9 Eylül 2014 Salı

YENİ ŞEKİL KEÇE ÇANTALAR...

Allah hayırlara getirsin dün akşam rüyamda Tarkan'ı gördüm, şarkı söylüyordu bana :) Çok istiyorum dünya gözüyle konserini canlı canlı izlemeyi, bir de Sezen Aksu'yu, bir de Zülfü Livaneli'yi, bir de Sıla'yı, bir de Leman Sam'ı, bir de Yaşar'ı ;)
Hafta sonu iki yeni çanta daha yaptım. Bu seferkilerin modeli değişik, yani kalıbı yani formu :) Ve dikilmesi diğer çantalarıma göre hem daha kolay, hem daha çabuk :) 
Altta kalıbını verdim :) Pinterest'ten buldum yine, sağolsun pinterest çoook yardımsever, çoook paylaşımcı :) Çok seviyorum onu ;)
Cesaret edemiyordum pek yeni modeller denemeye, zor gibi geliyor çünkü böyle şemalardan ama bu sefer gözümü karartıp denedim ve oldu vallahi :) Bak bakalım sen de sevecek misin bu şekil çantalarımı?

YAKMA ÇİÇEKLİ KEÇE ÇANTA
Önce çiçeklerimi hazırladım. Bu çiçekleri nasıl yaptığımı daha önce anlatmıştım, bilmeyenler için, şuradan buyrun :) 

YAKMA ÇİÇEKLİ KEÇE ÇANTA
Sonra ağacın gövdesini kafama göre kahverengi keçeden kesip, etrafını battaniye dikişiyle geçtim.
Ağacın dallarını renk renk ipliklerle iğne ardı işledim.
Sonra sıcak silikonla çiçekleri rast gele yapıştırdım. Hazır aldığım yaprakları da silikonla tutturdum aralara, ağacımız tamam oldu. 


KEÇE ÇANTA
Yan tarafını şöyle diktim, iç taraftan da silikonladım. 


YAKMA ÇİÇEKLER 


KEÇE ÇANTA
Bu da aynı kalıpla yaptığım bir başka model, bu sefer boyunu biraz daha kısa tutup, enini genişlettim :)
Sen de görüyor musun o yaprak olan taraftaki potluğu :( İçten silikonladıktan sonra farkettim :( 


KEÇE ÇANTA
Önce böyle dallar işledim kahverengi iplikle, iğne ardıyla. Sonra üstlerine tohum işiyle yeşil minik noktalar koydum.
En son da şu hobicilerde, tuhafiyelerde satılan minik renkli ponponların beyazlarını silikonla tutturdum yeşillerin en dibine...

KEÇE ÇANTA
Bir de bunun yan tarafını nasıl yaptığımı gör ;) 


KEÇE ÇANTA
Termal'deyken biz çok çocukken, lojmanda teyzemler otururken, lojmanın altındaki bahçede vardı bu çiçeklerin ağacı. Ağacın da, çiçeklerin de adını bir türlü bulamadım. Yalnız sonradan aklıma geldi, bu dallar böyle değildi di, dümdüzdü :(
Biz o dalları koparır, vazoya koyardık. Böyle minik minik pamuk gibiydi çiçekleri... Neydi sahi onların adı, bileniniz var mı acaba? Ülkerim sen bilirsin belki? 
KEÇE ÇANTA
Ziyadesiyle kibar bir çanta oldu bu :) Ve dün sahibini buldu, Canım Rose'a verdim, Maya için yaptığım diğer şeylerle birlikte :) Güle güle kullansın :) 

KEÇE ÇANTA



KAYNAK: PINTEREST
Bu kalıptan hareketle yaptım çantalarımı, kese kağıdım var ya kocaman, ondan bu şekle uygun bir kalıp çıkardım, öyle kestim keçeyi... 


YAKMA ÇİÇEK
Ve sonra aldım elime kurdele kutumu, içimden geldiği gibi, böyle bir güzel çiçek hazırladım. Ortasına yarım inci yapıştırdım. Sapını yine iğne ardı işledim. Sonra yaprak niyetine iki kuş kondurdum :) Bu da bir çanta yüzü ;) Ben bu sıralar çantalara taktım sevgili okur ;) 

YAKMA ÇİÇEK
Dokunmaya kıyamayacak kadar naif bu fotoğraftakiler... 

Öğlenleri yemeğimi yarım saatte yiyip (yeyip-yiyip, yiyip-yeyip? yiyip!) kütüphaneye gidiyorum. Rahat koltuklarda serin serin dekorasyon dergilerine bakıyorum. Gördüğüm koltuktan, bir aksesuardan ilham alarak aklıma gelenleri küçük defterine çiziyorum, yazıyorum. Ve inanmazsın neler neler geliyor aklıma, nedir kerameti kütüphanenin bilmem, işte bu gördüğün çantalar hep onun eseri :) Hala var ki yapacaklarım ve hala ben kütüphaneye gitmeye devam edeceğim ki ;) 
******
İSTANBUL'DA SONBAHAR... 



Bereket getirsin bu sonbahar yağmurları, susuzluğa çare olsun. Duyunca ne çok üzüldüm, Yalova'mın 3-4 günlük suyu kalmış :( Dolsun barajlar bu yağmurlarla inşallah :) 

16 yorum:

  1. Su sorunu bilinçsiz kullanıldığı müddetçe devam eder gider dilerim bol yağmurlu bir dönem olurda barajlar biran önce dolar...
    Tarkan ve Sezen Aksu konserine mutlaka gitmelisin Esen ikiside sahnede devleşiyorlar mest oluyorsun izlerken
    Çantalara bayıldım özellikle fuşya olanı çok beğendim ellerine sağlık canım, şu yakma gülleride fırsatım olursa mutlaka deniycem her seferinde hayran hayran bakıyorum ,birde o çiçeğin adı paşa kılıcı değilmi ben ona benzettim de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçim acıyor vallahi, dün akşam haberlerde yine Yalova vardı, hiç kalmamış su! E biz oraya gidicez emekli olunca inşallah, nasıl olacak peki Meltem :( O zamana kadar çare bulsunlar şu soruna, bol bol da yağmur yağsın inşallah, sen de dua et benim için e mi canım :)
      İnşallah gideriz bakalım, çok istiyorum ben de ve tahmin edebiliyorum nasıl güzel olduğunu konserlerinin :)
      Fuşya olan çok kibar di mi, o dantel de ne güzel oldu, annemin verdiği oya :)
      Yap tabii sen de bu çiçeklerden, gör bak nasıl kolay, en geniş kurdele ile yap e mi, senin de semoş gibi kafan karışmadan söyliyim :)
      Çantaları astığım çiçek paşa kılıcı, onu diyorsan, ama ben şu çantaya yaptığım çiçeklerin adını sormak istemiştim, onların adı ne, biliyor musun? Hani şöyle dik dik dalları, uzun uzun, düz düz de üstünde yeşil minicik tomurcuklar var da yayında da böyle pamuk gibi çiçekleri?

      Sil
  2. Ayy Esen bu şekil çantalar çok şekil olmuş ;) bayıldım ben bunlara, hangisini söyleyeyim hepsi çok güzel. O yakma çiçeklerin renkleri de pek güzel, bir de yaprakları nereden aldın çok merak ettim bana da lazım onlardan. Ben de yazıyorum fikrim gelince defterime yoksa sonra unutuyorum. Gök kuşağı için de teşekkürler :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sağol şekerim, ben de çok sevdim :) O senin güzelliğin, ben söyleyeyim senden önce :)
      Yaprakları Üsküdar'daki hobici dükkanından aldım, minik güllerle birlikte, sen bulamazsın ki, ben sana alırım, gelince veririm, hiç merak etme e mi kuzum :)
      En iyisi not almak, ilham perileri bir uğrayıp bir kaçıyor, geldiğinde yakalamak, unutmamak lazım :)
      Gökkuşağını sana verdim gitti :)
      Sevgiler

      Sil
  3. Heeee Esracım ben de katılıyorum çok şekil olmuş bu çantalar. Hele yakma çiçekler yıkılıyor. Yalnız takıldığım bir nokta var hocam. Kurdela (kurdele, kurdale) kesiliyormu yuvarlak. Ben gelincikleri kumaştan yuvarlak kesip yakmıştım kenarlarını. Hani kurdela ince uzun ya o bakımdan bi karıştı kafam. Aydınlatırsanız sevinirim hocam :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah çekirge! dinlemiyorsun ki beni, ne demiştim eski eski postlarımda, en geniş organze kurdele (kurdele bence! ama bak aklıma ne geldi, ben çocuktun, küçücüktüm ama, okula gitmiyordum daha, saçlarımda iki örgü, uçlarında kurdeleler, bakkala gidiyorum. Köydeyim, Fitnat diye de çok süslü, kokona ve yapyaşlı bir kadın var, bizim köyden değil elbet, köye tatile gelenlerden ama senelerce geldi, Allah rahmet eylesin-öldüğünü duymadım ama yaşasa 130 falan olurdu heralde- o sordu bana bişeyler, tam da hatırlamıyorum ama ben de dedim ki, "Bakkala gidiyorum püsküvüt almaya!" Dedi ki bana "püsküvüt değil, bisküvi" sonra bişey daha sordu, dedim ki "kurdale" dedi ki "Kurdale değil, kordela!" Yani Fitnat hanıma bakarsen kordela :)))
      Ne diyecektim, nasıl güzel dağıttım konuyu di mi, heh işte, çekirge! onlar en geniş kurdeleden yapılıyor, yani ben diyim 6 sen de 8 cm lik organze kurdeleden (kurdele, kurdale, kordela!) :))) Öperim çok

      Sil
  4. yok yok ben karar verdim seni sadece instagramdan takip etmeyeceğim, özlemişim bu uzun uzun yazıları, okurken yüzümde hep bir tebessüm oluşturuyorsun. Yazma sıkıntısı çeken bloggerlara inat hatta bana da inat (bakınız hazirandan beri ilk kez bugün blog yayını yapabilmişim) yaz hep sen yaz ki okuyalım. çok öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Aslında blog instagramın yazılı halde tekrarı gibi :) Ben çok seviyorum yazmayı ve sizler de keyif aldıkça cesaretleniyorum devamı için :)
      Çok iyi geldi bu yorum, teşekkürler :)
      Siz de yazın ama, yaptığınız güzellikleri blogdan da paylaşın, yine yaptıklarınız anlatan postlar hazırlayın ki, bizler faydalanmaya devam edelim :)
      Çok öpüyorum ben de, sevgiler :)

      Sil
  5. Esen'cim Gypsophyla (cipso) olmasın o çiçek. Hani gelin buketlerinde de kullanılırdı eskiden. Yeni çantaların da süper ama ben bir önceki iki renkli modelini hala daha çok beğeniyorum
    Taze hala :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil şekerim yaa, onları biliyorum, narin çiçekler, bu benim dediklerim kaba kaba :))) Gypsophyla :))) Ezberliyim latince adını (latince mi, böyle acayip kelimeler hep ordan ya hani) Hava atayım kullanmam gerekirse bu kelimeyi :)
      Ben öğrenince yazıcam sana da, az bi dur ;)
      İki renkli modeli ben de seviyorum ama! Yani kes ve tekrar dik, az biraz sinir bozucu şekerim :) Yine de onlardan da yapıcam tabii ;)
      Çok tazeyim di mi, 4 günlük :)

      Sil
  6. Oooo Esen Hanım çok hoşmuş!

    Çiçekler falan gayet güzel... :) :)

    Yeni keşfettim burayı bu arada... iyi ki de... :) :)

    Yeni keşfettim efendim burayı. Ben de hemen Kafa'ya bekliyorum. İzlemeye alındınız. :)

    YanıtlaSil
  7. su meselesi evet çok vahim...

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuşlar, bir keçe kalmıştı merak salmadığım o da sayenizde ilgi alanıma girecek gibi. Yakma çiçek dediğiniz şeylere de bayıldım, nasıl yapıldığını da merak ettim. Yoruldum merak etmekten, şimdi öğrenmeden uyuyamam bugün :) Fitnat Hanım dip notuna da ayrıca bayıldım arada ben de gelin gelmiş olduğum köyümde çocukları düzeltiyorum acaba ileride onlar da böyle anılara sahip olacaklar mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın :) Size hemen yazmak istedim ancak telefondan yorum yazmaya çok sıkılıyorum ve istediğim kadar uzun da yazamıyorum, yani yorumunuzu layıkıyla cevaplayabilmek şimdiye kaldı ;)
      Yakma çiçeği öğrenmenize cok sevindim, denediniz mi bilmem ama eğer denemediyseniz çok kolay ve zevkli olduğunu göreceksiniz... Çok hoşuma gitti merak etmekten yorulmanız :) Hiç bitmesin meraklarınız inşallah :)
      Fitnat hanım hala gözümün önünde, üstünden 35'in üstünde yıl geçmesine rağmen. Ama nasıl etkilendiysem hala bisküvi ve kordela kelimelerini kullanmamı :) Püsküüt ve kurdele derim. Ki doğrusu da kurdele zaten, Fitnat hanım yanlış öğretti :))
      Kimbilir belki bin yıl sonra o köyün çocuklarının birinin bloğunda adınız geçer :) "Ne iyi etti de öğretti bize!" diye :)
      Sevgiler, selamlar...

      Sil
  9. Öğrendim yakma çiçek nasıl yapılırmış hatta çok sevindim organze kumaş kullanılmasına çünkü bir türlü ekonomiye kazandıramadığım kenarda duran bir organze kumaşım vardı, yarın ilk iş denemelere başlıyorum:)

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.