17 Ağustos 2013 Cumartesi

ÇEKİLİŞ HAZIRLIKLARI ;) BİR SERİN TATLI EŞLİĞİNDE...

En önce tatlıyı anlatayım öyleyse ;) Nekahat dönemindeyim aslında, antibiyotik kullanıyorum, o beter hastalıktan sonra elbet istirahat etmem lazım ama nerdeee??? Kuzular var yemek bekleyen, tatlı bekleyen, ilgi bekleyen, iş var gitmek gereken, haram yani bana sevgili okur dinlenmek vs. Olsun o hiç bitmeyecek nalet hastalık geçip gitti ya bünyeden, güle oynaya yaparım yemekleri ve yerim de ;) Misal kızartma yaptım ki sorma sevgili okur, sen yapma sakın, kızartmalar topyekün zararlı, ama ben yaptım ve nasıl iştahla, nasıl büyük bir hazla yedim anlatamam :)) Evet yağlı ama yeminle tavadan çıkarırken patlıcanları çok süzdürüyorum, yetmiyor bir de kağıt havlu marifetiyle alıyorum fazla yağını, daha ne yapayım sevgili okur, öbür türlüsü pek yavan, pek beter ;) Patlıcanın her şekline bayılıyorum, fazla faydası yokmuş, nikotin varmış ne gam! Hangi yemekte var patlıcan közlemenin tadı, ya da nefis bir karnıyarığın? İyi ki var patlıcan yani, yanına da biber kızarttım, üstüne de domates sos ama içinde sarmısak, içinde nane, içinde pul biber de :) Üstüne de yoğurt :)))
Tatlı demiştim di mi, ne lüzumsuz konuşuyorum bazen yahu (Evet sevgili okur, bazenleri sadece ;)
Bir paket krem şantiyi bir su bardağı soğuk sütle çırptın güzelce, kıvamı tamam olunca bir paket bisküvi kırdın içine (hangisini istersen onu kır, ben hanımeller koydum) sonra biraz dövülmüş ceviz, sıcak suda bekletilmiş ve minik minik doğranmış kuru kayısıları koydun, ben yine sıcak suda beklettiğim kuru üzümleri ekledim, tarifte kuru incir de diyordu (ama şimdi yani incirin cennetinden henüz gelmiş biri olarak, kuru incir beni kesmezdi), sonra bir de elmaları minik minik doğrayıp onları ekledim, hepsi bu. Kullanacağın kabın alt kısmına streç film koyuyorsun (sizinkiler de zor açılıyor mu, illet oluyorum her seferinde, telef oluyor streç filmler) içine karıştırdığın malzemeyi güzelce, üstüne de streç filmi kapatıyorsun (yani altına koyarken, üstünü de hesap ediyorsun) Bir gece donduruyorsun, ertesi gün, kahvenin yanında servis ediyorsun, yiyen kızgın kumlardan serin sulara atlıyor yeminle :)) Bu kadar basit bu kadar havalı, bu kadar serinletici bir tatlı, pes yani :)
Tarifi krem şanti paketlerinin birinin üstünden kesmiştim ama benimki ona pek uymadı, sen de elbet kafana göre takılacaksın sevgili okur, içine yaratıcılık katacaksın, mutfakta ne varsa, hangisi aklına yatarsa o girecek bu tatlının içine ve sen olacaksın aslında bir bakıma bu tatlının mucidi ;)

KREM ŞANTİLİ SERİN TATLI
Buzluğa girmeden hemen önce ;)
"Krem Şanti de zararlı "mı dedin? Yahu senede topu topu iki paket kullanıyoruz ya zaten ;)
(Dur bakalım, böyle söyledim ama inşallah iki gün sonra bir başka krem şantili tarif ile arz-ı endam etmem)

Yok, maalesef inat etti kardan adam "Dönmem de dönmem" diye... Gözlerini ve ağzını çilek reçeli ile yaptım ama haklısın bence de yapmasam daha iyiydi :)


İkinci keçe çanta denemem :) İyi bak çünkü senin bu sevgili okur, çekiliş hediyelerinden biri olacak bu çanta. Sapını henüz takmadım ama çantan budur :)
Üç kalbi içiçe yaptım :) Ne güzel di mi renklerin uyumu :)

Şimdi de bu işle meşgulüm, kalp ağacı, e bu da sana, kıymetimi bil sevgili okur :) Çekilişe hazırlanıyor bunlar hep. Daha nazarlık da yapıcam en bi fiyakalısından ve bir çift de motifli bardak altı :)

Desen Yumak Dergisi, sevgili Filiz Türkocağı özel sayısından. Hatırlarsan bu örneği anneme yapacağım çanta için kullanacaktım, başlamıştım da hatta ama etamin kumaşını sevmedim diye kaldı, kısmet sanaymış sevgili okur :)
Çekilişin teması "AŞK" oldu böylece :)
Bu da en son yaptığım keçe nazarlık, hediye ettim bunu da :) 
Resimden çok belli olmuyor ama çanlar var, minik yuvarlak metaller var, değişik boncuklar var alt kısmında, bu kısımları tam benim çingene ruhumun yansıması oldu böylece :) 

Aslında sevgili okur, bugün bir video hazırladık senin için. Koca kişisi çekti, ben anlattım bu yaptıklarımı  ama açılmadı bir türlü bilgisayarda, olsun yine çekeriz, yine deneriz ;)  Tüh yaa, saçım da ne güzel fönlüydü :(

Kal sağlıcakla sevgili okur, gelen hafta gidenleri aratmasın, sağlık ve huzur getirsin, hem bizlere hem de dünyanın bütün insan evlatlarına...

Not:  İnşallah bu hafta içinde hediyelerin hepsini hazır eder, son hallerini yine bu salondan gösteririm sevgili okur :)

Depremin üstünden bin yıl geçmiş gibi, nice canlar toprağa karıştı 99'da, gidenler mi yoksa gidenlerin geride bıraktığı yakınları mı daha şanssızdı hala düşünürüm. Hiç unutulmayacak acılar, mahvolan hayatlar, hepsine bir bir şahitlik ettik, kah Yalova'da, kah Avcılar'da. Hepsine rahmet olsun, geride kalanlar başka acı yaşamasınlar ömürleri boyunca...

12 yorum:

  1. çekilişi bir şekilde görmezsem ve atlarsam bana yaz lütfen, bu güzellikleri kaçırırsam kendimi aslaaaa affetmem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır, yazarım sana Lasangria'cım, uyarırım seni ;) Nişan oldu mu bu arada? Yazmadın di mi bloğa, dur bakayım bi :)

      Sil
  2. Esen'ciğim iyi olmana sevindim sen yinede dikkat et.Çekiliş hediyelerinin her biri ayrı güzel ellerine sağlık.Tatlıda çok güzel gözüküyor ama kızartmayı öyle güzel anlatmışsınki bende yapmaya gidiyorum:))
    Öperim çok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyiyim çok şükür Mehtap Abla, gördüğün gibi kızartmaları götürecek kadar hem de :))
      Sen de katılacaksın çekilişe, baştan anlaşalım ;)
      Kızartmayı öyle çok öyle çok seviyorum ki, hâlâ anneminki kadar güzel yapamıyorum ama nefis bir yemek vallahi ;) Bak şimdi yine canım çekti :)
      Afiyet olsun size, yap tabii, yanına da domatesli makarna misss :))
      Öperim çok...

      Sil
  3. Tatlıda elişleride çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, Sevil Akçay Pakkan, hoşgeldiniz sefalar getirdiniz :)
      Tatlı çok hafif çok serinletici bir tatlı ;)
      Sevgiler

      Sil
  4. Tatlıdan daha tatlı anlatımına bayılıyorum Esen. Tatlı nefis gibi geldi okuyunca krem şanti yerine ev yapımı meyveli yoğurt böyle deli gibi çırpılmış (köpük köpük hani) olur mu ki?
    Çekiliş de süper olacak, benim de yapasım var yazı uğurlarken :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle diyosun ama Ülkercim, ben de çok uzatıyorum yaaa, döne dolandıra lafı, aç parantez kapa parantezlerle okuru canından bezdiriyorum, kalemimi terbiye etmem lazım azcık ;) Sağol ama sen, böyle yazdın ya, hoşuma gitti gece gece :)
      Yap tabii bi dene bakalım meyveli yoğurtla, bence olur gibi, olmadı yine krem şantiyle yaparsın ;)
      Yapsana sen de çekiliş, ben de çok heyecanlıyım :) Hem hazır çoğu blog sahibi tatildeyken şansımız artar çekiliş için, katılım az olur diye :))
      Öperim....

      Sil
  5. İyi olmana sevindem sevgili Esen, Serin ve güzel bir tatlıya benziyor, denemek gerek gerçekten.. Sırayla herşey yapılır gerçekten, önemli olan sağlık. Sevgi ve selamlar canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söylemişsin Handancım, bence de hepsi sırayla olacak inşallah, bildiğim bir şeyin sağlamasını yaptırdı bayramdaki hastalık bana. Sağlık olmadığında dünya zindan :( Çok şükür şimdi eskisi gibiyim...
      Çok teşekkürler bu güzel dileklere, tatlı da hem kolay hem hafif, umarım seversiniz bizim kadar :)
      Sevgiler...

      Sil
  6. rengime katılıyorum anlatımın çok keyifli:)sırıtarak okudum yani.öncelikle tekrar geçmiş gitmiş olsun hep böyle sağlıklı keyifli olun.patlıcanı bende çok severim hele aşk yaşadıklarını düşündüğüm sarımsakla beraber olunca yeme yanında yat yani:)
    çanta güzel görünüyor vede işle ellerinize sağlık.nazarlığa bayıldım zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen gece yatmadan hemen önce gelen bir yorum, bazen de seninki gibi sabah erkenden gelen bir yorum beni çok mutlu ediyor. Bu da öyle oldu :) Keyifle okunduğumu bilmek benim daha da keyifli yazmama sebep olması bakımından şahane :)
      Çok teşekkür ederim bu güzel yoruma :)
      Evet bence de patlıcan, sarmısak ikilisi şahane, yanlarına bir de domatesi çok yakıştırıyorum ben :)
      Nazarlıkları yapmayı çok seviyorum ve 10'u geçmesine rağmen bir türlü durduramıyorum kendimi :))
      Sevgiler çok....

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.