15 Mart 2013 Cuma

DİKTİM, İŞLEDİM, PİŞİRDİM, BUYRUN BAKALIM, NASIL OLMUŞ :)

Bu gördüğünüz fakir kulunuz boş durmadı elbet, yaptı, işledi, pişirdi, armağan etti, çok şükür manevi olarak doydu :)
O zaman yüksek sesle bir kez daha söyleyelim mi, "Blog ne için var" "Paylaşmak içinnnn" "Neleri" "En çok güzellikleri, yapılanları, pişirilenleri, en az da kederi" E buyrun öyleyse çok sevgili OKUR :)

O Bir Anne'nin düzenlediği bloglararası hediyeleşme etkinliğine katılmıştım, Burcuzun'la eşleşmiştik. Oğlu Kuzey için hazırladım bu isimliği, annesine de (evet yine, üzgünüm daha çok göstereceğim sanırım size bu kalpli ayraçlardan)  bir kalpli ayraç yaptım :) Nehir'e yaptığımın bir benzeri.  Bu sefer kalın keçeyi sadece üst kısım için kullandım ki, kitap arasında çok kalın durmasın, arkasını da koyu kahverengi ince keçeyle yaptım, kahveyle pembenin uyumunu çok sevdiğimden ;)
İsimliği  bu sefer harfleri yan tutarak diktim, renklerinde de canlı olsun diye (çünkü erkek renkleri kızlarınki kadar güzel değil) canımın için güzel kırmızıyı da kullandım. Umarım beğenirler.
Güle güle kullansınlar, güzel günlerde inşallah...

Elmalı Kurabiye - Fırında Tavuk
(Evet, yanlış görmediniz :) İki tane daha yaptım o bardak altlıklarından ve daha da yapmak niyetindeyim, lütfen sıkılmayın :) Ama yeşil ve sarı güzel olmamış mı, limon gibi :) Ekşi ekşi...
Bir müddettir sizinle yemekle, mutfakla ilgili bir şey paylaşmamıştım, önceki şu akşam elmalı kurabiye ve bu fırında tavuğu yaptım. Elmalı kurabiyenin tarifini vermiştim daha önce, gelelim tavuğumuza, bu tavukları kuşbaşı vaziyette aldım, yıkadım pakladım, onlara bi sos armağan ettim, şöyle ki; bir miktar (ki bu miktara siz karar vereceksiniz ya da paşa gönlünüz) yoğurt, sarmısak (rendelenmiş), zeytinyağ, tuz ve bir küçük paket kremadan oluşan bir sostu bu ;) Attım buzdolaba, 1,5 saat kadar beklediler sosun içinde, sonra fırın kabına döküp verdim fırına, çıkarmaya yakın da rendelenmiş kaşarla kapladım üstünü, çıkınca fotoğraftaki gibi oldu, tadı da nefis oldu :) Yapın siz de ama benim unuttuğum az bir miktar sirkeyi sosa koymayı unutmayın sakın ;) Haa bir de yanında Bulgur Pilavı şahane gidiyor haberiniz olsun (şeker hastası arkadaşlarımdan özür dilerim bu tavsiye için)

Şimdi aklımda bir yeni, bir büyüüükk proje... Çok heyecanlıyım çook, normalde yani normal bi insan yapmaya kalksa aklımdakileri, bir ay, bilemedin üç hafta sürer ama benim gibi bi manyak yapmaya kalkarsa, bi hafta sonuna sığdırmaya niyet eder ;) Yine de söz vermiyorum elbet, elimden gelen en kısa zamanda nihayete erdirip, gösteririm size... İPUCU: Ne biliyorum ben, etamin (iyi), keçe (ehhh), tığ işi (iyi gibi) e bunları biraraya getirebilsem, bi işin içinde hepsini birden çorba etsem ;) Olur di mi, güzel olur (inşallah)
Hadi esenkalın o zaman siz ;) Bir de kolaylıklar dileyin bana ;)




BONUS 2 (Nursun Hanım sizin için bu ;)


35 yorum:

  1. Kolay gelsin!
    Ne marifetler böyle:))
    O elmalı kurabiyeler fazla mı büyük, yoksa fotoğraf mı yanıltıyor beni?
    Tavuğun benzerini ben de epeydir yapmadım. Tavuk nadir alıyorum o yüzden galiba.
    Ellerine sağlık, emeğine sağlık. Çalışkan blogsun, kimse laf edemez sana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar basit işler Semicim, kolay, çabuk olan işler ama zevkli ;) Sıkıysa yapayım bakalım bi Pi pastası ve dahi kurabiyesi ;)
      Elmalı kurabiyeler bi yayıl, bi genişle fırında, sinir oldum ben de, normaldi halbuki fırına girmeden önce bunların boyutları, bi de şekilsiz oldular, ama tadı nefisss :)
      Tavuk ben de yapmıyorum pek, Ali Deniz'in çorbasına koyuyoruz en çok, onun dışında az pişiriyorum ben de, ama bu hali pek güzel oldu, daha sık yaparım ;)
      :) Sağol şekerim, bilmukabele ;)
      İyi tatiller ;)

      Sil
  2. :) Cuma coşkusu diyeceğim ama sen tanıdığım en coşkulu insanlardansın zaten.
    Elmalı kurabiyeleler nefis olmuş galiba; bayılırım Esen yok mu bana da :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cumaları ayrı bir coşuyorum doğru, Cuma güzellemelerimden de anlaşıldığı üzere :))) Benimki dalgalar halinde daha çok Ülkercim, bi geliyo, bi gidiyo, şükür geldiği zamanlar biraz fazla :)
      Var, son bi tane kalmıştı, gelsene, bi de güzel olmuş ki :)))

      Sil
    2. Sana mail attım Ülkercim ;)

      Sil
  3. ben de bardak altlığı işlemek istiyorum ama kullanılır mı acaba diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap bence, çünkü kullanılıyor, hatta dün akşam biz kocamla karşılıklı çaylarımızı içerken kullandık ;) Çok pratik, yap bu örnekten, çok da kolay :)
      Sevgiler

      Sil
  4. Vaaay, burasi Marifetli Hanim'in Guncesi" olma yolunda inatla devam ediyor. Valahi ben acaba yanlis bloga mi geldim diye epey bi bakindim. Malum Kasar peynirsiz tost, Nehir ve A.Deniz Bey'ler olmadan post olmazdi.

    Olmazsa olmaziniz yok. Olmamis diyecem ama diger islere cok buyuk haksizlik olur.

    Ellerinize saglik, cok renkli ve cok lezzetliler/gorunuyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))Vallahi Nursun hanıma aklımın ucundan geçmezdi bir gün bu yolda ilerleyebileceğim, marifet kiiim, ben kim, benimki azim galiba, azcık istek, oyalanmaca falan, aslında tek tek incelerseniz göreceksiniz ki gayet de tembel işi yaptıklarım... Çok sabır ve maharet gerektiren işlerde yokum (burda çok şükür diyesim geldi :)
      Siz deyince farkettim ben de şimdi, hiç çocuklardan bahsetmedim di mi, fotoğraf da yok! Hayrolsun diyelim ;) Telafi ederiz :))
      Elmalı kurabiye görüntü olarak ofsayt olsa da tadı çok güzeldi, tavuk da öyle, yaparım size de ;)
      Öperim çok...

      Sil
    2. Yau, alcak gonulluluk elbette guzel bir erdem ama kendinizi o kadar da asagi cekmeyin, bu bir. Ikincisi elmali pay benim de favorim, eminim cok lezzetli olmustur, artik bir gun tadariz elbette. Buraya yarin kar ve siddetli don veriyolar, -11 olacakmis; kisin etegini sizin icin cekistiriyourum ama burada can guvenligim tehlikede. Herkes dis gicirdatmaya basladi bir an once gelin lutfen. Bu da ucuncuydu.

      He makyajsiz kendini ciplak hisseden hanimlar gibi, sizin blogda bonussuz ciplak hissettiriyor. :))

      Sil
    3. Gelmek için can atıyorum inanın, şartlar müsait olur olmaz ordayım, ama karda, ama güneşte :)
      Bırakın yakasını kışın Nursun hanımcım, benim yüzümden donacaksınız ;)
      Bonus sizin için, buyrun bakalım tamam olmuş mu bloğum :)

      Sil
  5. "Ay dedeye ne zaman keçeden bir uyku külahı" yapacağınızı merakla beklemekteyim :)))) Keçelere bir kii!

    Elmalı payı düğümlenmiş halde bile olsa tek geçerim valla!

    Hanım dilendi bey beyendi sizde " hanım demledi bey hüpledi" olmuş; pek de güzel olmuş ama :)))) İki versiyonunu da renk olarak çok beğendim ben :)))

    Aferim çalışkan, üretken ve de güzel yürekli arkadaşıma :))) (Tamam tamam yüzü de güzel )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Çok güldüm külah meselesine, o kadar oldu diyosunuz yaptığım keçeler, haklısınız vallahi ama bitsin diye uğraşıyorum biraz da ve bu bahsettiğim projeyle epey bi eriyecek inşallah keçe stoğum :)
      Elmalı pay yapayım siz gelince, bi bakın tadına ;)
      Çok kolay bu dilenen-beğenen örnek, çok da zevkli, renklerle uğraşmak, çabucak bittiğini görmek, sanmayın ki etamini unuttum, içimden ne örnekler yapıyorum bi bilseniz, yakındır elime almam :)
      çalışkan, üretken tamam ama benim gönlümü çelen "güzel yürekli" tanımlamanız ;) Bayıldım ki ne bayıldım, dilerim öyle olabileyim hep ;)
      Öperim canım arkadaşım...

      Sil
  6. Yaptıklarınız o kadar güzel ve samimi olmuş ki...diyecek söz bulamadım. Maşallah size, tebrik ederim.
    Sevgilerimle ♥♡♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bu güzel yoruma kocaman bir "Eyvallah" benden de :) Daha iyileri sizin olsun inşallah...
      Sevgiler ve hoşgeldiniz ;)

      Sil
  7. Ay çok merak ettim,ne çıkacak projeden:)Kuzey isimlik çok güzel olmuş,ellerine sağlık,annesi çok sevinmiştir.O Bir Anne harika bir etkinlik yapmış,malesef ben katılamadım,malum ne zaman neyi yapabileceğim hiç belli olmuyor,zaman bulmakta güçlük geçiyorum:(Tığ işi bilmen çok güzel birşey,çok harika şeyler çıkıyor ortaya,bakalım senden ne çıkacak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bişey çıkacak diye umudediyorum Tubacım :) Bakalım, aklımdakini hayata geçirebilirsem tam süper olacak, Nehir'in odası için, kızımı ihmal ediyorum, hediye yaptığım her şeyi istiyor, bana yok mu diye soruyor o yüzden ona esaslı bi hediye yapıcam şimdi :)
      Etkinliklere ben de pek katılamıyorum ama bu denk geldi, iyi de oldu :)
      ;) öperim çok, kuzuyu da ;)

      Sil
  8. Hepsini begendim güzel ve zevkli isler cikarmissin,birde tavugunu deneyecegim,insallah evdekilerinde damak tadina uyar,tavugu severiz...öptüm seni!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, beğenmene sevindim :) Dene tavuğu, göreceksin parmaklarını yiyecek hane halkı :)
      öptüm ben de ;)

      Sil
  9. süperler :)
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E sizler de süpersiniz ki bunca güzel yorumları yapıyorsunuz, takdir ediyorsunuz :)
      Çok teşekkürler, sevgiler İlknur...

      Sil
  10. elmalı kurabiye bayılırım !!! yaz geliyor incelmek lazım, olmaz ki böyle, gözümün içine sokulmaz ki nefis yemekler. aç aç blog gezmemek lazım yav !! her an iştah kabartan yemekler çıkıveriyor karşıma.
    hediyeler de pek güzel kim beğenmez ki canım :)
    ellerine ve de güzel çocuklarına sağlık :)
    sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi bayılmayacak gibi değil bunlar Filizcim :) çok haklısın incelmek lazım ama inadına kalınlaşıp duruyorum ben de :(
      Çok sağol canım, öperim çok, iyi hafta sonları...

      Sil
  11. nasıl guzel seyler onlar oyle...

    asıl ben tesekur ederım katkınız ıcın cok sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Mügecim, zevkle yaptım, beğendiğine sevindim :)
      Umarım sahibi de iyi günlerde kullanır...
      Sevgiler...

      Sil
  12. bayıldımmm ısımlık harıkaaa olmuş esencım ellerıne saglık...bızde alanay la eslestık ve hedıyelerımızı verdık bırbırımıze..cok hoş bır etkınlık...senın ayraclara da ayrıca abyılıyorum cok cıcıler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Serpil Hanımcım, ilk kez katıldım böyle bir etkinliğe, gördüm sizni yaptığınız hediyeleri, çok güzel şeyler yapmışsınız, ellerinize sağlık...
      Ayraçlar çok kolay, çabucak yapıyorum, siz de deneyin, yapamazsanız söz ben yaparım sizin için ;)
      Sevgiler

      Sil
  13. oy oy bu ne hamaratlık böyle.. maşallah diyelim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sevgi :) Maşallah hepimize olsun :)
      Sevgiler...

      Sil
  14. ellerinize sağlık umarım burcu hanım da beğenir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ceyda Çiçek, hoşgeldiniz ;)
      Ben zevkle yaptım, umarım aynı hislerle kullanılır :)

      Sil
  15. cok tesekkür ederim:)hediyelerinizi çok beğendim severek kullanıyorum ve her gelene gösteriyorum;)

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Rica ederim Burcu, güle güle kullanın, beğenmene çok sevindim, senin hediyen de oğlumun odasında ;)
      Ben de çok teşekkür ederim...
      Sevgiler...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.