25 Eylül 2014 Perşembe

MAGNETLERE DEVAM VE BİR GÜZEL BULUŞMA :)

Hamileyken-özellikle de Nehir'e hamileyken- nasıl da duygusal, sulugözlüydüm yarabbim! Vara yoğa ağlardım, ama ne ağlamak! İnsan reklamlara bile ağlar mı, ben ağlardım, duygulu türküye, içli bir sese vs.
Şimdi de semoş'un şu postuna ağladım iyi mi ;) Ne var ağlayacak, duygulan, hislen geç, yok ille o gözyaşları patır patır akacak! Varsın aksın ne diyelim! Oku sen de bi bakalım, ağlayacak mısın, vallahi çok merak ettim, çok duygulanacak mısın... Hadi inşallah :)) (Yani kendimi yalnız hissetmeme babında!) Yalnızlık zor be sevgili okur, duyguda yalnızlık bile zor. Seni anlayacak, aynı dili konuştuğun insana nasıl ihtiyaç var, nasıl muhtaçsın bir sese, bir nefese... Allah kimseyi yalnız, bir başına koymasın, kapılara baktırmasın...
Of yarabbim, içim daraldı, seni de daralttım burda, bak sen şimdi yaptıklarıma, yenilerini ekledim magnetlere...


BUZDOLABI MAGNETLERİ
Toplu görelim...

MAGNET EV
Elimdeki kalmış keçelerle yapıyorum bu evleri ve çoğu zaman bu çatıların şekli, yamukluğu vs. o elimdeki parça keçenin şeklinden ilhamla çıkıyor ortaya. 



MAGNET KALP


MAGNET EV
Hülyacığım söyler de ben yapmaz mıyım :) 


MAGNET EV
Keçede nakışı çok seviyorum. Keçede bocuğu, keçede danteli de :) 

KEÇE CUPCAKE

KEÇE MAGNET KALP


KEÇE MAGNET KALP


KALPLER
Bu kalpleri boy boy kesiyorum. Kesmeden önce kalıpla çiziyorum. Sonra çizgilerin üstünden beyaz tutkalla geçiyorum. Kuruyunca tutkal-ki kimi zaman sabredemeyip saç kurutma makinesi ile kurutuyorum- kesiyorum güzelce ve böylece kenarlarına sürfile (annem eskiden, dikiş dikerken ne çok yaptırırdı bana bu sürfileleri, nasıl daralırdım, hala da sevmem kendilerini!)  gerekmeden, kumaşın iplikleri ayrılmadan istediğim yerde kolayca kullanabiliyorum. Ve her seferinde bana bunu etamin kumaşı için öğreten Filiz Türkocağı'na yani Sevgili Filiz ablaya selam çakıyorum :) 


ALMAN PASTASI
Bizim çocuklar uyuz biraz sevgili okur, bildiğin uyuz. Yani Alman Pastası konusunda sadece ama! Yemiyorlar çünkü, çocuk dediğin sever bu tür şeyleri, yok bizimkiler hiç sevmiyor! E o zaman da ne oluyor, bütün hepsi anneye ve babaya  kalıyor, ne yapsın anne yemesin de, bu güzellik çöpe mi gitsin, günah sevgili okur, Allah baba çarpar sonra :) Yedim netekim, afiyetle yedim hepsini :) 
UĞUR BÖCEĞİ
Kaynak: Pinterest
Bir de bu kocaman uğur böceğini yaptım, magnetleri yaptığım gelin hanımın müstakbel eşinin adı Uğur'muş, o münasebetle kendisi için bir büyük uğur böceği istedi Fatoş :)


NAZAR BONCUKLARI
Şu ortadakilere bayıldım, nasıl güzel yapılmış, resim çizer gibi çalışılmış... Eminönü'nden aldım, Yıldız Boncuk'tan yine, oraya gelince kalp krizi geçirecek gibi oluyorum. Öyle deli atıyor kalbim, bütün dükkanı çantama sokup çıkasım var! O kadar diyim sana... 


NAZAR BONCUKLARI
Bak yakından :)


******************
Esra ve Feray'la buluştuk :) Yani Esra Akın ve Cafe-Mola ile :) Eminönü'nde alışveriş yaptık, yemek yedik ve sohbet ettik. Feray'la daha önce biraraya gelmiştik ama Esra ile ilk kez yüzyüze görüştük. Yani aslında o kadar yakınlar ki bana, sanki eski arkadaşlarmışız da tekrar buluşmuşuz gibi hissettim. Kızlar da öyle hissetmişler :) İkisinin de enerjisi öyle güzel, sohbetleri öyle tatlı ki :) Yine buluşacağız, tez vakitte tekrar biraraya geleceğiz inşallah :) Çok sağolun kızlar, ihya ettiniz beni gelmekle :)

EMİNÖNÜ ÇIKARMASI :) 
Beni biliyorsun zaten, Feray yani Cafe-Mola kırmızılı, Esra da siyahlı :) 


EMİNÖNÜ


YILDIZ BONCUK'ta
Gelenek oldu benim için her gittiğimde Yıldız Boncuk'ta bu pozu vermek :) 
Bu kez güzel arkadaşlarımla birlikte çekildik fotoğrafı :) 

Esra bana güzel bir albüm hazırladı. Maya'nın ilk yaşı için istediğim albümü öyle güzel yapmış ki, ama şimdi göstermeyeceğim, hediye olduğu için sürpriz olsun annesine, ilk kez o görsün :) Sonra paylaşacağım seninle de ama çok çok bayıldığımı söyleyeyim, tıpkı yaptığı diğer kusursuz, zarif işlerine olduğu gibi :)


NOT: Özellikle magnet resimleri GDO'ludur. Yani genetiği değiştirilmiş resimlerdir :) Zira instagramda üzerinde oynadığım, genetiğini bozduğum hallerini daha çok seviyorum :)

DİPNOT: Ülkercim ne var ne yok, ansiklopedinden yeni birşeyler çıktı mı ağaca dair ;)))

30 yorum:

  1. keçeyi sevdirir iğne ipliği sevdirirsiniz .. her uğradığımda güzel şeylerle karşılaşıyorum hepsi çok şirin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ne mutlu bana öyleyse, bence de sevin mutlaka, sevin ve görün bakın ki ne güzellikler çıkacak ortaya :)
      Çok teşekkürler Benim Küçük Dünyam, çok sevgiler :)

      Sil
  2. şimdiii öncelikle eminönü ziyaretinde içim bi cızz etti bilemedim kıymetini oraların şimdi buralarda aradığım hiçbişeyi bulamamayı geçtim (internet sağolsun hallediyor.) canım sıkıldığında çıkacak gidip kafa dağıtacak bir yerin olmaması yaram çok derin be Esen'im...Kızlarla eğlendiğiniz mutluluğunuz gözlerinden belli oluyor.Gdolu magnetlerini severim senin....Postu okudum ağlamadım ama acayip duygulandım bende o çok şanslı çocuk neslinin son neferlerinden biriyim.Ne mutluyduk çamurla oynarken çiçek toplar yüzümü yıkamadan babannemin bahçesine dalıp dalından domates koparıp yıkamadan (avucun içinde şöle bi siler yada kıyafete) yerdik ahh kokusu burnumda :( nazar boncuklarına ayrıca bayıldım içten kocaman sarılıyorum ve öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminönü umman gibi Sevilcim, hiçbir zaman istediğim kadar kalıp, istediğim kadar dolaşamasam da cennetin öbür adı benim için ;) İnternetten almayı hiç sevmiyorum ben, görmek, dokunmak istiyorum. Ama senin için büyük nimet mutlaka, inşallah bir gün birlikte de gider, gezeriz Eminönü'nü ;)
      Çok güzel geçti sahiden de buluşma :)
      Biz çok şanslıydık gerçekten de, senin anlattığın gibiydi benim de çocukluğum, şimdilerde şükürler olsun benim çocuklarım da köye gittikçe yaşıyorlar aynı şeyleri :)
      Nazar boncuklarını kıyamıycam sanırım, sonsuza dek benimle kalacaklar, kalsınlar di mi ;)
      öperim çok, sağol maharetli ustam :)

      Sil
  3. Ben o postu yazarken ne çok gözyaşı döktüm bir bilsen :)) Daha burada paylaşamadığım iyi kötü öyle çok anım var ki o evlerde :)) ama şu anda da gözlerim doldu, yazımdan değil, YAZINDAN dolayı. Çok incesin arkadaşım, iyi ki tanıdım seni ve senin sayende daha bir sürü arkadaşımı :)) Esra'dan da aynı senden aldığım elektriği alıyorum. Bu boncuklar bitirdi beni. Bayramdan sonra bir cuma akşamı atlayıp gelicem walla. Sevgiyle kucaklıyorum seni canım benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım semoşum benim, tahmin edebiliyorum ve bence bu yüzden bize geçti senin o anki duyguların. Üstelik gördüğün ibi yalnız da değilim :)
      İnce miyim bilmem ama eğer öyleysem de bu sizlerin sayesinde, senin gibi güzel arkadaşlarımın :) Blog arkadaşıyız ama inanıyorum ki, her fani gibi bu bloğun da sonu geldiğinde, sen yine yanımda olacaksın, diğer başka güzel arkadaşlarımla birlikte :)
      İnşallah birlikte gideriz Eminönü'ne bu sefer, yüzyüze de görüşür, sohbet ederiz :)
      Sağol semoşcum, öperim çok :)

      Sil
  4. Ay ben çocukken hastasıydım alman pastasının, tenefüsslerde kantinden alır yer, iyice tombilik olurdum..Nasıl sevilmez yaaa...

    Ay ben de duygulandım, ama ağlamadım hayret, ki çok sulugözümdür ben de..Şartlanma herhalde, dik durayım, güçlü olayım dedim mi de taş kesilirim çünkü. Cenazeleri ağlamayıp, millete hizmetle geçiren, sonraki 6 ay kapı çalsa gözyaşlarını tutamayan tiplerdenim ben, dik durucaz ya ne olacaksa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de lisede çok yerdik Arzu'yla, çarşıda Sezenler Pastanesi vardı, ordan alır, yolda hep yerdik :) Sevmiyorlar valla, dedim ya uyuzlar bunlar :)
      Ah benim hisli arkadaşım, dik durma azcık, koyver kendini, sıkma, daraltma içini... ki 6 ay boyunca ağlamayasın...
      Öperim çok Elifim

      Sil
  5. Sadece ben söyledim diye mi yaptın gerçekten? Ben ufacık bir fikir olsun sana diye yazmıştım, ama çok mutlu ettin beni :) Hepsi birbirinden güzel ve neşeliler, tam anlamılyla seni yansıtıyorlar. Ben de yapayım mı dedim sana, sen de yap dedin ya hani. Benimkiler böyle güzel olmaz ki?
    Cafe molayla daha önceki buluşmanızı zaten çok kıskanmıştım, şimdi Esra da katılmış aranıza e bu sefer çatladım. İstanbul a kaçtır gelip gidiyorum aslında ama hep bir iş için geldiğimden vakit kalmıyor hiç seni aramaya. Ama aklıma koydum ille de yüzyüze görüşçez bir gün sizlerle:) tanımadan seviyorum çünkü sizi :))
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece sen söyledin diye tabii :) Hiç olur mu Hülyacım, çok kıymetli benim için fikirleriniz, önerileriniz :) Ben teşekkür ederim asıl sana :)
      Çok hoşuma gitti magnetlerin beni yansıttığını düşünmen :) Sen yap kuzum, benimkiler gibi olmaz belki ama onlar da seni yansıtır ve eminim çok da güzel olurlar :) Dene mutlaka :)
      Gelince arasana beni, bi kahve içimi kadar vakit ayırsan yeter :) Bekliyorum mutlaka, çok isterim seni görmeyi :) Hislerimiz karşılıklı, benim de görmeden sevdiğim arkadaşlarımdansın, eminim Esra ve molacığım için de öyledir :) Bakarsın ayarlarız hep birlikte buluşuruz :)
      Öperim çok, sevgiler :)

      Sil
  6. Mükemmel ötesi mükemmel.. Sanırım sizden kopya çekeceğim..:)))
    Sevgiler..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler miyavkedicik, merakla bekliyorum yapacaklarınızı, kolay gelsin şimdiden :)
      Sevgiler

      Sil
  7. Bende yazıyı okuyunca çocukluğumu yaşadığımız evi hatırladım Esen , yaşanmışlıklar fazla olunca insan duygulanmadan edemiyor :) ayrıca magnetlerin hepsi birbirinden güzel eline emeğine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş aldıkça böyle oluyoruz galiba Meltemcim, eskiyi, çocukluğumuzu özledikçe belki de...
      Çok teşekkürler canım, toplamda 70 tane oldular, çok yoruldum biraz da sıkıldım ama ortaya çıkanları hem sahibi hem de ben çok sevdik :)
      Sevgiler ;)

      Sil
  8. Esenciğim bayıldım bu magnetlere de, ne güzel detaylar yapmışsın, o evin kapısının üzerindeki sarmaşık bitirdi beni. Ellerin dert görmesin. Ben de bir sonraki yayınımda paylaşacağım bendeki fotoğrafları, çok güzel , tekrarlanası bir buluşma oldu sayende, canım arkadaşım, tekrar teşekkürler. Öpüyorum.
    Not : Sema hanımın yazısı beni de duygulandırdı ama kızına yaptığımız albüme bir mektup yazmıştı işte o beni ağlattı. Buradan Sema hanıma da sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgiler asıl benden sana gelsin Esracığım. Son yaptığın anı defteri de çok beğenildi. Güzel bir köşe hazırlamışlardı onun için fotoğraf çekemedim ama çeken olmuştur mutlaka bulunca sana göndericem :)

      Sil
    2. O sarmaşık beni de bitirdi Esracım, nasıl kolay üstelik bilsen :) Çok yakıştı o kapıya :) Sağol canım benim :) Hiçbirimizin güzel elleri dert görmesin inşallah :)
      Bak merak ettim şimdi semoşun mektubunu, eminim çok güzeldir o da :)
      Sevgiler canım benim, yine buluşucaz inşallah, hem sana kırpık keçelerimden vericem daha :)

      Sil
  9. Ne minnoş şeyler onlar öyleee...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Gelincik zamanı, ben de sizin kıvırcık saçlı güzel bebeklerinize bayıldım :)
      Sevgiler

      Sil
    2. Bu arada hikayenizi yayınladım tekrar teşekkürler ...

      Sil
  10. Arkadaşım seri üretime geçmişsin yine:)) Elcağızına sağlık, ne sevimli olmuşlar. Birarada şahane duruyorlar. Bu arada ben de sizinle olmaktan inanılmaz keyif aldım kızlar. Esra' ya da yazdım, sana da yazıyorum, arayı fazla uzatmıyoruz emi :))) Sema Hanımın postu çok derin ve etkileyici. Değişen o kadar çok şey var ki ve o kadar hızla değişiyor ki, geriye bir bakıyorsun, elinde kalan sadece hatıralar. Ve yüreğinin dibinde bir sızı... Hayat su gibi yolunu bulup akıyor işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yaptıklarımla birlikte valla seri üretim oldu molacım :) Çok teşekkürler kuzum, ben de hepsini birlikte görmeye bayılıyorum :)
      Tamam canım, bence de tez vakitte yine buluşalım inşallah :)
      Ne güzel özetlemişsin, hayat su gibi yolunu bulup akıyor diye, ben bi de senin bu yorumundan duygulandım iyi mi :)
      Öperim kocaman

      Sil
  11. Özellikle nazar boncukları çok hoşuma gitti.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl güzeller di mi, başka çeşitleri de vardı, bir dahakine daha çok alıcam onlardan :)
      Çok teşekkürler, sevgiler Gamze Esra Ersöz ;)

      Sil
  12. Mantar evi çok sevdim, kalpli kapısı da var, ne tatlı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülya'nın evi o :) Şirinlerin köyündeki evler gibi di mi Yazdan Kalan :) Üstelik kapısı da aşka açılan :)
      çok sağol, sevgiler :)

      Sil
  13. Bulusmalarinizin hayraniyim bilesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki bir gün böyle birlikte resmimizi koyarım bir posta, hayat bu, belli mi olur ;)

      Sil
  14. Yok Esencim maleseg ben o ağacın kimliğini bi türlü tespit edemedim. En iyisi sen bana bir fotoğrafını yolla bir de ilk fırsatta.
    Bu evler o boncuklu ağaçlar ve Uğur böcükleri için ne desem boş çok güzeller çok hem de. Evet hepsi için biz de teşekkür etmeliyiz sana çünkü yaşama sevinci her biri bize de ☺
    Alman pastasına gelince ısrarla yapmayacağım çünkü istediğim kiloya henüz ulaşmışken tekrar ağırlaşmak hiiiiç işime gelmez :) Iyi bayramlar ayrıca 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ki artık yerinde :( babamlar da bilemedi, bir gün bulacağız elbet şekerim, boşver, şimdilik unutalım en iyisi ;)
      Nasıl zevkle yaptım ben de bilsen Ülkercim, ne mutlu bana size de geçirebiliyorsam yaşama sevincini :) Teşekküre gerek yok ki, paylaşmak için buradayım ;) Neden yazmıyorsun, merak ettim n'oldu kreş, alıştı mı kuzu?
      Yapma valla, bitmek de bilmiyor, yemekten de alamıyorsun kendini, sakın yapma ama bil ki çooook lezzetli :)))
      Geçmiş bayramın mubarek olsun senin de :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.