13 Kasım 2013 Çarşamba

YILBAŞI SÜSLERİNE DEVAM MI? ELBETTEEEEE :))

Sabun lazım önce, artık sabunlar lazım bize :) Ama öyle renkli renkli, oyuncaklı sabunlardan değil, bildiğin Hacı Şakir banyo sabunu ;) Sahi biz ne zaman güzelim sabunlardan, tığ işi sabunluklardan duş jeli ve laylon liflere geçtik, hangi ara? El tasında sabunladığımız sabunlukları ihmal mi ediyoruz azcık? Ki ben ara ara onların da gönlünü alıyorum ;) Yarabbim yaa, sabun dedim nerelere geldim, sabun lazım çünkü bu gördüğünüz yılbaşı süslerini kalın keçelere (ama kaliteli, bakınca anlarsın zaten sevgili okur, kağıt gibi olmayacak, ne çok sert, ne de çok yumuşak olacak) şablonları çizmek için kullanacağız. Yok, maalesef kalem olmuyor, kurşun kalemin izi yeterince çıkmıyor, mürekkepli kalem de dağılıyor keçe üstünde, bizzat denedim. Sonra anne makası gibi kaliteli, keskin, güzel bir makasla (ki benim anne alışkanlığımdan ötürü elbette markam Singer :) ) dikkatlice kesiyoruz. Bu şablonları pek çok çiziyoruz ama, şimdilik bi tane çizeyim yeter dersen bir sonrakine üşeniyorsun. Sen kırmızı yeşil, beyaz keçelerden üçer dörder kes, tabii çift taraflı olduğu için ikiyle çarp ;) Bolca elinin altında olsun. Şablonları da kaydet önce bilgisayarına, onlarla oyna, büyült, küçült, uzat, istediğin kadar kopyala, çıktı al A4'e, hiç kesmeden hepsi biraradayken bir kartona itinayla yapıştır. Sonra kes, yoksa keçede A4 kağıdı ince kalıyor. Bana kalırsa senin sadece kalp değil, envai çeşit şablonun olsun kenarda, üçgen de olsun, kare de, boy boy yuvarlakların da, ev şablonların da, hatta sen bunları bi şablon kutusuna koy ki bir arada dursun hepsi ;) Nerde kaldık şimdi, şablonlar oluşturuldu, kartona yapıştırıldı, kesildi, keçeye sabunla çizildi ve kesildi. Elinde pek çok kalp var şimdi süslenmeye hazır. Bu arada keçelerin renklerine uygun domino ipliklerin de var dimi hazır, 8 numara? Ben en çok kırmızı, beyaz, pembe ve yeşil harcıyorum ;) Sen en temel renkleri al ki, herşeye uydurabilesin... Bu arada bak bakalım malzemelerinin içine, yaptıklarına uygun ne kadar kurdele, fisto, düğme, boncuk varsa dök ortaya. Hepsi gözünün önünde mi şimdi, sen birini yaparken, o gözünün önündekilerle bir sonrakini oluşturmaya başladın bile. Böyle böyle bakacaksın ki bir sürü güzel süsün olmuş, benzer ama ayrıntılarla birbirine hiç benzemez süslerin :) E güle güle kullan sevgili okur, hediye et, sat, ne dilersen onu yap bunlarla :) Sendeki bu hayal gücü oldukça bin çeşit süs çıkar senden :)
Bütün gayretim nedir biliyor musun sevgili okur, azcık heyecanlandırmak seni, kâh aşureyle, kâh yılbaşıyla, bayramlarla, seyranlarla azcık heyecanlandırmak, belki de kendi heyecanıma ortak etmek. Ama şükürler olsun görüyorum ki sevgili interaktif okur gayretim boşa değil, üç günlük dünyanın keyfini sürmeyi, kederlerle birlikte neşelerin, heyecanların da olması gerektiğini sen de benim kadar biliyorsun ;) Sağol çok e mi ;)
E buyrun bakalım, yeni süslerimizi seyreylemeye :)

YILBAŞI SÜSLERİ TOPLU :)

YILBAŞI SÜSLERİ
DÖRDÜZLER :))

YILBAŞI SÜSLERİ
YILBAŞI SÜSLERİ
YILBAŞI SÜSLERİ
Bu dörtlüyü uzun kalp kalıbıyla çalıştım.

YILBAŞI SÜSLERİ

YILBAŞI SÜSLERİ
Bir de kumaştan deneyeyim dedim ama çok ince olduğu için kenarları pek düzgün olmadı, bir dahakine, üstünü kumaş, altını kalın keçe yapmak niyetindeyim ;)


BU SEFERKİ BONUSUNUZ BENİM ÇOK SEVDİĞİM VE ÇOK DA SÖYLEDİĞİM BİR TÜRKÜ, BUYRUN ;) 

DİPNOT: Aşure Günü bugün, mubarek olsun, bereket, bolluk getirsin evlere. Oruç tutanların oruçları, ibadetleri kabul olsun, hayırlı uğurlu olsun...

Sevgili Juliette, bak bi :)


25 yorum:

  1. Eseeeeen çok şirin olmuşlar bayıldım. Bu arada ben de geçen hafta baskılı keçelerden aldım. Çok güzeller yaaa. Onları da kullanıcam inşallah. Aman yaaa vakit yok vakit, bu aralar birkaç gün rapor mu alsam acaba hihihihi, patronlar duymasın :) Öpüldün kocamaaaaaaaan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol semoşcum :)) Baskılı keçeler burda yok, olsa da ben de alsam keşke ;) Yap bakalım onlarla, ne güzel şeyler çıkar kimbilir :)
      Napsak ki, sen rapor al bence de, doktor yazsın raporuna "İki gün süre ile kendini hobilerine vermesi lazım" yazdır :)) Patronlar sakın duymasın ama ruh sağlığı da önemli be semoşcum :)
      Öperim kocamannnn

      Sil
    2. Esencim baskılı keçeleri Nefis şeyler bloğunda gördüm maille sipariş verdim 2 günde geldi :) hemen bak envai çeşit desen var

      Sil
    3. :) Dur bakayım şu baskılı keçelere bi :) Bi de bakayım sen yeni bişeyler yapmış mısın :)
      Sağol semoş, öperim

      Sil
  2. çok tatlılar ellerinize sağlık, şimdiden yılbaşı ruhuna giresim geldi böyle süslemelerle:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Meliscim, yılbaşı ruhuna mutlaka girmeli, heyecanlanmalı, mutlu olmalı, umut etmeli ;) Yeni yılı güzel karşılayalım ki güzellikler getirsin :)
      Sağol.....

      Sil
  3. harika olmuşlar ellerine sağlık Sevgili Esen. yine döktürmüşsün ne diyeyim. Aklıma geldi, belki de yapmışsındır bilemiyorum, o keçelerin üzerine rengarenk kumaşlarla iri harfler yazsan yanyana assan mesela nasıl olur? İlk aklıma gelen A-Ş-K oldu mesela. 1 kalp keçe kırmızı renk, üzerine A harfli beyaz renk üzerine kırmızı puantiyeli veya küçük kalp desenli kumaş kesiyorsun ve dikiyorsun birde asmak için kurdela. nasıl güzel olabilir mi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağol Sevgili Juliette doğru tahmin etmişsin, sen benim daha önce yaptığım bi şeyin benzerini tarif etmişsin :) Bak bi posta tekrar bakalım, senin için en sona ekledim ;)

      Sil
  4. Epeyce heyecanlı bir post okudum ve oldukça heyecanlandım ne zaman başlamalı bu süslere bilemiyorum ki ooff poff yorgunluk
    Aşure günümüz hayırlara vesile olsun inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah, süper, işte buydu istediğim ayamaya kumpanyacım, sen hamilesin, belki üşenirsin yapmaya ama aklının bi köşesinde olsun, vakti saati gelecektir elbet :)
      Aminn, çok sağol, öperim :)

      Sil
    2. Aslında haftasonu bebek ziyaretine gideceğiz, ilk kez gideceğim bir eve böyle minik süsler hazırlayıp magnet olarak hediye edeblirim belki :)

      Sil
    3. :) Çok güzel olur bence, yap tabii ama bi de şuraya bak, bu buluttan da yapabilirsin bebeğe :)
      http://www.hobicigeldihanim.com/2013/03/havuclu-cezerye-luzumsuz-bir-sigara.html

      Sil
  5. Çok hoş olmuşlar , bu yılbaşı ne çabuk geldi yine diyorum. Zaman ne kadar hızlı akıyor ah ah yaşlar gidiyor ondan galiba ama yeni yıl tabi ki her zaman güzel. Yeni başlangıçlar , hayata gülerek bakmak için bayramlar ve kutlamalar gerekiyor. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Esra :) Zevkle yapmaya devam ediyorum, bakalım nereye kadar varacak bunun sonu :)
      Zaman çok hızlı geçiyor sahiden de, halbuki şimdiki zamanlarım, en yavaş akmasını istediğim zamanlar, yaşlanıyoruz demeyelim de, yaş alıyoruz diyelim ;)
      Kutlamalar, küçük heyecanlarla bu hayat çekilir, yoksa, yoksaaaa zor vallahi ;)
      Çok teşekkürler, sevgiler

      Sil
  6. ay ay hepsi çok güzeller bayıldım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) teşekkürler dishekuş :)) Laf aramızda ben de bayılıyorum biliyo musun ;)
      Sevgiler

      Sil
  7. Esencim süsler harika olmuslar,hepsi cok sirin! Ben senin icin burdaki süslerden cekip bir kac foto göndermek istiyorum,eger sende istersen tabii,ilk firsatta! Mesela cuma günü o tarafa gitmem lazim,mail adresine eger becerebilirsem yollarim,bir bakarsin,mesela benim aklima geyikler filan geldi,nasil olur bilmiyorum ama zaten cok yaratici degilimdir ben kusura bakma,yine görüsmek dilegiyle kolay gelsin canim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilcim, kalp kalbe karşı olmuş bak ;) Senin bu yorumu yazdığın sıralarda ben de senin bloğuna bakıyordum, yeni bişey var mı diye, çünkü seni merak ettim ;) iyisin inşallah :)
      İstemek ne kelime, bayılırım vallahi :)) Çok da sevinirim canım, tutastesen66@gmail.com a bekliyorum :)
      Bi de öyle yaratıcı değilim falan deme kendin için, çok ayıp vallahi :) Sen değil misin çocuklara onca aktiviteyi bulan, yapan, yaptıran :) Duymiyim bi daha :) Öperim çok....

      Sil
    2. Esen ya harikasin,beni merak edeceginide ben hissettim desem cok mu fazla olurum bilmiyorum ama bende rahatsiz oluyorum böyle habersiz biraktigimda.Suan aslinda gözlerim aciyor kafam bomba gibi oldu ama bir on dakika bakayim dedim girdim,yatacagim birazdan senin anlacagin(saat sekiz bucuk! gec kaldik aslinda cünkü bugün gündüz hepimiz uyuduk!

      Kizimin önemli bir sinavi var yarin ama omu gircek sinava benmi henüz orda anlasamadik!

      Sorma ben ingilizceyi ücgünde nasil ilerlettim kendime sastim! Üc gündür onu calistirmak icin paraliyorum kendimi,insallah iyi gecer sinavi,biraz son güne birakti kizdim ama...

      Aslinda bugünlerde cok ilginc seyler oluyor ama yazamiyorum,birikti sorma;))

      Yaraticiliga gelince gercekten ben böyle el islerinde fazla üretken olamiyorum,esimin deyisiyle gezme dersen hemen varim!

      Görüsmek üzere canim,kendine iyi bak!

      Sil
    3. E tamam işte, sahiden de kalp kalbe karşıymış :) Habersiz bırakma sen bizi e mi? Kızının yerine sen mi çalıştın ders :)) Ben kendi derslerimden kaçarken, aferin sana Serpil ;) İngilizce konusunda da aferin, ben onda da tembelim yaaa :( İnşallah güzel geçer kızının sınavı, Allah zihin açıklığı versin kuzuya :)
      Yazsana o ilginç şeyleri, bak merak ettim şimdi :)
      Gezmeyi kim sevmez ki ;)
      Öperim canım

      Sil
  8. Esen inanmıyorum sana ne kadar güzel olmuşlar, renkleri süslemeleri ve keçeyi bu hale getirebilmek harika bir şey. Oldum olası çok severim Kalp'li her şeyi ve ne yaparsam yapayım bir kalp mutlaka olur :) ya bayıldım bunlara ellerine zevkine sağlık. Hele o dördüzler çok çok güzeller :)
    Ayrıca yazını okumak ve bu nefis işlerini görmek yeterince heyecan verici inan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Aslı Aslı ne iyi geldi senin bu yorumun dün akşam bilsen (ki nasıl bir anda geldiğini yeni posta yazdım :)
      :) Keçe bu hale gelmeye can atıyor zaten, ben çok da bişey yapmıyorum yeminle, inanmıyorsan bi dene de gör :)
      Ben de öyle çok seviyorum ki kalpleri yapmalara doyamıyorum gördüğün gibi ;)
      Sağol Aslı Aslı, çok sağol, heyecanımın size geçtiğinin sağlamasını yaptığın için, öperim :)

      Sil
  9. Esen çok güzel olmuş eline sağlık. Bende istiyorum. Gelirken elin boş gelme canım arkadaşım. Bak kırk yılda bir bloğa girdim. Kısmette yılbaşı süsü varmış Öpüyorum
    Şebnem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Canım benim, istediğin bu olsun :) Cepte bil, öperim çok.....

      Sil
  10. ne kadarda özenle yapılmış yılbaşı süslemeleri bunlar elinize sağlık

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.