3 Mart 2016 Perşembe

ZALİMSİN ZAMAN...

Nehir 20 günlük falandı en fazla. Koltuğa yatırmıştım da, demiştim ki masmavi gözlerinin en içine bakarak "Sen şimdi burda böyle uslu uslu dur, ben balkona çamaşır asıp hemen geliyorum." Anlamıştı da içinden içinden "Tamam annecim" deyivermişti, gözlerimin te içine bakarak... Ve tembihlediğim gibi uslu uslu beklemişti, Zaten Nehir 40 gün hiç ağlamadı diye meraklanıp,, azcık da endişelenip "Hiç ağlamayan bebek mi olur? Doktora bi danışsak mı?" dememiş miydim? Ziyadesiyle uslu kızım hep öyle olmaya, sakin, yumuşak, usul usul büyümeye devam etti. Yormadan, üzmeden, döküp saçmadan, öyle kendi halinde ahenkle akan nehirler gibi tıpkı. 10 yaşını doldurmakla meşgul şimdilerde.  Ergenliğe doğru yürümekte. Buna mukabil, bebekleriyle evcilik oynamaya, hayal dünyasında kurduğu oyunlarla bir o kadar da uzak gibi o demlere..
Ali Deniz  hastaneden eve gelir gelmez o borazan sesiyle, bütün mahalleye ilan etmişti gelişini. Amann dedik, yandık! Ablasının aksi, gürültücü galiba bu japon dedik ama şükür o kadarla kaldı ;) O da sakince, usulca, güzelce, ablasıyla güle, oynaya büyüdü.Tam 5,5 yaşına geldi. Bi ilkbahar, bi yaz geçecek, sonra sonbahar gelecek ve Ali Deniz ilkokulda! :)
Bilmiyorum formulünü, yoktur da muhtemelen. Yani çocuklarımın -hamdolsun- böyle olmalarının, problemsiz, gürültüsüz, sakince büyümelerinin, hep mutlu, neşeli, gülen çocuklar olmalarının bir formülü yoktur bence. Ve yine muhtemeldir ki bizim de buna pek dahlimiz de yoktur... Dışardan müdahale, eğitim vs. elbette mühimdir de kişilik yapılarıyla doğuyorlar sanki, öylece geliyorlar dünyaya, Hiç de anlamam aslında bu tür şeylerden ve çocuk bakımı-eğitimi kitaplarını Nehir'de biraz karıştırmakla birlikte, yıllardır çok da uzağım literatüre... Bu yüzden o mikemmel anneler gibi ahkam kesecek halim de yok ama nacizane anlatmak bir yere kadar sanki, sonrası gördüğü, tecrübe ettiği! Sen ayna oluyorsun bir yerde çocuğuna. Sen saygılıysan çevreye, insanlara, senden görerek öyle oluyor o da, başka türlüsünü bilmiyor ki zaten. Sen elindeki en minicik çöpü bile "Cebime koyayım, çöp görünce atalım" diyorsan, onun eli de varmıyor yere çöp atmaya. Sen bakkala girince, "Merhaba, günaydın" dersen, hatır sorarsan, onun başka türlüsü olmuyor ki zaten. Senin enerjin yüksekse, çabuk neşelenen, küçücük şeylerden mutlu olan biriysen, çocuğun da bundan olumlu etkileniyor elbette...
Pardon yahu, kime anlatıyorum ki ben bunları ;) Sen de ben gibisin zaten sevgili okur, benzer fikirlerimiz, görüşlerimiz ;)
Diyeceğim o ki, ne çabuk büyüyor bunlar arkadaş! Bak şimdi şu resme ve sen söyle şimdi, zaman "zalim" değilse ne...

Ali Deniz 40 günlük, Nehir 4,5 yaşında, sene 2010, köy... 

***********************
O vakit nazar değmesin bize ve kimsenin yuvasına, evlatlarına diyerek, pazenden yaptığım  iki yeni güzide nazarlığımla veda edeyim :)



NAZARLIK


NAZARLIK
Not: Elbette unutmadım pizza tarifini ama istersen sen unut artık! Yani n'olur unut ki ben böyle her postun sonuna not koymak zorunda kalmayayım. Yani aslında niyetim şöyleydi, yaptığım pizza fotoğrafıyla tarifi birlikte vermek ama kısmet olmadı, olmuyor arkadaş! Çünkü biz onları her seferinde fotoğraf çekmeyi unutup, acele acele yiyoruz :))) Hem senin için pizza dediğin ne ki, yap hamurunu, üstüne koy salçalı domatesli sosunu, üstüne malzeme, at fırına :) Bunun için mi üzeceksin beni şimdi ;)
Dipnot: Projeye başladım ve fekat hocalarım duymasın ama anladım ki ben proje adamı değilim, vallahi değilim. Ig'de ki onca proceye rağmen, bu proje yazma işi çok saçma ve lüzumsuz geldi bana. Amma velakin bunu da yapmadan adama diploma vermiyorlar. İşim zor yani...
Enbidipnot: Köyde çektiğimiz video yayında :) Merak eden tıklasın... Abone de olsun elbette ;)
Kal sağlıcakla sevgili okur :) Muhabbetle...

27 yorum:

  1. genler, kişilik, gibi denenler de doğru da ben de senin gibi inanıyorum, çocuklar görerek yaşayarak öğreniyor büyüyor, iyi ki varlar. ve dediğin gibi zaman zalim çok çabuk geçip gidiyor, Allah'ı izniyle birlikteyken çok vakit geçirmeli çok .o güzel yavrularını koklayarak çok öpüyorum ve kocaman bir maşaAllah bırakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öcecim, doğduklarındaki temele biz harç eklemekle, onları yeniden -ve inşallah layıkıyla- şekillendirmek, güzel, mutlu insan olmalarına yardım etmekle sorumluyuz...
      Sağolasın canım, biz de çok öperiz :)

      Sil
  2. zalim bu zaman zalim
    benim Nehir'im senin Nehir'in
    Sonra aynada gördüğüm şaşkın ve meşguliyetten gülümsemesi bile çarpılmı surat :-)
    Anlıyorum ben seni :-9

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne!
      Nehir'ler mi çok hızlı, zaman mı? Bak senin de var Nehir'in :)
      Zaman elbette bildiği gibi akacak, dileyelim hep sağlıkla aksık, kederden uzak...
      Öperim Kadriyecim, komşucum :)

      Sil
  3. Hakikaten nazar değmesin :)
    Hem nazarlıklarına hem de size...
    Bazen büyüme hızlarına yetişemiyorum çocukların... Geride kalıyorum...
    Hep böyle sarmaş dolaş mutlu olun inşallah ♥

    YanıtlaSil
  4. Maaşallah ve evet zaman zalim hakikaten:) Ela Masal'ın ayakları şimdiden kocaman geliyo bana, ne çabuk geçti 21 ay:) Kişilikleriyle doğduğu kesin ama çocuğun mutlu olmasının kesinlikle aile temelli olduğuna inanıyorum. Ela Masal'ı severken dünyada çocuğunu en çok seven anne benim diyerek seviyorum. Her anne böyle sevse çocuğunu mutsuz çocuk kalmaz bence:) Neyse asıl diyeceğim, dışarda dolaşırken Ela'yı gören herkes aynı yorumu yapıyor, "Ne mutlu bir bebek" diyorlar. İstisnasız ama ve bu da beni daha çok sevindiriyo, demek ki Ela ne kadar sevildiğinin farkında ve gerçekten mutlu! Hep şöyle dua ediyorum, Allah hiç kimseye yavrusunun acısını yaşatmasın ve dünya üzerinde yaşayan tüm çocukların ruhlarına ve bedenlerine kötü niyetle uzanan eller kırılsın. O eller kırılana kadar da hiç acı hissetmesinler, dayansınlar diyorum...Minik Hope'u duydun mu, kalbim sıkıştı izlerken ama neyse ki iyi şimdi... Aman Esenim ya dağıttım konuyu, nazarlıklara gelemedim bile ama senin çalışmalarınla ilgili sabit fikirliyim ben, hepsi olağanüstü, şahane, cıvıl cıvıl... Öperim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ela Masal 21 aylık mı oldu? Ooo, iki yaşına gelmiş bile, e dün değil miydi hamileliğin Bahar, hakikaten zalim zaman ;)
      Ne güzel anlatmışsın kızına sevgini :) Ne şanslı, hep böyle sürsün şansı, anne-babası dışında da hep sürsün, güzel, iyi kalpli insanlarla karşılaşsın, hem Ela Masal, hem de bunu hakeden tüm çocuklar...
      Çocukların mutluluğu etrafa yansıyor, gülmelerinden, neşelerinden, uyumlarından :) Şükür biz şanslıydık :)
      Aminn canım, çok aminnn...
      Duymadım ama çok da merak ettim, gogıl amcaya sordum, o da bilemedi?
      Ben de senin albümlerine hastayım, çook emek isteyen ama çok da zevkli iş, harika sonuçlar çıkıyor, ellerine sağlık canım :)
      Öperim çok çok

      Sil
  5. Hiç anlamıyor insan nasılda bitiyor ömür:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyah kuğu sen böyle yazınca "Evet, sahiden de!" dedim ama sonra da dedim ki, zaman bize çabuk, ömür bize kısa... Hastaysan, hele bir de yatağa bağlıysan, diyelim mapustaysan, ya da diyelim uzaksan çok sevdiklerinden, beklemek zorundaysan, uzun zaman beklemek zorundaysan, gelmeyeceek yere gittiyse beklediklerin, o zaman ne kadar sürer bekleyinin ömrü? O günler, gün değil yıl olmaz mı? Rabbim tecrübe ettirmesin ama sanki böylesi iyi Siyah Kuğu...

      Sil
  6. Nazar değmesin Maşallah size yavruları öpüyorum.Haklısınız zamanın nasıl bu kadar çabuk geçtiğini ben de anlamadım......Dolu dizgin.Sindire,sindire yaşamak şu anın,şimdinin tadını çıkarmak lazım. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminnn :) Çok teşekkürler, hep öyle diyoruz ama bazen de unutuveriyoruz, dediğiniz gibi koşuyoruz dolu dizgin, geleceği beklerken, aybaşını, yılbaşını, yaz tatilini, hep beklerken tüketiyoruz ömrümüzü...

      Sil
  7. Ne kadar güzel anlatmışsınız evet zamanın akıp gittiğinin ve ne kadar zalim olduğununu en büyük göstergesi çocuklar, çok duygulandım, biraz da kendimi buldum herhalde.Çok çabuk büyüyorlar gerçekten, Allah hiç birimize acılarını göstermesin evlatlarımızın, Ayrıca size de kocaman bir maşallah diyorum. Sevgiler yolluyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda da dediğim gibi, genel hatlarıyla aynıyız, aynı hisler içinde büyütüyoruz çocuklarımızı İlknur, bundandır duygulanman :)
      Aminn, çok amin, hiç kimseyi yavrusundan ayırmasın rabbim...
      Çok teşekkürler, sevgiler pek çok :)

      Sil
  8. Çok güzel anlatmışsınız nasıl duygulandım 26 yıl öncesine gittim büyük oğlumun doğduğu güne, kücük oğlumla abisi arasında 3 yıl var ben kücük evlendiğim icin onlarla birlikde büyüdüm bu konudada kendimi çok şanslı hissediyorum arkadaş gibi kardeş gibi beraber büyüdük evlatlarımıza isim verebiliyoruz ama huy veremiyoruz onlara verdiğim en büyük eğitimin sevgi olduğunu düşünüyorum ikiside insanları bütün canlıları çok seviyor şükürler olsun Rabbim evlatlarımızı korusun kötüyle karşılaştırmasın inşAllah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanifecim, çok sevindim bloğa yorum bırakmana :) Güzel ig arkadaşım, sağolasın :)
      Seninkiler delikanlı, ne güzel :) Hep güzel günlerini gör inşallah çocuklarının...
      Aslında her şey dönüp dolaşıp, "sevgi" de bitiyor sanırım. Ne kadar çok sevgiyle büyürse çocuklar, o kadar iyi kalpli, duyarlı...
      Amin canım, çok teşekkürler, çok sevgiler :)

      Sil
  9. bence de zaman zalim yıllar alıp gidiyor saçlardaki rengi bile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün hanım, maalesef öyle, insanın ruhu ne kadar genç olsa da, ak düşen saçlar, kırışan eller uyum sağlamıyor...

      Sil
  10. Ahh ah doğru söze ne denir ki Esen'cim. Gerçekten de o kadar hızlı büyüyorlar ki insan şaşıp kalıyor:)

    Nazarlıkların ne kadar da güzel olmuş ellerine sağlık canım, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülden hanım :)
      Çok teşekkürler, eksik olmayın, daha sık uğrayın e mi :)

      Sil
  11. Allah nazarlardan saklasın seni de güzel çocuklarını da, maşallah :)
    Zaman çok hızlı geçiyor Esencim, biliyorsun benimkiler Ali Deniz ve Nehir den epeyce büyükler. Ve ben onları bu yaşa nasıl getirdim bilmiyorum. Öyle hızlı geçti ki, gözümde minicikler hala aslında, doğduklarında kucağıma aldığım o ilk andaki gözleriyle bakıyorlar bana, ama ikisi de boyumu aştı neredeyse reşit olacaklar artık. Eski fotoğraflara bakınca anlayabiliyorum ne kadar değiştiklerini ve büyüdüklerini. Çok şükür diyorum ben de vicdanlı merhametli kalbi yumuşak çocuklarım var. Benim de bir içimi dökesim varmış yahu :) Çok uzattım :) ALLAH HEPİMİZİN EVLATLARINI HER TÜRLÜ KÖTÜLÜKTEN KORUSUN AMİN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn canım Hülyacım, Rabbim hepimizi, en çok da çocuklarımızı saklasın nazarlardan, kem gözlerden...
      Seninkiler artık genç :) İnşallah biz de görürüz o günleri Hülyacım :) Ne büyük mutluluktur bu kadar genç yaşta yetişkin çocuk sahibi olmak :)
      Ne mutlu sana, inşallah hep güzel günlerini görün çocuklarınızın ve inşallah emeklerinin karşılığını fazlasıyla alsınlar...
      Çok da iyi ettin uzatarak, sağolasın :)
      Ve çoook amin :)

      Sil
  12. Zaman izafi. Ata'dan evvel durgun su yüzeyi gibiydi zaman. Şimdi kızıl yeleli tay coşkusu ile koşup geçiyor hayat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu ne güzel anlatmışsın zamanı :) Çok tuttum çoook :)
      Çok sevgiler

      Sil
  13. Maşallah kuzulara..Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, sağolasın :)
      Öpüyorum çok seni ve güzel Aslını :)

      Sil
  14. Ah bloğu açtığımda ağabey oğluş 6 ufaklık 3 yaşındaydı. Ağabey oğluş ay sonunda 17 yi dolduracak. Günler su gibi akıyor. Bol bol öpmek,koklamak,sarılmak gerek. Bir de video çekmek. Bayılıyorlar kendilerini izlemeye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo, çoook eski blogcusun sen o zaman :)
      Öpmek, koklamak, sarılmak kısmında hiç sıkıntı yok da, video konusunda azcık zayıf kaldık, Nehir'in çok olsa da Ali Deniz'in az, çekmeli, saklamalı :)
      Sağolasın Handan :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.