12 Ocak 2015 Pazartesi

Keçe Çantalar

Tövbeler olsun, bitmedi, bitmiyor ve bitecek gibi de gözükmüyor ne yazık ki! Ve işin kötüsü bu bitmeyen aklımdaki-hayalimdeki işler yüzünden de huzura erip bir türlü derslere konsantre olamıyorum :( 
Bu aşağıdaki çantayı yapmadan rahat edemezdim, içimden içimden bunu yaparken, aklımı okuduğum "Beklenti Teorisi"ne ve dahi "İş Değerlemesi"ne veremezdim, billahi veremezdim... Neyse şimdilik susturdum içimdeki o sürekli bana emirler veren, "yap,. hadi şimdi yap, dene hadi" diyen sesi ve and olsun ki, bu hafta hobi yok, keçe yok, ders var akşamları, söz, sana yemin, sana söz :))
E dolayısıyla bu hafta başkaca post da yok ama ne gam, bak yine upuzun, dopdolu, represimli bir post karşında, sen beni azcık idare ediver sevgili okur, şu cumartesiyi atlatana kadar azcık tolerans göster e mi :) 

ANNESİ-YAVRUSU KEÇE ÇANTA
(Dükkan'da)
Bu çanayı çok büyük bir heyecanla yaptım, evet haklısın hepsi öyle ama bu sanki az biraz daha fazla heyecan yaptı bende... Neden dersen, hatırlar mısın, Ali Deniz konuşsun da bana "Anne" desin diye aşağıdaki etamin deseni işlemiş ve bir de hikaye uydurmuştum. Tam şurada işte, o desenin bir benzeri bu da, aklımdaydı ne vakittir, Pinterest'te şuradaki deseni çanta yapmak, sonunda oldu ve tahminimden daha da güzel oldu :) Sen ne dersin bilmem ama bu çanta çok özel be sevgili okur ;) 

"ANNE ZÜRAFA OĞLUNA DEDİ Kİ!" ETAMİN PANO VE KEÇE ÇANTA
Dedi çok şükür, bin şükür hem anne dedi hem de başka başka şeyler ;) Mesela uykudan hemen önce bir arkadaşından şikayet ederken "güvenmiyorum ona" dedi :) Bi şaşırdım ki ;) 

Nasıl güzel bir desen di mi :) 
Peki merak ettin mi o yavrunun göz bebekleri nasıl öyle annesine bakıyor, nasıl başardım bunu, ;) Zorla da olsa söktüm arka kısmını ve gözbebeğini üste doğru yapıştırdım :)  Yoksa aşağıya bakacaktı yavru zürafa ve hiç de anlamlı olmayacaktı :) 
Bu desende en büyük sıkıntı o minik kahverengileri tek tek silikonla yapıştırmak oldu, bulaşıyor çünkü silikon, daha ince uçlu bir tabanca almam lazım :( 


ŞEN MAHALLE KEÇE ÇANTA
(Dükkan'da) 
Ve bu çanta da aklımdakilerden biriydi işte, ne zamandır evli çanta yapmadım diye düşünerek, bu güzel mahalleyi kurdum :) 
Ağacı sorarsan, hem golden verir hem kırmızı elma :) İnanmadın mı, ayol neler neler oluyor, bir ağaçtan kaç çeşit meyve verdiriyorlar bilim insanları, aşıladık biz bunu da ondan böyle bu :) 

Ve bu da provası evlerin :) 


KEÇE KOL ÇANTASI
İstek üzerine ilk kez kol çantası denedim ama bir kez daha gördüm ki,  kol çantası işi  bana göre değil :( Böyle de söylenmez biliyorum ama ben sanki el çantalarını daha iyi becerebiliyorum. İşe giderken kullanılan, içine bir kitap, sandviç vb. şeyler konulan ya da komşuya giderken elişini koyabileceğin ya da aşağıda görüldüğü üzere canım molacağımın yaptığı gibi örgünü saklayabileceğin el çantalarımı daha çok seviyorum ve bence daha bi güzel yapabiliyorum ;) 



************
KÜÇÜK PRENS VE KALEYDESKOP :) 
Küçük Prens'in merakla beklediğim bu çevirisini hafta sonu Toyz-Shop'ta kasanın yanında görünce atladım, Nehir de o kaleydeskoba atladı :) Ali Deniz'in abuk subuk nelere atladınığı, nasıl mücadele ile en abuğunda karar kılmak zorunda kaldığını hiiiiç anlatmıyorum :) 

***********
KEKE EBRU
Ne çok severim ebruyu, ne çok bilemezsin. Hafta sonu keke kakao katınca, sanki kendimi  tekne başında hissettim, fotoğrafladım o anı gitti :) 

KEK İLE PEYNİR
Vazgeçilmez ikili :) 


KAHVE BAHANE

Ve bir de karlı İSTANBUL sana :) 

Geçen hafta karın en çok olduğu akşam çocuklarla çıkıp kartopu oynadık :) 

Ve çıraklıktan yamaklığa terfi ettirdiğim kuzu :)
Zencefilli kurabiye yaptık birlikte :) 
Mutlu haftalar size, bol zihin açıklığı bana olsun ;)

30 yorum:

  1. yine dolu dolu harika bir yayın olmuş Esencğim. her biri için ayrı ayrı emeğine sağlık. zürafanın bakışı gerçekten çok anlamlı , iyi ki ayarlamışsın gözleri. sizin orada kar olmuş oynayacak kadar. biz ancak arabaların üzerinden bir iki avuç toparlayabildik. kuzuları da senide öpüyorum canım. başarılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Özlemcim :) Pazartesi postları böyle oluyor, birikiyor yaptıklarım ve söyleyeceklerim :)
      Bu kadar geç yanıtladığım için hem senden hem de diğer arkadaşlardan özür dilerim, sınavları atlattım çok şükür :)
      Yavru zürafanın gözleri uğraştırdı ama dediğin gibi değdi, öbür türlü anlamlı olmayacaktı gerçekten de...
      Kar oynayacak kadar birikti çok şükür, çocuklar heveslerini aldılar, en çok da Ali Deniz istiyordu kar yağmasını :)
      Ben de öperim çok çok, sevgiler

      Sil
  2. Ne şirin şeyler yapıyorsun, ruh halin bunları tasarlarken nasıl merak ediyorum doğrusu. Ellerine sağlık : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruh halim heyecanlı, neşeli, sabırsız bunları yaparken :) kopuyorum bir de dünyadan, çocuklar kendime getiriyor ama ;)
      Çok teşekkürler Yazdan Kalan ;)

      Sil
  3. Zürafalı çanta tam anneler günü hediyelik eşyası gibi olmuş, ellerinize sağlık. Kek de nefis görünüyor.Ama en güzel görünen kuzular :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamze Esra Ersöz :) Sen deyince farkettim, gerçekten de tam Anneler Günü temalı olmuş bu çanta :)
      Çok teşekkürler, bence de kuzuların verdiği keyif, lezzet yaptığım hiçbir işte yok ;)
      Sevgiler

      Sil
  4. hepsi de çok güzel gözüküyor, takibindeyim tatlım, bana da beklerimm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler meleğin günlüğü :)
      Sevgiler

      Sil
  5. Zürafalı çantaya bayıldım nasılda güzel yapmışsın ellerine sağlık Esencim, bu arada senin bu yakma güllerden yada keçelerden denemek istiyorum yada Ali Denizle yaptığın güzel tariflerden artık hangisini yapabilirsem ilk ikisini yapma konusunda şüpheliyim ama üçüncüsünü yapabilirim herhalde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ayrı sevdim o çantayı Meltemcim :) Sağol..
      Yapsana tabii, yoksa söylediğin sürpriz bunlarla mı ilgili :) Merakla bekliyorum ;)
      Saydıklarının üçünü de layıkıyla yapacağına eminim, hem marifetli hem zevklisin zira :)
      Sevgiler

      Sil
  6. Off çantalar geçidi, önünde saygıyla eğiliyorum Esen'cim, zira hepsi ayrı güzel, ellerine sağlık:) Ebru dedin de ben de lisede uğraşmıştım bir dönem. Çok severim ve gerçekten ebru insanı öyle büyüler ki sığır ödünün kokusunu almazsın bile, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Baharcım, çok seviyorum ben de çantalırımı :) Sizler de beğenince tam süper oluyor :)
      Öd kokusu beter sahiden de ama dediğin gibi insan bir yerden sonra ebrunun büyüsünden duymuyor o kokuyu bile :)
      Keşke fırsat olsa da yine yapsak, geçsek yine teknenin başına di mi :)
      Sevgiler

      Sil
  7. of gene döktürmüş Esen en şahanesinden :-)
    Bugün sesini duymak harika bir sürprizdi
    İyi ki çekilişte ben çıkmışımı şimdi daha da çok sevinerek söylüyorum biliyor musun

    Sevgiler :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Hafta başlarında böyle oluyor Kadriye ;) Hafta sonu sıkı çalışıyorum çünkü :)
      Bence de iyi ki sen çıkmışsın, yeni bir güzel arkadaşım daha oldu bu sayede :)
      Çantan bende, tez vakitte vermem lazım sana artık, zira Yalova'ya gideceğim perşembe günü ;)
      Sevgiler

      Sil
  8. İnsatgramda görmüştüm ilk, bayılmıştım. Nasıl güzel fikir nasıl güzel bir çalışma bu böyle, kediliden sonraki favorim bu zürafa ailesi oldu. O minik minik kahverengi desenleri tek tek koymak çok zor olmuştur gerçekten. Keşke kendinden yapışkanlı keçelerden alıp, onunla yapsaydın o kısımlarını. İşin biraz daha kolaylaşırdı.
    Ali Deniz mutfakta yine harikalar yaratıyor :)) Oyy çok tatlı, çok öperim onu :))
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeller di mi :) çok anlamlı bir tablo :) Sağol canım ;)
      Yahu Hülya, yapışkanlı keçe mi var, hiç bilmiyorum ben onu, araştırayım bi, evet en çok onları yapıştırırken oyalandım :(
      Ali Deniz bomba mutfakta :) Sağol canım, o da seni öper teyzesi çok çok :)
      Sevgiler

      Sil
  9. Kek+ peynir hatta peynir+reçel bayılırım :)
    Şen mahalle çantana ve anne oğul zürafa çantana bayıldım ama dur artık yapma; çalış da ver derslerini kuzucum. Her zaman yaparsın bu muhteşemleri.
    Ali Deniz'in mutfak stajı da tam gaz devam valla bravo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne süper di mi, kek peynir, peynir reçel de :) Ben de bayılıyorum ;)
      Yapmadım zaten Ülker, bunlardan sonra pek az şey yaptım, ders çalıştım, biri çok iyi, biri kötü geçti ama bakalım ;)
      Sebatkar bir öğrenci kuzum, takip et teyzesi :)
      Sevgiler canım, öperim çok çok

      Sil
  10. Zürafali cantaya bittim ben!Bayilirim ben bu zürafalara ama! Allah öncelikle zihin acikligi versin de bu hafta sen derslerine agirlik ver insallah...Ali Deniz her fotografta büyüyor sanki,masaallah ona...Onur da onu uyuturken sordugum soruya cok ilginc bir yanit verdi sasirdim! Ayni gün delikanlilar bizi sasirtmis olcak:)) Yuvani seviyormusun diye sordum,cünkü orda mutlu olmadigini anladim,alacagim ordan haberi yok henüz,oda bana" cok cocuk var,ben utaniyorum ve de cok bunaltici" deyiverdi.!Cocuklar ne de cok seviyor kartopunu kari,e bizde öyleydik ama,islanana kadar girmezdim ben iceri,annem hep kizardi bana:))Bu sene kar cok az oldu ama cocuklar en azindan biraz oynadilar cok sükür ki!Tatlim cok seker bir bayansin sen,her postunu büyük bir keyifle okuyorum,ne güzel böyle bir mizahta olmak,tebrik ediyorum ayrica,ebruli kekinse harika,peynirle kek hic denemedim cok sasirdim,halbuki peynir manyagiyimdir!Recel ve peynir evet ama!Gecen gün Ilayda"anne sen peynirden baska bir sey düsünemezmisin!?"diye söylendi,bazen kokulu peynir aldiriyorum da:))

    Uyku tutmayinca bak ne güzel oldu iste burdayim,sana kolayliklar diliyorum,bu karda kista ise gitmek oraya buraya gitmek gercekten cok yoruyor,özellikle beni:)) Bizde de epeyce soguk var hani...sevgiler Esencim,yine görüsmek dilegiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilcim ben de çok seviyorum bu heybetli ama zarif hayvanları :) Sağol canım :)
      Dersleri atlattık, bakalım ne olacak sonuç, bugünlerde öğreniriz ;)
      Çocuklar çok alem di mi :) Onur sevmedi demek okulunu, Ali Deniz bayılıyor. Yeni okulunu sever inşallah, çok mutlu olur orda kuzun...
      :)) Çok tatlı olan sensin, iltifatların da :)) Ne mutlu bana keyifle okunuyorsa postlarım :)
      Dene mutlaka peynirle keki, çok güzel oluyor :)
      Sana da kolay gelsin canım benim, birazcık okuyabildim son postunu, işe girmişsin, inşallah ilk fırsatta tekrar okuyup, yazarım sana :)
      Senin bana yazdığın yorumları okurken, uzaktaki bir arkadaşımdan mektup almış gibi hissediyorum :) Çok sağol Serpilcim, öperim çok çok

      Sil
  11. Çantalar süper her zamanki gibi, ellerine sağlık :)) Esen bu kafamızın içinde gerçekleşmeyi bekleyen procelerin bir sonu olacak mı acaba??? örgü görüyorum yapmak istiyorum, dikiş görüyorum yapmak istiyorum, keçe desen öyle e bir de vazgeçilmezim ahşap boyamalarım var. Bitti mi sandın???? yanıldııııın daha neler var aklımda bilemezsin :)) Allahtan okulu bititrdim :))) işte o en sinir bozucusu oluyor. Aklında yapmak istediğin bissürü şey varken ders çalışmak zorunda olmak. Hoş şimdi de yemek yapmak, ütü yapmak gibi gereksiz şeyler var ama hadi neyseee. :)) Çok konuştum gönülden başarılar diliyorum arkadaşım sana güvenimiz sonsuz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol semoşcum :)
      Sonu gelmiyor di mi, pek fena di mi, ama bir yandan da ne güzel di mi :)
      Aklındakileri tek tek gerçekleştirirsin inşallah semoş, yenileri de gelsin elbet, üretimlerimiz hiç bitmesin arkadaşım, böyle böyle mutlu oluyoruz çünkü...
      Yüksek lisans zevkli ama öbür okullar gibi değil, çok zorlanmadım ama söz bunu da bitireyim, daha bişey okumayacağım inşallah...
      Hem de ne lüzumsuz biliyor musun, hep kaytarıyorum ben de o saydığın işlerden :(
      Sağol canım benim, senin güveninle geldim bugünlere be, eyvallah :)

      Sil
  12. Ah be güzelim, o iç sesi susturmak mümkün değil, olmasın da zaten. Hep bize ürettiren de o çünkü. Ama arada söz dinleyip kafayı bulandırmasa fena da olmaz hani:)) En azından sınav dönemi. Zürafalı çanta muhteşem, hele ki gözleri, emeğine değmiş canım. Ben evimi hemencik kapmıştım zaten, Sema da komşum oldu, biz güle güle oturuyoruz canım:)) Hem ev sahibi hem de çanta sahibi yaptın beni, üzerimde hakkın çok oldu şekerim, en kısa sürede bununla ilgili bir şeyler düşüneceğim:))) Karda pek mutlu çıkmışsınız, neyse ben o kısmı atlıyorum ve cümlemize başarılar diliyorum. Koccamaaan öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semoşa da yazdığım gibi, bence de hiç bitmesin molacım, hep sürsün inşallah...
      Sizin nasıl geçti sınavlar, gerçi seninkiler bu hafta sonu di mi, inşallah geçersin sular seller gibi canım :)
      Çok tatlı di mi bu çanta, bir ben sevmedim bu kadar di mi :) Sağol canım...
      Sizin gibi komşularım olsa keşke, ne güzel olurdu Allahım ;)
      Üzerinde zerre hakkım yok ama varsa da helal olsun şekerim, boşver sen, sadece derslerini düşün :)
      Karda senden de böyle pozlar bekliyorum e mi :)))
      Öperim çok çok

      Sil
  13. Ellerinize sağlık...En çok zürafalı olanı beğendim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, çüntkü en güzeli ooo :)))
      Sevgiler canan aktan ;)

      Sil
  14. Arkadaşım süpersin yine, zürafanın gözleri konusundaki çözümüne hayran kaldım. Sen ki oynar gözleri sabitlemişsin korksun dersler senden :)
    öyle güzel, öyle dolu bir yayın olmuş ki yine, dönüp dönüp bakıyorum şen mahalleli, zürafalı çantana, mis gibi kekine, çocuklarla kar keyfinize... Bana yaptığın çanta da örgü çantası oldu, örgüm içinde geziyorum bir oraya bir buraya, kar yağınca çok fena örgü öresim geliyor anlatamam, şu aralar pek çınlatıyorum kulaklarını anlayacağın, teşekkür ederim yine yine :)) öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) ah Esracım keşke zürafanın gözlerini çözmek kadar kolay olsa dersler :)) Biri süper biri eh geçti, merakla bekliyorum sonulçları ben de :)
      Sağol canım benim :)
      Kış demek, örgü demek zaten, ne iyi yapıyorsun :) Bir ara bize de göster yaptıklarını e mi :)
      Rica ederim canım benim, küçücük bişey, güle güle kullan :)
      öqeril çok çok :)

      Sil
  15. Çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevil Akçay Pakkan; çok teşekkürler, hoşgeldiniz :)
      Sevgiler

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.