29 Mart 2016 Salı

PATLICAN VE AĞAÇ EV VE KÖY VE YAPTIKLARIM VE BOHÇACI VE LAYLONCU VE ÇOCUKLUĞUM...

Türlü yapıyorum mutfakta dün akşam. Ki türlü için marketten alışveriş yapıp Ali Deniz'i okuldan alıp, saat 18.30'da evde olmuş bir kadının türlüye kalkışması ne kadar akıl kârı var sen düşün. Malzemeleri teker teker hazırlıyorum, et düdüklüde pişerken -ki çok da sevinçliyim sezonun ilk taze fasulyesini de yemeğe katacağım :) Radyoda çalan şarkılar hep pop, çünkü pop müzik kanalı ayarlı ve ben hep kendi kendime değiştirmeye niyet etsem de aylardır bir türlü elim varmıyor -ki bunun sebebi ziyadesiyle beceriksiz olmam teknolojik aletler konusunda, evet, bu radyo bile olsa.. Oysa istiyorum ki arada radyo bana  "Ben de gülemedim yalan dünyada"! diye Neşet Ertaş'tan çalsın... Rahmet olsun... Türkü güzel şey, insanın içini ısıtan, neşe veren bir "şey" :)  Ne diyordum, ben türlüyle meşgulken, adettendir diye en üste de koyacağım eser miktarda patlıcanı doğrarken, Ali Deniz koştu mutfağa "Anne telefonunda oyun oynayabilir miyim?" Ben henüz cevap vermeden, "Anne şu patlıcanı alabilir miyim?" "Napıcaksın patlıcanı?" -ki patlıcan da hakikaten alınası, parlak, fiyakalı, janti :) "Oynuycam" "Al ama geri getir biraz sonra, yemeğe koyucam" "Anne benim olabilir mi?" "E hadi olsun!" :))  "Anne bunun içi patlıyo di mi" "Yok oğlum patlamıyo!" Sapını kestik ve çok da güzel bir oyuncak oldu patlıcan :) "Nimet oğlum yerde sürükleme" dediysem de, Allah günah yazmasın, sürükledi araba niyetine :) Sonra bir ara su içmek için masaya bıraktı, "Anne masaya koydum, patlamaz di mi?" :))))) Patlamadı :) Yahu sahi yaa, kim koymuş ki patlıcana bu ismi? Nedir yani ;) Çocukların aklını karmankarışık eden bir zebze, zerzevat :) Sizin köye de zerzevatçı gelir miydi sahi küçükken! Bizim köye halen geliyo :) Yazın köydeyken, karşıki mahalleden kornasını duyan annem beni salıyor "Şu meydanda dur da, zerzevatçıyı kaçırmayalım, patates, soğan alalım" :) Alıyoruz netekim :) Sizin köye siz küçükken eskici de gelir miydi peki? Eski metalleri, uyduruk şeyleri verip siz de leğen, mandal alır mıydınız? Alıp da o çocuk aklınızla, sizin değil de annenizin işine yarayacak laylonlar için benim kadar sevinir miydiniz? Peki sizin köye bohçacı hiç geldi mi sevgili okur? Rahmetli teyzemin yaptığı gibi, müstakbel gelinlere çeyizlik, gecelik, sabahlık alınır mıydı? Sizin bohçacı da koccaman bir kadın mıydı? İki metre miydi benim çocuk gözümle gördüğüm gibi, peki yokuşlardan terler, terini tülbentine siler, bir bardak soğuk su ister miydi, o deli sıcak yaz günlerinde...
Patlıcan diyorduk di mi :) Bak sen geldiğimiz noktaya...
Köye gideceğiz hafta sonu :)
Geçenlerde babama dedim ki "Çocuklar için ağaçtan bi ev yapsan bahçeye"
Yaptı :) Vallahi yaptı, hem de ne güzel yaptı sağolsun :)
Çocuklar çok heyecanlı bu evde oynamak için,  ben de tabii :) içine malzemeleri hazırladılar bile götürmek için :)
Henüz tamamlanmadı, içinin dekorasyonu da eksik ama olsun, tamamlanınca yine paylaşırız :)

AĞAÇ EV

AĞAÇ EV

MİMAR/MÜTEAHHİT VE İNŞAAT MÜHENDİSİ  KENAN USTA :) 
 ***********
Yaptıklarımı sual edecek olursan ;) Basit, küçük procelerle geçti günler. Çoğunu ilk kez denediğim ve çok da zevkle yaptığım bir takım ıvır-zıvır ve fekat bünyeye fevkalade iyi gelen işler :) Buyrun lütfen...

HELLO KITTY KEÇE ÇANTA
Yapımı  Youtube Kanalımda :) Tam da şurada 

KEÇE GÖZLÜK KILIFI
Bunun da videosu yakında kanalda :) 

NAZARLIKLI ANAHTARLIKLAR  VE PAZEN KILIFI :) 

"B" MAGNET 

PERDE SÜSÜ-KALPTEN

ŞANS-MUTLULUK AĞACI MAGNET

E-BOOK KILIFI

OYUNCAĞI PATLICAN OLAN ÇOCUK MODELİ  :) 
KAL SAĞLICAKLA SEVGİLİ OKUR :)
MUHABBETLE...

Not: Ali Deniz'in okulunda çektiğimiz kese kağıdı videosu tam şurada izlemek istersen :) Abone olmayı unutmadan rica edicem :)
Dipnot: Projemi sual edecek olursan, 3'de 2'si tamam gibi, bitecek inşallah :)
Enbidipnot: Sen de ver eline çocuğun patlıcanı, kabağı, telefonla oynayacağına bırak zerzevatla oynasın :)

13 yorum:

  1. Evet eskici gelirdi ,sebzeci gelmezdi çünkü sebzeci bizdik:))
    apatlıcan tuhaf bir isim sebze demekte öyle sebzee ne ya:))) ağaç ev çok güzel olmuş ellerine sağlık babanızın, birde nerede yaşıyorsunuz ki fasulye oldu biz daha ekmedik bile:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim köy, köy değil ki zaten! O yüzden sebze yetiştiren de çok az. Bizimkiler bahçe yapıyorlar, epey bişey de ekiyorlar, güzel güzel yiyoruz ama yine de zerzevatçıdan da alacakları oluyor :)
      Ağaç evi dekore etti çocuklar hafta sonu, çok daha güzel şimdi :9
      İstanbul'dayız ama fasulye çıktı burada, çoğu yerde rastlıyoruz siyah kuğu :)

      Sil
  2. bizim köye tabakçı gelirdi çok. bağırırdı" tabakçı geldi tabakçı " diye illa çıkar bakardık sanki bir daha geldiğinde gümüş getircekmiş gibi merak ederdik ne var diye. özlüyoruz o günleri Esen ya hem de çok. ay isimleri kızlar küçükken ne çok sorardı o niye patlıcan o niye domates kim koymuş niye öyle demişler falan. bitmezdi deli sorular. doğrusu ben de merak etmiyorum değil:)) Ağaç eve bayıldım. ellerine sağlık babacığının. öpüyorum yavrularını da seni de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemez olurmu insan öcecim, güzel ve geniş zamanlardı...
      Çocuklar çooook alem ve aslına bakarsan son derece de mantıklı soruları :) Sonra sonra vazgeçiyoruz cevap aramaktan demek ki :)
      İg'de gördün ya, çok daha güzel şimdi evimiz :)
      Sağolasın canım, öperiz çok biz de :)

      Sil
  3. Ağaç ev şahane olmuş ya. Minnoşlar, zevklerine göre dayayıp döşesin, güle güle oynasınlar.
    Çerçici gelirdi bizim köye, ıvır zıvır satardı. Geleceği günü, saati belliydi. Kadınlar, meydan çeşmesinin yanında toplanır iğneydi, iplikti alırlardı. Dokuzuncu yaş günümde ablam bana renkli bir kolye almıştı ama bütün yaz boynundan düşürmemişti çakal. Hey gidi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Burcu, çok güzel sahiden de evimiz, hafta sonu gittik, dekore ettik, test de ettik :)
      :)) Çok güldüm ablana :) İyiymiş bak, demek kendine alası varmışsa o kolyeyi :)

      Sil
  4. Keçe işleriniz dikkatimi çekti elinize sağlık gayet hoş olmuş hello kıtty çantayı kız çocukları bayılacak ağaç evini harika olmuş çocuklara güzel bir oyun alanı iyi ve mutlu oyunları olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, evet çok seviyor çocuklar bu çantayı :)
      Ağaç evde hafta sonu sonu oynamaya başladılar bile :)
      Sevgiler

      Sil
  5. Esen'cim uzun süredir takip edemiyordum.. Yine sıcak yine içten sonuna kadar zevkle okudum yazını... Emeğine kalemine yüreğine sağlık 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook sağolasın Zeynep Ablacım :) Bu yazıda yazdıklarımın hepsini bilirsin sen, ortak geçmişimiz :) Böyle olunca da, yani bunları bilen biri, böyle bir yorum yazınca da çok süper oluyor :) Çok mutlu ettin beni, öperim çok çok :)

      Sil
  6. Esencim ne guzel bir yazi olmus, yine keyifle okudum. Agac eve bayildim, babaciginin ellerine saglik. Dekore edilmis halini de cok merak ettim. Ne guzel soluklanacak bir köyunuz var, senin gibi cocuklarin da unutamayacagi anilardan olacak bu agac ev. Videolarini da buyuk keyifle izliyorum, hele cocuklarla olanlara bayiliyorum. Opuyorum, kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana şekerim :) Böyle yazmayı seviyorum ben de zaten, sen de biliyorsun ya :)
      Ağaç evi tecrübe ettik hafta sonu, süperdi, süper :) Nehirciğim evden taşıdık iç dekorasyon malzemelerini :)
      Devam edelim o zaman çocuklu videolara :) Canım arkadaşım güzel desteğin için, güzel kalbin için, kalibini de bu kadar güzel açtığın için sağolasın :)

      Sil
    2. Her şey, herkes ne kadar güzel :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.