31 Temmuz 2012 Salı

FOTOĞRAF BİZE DEDİ Kİ 12 (DUT GÜZELLEMESİ :) )


DUT- Ne kıymetlisin üç harflik canım DUT :)
Tatil boyunca köydeki bahçeden yedik yedik yedik, bitmek bilmeyen bereketli dutları ailecek indirdik mideye, en çok da Ali Deniz ;)  Aşağıdaki fotoğrafları da size göstermek için çektim :)
"Dut şişmanlatırmış, bir avuç yemeliymiş" yok yaa :) Bilakis patlayana kadar yemeli bu güzelim meyveyi, bulunca iyisini, hele bi de karasını, dibine kadar yemeli-ki senede bir çıkan, dalından bulduğumuz, kıymetli meyvelerin hepsini de, misal inciri ;)
Babamın yıllar önce ektiği fidanlar, ağaç olup, meyveye doyuruyor artık bizleri ve diğer pek çok insanı da... Doyurmayı bırak, artıp bir de annem marifetiyle kazanlarda pekmez oluyor, kış için korusun bizi bilimum grip salgınından diye :)
Size söylemiştim ya, Termal'e hamama gidin diye şu yazımda, işte hamamdan sonra da çıkın bizim köye, biraz yokuş ama napalım, nihayetinde göreceğiniz manzara ve tıpkı karadeniz'e benzeyen yeşillikler için değer... Orda sorun bizim evi, karşıki mahalleye kadar da yürüyün bi, annem ya da babam mutlaka evdedir  (Bahtiyar'a dikkat :) yabancılara havlar fecii) deyin ki "Biz Esen'in arkadaşıyız, bahçenizden sebeplenmeye geldik" :)) Görün bakın bakalım, dut, incir, domates, biber, salatalık ne çıkarsa bahtınıza, nasıl da tatlı, nasıl da patlayana kadar yenilesi....



"Kara dutum, çatalkaram, çingenem" Bedri Rahmi sevgilisine boşuna böyle seslenmemiş ;)

Kendi küçük, meyvesi dünyalar kadar bol kara dut ağacımız...


Dut yemiş bülbüle dönmüş çocuk musun oğlummmm

Napiyim, akıyo ağzımdan suları yerken :) Pisim ama yakışıklıyım da anneeee

Şevval, Berat ve Nehir'in dut ziyafeti

Kan yapar bunlar yaa, can yapar insana

Kapış yapalım.


Yalova'dayız, gece saat 23.00, Ali Deniz'i uyutma çabaları içerisindeyken, kalkıverdi birden, koşuverdi buzdolabına, nerden aklına düştü gecenin bi yarısı, ananenin gündüz köyden getirdiği dutlar, aldı, salonun ortasına konduruverdi :)))

"Ağrımaz anne karnım"



Biraz daha yiyim :)

Anne, karınca yoktur di mi?

Ne iyi akıl ettin dutları Ali Denizz

Bitirelim de rahat uyuyalım bari :)

Benim bunlar, bakma öyleeee

Yarabbim sen nelere kadirsin...

Doldursam hepsini birden ağzıma


Bu da beyaz olanı...

Tamam karası daha güzel ama hakkını yemeyelim, e bu da çok tatlı ;)


Bunlar da böğürtlen, bulunca onu da affetmemeli :) Faydası çoook....

Dutun kuzeni :) Amca kızı kendisi :))))

2 yorum:

  1. Aylin in bittiği an yazının sonu bütün yazı boyunca ağzımı sulandırdığın yetmedi sonunda çatlattın beni böğürtlenle ben sizin köye gidiyorum bayramdan sonra gelen var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitme Aylinnnnn, git valla köye ama dut bulamazsın artık, böğürtlen zamanı şimdi ;) Belki beraber gideriz şekerim bi hafta sonu ;)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.