pazartesi postasında bu hafta güzel geçsin demiştim ya, artık ne kadar çok istediysem, tabi sizde güzel dileklerinizi paylaşınca oldu :) beklediğim telefon geldi :) bakalım sonu hayır olur mu ama beni gülümsetmeyi başardı :) inşallah olur da ben de böyle uzuuun yıllar çalışıp tatili hak ederim :) Gününüz ayınız çok güzel geçsin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne iyi haber verdin bana Hilalcim yaa, okurken çok mutlu oldum, hadi inşallah devamı da gelsin güzel haberlerinin, yeni işin hayırlı uğurlu olur ;)
      Aminnn, inşallah hepimiz için çok güzel olsun bu bayram tatili ;)
      Sağol canım çok, öperim, iyi haberlerini her daim, buradan bekliyorum :)

      Sil
  4. ben senin nazarlıkarı kaçırmışım. benim yokluğumda merak salmışsın bu işe sen demekki:)) gayet güzeler ellerine sağlık...
    şimdiden iyi tatiller diliyorum size. bence de haketmişsin sen o tatili, tadını çıkar.
    öpüyorum çok... sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yakın zamanda başladım bu nazarlık işine ve çok sardı vallahi moriçem :)
      Beğenmene sevindim :) Hakettim di mi, bana kalsa bütün yazı tatilde geçirmek isterim ama nerdeee :)
      Öpüyorum ben de çok, ayran delisini en çok :)

      Sil
  5. Ben de bayılırım nazar boncuğu ve nazarlık olayına. Üzxrimde de hep bulundururum neyime nazar değecekse :)) Bir tek işte anne babalara bir şey yapamıyorum, hep onlara nazar değiyor, halimiz meydanda. Senin keçe nazarlıkların eeennn büyüklerinden yapsam, boyunlarına assam, öyle dolaştırsam ortada, acaba çare olur mu ki derdime? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah be Elifçim, ne yapsak acaba, nazarlığın deva olacağına emin olsam inan en büyük boyunu ben yapar yollarım sana...
      Bak aklıma ne geldi, başkasının ettiği dua daha kolay kabul olurmuş. Ben şimdi anne babana dua edeyim, sonra benim bu yorumumu okuyan iyi kalpli bütün sevgili okurlarım da etsin, dur bakalım, bu güzel cuma günü hürmetine...
      İyi haberlerde buluşmak dileğiyle, seninkilerle birlikte nerede varsa bütün şifa bekleyenlere, tez zamanda şifa dileğiyle...
      Öpüyorum...

      Sil
  6. Esen'ciğim iyi tatiller bol ,bol dinlen,enerji topla yapacağımız çok iş var,şimdiden iyi tatiller.
    Nazarlık yine çok güzel olmuş,kenarına boncuk çok yakışmış ellerine sağlık.
    Sevgili Elifin anne ve babasınada acil şifalar dilerim Allah yardımcıları olsun.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Mehtap Abla :) İnşallah bakalım :)
      Teşekkür ederim, benim de çok hoşuma gitti etrafındaki boncuklar, onlardan biraz daha almam lazım acilen :)
      Ne geldi aklıma seninle biz bi nazarlık partisi yapalım mı, alalım malzemeleri önümüze, ne güzel şeyler çıkar ve ben ne çok yeni şey öğrenirim senden :)
      Aminn, Elif için ben de dua ediyorum :) Sağol... Çok...

      Sil
  7. Hiçte ayıp etmiyorsun bence fazlasıyla hakediyorsun, nerdeyse 25 yıl ya kolaymı?
    Benim dileğim gönlünce, keyifle, sevdiklerinle geçir inşallah bu tatilini.
    Diğer keçe uçlu nazarlığında çok güzel olmuştu ama ne bileyim bu bana ruhyma daha hitap etti sanki. Benim ponpon takıntım varda :) gerçekten çok beğendim ellerine sağlık. Bakalım tatilde nasıl güzelliklerle dönüceksin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Aslı Aslı :) Senin gibi hafta sonları da çalışanların yanında benim mesaim pek basit, o yüzden utanıyorum biraz yazmaya ;)
      Tatil pek öyle olamadı ya, buna şükür diyelim, inşallah bir dahakine dileklerin gerçek olsun :)
      Ben de çok seviyorum bu sade modeli, çok oyuncaklı değil ama zarif ;) Yapsana sen de, 1 saatte garantili iş :)
      Tatil resimlerini bir-iki güne koyarım bakalım beğenecek misin :)
      Teşekkürler, sevgiler :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.