16 Kasım 2015 Pazartesi

Bİ SWOT DERSİN AMA ;)

SWOT yaptım, hoca quiz notu verecekmiş. İnsan kendine insan olarak SWOT yapar mı? Bence yapmaz, ben de zaten kendime değil de hayalimdeki işe, hobilerime, elişlerime yaptım ;)
Biliyorsun işte, "Güçlü Yanlar, Zayıf Yanlar, Fırsatlar ve Tehditler" hepsini tek tek yazdım. Ve bunları yazarken de neden bu kadar geç kaldığıma yandım :( 40'tan sonra uyanır mı insan, ben ancak uyandım... Bin yıldır yaptığım işin -çok severek yapmama rağmen- aslında bana göre olmadığına 40'tan sonra uyandım. Sanatçı ruhlu Terazi olarak, bu değilmiş benim alanım, ancak aydım.... Beni cezbeden ne keçe, ne çiçekler, ne nazarlıklar, ne etamin, ne o, ne bu aslına bakarsen sevgili okur! Beni cezbeden, bana hitabeden, beni baştan çıkaran -teee ortaokulda duvara asmak için uydurduğum (sana çok önceleri anlattığım) o düğmeli, nakışlı, oyalı, boncuklu, yuvarlak duvar panosunda olduğu gibi- yaratma aşkı... Yapılanın üstünden gitmekten çok, yeni birşeyler üretme aşkı beni baştan çıkaran.. Canım Pinterest'ten aldığım ilhamı asla reddedemem, nankör gelmek olur bu :) Amma velakin başka, daha başka, hiç olmayanı -hep söylüyorum belki de benim öyle bildiğimi- ya da hiç görmediğimi ilk kez ortaya çıkarmak, ayrıntılarda gezinirken aslında, ortaya çıkacak sonucu merakla, kalp çarpıntısıyla, aşkla beklemek...
Tam da ifade edebiliyor muyum söylemek istediklerimi bilmiyorum ama demek istiyorum ki, varsa bir ışık içinizde lütfen geç kalmadan o ışığa yürüyün... Ben yandım siz yanmayın :))) Şaka yav, bin şükür halime tabii de, var sen düşün, benim şimdilerde bolca kullanılan "farkındalık" kelimesini 20'lerde idrak ettiğimi, kendimi bu alanda eğittiğimi, yani eğitimini layıkıyla alarak bu işleri yaptığımı, böyle hasbelkader, kılavuzsuz gitmek yerine, bile isteye, öğrene, öğrene, layıkıyla yaptığımı, şahane olmaz mıydı? Elbette benden bir Derya Baykal çıkmayacağı malum ama diyelim??? Kim diyelim mesela? Diyemedim, bulamadım :( Neyse işte o'ndan olabilirdim belki de...
Of yarabbim, pazartesi saçmalamasına döndürdüm demek istediğimi ama şuydu aslında, çok heyecanlıyım sevgili okur, bilmiyorum nasıl olacak ama sanki bu yol başka bir yola birleşecek gibi hissediyorum. Belki pek yakın, belki bin sene sonra ama mutlaka....
Hadi hayırlısı diyelim...
Not: Bana bu satırları yazdıran yeminle ig'de 5000 olmam değildi, yeminle bak ;)
Yaptıklarımı sual edecek olursan ;)

BAYKUŞLU DUVAR SÜSÜ

BAYKUŞLU ANAHTARLIK

HEDİYE PAKETİ

KEÇE KUTU

YAKMA ÇİÇEKLER

ÇİÇEKLİ TOKALAR

KAL SAĞLICAKLA SEVGİLİ OKUR, BARIŞ VE HUZURLA...

11 yorum:

  1. Bir insan kendi kendine SWOT yapar mı ne bileyim ben? Hayır, bilsem belki yapardım, aleme şan olsun diye ama yapmadım, yapamadım. Acaba yapsam iyi mi olur, yapmasam eksik mi kalırım, bir bilene sorsan görgüsüüüüz mü derler, vaktiyle yapmış olsam daha iyi bir anne mi olurdum, kız bak yapmadım da oğlan geçen sene BÜT'e o yüzden mi kaldı, yoksa akşama SWOT mu pişirsem, zaten her akşam ne pişireceğimi şaştım, janjanlı bir şey olur, dadından yinmezse sosyetik adından yidiririm adama...diye deli deli düşünürken içimden bir ses "gugıl amcana sor" dedi. Sordum. Esenim ben bunu zaten yapamazmışım şekerim. Okulunu falan okumak lazımmış. Bak sen yaptın da iyi mi ettin? 40 yılık geçmişin minimum 25 yılını sorgulamaya başladın. Yapma annem böyle anarşik şeylerle uğraşma, bırak. Çoluğa çocuğa da kötü örnek oluyorsun, ben ettim siz etmeyin diyorsun.
    Ayrıcanaaaa: Bu "sanata düşkünüm ama ÖSYS'm yüksekti,işimde mutlu olamadım" sorunsalının; SWOTsuz kanallardan, "anam-babam sanatı" da dediğimiz geleneksel yöntemlerle ben de farkına vardım, hem de en başından beri. Ama olacağın önüne geçilmiyor. Bizler Fransa'da İsveç'te, Norveç'te yaşamıyoruz arkadaşım. Umarım bir gün güzel ülkemiz sanata ve hatta zenaata değer verir de biraz da gönüller için çalışacak insanlarımız olur. Çooook sevgiler gönderiyorum, almayı unutma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapmaz bence, olacak şey değil! Ne yazacağım ki kendime? Hırsı değilim misal, bu zayıf yön mü güçlü yön mü? Bana göre güçlü, başkasına göre zayıf? SWOT dediğin şirketlere yapılır, kurumlara vs. Ama çok güldüm yazdıklarına, çookkk :)))
      bir minik düzeltme, 40 değil de 44 yıllık hayatımın :)
      Yorumun sonundaki dileklere yürekten amin diyorum, dileyelim de gerçek olsun, çok olsun böyle insanlar...
      aldım, kabul etti, daha fazlasını da gönderdim :)))

      Sil
  2. Bu satırlar heyecan ve umut dolu, hadi bakalım : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi diyorsun Yazdan Kalancım? Çok sevindim öyleyse, hadi bakalım sahiden de :)

      Sil
  3. walla ben de anlamam swot mwot ama kopya çekerek ama çekmeyerek hepiciğimiz sevdiğimiz şeylerle uğraşmaya zaman ayırmalıyız ki hayat enerjimiz şarj olsun :) ayyyy kitap gibi konuştum yine.. seni de, yaptıklarını da, yazdıklarını da çok seviyorum. iyi ki varsın :) O baykuşlar desenli keçeden mi???? kopya istiyoruuuuum :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen semoşcum, bunlarla enerji buluyorsak bunlarla, başka şeylerle bulanlarla onlarla :)) Komik oldu ama silmiyciiim :))
      Ben de çok seviyorum seni kuzum :) Sağol, varol hep :)
      "O baykuşlar" demişsin ama zannederim sorduğun kutunun kenarlarındakiler, eğer öyleyse, evet canım, geçen senelerde aldığım, kesip sakladığım, pek de kullanacak yer bulamadığım baskılı keçeden :)
      İstediğin kopya olsunnnnnnnn :)))

      Sil
  4. zaten nasıl işse, büyümekle, okumakla, çalışmakla, aile kurmakla öyle meşgul oluyor ki insan, ancak 40'larında uyanıyor, e 80'leri de görebilirsek tıp ilerler ve başımıza bir iş de gelmezse, yolun yarısında uyanmak da pek fena değil hani, günaydınlar hepimize, sen, ben ve hepimiz gibi olanlar için..Daha çook uyuyan var tabii bir de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut dolu yorumun Elif :) Hadi inşallah diyelim öyleyse :) Şükür halimize bir de, şükür uyandırana ve de :)

      Sil
  5. tekrar yazıyor olman harika:) sen de benim ilham kaynağımsın. yolun açık, bütün hayallerin gerçek olsun:) bloga yazmaya başladığını gördüğümden beri üç kez yazdım ama olmadı:( inşallah bu mesajım ulaşır. Sevgiyle kal....
    Birsen KEKLİK ÖZTÜRK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birsen, ne tatlısın, ne güzel demişsin, ne de mutlu ettin beni :) Sağolasın, yazayım o zaman ben yine, ara ara da olsa yazayım, madem böyle düşünüyosun :)
      Aminn canım, dilerim hepimizin hayalleri gerçeğe ersin...

      Sil
  6. başarılar canım harika görünüyor

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.