9 Mart 2013 Cumartesi

BİZİM CEPHEDE YENİ BİŞEY YOK, MOTİFLERE VE KEÇE KALPLERE DEVAM...

Hobi odam yok, hobi dolabım da yok, e hobi kutum var ama :) Bütün malzemelerimi doldurdum içine, çok ama çok kıymetli bir kutu bu, o nazarla bakın lütfen ;) Azcık karışık oldu baştan
Ama sonra Migros'ta bu kutuyu görünce üstüne atladım, yukarıdaki kutunun içine koymak üzere Nehir tarafından yerliştirildi gözlere itinayla bütün malzemeler, kurdeleleri tuturmak için de Nehir'in stikırlarından faydalanıldı :) Çok güzel yerleştirdi kuzum, geçenlerde de dolmanın kabaklarını o doldurmuştu, büyüdü mü ne? Annesine yardım eden akıllı kuzum benim :)


Bu motifleri yaptığım iplikler tam 11 renk, 11 ayrı ton, yani bu da bi dünya motif demek, pembeyi alıyorum, mor bağırıyor "Beni almadın" diye, moru alayım diyorum, yeşilin hatrı kalıyor :) Zor işim çok zor...
Toplamda 4 oldular, ikisi başka bir evde, mis kokulu çayların altında şimdi ;)
Bu örneğin adı "Hanım dilendi bey beğendi" imiş, çok merak ettim hikayesini, bu motife bu adı kim, neden vermiş ki acaba?
Devam edeceğim tığ işine, çünkü benim için Şekil A'da görülen Ali Deniz faktörü nedeniyle en kolay yapılabilecek iş bu gibi şimdilik, keçeyi elime alıyorum, başlıyorum en büyük en keskin makasımla kesmeye, hoop makas Ali Deniz'in eline geçmiş bile, evde ne kadar kesici, delici alet varsa almak istiyor, almakla kalmayıp, bir de koşturup, zıplayıp duruyor,  aparttayız her daim, elindeki kaçıralım, alalım, yok edelim niyetiyle...
Kitap ayracı mı dediniz??? Yanıldınız ;) Bunlar kitap ayraçlarından bir gömlek daha büyük, kullanım amaçları da farklı hem... Kitap ayraçlarını gören dostlardan biri dedi ki, kartvizitlik olsa, bir de cüzdan ;) Oldu netekim, aynı kitap ayracını yapar gibi yaptım ama bunların içine gizliden çıtçıtlar koyacağım, gözükmesin diye de misinayla itinayla dikerek ;) Nakışlı yapayım dedim bunları da, minicik çiçeklerimi kondurdum ;) Keçeyi keserken önce kalıbı yerleştirip sabunla geçiyoruz etrafını, sonra keskin makasla güzelce kesiyorum sabunun izinden, o zaman kaymıyor, yamulmuyor, düzgünce oluyor (bunu bana öğreten öğretmenime selam olsun ;)
Bu kalplerin ve aşağıdaki isyankar yeşil kalbin sahipleri iyi yürekli insanlar beğendiniz umarım ;)

Aldanmayın yukarıdaki fotoğrafın renklerine, burdan bakın bir de, mor ama tam, kırmızı ama tastamam :)
Yaprağını lalenin yaprağı gibi yapabilmişim :) Herşey tesadüf, hiçbiri bile isteye değil, o yüzden hepsi birbirinden farklı çiçeklerimin, hepsi zarif hepsi kibar ama, tek ortak noktaları bu :)
Yeşil yapayım dedim bir de, e bu yeşil çok acı, yeşile en çok ne uyar, e güzelim pembe uyar, "Seni pembe açar yeşilcim" dedim ve işlediğim motifi iliştiriverdim, motifi de kafadan attım :))) Yetmedi, yeşil yine bağırdı, "Pembe güzel ama biraz daha lazım bana, bi düşün bakalım, ne yapabilirsin daha daha başka?" dedim ki "E kenarlarını da pembe boncuk geçersek huzura erer misin yeşil?"  Erdi, vallahi de billahi de erdi :)
Yakından da gösteriyorum ki her yaptığımı, niyetiniz varsa, inceleyin, kopyalayın, aynısını yapamazsınız elbet, daha güzelini yapıverin diye :)

:)) Çok güldüm bu manzaraya bu sabah, Nehir hanım, hayvanlarını köprüden geçirip, okula götürüyormuş :))) Allah zihin açıklığı versin ;)
Şekil A: Tornovida elinde Ali Deniz, tamir ediyor atının kornasını ;) Az önce de kapının kilidini ;) 


Tatlı kabağı alın bir dilim, tıpkı bizim yaptığımız gibi yarısını sebze çorbasına katın, çeyreğini keke, kalan diğer çeyreğini de mücvere rendeleyin, turuncuya bulanın tez vakitte, vitaminlenin, canlanın, bahar çarpmasın sizi ;) 

Meraklısına bir de not: Sınav sonuçları açıklandı, ortalamalara bakarak 5 dersten geçtim bir dersten kaldım şükürler olsun-bu şükür elbet geçtiğim derslere, zira çok daha kötüsüne hazırdım ;)-, söz veriyorum ikinci dönem ders çalışacağım (Allahım sen mahçup etme yarabbim ;)




Bu bonus Lazca bir bonus :)
Yukarıdaki pembesini isteyen Yeşil ile Filiz'e... 

30 yorum:

  1. Hangi dersten kaldın?
    Haydi bakalım şimdilik geçmiş olsun:)
    O bölmeli kutulardan bende de var, çok kurtarıcı.
    Düğmeler için ayrı, makaralar için ayrı kullanıyorum. Ben alırken çocuklar durur mu, onlar da aldı:)) Legolarının küçük parçalarını koydular:)
    Kalplerin çok hoş, daha misina ile dikmedin ama değil mi? Dikince göstersene nasıl durduğunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki en bi matematikli olanından Semicim, Finansal Yönetim dersinden :(
      Çok mersiii ;)
      Migros'ta o kutuların sonuncusuna yetiştim, yine bulursam yine alıcam, gerçekten de çok işe yaradı, en azından hepsini bir arada ve karışmamış şekilde görebiliyorum. İyi fikir aslında çocuklar için de lazım birer tane, senin oğlanların aktivitesi çok o yüzden eminim çok işinize yaramıştır.
      Kalplerin son hali bu, misinayla çıtçıtlarını dikicem ama iç kısmında olacaklar, yani siz görmeyeceksiniz ki yine de göster dersen gösteririm elbet, içlerinin de fotoğrafını, çekmeyi becerebilirsem tabii ;) Üst kısımları dikilmeden kalacak bu şekilde ;)
      Bursa'ya selam, sevgi...

      Sil
    2. Kutulardan arıyorsan Yapı marketlerde de var. Koçtaş`ta var mesela:)

      Sil
    3. Koçtaş var bize yakın, gidince bakayım bi :) Sağol şekerim...

      Sil
  2. ya kalpler çok güzel olmuş ne kadar muntazam kesmişsin,dikişine söyleyecek söz bile bulamıyorum , ellerine sağlık canım bayıldım. bu arada benim oğlumda öyle bulduğu herşeyle kapı açmaya çalışıyor,tetikte bekliyorum bende,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o kesme kısmında Mehtap Abla'nın yardımı büyük, hem tekniğini öğretti hem de mor ve yeşili o kesti, kırmızıyı sonradan ben kestim ;) Sabunla çizince böyle düzgün oluyor ;) Dikiş konusunda teşekkür ederim ama ilk diktiğim keçeleri görmeliydin :) O zamanlar bu örneklerdeki gibi dikemiyodum, attıra attıra dikmeyi de Mehtap Abla öğretti, ipi böyle iğnenin önünden atarsan bu model oluyor, biliyorum sen de keçeyle uğraşmaya yeni başladın o yüzden ayrıntılı anlatayım dedim ama olmadıysa, bir daha anlatırım dilim döndüğünce ;)
      Etka ve Ali Deniz'in yaşları çok yakın bildiğim kadarıyla, ilgileri de aynı yönde bir müddet daha böyle pür dikkat izliycez galiba bu küçük adamları :)
      Sevgiler bizden de ;)

      Sil
  3. ama bu turku benı ne kadar uzaklara goturdu anlatamam. Rahmetlı ananem hep soylerdı... allah mekanı nı cennet etsın sana cok ama cok tesekkur ederım

    bu arada hobı kutuna bayıldım surumsıneckımı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah rahmet eylesin ananene... Lazlık var o zaman sizde de? Biliyosun da Lazca'yı, e süper :)
      Rica ederim o bir anne (demiyim de ismini diyim ben, nedir ki acaba?)
      Hobi kutuma ben de bayıldım Daçkimi :)

      Sil
    2. Bildim şimdi, sen Müge'sin :)

      Sil
    3. evet annem hopalı ve ben akçakocada buyudum... akıcı konusamadamda konusulanı anlayan lazlardanız :)
      cok sevgıler....

      Sil
    4. Aynı kategorideniz demek ki, tam anlar ama az konuşabilir :)

      Sil
  4. Allah zihin açıklığı versin diyelim o zaman:)Hobi kutunu güle güle kullan çok güzel olmuş,ah odamız olsa ne güzel olur değil mi?Yeşil kalbe bayıldım,gerçekten pembe çok yakışmış,hele o boncuklar çok şık:)Nehir hanım herşeye karşı duyarlı e hayvanlara karşı da öyle annesi:)Ali bey hayrola tamir işleri var galiba:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnnn, çok amin hem de :) Çalışıcam bu sefer söz verdim kendime :)
      Ben de çok istiyorum bi hobi odası, minicik olsun benim olsun, her tarafa yayılmasın iplikler, kumaşlar, orda yapayım, bir de güzel radyo çalsın, sıcacık çayım da yanımda, oooh mis :) Olur inşallah, biz dua edelim bol bol ki olsun :)
      Ali Deniz felaket işi gücü babasının tamir aletleri, oto tamircisine çırak verelim az daha büyüsün de :))
      Sağol Tubacım, öperim...

      Sil
  5. sarkı bıtmeyeydı ıyıydı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E bi daha dinle, hatta Kardeş Türküler'i dinler misin bilmiyorum ama bütün şarkılarını, türkülerini dinle bence, ben doyamıyorum dinlemelere :)

      Sil
    2. 2 gundur o turkuyu kardes turkuler kazım koyuncu karmete ve marsısten dınlee dınleye bızım kız horonu ogrendi :)

      Sil
    3. Dur ben de bi bakayım yazdıklarına, bir de onlardan dinleyeyim bakalım ;)

      Sil
  6. Kalpler çok güzel olmuş elinize sağlık. Bölmeli kutular her evde hayat kurtarıyor :) Motiflerde çok güzel görünüyor bende çok seviyorum yapmasını ama motiflerle doğru dürüst bir şey yapıp ortaya çıkartamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kalpler bitmek bilmeyecek galiba baykuşcum, bakalım ne zamana kadar kesicem, keçeler bitince almamaya kararlıyım ama o vakte kadar bol bol keserim bu kalplerden :)
      Motifler çok zevkli, sen de yaptığın için bilirsin, o da bir müddet devam eder inşallah :)
      E anlatmışsın ya, ne çok şey yapmışsın örgüden sen de, şallar falan, ben öyle şeyleri beceremiyorum...
      :) Sevgiler...

      Sil
  7. her biri birbirinden guzel isler ;) ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Eda, düzelteyim, hepsi birbirinden güzel ama basit ve çabuk biten işler :)
      Sevgiler...

      Sil
  8. Sen anlat ben dinleyeyim:)
    Kalpler müthiş,bu ara bloglarda kalp modası var galiba .
    Gerçekten yaz modası bahar modası ama illa ki blog modası.
    İyi yürekli insanlara mutluluk taşısın kalpler...

    Mutlu bir hafta sonu dileklerimle1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün öğretmenim, yorumunuz geç çıktı çünkü spama düşmüş :( Çektim kurtardım ordan ;)
      Anlatırım ki ben, dinleyen olsun yeter ki, bi kişi bile olsa anlatırım :)
      Siz deyince farkettim ben de kalpli çok şey var sahiden de bloglarda, baharla birlikte aşk kokusu mu var o zaman havada :)
      Aminn, mutluluğı hakeden insanlara gidecekler zaten :)
      Yorum çıkana kadar hafta sonu geçti e önümüzdeki hafta için mutlu bir hafta diyim size öyleyse....
      sevgiler...

      Sil
  9. Esenciğim derslerinden geçmene çok sevindim bundan sonraki sınavlarında başarılar dilerim.
    Kalpler çok güzel olmuş ellerine sağlık eminim arkadaşlarında beğenecektir.Bir önerim var çıtçıtları misina ile dikme hayalet ip denilen bir ip var bulabilirsen al bulamazsan bende var bir ara veririm.Aslında normal iplede dikebilirsin sadece ön yüzüne iplik geçirmemeye çalışırsan dahada iyi olur.
    Aldığın kutular çok işe yarıyor,bir ara gördüğüm her yerde alıyordum aradığını bulmada çok kolaylık sağlıyor.
    Motiflerde çok başarılı yastık olmuş halini merakla bekliyorum.
    Hepinizi çok öptüm iyi pazarlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçtim valla Mehtap Abla ama nasıl geçtim ben de bilmiyorum, Allah'ın bir lütfu oldu galiba bu bana :) Önümüzdeki dönem yeminle çalışıcam :)
      Kalpler çok güzel oldu tabii çünkü senin marifetli ellerin değdi ;) Bir kez daha sağol :) Hayalet iplik sorarım yarın, bulurum mutlaka ama bulamazsam da sana söylerim B:;)
      Ben de arıyorum o kutulardan, Migros'ta kalmamış, bakalım bi yerde bulurum elbet :)
      Motifleri yapmalara doyamıyorum, o kadar yani, bakalım Nehir sultanın odasına yapıcam bi tane inşallah, olduğunda gösteririm ;)
      Öperim çok, mutlu ve iyi haberlerle dolu haftalar...

      Sil
  10. Bir dersi verirsin sorun yok canım, tebrik ederim:) Kalpler inanılmaz muntazam kesilmiş, ben zayıf kalpleri sevmiyorum, böyle tombik olunca bayılıyorum, anlatabildim mi:)) Motifler harika olmuş, ama sen bu renk zaafını battaniye falan örersen dizginle emi:)) Hobi odası dersen benim de hobi odam yok, çünkü tüm ev benim hobi evim:)) Herşeyim her yerde, çocukları öperim bu arada, sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi inşallah bakalım Baharcım, çalışayım da azcık kitaplarımı alıp :)
      Kalplere çünkü Mehtap Abla'nın eli değdi :) Sabunla çizip, en keskin makasla kestik :)
      Aklımda Nehir'e bir yatak örtüsü fikri ki sorma, aklımdan çıkarmaya uğraşıyorum günlerdir ;)
      Benim için bütün evin hobi evi olması pek mümkün değil çünkü çok pisletiyorum ve kocam da çok titiz :(
      Sen şanslıymışsın, kıymetini bil :)
      Sevgiler, öperiz...

      Sil
  11. bizim tarafta da kerdeşimin nişanlanması , nişan telaşı,gürültü ve benim yine yeğenlerim peşinde koşuşturmam dolayısıyla mütiş bir beden ve baş ağrısı var.dün evde o kadar çok gürültü ve ve kalabalık vardı ki ben kesin 1 hafta kendime gelemem sanırım.
    Nehir gibi tatlı bir yardımcı bana da lazım, çok düzenli bir kız olduğu belli aferim Nehir 'e diyorum.Nehir'in hayvanları da resmi geçit töreni yapıyorlar sanırım :)
    Kalp ayraçlar mütiş olmuş. pembe yeşil uyumu da pek güzel olmuş.
    Tüm derslerden geçeceğinden eminim.
    tebrikler !

    bonus şarkı da pek güzel oldu, hele dün aşırı doz ankara havası müziklerine maruz kaldıktan sonra
    Sevgiler Esen ve güzel çocukları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı uğurlu olsun, Allah tamamına erdirsin :) Geçmiş gitmiş, dinlenirsin azcık şimdi :)
      Nehir bana göre çok daha düzenli, titiz :) Şükür bana çekmemiş....
      Kalpleri ben de çok sevdim ama bunlar cüzdan niyetine :) Ayraçtan azcık daha büyükler...
      İnşallah bakalım, umudum öyle ama çalışmam lazım bu sefer, kesin..
      Sevgiler Filizcim, öperim...

      Sil
    2. olur olur ayraç olur
      cüzdan olur
      hele cüzdan para dolu olursa daha güzel olur :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.