25 Mayıs 2016 Çarşamba

Bİ AZİZ SANCAR KOLAY YETİŞMİYOR :)))

Vay arkadaş ne zormuş bu anne olma sorumluluğu. Nasıl ama nasıl bu çocukların yeteneklerini yöneteceğiz? Körelmesin diye, ortaya çıksın diye, bizim yüzümüzden vazgeçmesinler üstün yeteneklerinden diye ne yapacağız? Söylesene bi?

Mesela ben bu Ali Deniz'in bitmeyen deneyleriyle daha ne kadar uğraşabilirim, nasıl sabredebilirim, nasıl nasıl kendime engel olabilirim "Yetti gari" dememek için? Durmadan ama durmadan yeni deneyler peşinde; sabundur, balondur, plastik çatal bıçaktır, banttır, buzdur, çikolatalı dondurmadır, bitmiyor yahu! Yazarken yoruldum bak! Bir de sen beni bunları dinlerken, tecrübe ettirirken, beyefendinin aman unutmasın diye dikkatle yazdırdığı  deneylerini not alırken düşün!  Gece yatmadan not ettirdiği deneyleri ertesi gün  unutmayıp tek tek yapıyor da! Bana sipariş ettiği deney malzemelerini derhal soruyor ertesi gün...

Sonra bu yaptığı deneyleri masanın yarısını kaplayacak şekilde dolduruyor masanın üzerine. Atsan atılmaz! Atılır elbet de, attırmıyor işte! Ben de atmıyorum hani yarın bir gün bir Aziz Sancar neyin yetiştirirsek, temelleri şuradan atıldı diyebilelim diye. Bir de şöyle diyebilelim diye de tabii "Fedakar, cefakar, sabır abidesi, cesaret verici, geniş vizyon sahibi, sürdürülebilir yeteneklerin takipçisi (burayı feci uydurdum zira "sürdürülebilir" demek çok moda) bir anne sayesinde yetişti bu Ali Deniz Can, öyle kolay değil, boru da değil hani :)))

"Nasıl oldun böyle?" dersen, Akademiya yaptı beni bu model anne :) Ona borçluyum tamamen ;) Projesini de teslim etmiş, mezuniyetine şurda ne kalmış girişimci kadın kimliğimle yazıyorum bu yazıyı :)

Gerçi Ali Deniz'in meslek seçimi konusunda kafası hâlâ bi karışık ama, dinazorla başlamıştı, kepçeci, itfaiyeci ve son olarak sağlık ocağında kan tahlili için kan verirken görünce beni, son tercihi doktorluk oldu. Neden peki? Büyüyüp doktor olup, benden hep kan alacakmış :)) Vahşi geldi di mi kulağa biraz :) Sonra okula bırakırken yol boyunca, doktor olunca o enjektörlerden ne kadar kullanabileceğini, her isteyene verilip verilmediğini, onların nerede üretildiğini sordu durdu :)

Ali Deniz'in bu dönemlerdeki merakıyla ilgili olarak bir video da var çektiğimiz :) Giyip kırmızı gömleği, annesini rol model alan kuzunun videosu :)



Çok gülüyorum ben bu videoya :)  Allah gülmekten ayırmasın hiçbirimizi :)

Muhabbetle :)

Not;: Projeyi teslim ettim ama diploma henüz yok ortada, dur bakalım sınavları da bitireyim, kutlayacağız tabii, haber edeceğim size :)
Dipnot: Saçlarım kısacık :) Yaşasın :)) dur göstereyim sana da :)


Enbidipnot: Bu arada boş durmadım tabii ama tek tek göstermeyeceğim sana yaptıklarımı, beni ig den takip edersen gün gün görürsün yaptıklarını :) Youtube dan abone olup izlersen de öğrenirsin güzelce :) İkisinin de linki sayfanın kenarında var :)
Ben sana sadece son dönem yaptığım nazarlıklardan oluşan kolajı göstereyim en iyisi :)



12 yorum:

  1. Kutluyorum seni. Çoğu anne "Aman dökülür, aman akar, aman kokar." diye çocuklarına engel oluyor. Sen teşvik ediyorsun zira üretiyorsun. Ali Deniz annesinin izinde, öpüyorum ikinizi de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Burcu, kutla beni ama başka türlüsüne gönlüm razı gelmiyor, üç günlük dünya diyorum, zaten evin içindeler, doğaya ancak yazları varabiliyorlar o zaman ne diye daraltayım çocukları kurallarla, tertip, nizamla diyorum... Bunda mizaç olarak rahat bir tip olmam büyük etken ;) İnşallah hep üretsinler, yaratıcılık tarafları hep gelişsin, gönüllerince geçirsinler ömürlerini... Ali Deniz, Nehir, Ata, Merve, Mete ve diğerleri de :)

      Sil
  2. Vallahi tebrikler Esen, her alanda koştur koştur ve her alanda renklendir dünyayı. Saçların kısacıklığını kıskandım, emekli olayım kazıtacağım diyordum ama ben de çok bekleyemeyeceğim sanki. Videoyu keyifle izledim. hem hevesli hemmahcup haline bittim eridim. Öpüyorum sizleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son bir kaç yıldır böyle Kadriyecim :) Çok şükür ki böyle ve bazen yorulmama rağmen çok mutluyum bu durumdan :)
      Ne kaldı emeklilğine, bak benimkinin eli kulağında :) Bekleme tabii yaa, kestir gitsin :)
      Çok komik Ali Deniz'in halleri, evde videoya çekmesek de, çekiliyor numarası yapıp, anlatıp duruyor :)
      Öperiz çok çok

      Sil
  3. Yerim ben sizi :)))
    Bir gün Ali Deniz bu yazını okuduğunda çok eğlenecek eminim :))
    Sürdürülebilirlik de nerden aklına geldi bu arada ahahahaaa :))) Aziz Sancar yetiştiriyorduk işte ne güzel :)

    Saçlar da şahane olmuş bu arada ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Şebnemcim :) İnşallah :) Ben de hep o günleri düşünüyorum, çocuklarıma çok güzel hatıra kalacak bu blog ve anlattıkları :)
      Geldi işte, o olmasa trendy olmazdı ki bu yazı :))
      Çoook sağolasın canım, ben de en çok kısa saçlı halimi seviyorum :)

      Sil
  4. Tebrikler!Şimdiki anneler çok bilinçli maaşallah. Ali Deniz de şanslı çocuklardan biri. Bu şansı hep sürsün, çok başarılı ama daha da önemlisi çok mutlu olsun. Sevgiler, selamlar.

    Not:Ben de saçlarımı kestirsem mi diyorum son zamanlarda. İlham verdiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, inşallah dediğiniz gibidir, kendimi çok bilinçli olarak tanımlayamam belki ama rahat ve çocuklarının huyuna giden bir anneyim nihayetinde :) İnşallah tüm çocuklarımızın bahtı açık olsun ve dediğiniz gibi -her ne işle meşgul olurlarsa olsunlar- çok mutlu olsunlar...
      Kestirin tabii yaa, ohhh miss :)

      Sil
  5. Bugünlerin keyfini çıkarın ,çok çabuk büyüyorlar:))
    Diplomanı şimdiden kutluyorum ,tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimizden geldiğince çıkarmaya çalışıyoruz Nuraycım :) Zaman biraz daha yavaşlasa ne şahane olurdu :)
      Çok teşekkürler canım, inşallah pek yakında alacağım diplomamı :)

      Sil
  6. Nr mutlu bir çocuk :) Ve ne şanslı. Anne de şanslı tabi :D

    Ben de robot yarışması diye kaç gündür yollardayım, ama birşeyler üretmelerine hayranım.

    Saçlarını güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür, bebekliklerinden itibaren çocuklarımın ikisi de hep mutlu çocuklar oldular :)
      Çok şanslıyız sahiden de, en büyük şansımız sağlıklı çocuklar...
      Robot yarışması oldu mu? Ne oldu sonuç, dur bakayım yazmışsındır belki ;)
      Sağolasın Handan :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.