18 Mart 2013 Pazartesi

HAVUÇLU CEZERYE- LÜZUMSUZ BİR SİGARA BÖREĞİ-BİR ŞEKER PEMBE BULUT EŞLİĞİNDE...



En güzelini en önce göstereyim :) Bu buluta hayran oldum ben, beyazlığına, duruluğuna, üstündeki tüm bebek pembesi tonlarına ;) ve dahi kurdelesini birleştirdiğim yerdeki gonca güllerine :) Üstelik tamamen "Designed by Esen Can" Ellerime sağlık yahu :) Umarım sahipleri de beğenir benim kadar ;)


Keçe Bulut
Tatlı kuzu Lara Bulut için... Adı gibi güzel olsun tüm ömrü...


Ayrıntılar sizin için, yapın diye :) (Bu boncukları hayalet iple diktim, ipin adını kim koyduysa çok doğru koymuş, gerçekten de hayalet gibi, gözükmüyor, iğneye geçirilmiyor kolay kolay)
Ana-kız nasıl bir stiğkır görmemişiyiz ispatı budur :) Nehir'in çantasından çıkan kağıtların arasında buldum bunu :) Stiğkır'ı yanlış yazmış ama :)))
Bu arada çok fena bişey oldu, kalbime iniyordu neredeyse, size gösterdiğim stiğkırlarımı kaybettim, sakladığım yeri bulamadım, hem de tam bir gün boyunca :( Ağlamak istedim, ağlayamadım :( Kocam halime acıdı, aradı ve buldu :) 
Hem doktor hem Keman Ünlüsü olmak isteyen kuzu ;)
Nehir'in çocukları uykuya hazır, iyi uykular :)

Havuçlu Cezerye- Sigara Böreği eşliğinde...
(Sevgili sigara böreği hiç haketmiyorsun buraya konmayı ama sen yat-kalk yanındaki havuçlu cezeryeye dua et!)
Sigara böreğiyle aramız yaklaşık 10 yıldır çok mesafeli, şöyle ki; yeni evliyim, markette hazır sarılmış sigara böreklerini görünce paket halinde, çok mühim bir şey bulmuş gibi sevindim, aldım, başladım kızartmaya, o sigara börekleri bir isyan çıkar, bir mutfağı savaş alanına çevir, beni bin pişman et aldığıma alacağıma :( Bir daha hazır sarılmış börek almak mı, tövbeler olsun dedim... O günden bu güne yani yaklaşık 10 yıldır yaptığım sigara böreği sayısı beşi geçmez sanırım.
Bu sefer de kolay olsun dedim, beklemeyelim fırında pişmesini dedim ve dedim ki bir de "Canım canım peynirler, sizi sıkı sıkı sarıcam şimdi kundak yapar gibi yufkayla, lütfen çıkmayın içinden, sizin yeriniz burası, pişme işlemi bitince lütfen sizi tavada görmiyim, ona göre!" Yetmedi, yufkalara da dedim ki, "Saklayın peynirleri, izin vermeyin sizi terketmelerine, lütfen yağa kurban etmeyin" Lakin fayda etmedi, her zamanki gibi fışkırdı peynirleri :( Ama tam bu fışkırmalar sırasında ben radyoya uzandım ve çıkan şarkı mest etti beni (bkz. alttaki bonus) "Şükürler olsun dedim, bugüne, bu ana, bu şarkının şu feci anda çalmasına" bir de "Boşver yahu, çıkarsa çıksın peynirleri, hem kızarmış peynir de şahane ki!" dedim :) Dinleyin bi, siz de çok mu seviyorsunuz bu şarkıyı, benim kadar olamaz ki....

Havuçlu Cezerye'yi anlatayım ben en iyisi size, evde iki poşet dolusu havuç olunca, bunları bir değerlendireyim tasarruflu ev kadını modunda deyip, 1 kilo kadarını rendeledim ve 1,5 su bardağı şeker ve 2 su bardağı kadar su (ki bu konuda kaynaklara baktığımızda birinde 1 bardak su, diğerinde 4 bardak su yazınca, iki yeter dedim, bir de bişey sorucam, siz de yaptığmız yemek, hamurişi vs.'de bir tarifle yetinmeyenleren misiniz benim gibi?)  ile pişirdim güzelce, iyice pişirdim ama. Sonra sularını iyice süzdürüp, robottan birlikte geçirdiğim bir paket pötibör bisküvi ile iki avuç kadar ceviz-fındık karışımıyla havuçları karıştırdım güzelce, en son bunları ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp, hindistan cevizi dolu bir kasede dolandırıverdim (Dikkat çok hindistancevizi yiyor bunlar ;) Yallah buzdolabına ;) Çok bi güzel oldular, "Sık sık yap" dedi koca kişisi :) 





Ablanın dondurması  daha mı büyük, benim elimde de var ama ;) 



Haklısınız, karman çorman bir post oldu, çünkü fotoğraflar benim istediğim yerde durmamakta ısrar ettiler, sonuç bu :( Tema yok, bütünlük yok, uyum yok, ahenk yok ama netice itibariyle yaptıklarımı gölgelemesin bunlar e mi sevgili okur ;)

BONUSSS 
"Kal dersen dağlarca severim seni" 

42 yorum:

  1. yine döktürmüşsün bravooo walla. Nehir kuzuma da bu kadar yakışır keman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim şekerim :) Bravo bana vallahi, böyle toplu olunca yapıp ettiklerim az buçuk takdir etmeye başladım ben de kendimi :) Nehir'in o kırmızı elbiseli hallerine ben de bayıldım, her ne kadar zor toplattıysa da o saçlarını, salık daha güzelmiş, toplu hiç yakışmıyomuş :( Bak sen cadıya :)
      Öperim çok...

      Sil
  2. senin postların her haliyle güzel canım:)) pempiş bulutun çok güzel gerçekten ellerine sağlık.
    o sigara böreği macerasından bende yaşamıştım yılar önce:)) düşündüm de galiba ben de o günden beri sigara böreği yapmadım:))
    biizki tam bir faciaydı. patlayan sigara böreklerinden fırlayan kızgın peynirler mutfağın dört köşesine ve tabi benim suratıma yapışmıştı. bi de patlamaların ardı arkası kesilmiyordu en son kendimi yere attım:))
    yüzümde ufak tefek yanıklarla atlattım neyseki:)) çok komikti halim valla:))
    bu havuçlu cezeyeyi annem biz çocukken cicibebeyle yapardı. amannn ne lezzetti o ya. gerçi petibörlüsü de öyle ama:))
    afiyetler olsun hepinize:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo, pek hoşuma gitti iltifatın, postlar karışık, bi oradan bi buradan, aç parantezli bolca da :) Ne mutlu bana öyleyse, madem böyle düşündürüyorum sana :)
      Senin sigara böreği maceran benimkine beş basar moriçe, Allah korusun o kadarını kaldıramazdı benim bünyem :) Haklısın bir daha sigara böreği yapmamakta :) Pisliği de cabası :(
      Cicibebe iyi fikirmiş bak, bayılırım zaten, bir de öyle deneyeyim :)
      Çok sağol, öperim ;)

      Sil
  3. Esencim bulut süper olmuş, sahibide güzel günlerde kullansın. Keman da, Nehir'in eline çok yakışmış ya, aferin ona. Cezeryede eminim çok güzel olmuştur, bende bu hafta sonu bişi denedim, tavsiye ederim... tarifi aşağıda:
    bisküvili truff: 1 paket robotttan geçirilmiş peti bör :), dolu dolu 3 yemek kaşığı nutella, 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 3 yemek kaşığı iri dövülmüş fındık, aynen cezeryede olduğu gibi hindistan cevizinde yuvarlama işleminin ardından buzdolabında 2 saat beklettikten sonra afiyetle yenilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekercim, süper olmuş da sizin güzel gören gözlerinizle daha bi süper sanki yaptığım her şey :) Sağol...
      Senin "peti bör"lünü de yazıyorum şimdi, onu da bi deneyeyim, fotoğraflar, bloğa koyarım inşallah tez zamanda :)
      Afiyet olsun sana da, bir daha yaparsan, bana getirmeyi unutma e mi :)
      Öperim çok...

      Sil
  4. Heyyy, o buluta ben de bayıldım, ellerine sağlık Esencim:) Bu bulutun altına minik bir hasır sepet, içine de minik bir ayıcık:) Balon gibi ama balon yerine bulut, olur mu ki:)) Sigara böreği hep böyle ama dimi, illa arasından çıkacak o peynirler, gerçi ben yağda kızarmış şeyleri pek yemem ama arada lazım oluyor elbette. Cezerye de çok güzel görünüyor canım, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç olmaz mı Baharım, dediğin gibi de süper olur ;) Bir de aklıma geldi senin bu sepet yeni bebeği olmuş annelere ne güzel hediye olur benim bulutla birlikte :)
      Böreği fırında seviyorum ve yine öyle yapmaya devam edicem çünkü bu sigara böreği şansını çok zorluyor, hem de her seferinde :)
      Çok güzeldi cezerye, hem kolaycacık da ;)
      Öperim, güzel yorumların için, desteğin için bir de sağol çok....

      Sil
  5. Bulut'u görür görmez anladım ben bunun Lara Lokum'unun olduğunu :D

    Keman ve tıp. Süper dilerim hiç zorlanmadan ulaşır hedeflerine güzel kızın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lara Bulut kuzusuna yakışır di mi en çok bu bulut :)
      Keman da zor, tıp da, bilmem o istikrarı gösterir mi, rabbim o günleri yaşamayı nasip eder inşallah ;)
      Sevgiler, teşekkürler çok...

      Sil
  6. PEMPE BULUT ÇOK GÜZEL OLMUŞ , CEZERYELERDE / SİGARA BÖREĞİDE GÜZEL GÖZÜKMEKTE... AMA EN GÜZELİ KUZULAR :) ALLAH BAĞIŞLASIN - NAZARLARDAN ESİRGESİN ONLARI

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembe buluta bayıldım ben de, yine yapasım var vallahi :)
      Allah bütün kuzularımızı nazarlardan esirgesin, çok teşekkürler Neslihan hanımcım, sevgiler çok...

      Sil
  7. gerçekten bulut pek bi cici olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evimbenim atölyem anahtar kelime "cici" galiba, çok teşekkürler...
      Sevgiler ve hoşgeldiniz :)

      Sil
  8. Bulut cok cici,kemanda harika,ufak kiziminda niyeti flütten sonra keman bakalim,aferin Nehirè,sevgiler sigara böregine cezeryeye ve sana!:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili terazi kızı, çok teşekkürler
      Kızının da böyle resimlerini görürüz inşallah tez zamanda :)
      Sana ve kuzularına da çok sevgiler :)

      Sil
  9. canım hepsi ayrı ayrı çok güzel tabi
    ammaaa senin buluta bayıldım süpper bişi olmuş canım yaa
    ellerine kollarına sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu postun yıldızı bulut galiba Esma hanım :) Zevkle yaptım, düşündüm, taşındım, işledim, e sahibi de beğenmiş, daha ne olsun, benden mutlusu yok :)
      Teşekkürler, hoşgeldiniz ;)

      Sil
  10. Sevgili Can Arkadaşım Esen Can,
    Etaminde bulut yapmayı beceremeyen eller; keçe bulutta harikalar yaratmış tebrik ederim içtenlikle! Sahipleri beğenir; bunu beğenmeyeni dövüyorlar zaten :))) Ellerinize sağlık!
    Size gelinci yiyecek ne çok şey isteyecez hiç düşünmüyor musunuz akibetinizi yahu? :)))))Elmalı, havuçlu, o lu bu lu sonra Esen mutfakta olacak glu glu....

    Keman birine bu kadar mı yakışır? Allah nazarlardan saklasın; konseri olursa en önden seyrederim onu vallahi!

    Stiğkır meselesi sizde gerçekten de gündem oluyormuş; bildiğimiz iyi oldu :)))

    Bonuslar şahane - behiye abla da mest etti akşam akşam...

    Eyvallah :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. He ben de buraya kendimi stigkirlayacam.


      Esen hanim ellerinize saglik, bonuslar as usual yemelik, //Nehir Hanim'in cuculerine allah rahatlik versin de.... yahu hangi hayal gucu, hangi ilham/ilhame cezerye ve sigara boregi kombinasyonu yaptirdi!!? Bak esas mesele burada.


      Sil
    2. Canım arkadaşım Nurdan hanımcım, etaminde bulut fos çıktı ama keçede iyiyim sanki ;) Gerçi esas notu öğretmenim Mehtap Abla'dan almalıyım, bakalım o onaylayacak mı ;)
      Siz gelin yeter ki, elimden ne geliyorsa, cezerye, elmalı, mücver, emrinize amade :)
      Ben de çok yakıştırıyorum kemanı Nehir'e ve öyle ciddi ki çalarken, inşallah istikrar gösterir, bakalım, o gün gelirse, konseri yanyana izleyelim ama söz mü :)
      Benden de güzelim yorumunuza ve en çok da dostluğunuza bir "eyvallah" öyleyse :)

      Sil
    3. Canım arkadaşım Nursun hanımcım, hiç düşünmüyorum ki, uyar mı uymaz mı, olur mu, yanına yakışır mı, pratiklik mühim benim için, uyduruveriyorum ve benim anahtar kelimem "uydurmak" galiba, bir de çoğunlukla "kaytarmak" o zaman da ortaya böyle alakasız şeyler çıkıyor ama şükür taliplisi var yaptıklarımın ;)
      Siz gelin bi, ben size neler uydururum görün :)
      Öperim çok...

      Sil
  11. Esen'cim bulutumuzu bu öğlen aldık biliyorsun ve sticker lı nefis notunu da;)) Haklısın bence de böyle güzel olmuş.
    Tekrar tekrar çok teşekkür ederim. Çok beğendim keçenin rengi, boncuklar, kurdela, güller, kalp... Çok emek vermişsin ince ince işlemişsin ama değmiş :) Bizim Bulut' un odasında yerini buldu. En kısa zamanda bir fotoğrafını paylaşırım seninle.
    Sevgiler...
    (Nehir nasıl yapılır keçeyle acep ?) ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkercim, bulutunuzu güle güle kullanın ya da seyreyleyin ;) Şans getirsin güzel ailenize inşallah :)
      Stiğkır konusunu hiç açma, o gün bulamadım işte baykuşlularımı, bi bulabilseydim ne güzel süsleyecektim notu, koyuna kaldınız malesef :(
      Rica ederim yahu, küçücük bişey, hem şöyle düşün, bu yastık benim aymamı sağladı, kendi kendime, sanatımın geldiği noktayı görmemi, nelere muktedir olduğumu sonra bir de yaratıcı gücümü görmemi sağladı :))) Ben teşekkür ederim o bakımdan :)
      Nehir yapılmaz ki keçeyle, Nehir'e evlenirken lazım bir havlulu aktivite teyzesi :)
      Öperim çok, en çok kuzuyu :)
      Sevgiler....

      Sil
  12. öncelikle şunu belirteyim bulut muhteşem olmuş !!
    Nehir müzikle uğraşan iyi, güzel doktorlardan olacak inşallah. keman ne de yakışmış eline, hele genç kız olduğunda ne kadar büyüleyici olacağı şimdiden ortada.
    Sevgili Esen, ilerde Nehir için gelen görücüleri ağırlamaktan etamin, keçe meçe yapamayacan sırf börek ,çörek kek yapacan gelen misafirlere. şimdiden aşçılık yönlerine ağırlık vermen iyi olmuş bence :)
    sigara böreğinin peyniri aksın aksın ben akan cinsini severim o böreğin.
    şarkı da pek güzel sigara böreği yersem bir gün bir yerde kafamda bu şarkı çalacak bes belli yani :)
    sevgiler ... :)

    YanıtlaSil
  13. :) Bulut konusunda hepimiz hemfikiriz demek ki Filizcim :) Harika ;)
    Hadi inşallah diycem ama hem keman hem de doktorluk çok zor öğrenilen işler, daha doğrusu çok çalışma gerektiren... Bakalım, zaman ne gösterecek bize :) Kemanı bırakmamasını çok isterim ;)
    :)))) Çok güldüm görücülerle ilgili kısma, öyle mi dersin, yok canım, kabul etmeyiz, daha çook işi var kızımızın deriz, okuyacak, ihtisas yapacak ;)
    Evet haklısın, o kızarmış peynirleri ben de seviyorum aslında ama yağı berbat ediyolar :(
    Çok seviyorum bu şarkıyı, bağıra bağıra söylüyorum hep de :) Senin için hatırası olacak artık demek ki, bu şarkı=sigara böreği :)
    Sevgiler çok...

    YanıtlaSil
  14. Buluta bayıldım, cezeryeye de öyle :) Şu bulut şeklini çok seviyorum keçede. Son günlerde üzerime oturmuş tembelliği kaldırabilirsem neler yapıcam da :)
    Ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar da tatlı di mi :) Ben de ara ara bakıyorum senin Gece Butik'e ama epeydir bi icraat yok :( Yapsana yine öyle güzel bebek odası süsleri ;) İlham versene bana yine ;)
      Bahar yorgunluğudur, tez zamanda geçsin inşallah Leylacım...
      Aminn, senin de ellerin dert görmesin marifetli arkadaşım
      Sevgiler, selamlar Trabzon'a...

      Sil
  15. Bulut güzel olmuş benim de oğlum için yapma hevesim vardı ama artık yetiştiremeyeceğim valla =) Bu arada cezeryeye bayılırım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Az kaldı di mi bebeğe ;) Yapabilirsin bence, boncuklarını azcık daha seyrek dik, birazcık onlar oyalıyor, onun dışında çok basit ;) Bi düşün bence...
    Çok teşekkürler Gül, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bebeğe az kaldı canım.Aslında yapmak için biraz vaktim var ama 1 aydır artık kendi ülkemizde değiliz biz.Burada istediğim malzemeleri arayıp bulmak için zamanım yok maalesef =)Türkiye'de kalsaydım hangi malzemeyi nerede bulacağımı bilir gider hemen alır başlardım ama burada henüz her yeri keşfedemedim...

      Sil
    2. Aaa, burdasınız sanıyodum, doğum için gittiniz sanırım, istersen ben yaparım bebişe böyle bi yastık, vallahi?

      Sil
    3. Ay çok teşekkür ederim çok düşüncelisin canım gerçekten.Ama ben doğum sebebi ile değil eşimim işi sebebiyle buraya geldim.Yani Türkiye'ye dönmemiz pek yakın değil...Yastığı yapsan bile sende kalır.Samimi teklifin için tekrar teşekkür ederim yapmış kadar oldun =)

      Sil
    4. ;) Pekii Gülcüm, teklifim baki, günü gelir de dönerseniz, yaptıklarım içinden seçtiğin bir şeyi yaparım bebiş için zevkle ;)
      Güzel haberleri bekliyoruz ;)

      Sil
  17. cok guzel olmus canim ellerine saglik buluta bayildim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim Tuba, hoşgeldin ;)
      Buluta herkes bayıldı galiba, e bence de bu sefer oldu sanki ;)
      Sevgiler...

      Sil
  18. Zehra GökALPer annesi ...25 Mart 2013 03:50

    Bulut kesinlikle on numara,beş yıldız ....Bayıldımmmm....
    Kuzularının birlikte fotoları daha bi güzel ,Ali Deniz in dondurmaya yan bakış şahane ,Nehirin asaletini tamamlamış sanki keman çok yakışmış eline ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bulutun mavi boncuklusunu yapıcaz Gökalp bebeğe şekerim :)
      Elinde varken ablasının dondurmasında gözü ;) Çok fena bu bücür, çook :)
      Kemanı ben de çok yakıştırıyorum ama henüz bi parça bile çalamıyoruz :)) Bakalım, zamanla olur inşallah ;)
      Öperim canım

      Sil
  19. E zaten bu koca milleti bir kere de "ne güzelmiş, tarifini ver, ben de sana yapayım bir kere" demez de, hep talimatlar verir, "hah haayy, artık paşa gönlümüz bir daha ne zaman isterse o zaman" diyemeyiz, "tabii tabii" der susarız..Neyse, çocuklara şükretsinler, ne yiyorlarsa o sayede :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Hahahahaaaaaa, çok güldüm yorumuna, koca kişisini cezeryeleri yuvarlarken elinde düşünemedim şimdi :))) Kalsın yahu, ben yaparım...
      Elifçiğim geçen sefer anneler günü ile ilgili yorumunda dedin ya "Tek taş, pırlanta vs." koca kişisi doğum günü için şovalye yüzüğü istiyor dokuz taşlı haberin olsun :)
      Ona göre, yorum yazarken azcık bu garibi de düşün :))
      Öperim......

      Sil
  20. Hem keman hemde doktorluk hayatında başarılar dileriz. Keman Kursu İzmir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nehir kemanı bıraktı maalesef :( Gittiği -evimize çok yakın olan- kurs da kapandı :(
      Çok teşekkürler güzel dileklerinize

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.