31 Mart 2013 Pazar

HAYAT ZOR SEVGİLİ OKUR...

Hayat zor sevgili okur, hayat cidden çok zor, misal ben, akademik kariyerime yoğunlaştığım şu günlerde, hobilerimi, keçelerimi, etaminlerimi, motiflerimi  ihmal ederek kendimi ders çalışmaya verdiğim şu günlerde, gözümün önünden hiç ayırmadığım kitabımı tam elime alıyorum, Ali Deniz bücürü koşa koşa gelip, elimdeki kırmızı kalemle, kitaba saldırdığı gibi, başlıyor karalamaya , tam kurtarıyorum ondan, Nehir sesleniyor "Anne Köpüş hasta oldu, ilaç vermemiz lazım" Tüh tüh, dersin sırası mı şimdi, dur bakalım Köpüşcüğün nesi var :) (( Sonra kendi kendime "Dur diyorum, çocukla olacak iş değil bu, sen azcık bi motif yap, ya da minik bi keçe işi falan, hani en kolayından! Çocuklar uyusun da öyle çalışırsın rahat rahat, çayını içerken ;)" Çocuklar uyuyunca, alıyorum kitabımı elime, karşılıklı çaylarımızı içerken, koca kişisinden bir takım sesler geliyor, ben kendimi o kadar kaptırmışım ki ders çalışmaya (yeminle zevkle çalışıyorum, dualarınız kabul oldu sanırım, teşekkürler :)) Ben de sizin için dua ediyorum ;) Allah gönlünüze göre versin diye hem de) pek algılayamıyorum söylediklerini; yatak başı diyor, baza diyor, yatak diyor, Bellona diyor, kampanya diyor. Arada onaylama sözü falan söylüyorum tabii, sen bilirsin gibi, nasıl istersen gibi, bakarız gibi ama tatmin olmuyor, sahici cevaplar istiyor e bu sefer konsantrasyonum bozuluyor :((( Zor yani sevgili okur, ders çalışmak iki çocuklu, evli ve çalışan kadına zor ama azimliyim ;)

Ali Deniz sizce bu ilk üç resimde ne yapıyor??? Oynamıyor, dans etmiyor, spor da yapmıyor, Ali Deniz amuda kalkarak yemek yiyor :))) Her yemek saati atıyor benim makam koltuğuma kendini ve o vaziyette yemek yiyor, takdir edersiniz ki anne-baba  bu durumda, "Aferin benim sportmen oğluma, bak ne de güzel amuda kalkıyor" demek yerine sinir oluyor :( Zira o vaziyette ağzına bir lokma yemek vermek çok zor oluyor :(
Son fotoğrafta da tam seçilmiyor ama Ali Deniz'in elinde Köpüş var, çok şaşırtıcı bir durum, çünkü Nehir asla vermiyordu onu Ali Deniz'e, "Anne bak Köpüş'ü Ali Deniz'e verdim tutsun diye, dayısı ya o yüzden!" :))) Küçük dayııı :))
1- Pembe Camekan'dan sipariş ettiğim keçeler geldi, tam 20 renk, çok güzel tonları di mi? Geldiği gün bunları böyle Nehir dizmiş,  dükkanına koymuş, ben de müşteri oldum, oyun oynadık güzelce;)
2- Nehir'in yatak örtüsünün son hali, yani şu andaki kararım yatak örtüsü yönünde, bu fikrimden dönme hakkım saklı elbet ;)
3- Bunlar benim nazar boncuklarım, ne çok seviyorum onları bir bilseniz, aklımda keçeyle karışık bi proje var ama daha olgunlaşma aşamasında...
4- Bu da minicik lavanta yastığım (bu sefer sahiden lavanta koydum içine silikonla karışık, mis gibi kokuyor :) Bu yastığı yapmak abartısız 10 dakika ;) Su taşı sever misiniz, benim çocukluğumdan bir hatıradır, bu yastığım sapını su taşı yaptım, hem de pembe :)

Bu arada bir sıkıntım var dostlar, büyük bir sıkıntı hem de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde indirim vardı ya kozmetikte, hem Migros'ta hem de Gratis'lerde :( Olmaz olaydı, görmemiş gibi, sanki bedavaymış gibi aldım kremleri, temizleyicileri, şimdi cildimde arkası gelmeyen, biri bitmeden öbürü başlayan sivilceler :( İşin kötüsü, 4 değişik şey var yeni kullanmaya başladığım ve hangisi dokundu bilemiyorum :(  Onca da para verdim onlara -ki bana müstehaktır, geçen sene de Migros'tan aldığım ikisi bir arada, %50 indirimli kremleri açmamıştım bile, birini anneme verdim, birini de Fahriye Abla'ya- napmalı, şimdi her sabah akşam banyo rafındakı uyuz şeylerle bakışıp duruyoruz, bi dile gelseler diye gözlerinin içine bakıyorum, dile gelip de söyleseler hangisi beni bu hale koydu diye :( 
Hayır,  dedim ki kendi kendime, "Yaşın oldu 41 (ay hesabı yapıyoruz şurda arkadaşlar, yıl değil!!!) bak millet yaşlanmamak için neler yapıyor, sende bi icraat yok, gece kremi falan alsana, bi denesene, belki sen de hadi 10 değil bi 5 yaş gençleşiverirsin :)" 
Biliyorum sizin de şu an içinizden geçirdiğiniz gibi "Her yaşın ayrı güzelliği var" ve derdim yaşlanmak değil arkadaşlar, yeminle, istediğim sadece "Kaliteli Yaşlanmak" misal Ajda Pekkan gibi :))) Olmadı mı, iyi örnek veremedim mi, e o da bi insan evladı değil mi :))) 
Haklısınız bana müstehak :) Peki var mı gözaltı morluklarına bi öneriniz ;))) Gerçi o da babamdan miras ama belki vardır bir hal çaresi....
Geçen Cuma öğle yemeği sonrası yürüdüğüm Yıldız Parkı'nda çektim bu fotoğrafları :) İstanbul'un Lale mevsimi yani Bahar'ı gelmiş, hoş gelmiş, :)




BONUS (Ne güzel bir sesti halbuki, keyifle dinlediğim... Nerelerde şimdi acep)

MUTLU BİR HAFTA DİLİYORUM HEPİNİZE, BOL SÜRPRİZLİ ;)

14 yorum:

  1. Köpüş' ün dayısı; kendi susar Japon bademi gözleri konuşur Ali Deniz abi nihayet başrolü abladan kapmış oh be!

    Amuda kalkmak işe yarıyor anlaşılar. Almakta zorlandığımız bir iş ya da para tahsilatı için bize de lazım olur fikrindeyim; derhal amuda kalkmayı öğrenmeliyim vesselam!

    O keçeleri gördüm ya artık sizden de umudumu giderek kesmeye başladım veyy :(( Siz de mi Besentüs????

    Nese, ders çalışmak lazım öncelikle. Ona ne keyif katacaksa onunla uğraşın ne deyim ki başka; kolay gele Esen Hanımcım; gerçekten onca işi bir arada kotarmak zor!

    Güzel bir hafta olsun dilerim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kendi susmasa artık, ağzının içine bakıyorum bi değişik kelime söylesin diye ama nasıl inat, eteğimden çeke çeke her istediğini hallediyor, o yüzden de konuşmaya hiç gerek duymuyor çocuğum :) Çok güldüm Nehir'in Ali Deniz'i Köpüş'ün dayısı ilan etmesine :)))
      Amuda kalkmak yeni huyu, bi gün gelin bize, uygulamalı göstersin kuzu :)
      Keçelerden dolayı hiç umudunuzu kesmeyin benden canım arkadaşım, o keçeleri alma maksadım bir şeyler yapmak değil ki, sadece Nehir'le oyun oynamak :)))
      Ders çalışıyorum yeminle, hem de zevkle, gerçi matematikle ilgili dersleri en sona bıraktım ama buna da şükür, içimde çok büyük bir ders çalışma aşkı var, ortam da azcık izin verse daha iyi olacak amma :)
      Aynen dediğiniz gibi, keyif adamıyım galiba ben, en çok keyif, en az mecburiyetler, e böyle çekilir bu hayat da di mi Nurdan hanımcım :))
      Güzel hafta hepimize olsun inşallah :)
      Sevgiler.....

      Sil
  2. Bir de keyifli bir blog eklemişsin bu maratonun içine. Aferin, eminim bu telaşlar seni daha dinamik tutuyordur...Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok keyif alıyorum sahiden de bu blogdan, başka blogları okumaktan da elbet, okuyup öğrenmekten, feyz almaktan :)
      Hoşgeldin Petek :)
      Senin bloğuna da çok kapsamlı bakamadım ama çok zevkli, çok hoş bir blog, sana da Aferin ;) en kısa zamanda uzun uzun bakmak için gelicem :)
      Sevgiler...

      Sil
  3. Ali Deniz akilli oglan. Once beynini besliyor, amuda kalkmasi o nedenden. Soz gumusse, sukut da altin felsefesini de benimsemis. Daha ne olsun, Kopus'e dayilik yapmis cok mu!!! cocuk hayattan ne istediginin farkinda resmen.


    Kalanlara gelince ha gayret azimle calismaya devam. Bu sefer cok daha iyi notlar alacakasiniz, biz size inaniyoruz. Nhir Hanim'in yanaklarindan operiz efem. Onu unutmus degiliz.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Deniz sahiden de akıllı bir oğlan, o aklıyla her şeyi götürüyor, konuşmaya hacet kalmasın diye mi bu kadar akıllı bilmem :)
      Köpüş'ün minik dayısı :)))
      Çalışıyorum ders ve inşallah hayal kırıklığına uğratmam başta kendimi sonra sizleri, bakalım, elbette çok yüksek notlar alamam ama hiç değilse geçen seferki kadar rezil olmayayım :)
      Nehir hanım da sizi hiç unutmuyor, geçen sınıf yapmış hayali, bi sınıftan isim sayıyor, bi Nurdan, bi sınıftan biri bi Nursun :) Her seferinde de bana duyuruyor isimlerinizi ;) Oyunlarına bile katıldınız ya o da sizi artık hiç unutmaz emin olun :)
      Öperim çok....

      Sil
  4. Kolunuzun bir kısmına şeritler halinde ürünleri sürüp serafreshle bi 30 dk sarın, cildi rahatsız eden ürünün sürüldüğü kısımda kızarma ya da hafif pütürtü olacaktır, çok alerjik ve hassas bir cildim olduğu için her zaman yüzümdense kolumdan fedakarlık yaparak bir ürünü kullanmadan bu yolu deniyorum. Bunca işin arasında bir de blog postu yazmayı da becermişsiniz ya, kutluyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oo, iyi fikirmiş bu, deneyeyim de ona göre kullanayım bakalım alerji yapmayanları. Benim bünyem de alerjik, yani cilt için çok fazla değildi alerjim ama alerjik rinitim var bin senedir :(
      Bunca işin arasında teneffüs bloğa post yazmak, zevk bir de :)
      Çok teşekkürler öneriniz için, bir de hoşgeldiniz ;)

      Sil
  5. Allah kolaylık versin dedim vallahi !! bu kadar zor şartlarda ders çalışmaya çalışmak ayrı bir azim ve de kararlılık gerektirir.
    geçen gün hıçkırık tuttuğunda baş aşağı su için geçer diyordu ben yapamadım. aynen Ali deniz'in durduğu pozisyonda dursam ve su içsem hıçkırığım geçecekti yahuu!
    Ali deniz'i hiç hıçkırık tutmayacak sanırım bu harekette yemek yemeye devam ederse.
    Ahhh lale fotoğraflarına bayıldım ne güzel bu istanbul canım :)
    keçelerin ve nazar boncukların şahane.
    projende ve de ders çalışma gayretinde Allah kolaylık versin :)
    göz altı morluklarına hiç krem denemedim. elma suyu, patates suyu,yaş maya, yeşil çay gibi bir sürü doğal yöntemler denedim ama maalesef olmuyor genetik mirasın en kötü yanını ben almışım.K vitamini işe yarıyor diye bir yerden okumuştum. eczanelerde küçük ampüllerde satılıyormuş. hiç denemek nasip olmadı.
    belki sen denemek istersin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Filizcim yaaa, çok zor işim gerçekten de :) Azimliyim ama, vazgeçmek yok bu sefer :))
      Hıçkırığın çözümü de pek bi çözümsüzmüş, çok güldüm vallahi :))
      İstanbul'un lale devri geçmeden gelirsin inşallah :)
      Aminn, inşallah bakalım, pek çok proje, ders, hobi vs. İşim zor ama keyifli de :)
      Gözaltı morluğu bana da babamdan miras o yüzden pek de umutlu değilim ama bakalım... Denersem söylerim sana da ;)
      Sevgiler dost İzmir'e ;)

      Sil
  6. Esen' cim Allah kolaylık versin gerçekten, nasıl yemek yedirilir ki bu şekilde. Çok zor ama...
    Ders çalışma konusunda da daha da çok kolaylık versin Allah. Hepsinin altından kalkıyorsun ustaca gerçekten ayrı konu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnnnn, inşallah şekerim :) Yiyo valla ama bu sefer üst damağına gidiyo verdiğim yemekler :)
      Hepsinin altından ustaca kalkabilsem keşke, lalettayyin gidiyor işte :))))
      Bu arada kurabiyeni de yaptım dün akşam, Nehir hanım bayıldı :) Çok mersiiiii...

      Sil
  7. Çocuklarla bunca şeye fırsat bulmak büyük başarı sevgili Esen Hanım. Vallahi bravo size... bu arada hakikatten Ali Deniz gibi durmak istesem de nafile yok arada yapmak lazım diyorlar ya.. ondan.. Bol bol kolaylıklar dilerim. Bu arada gözaltı morlukları bana da babamdan miras keşke yapabileceğimiz birşey olsa bir arad L'OREAL'in göz altı morlukları için satılan göz çevresi kremini kullanmıştım ama çok uzun yıllar önce hakikatten hafifletmişti. Bunun dışında en son kullandığm ise Garnier' göz altı açık ton kapatıcısı roll-on şeklinde, içeriğinde kafein olduğu için güya günden güne açıyormuş, bir de garnier direk yeşil kutu gözaltı kafein içeren ince uzun roll- on u var. Onu denemedim ama almak istiyorum kapatıcıdan daha farklı olabilir henüz denemedim. Sevgiler. Başka birşey duyarsam sizinle de paylaşırım sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklarım uslu birazcık benim :) Sakinler, bakmayın Ali Deniz'in amuda kalkmalarına, bana çok zahmetleri yok (maşallah diyim) o yüzden yapabiliyorum bunları, bir de eşim çok yardım eder bana (ona da bi maşallah diyim di mi :)
      Gözaltı için dediğiniz iki ürünü de kullanıyorum şu anda, kapatıcıyı çıkar çıkmaz kullanmaya başlamıştım, yaklaşık iki yıldır neredeyse, hem güzel kapatıyor hem de bitmek bilmiyor içindeki :)
      Yeşil başlıklı olanını da bu 8 Mart indiriminde aldım, pişman olmadığım bi o var şimdi :)) Ben bariz bi etki hiç göremedim ama umudumu kaybetmedim, genetik olduğu için kaybolması zor olsa da, deniyoruz basit şeyleri bakalım :)
      Çok teşekkürler Handan hanım hem güzel tavsiyelerinize hem de desteğinize ;)
      Sevgiler...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.