11 Kasım 2013 Pazartesi

YILBAŞI SÜSLERİM VE 10 KASIM TÖRENİ'NİN ARDINDAN...

Dur dedim ben şu işe bir eğileyim, yılbaşı temasına uygun süsler yapayım :) Cuma akşamından Cumartesi akşamına her bulduğum fırsatta bunları yaptım. Tıpkı geçen posta yorum yazan sevgili semoş'un dediği gibi, arada başka işler yapsam da  aklım sürekli bunlardaydı. Devamını da yapıyorum, onları da gösteririm ama şimdi siz bunları bi inceleyin bakalım nasıl olmuş :) Belki fikir verirsiniz bana yenileri için :) 


YILBAŞI SÜSLERİ
Toplu Fotoğraf Çekimi :))


YILBAŞI SÜSÜ 1

YILBAŞI SÜSÜ 2

KEÇE KALPLER ;)
Araya da bunları sıkıştırdım :) Azcık tema dışına çıktım ama değişiklik iyidir di mi sevgil okur :) 

YILBAŞI SÜSÜ 3 VE 4
Bir mantar ev, bir yıldız :) 

YILBAŞI SÜSÜ 5 ve 6
Bu kar tanelerini hazır alıp, üstlerine boncuk ekleyip, yuvarlak çift kat keçeye diktim :) Çok zarif oldular, başka renklerini de deneyeceğim bunların :) 

*********
BUZDOLABI MAGNETİ :)
"Anasına bak, kızını al!" demişler  atalarımız :) Her zaman doğru mudur bilmem ama bizim bu örneğimizde doğru gibi :) Benim buzdolabı magnetleriyle olan vicdan azabıyla dolu hikayemi biliyorsunuz ;) Dün 10 Kasım töreninden sonra Nehir'in okul arkadaşları ve anneleriyle kahvaltıya gittik. Gittiğimiz yerden toplamış bunları Nehir, içlerinde  kalpler vardı, onları çıkarmış ve onların yerine bizim buzdolabının üzerindekileri koyarak böyle şekil yapmış, bayıldım görünce, siz de görün istedim, sizce de bloğa koymayı hakeden bir çalışma olmamış mı  :)) 
************
Nehir'i şiirini okurken videoya çektim, ya da çekemedim desem daha doğru olur :( Bunu bile beceremedim sevgili okur, var sen düşün gerisini, nasıl bir teknoloji düşmanı, kabiliyetsizin teki bu blog sahibi :(( Neyse en önemli kısmı ilk cümlesiydi zaten :)) "Mustafammm, Mustafa Kemal'immm" :)) O kısmını çekmişim sadece :) Çok güzel okudu kuzum şiirini, diğer tüm çocuklar gibi :) Bu arada tören de, tören konuşmaları da harikaydı, Müdürümüz de çok güzel konuştu, kim olduğunu bilmediğim genç bir öğretmen de. Konuşmasının sonunda Nazım Hikmet'in  Kuvvayi Milliye Destanı'ndan Atatürk'ü anlattığı dizeleri okudu, hem çok şaşırdım hem de çok mutlu oldum :) 
Ve elbette klasik olarak bu sene de saygı duruşunda, sirenler çalarken, dünya 1 dakikalığına durmuşken, ben yine güzelce gözyaşı döktüm..


Sonra düşündüm ki, Türk çocuklarının istisnasız tamamı Atatürk sevgisi kalplerine konulmuş şekilde doğuyorlar, o yüzdendir ki, bir damlacık çocuklar bile Atatürk'ü tanıyor, resimlerinden biliyor, konuşmaya yeni başladıkları zamanlarda ilk kelimelerinden biri Atatürk oluyor... İstisnasız bütün çocuklar Atatürk sevgisi ile doğmuşken, sonra ne oluyor da böyle sevgisiz büyük adamlara-kadınlara dönüşüyorlar, ne yapıyoruz, nasıl alıyoruz onların o çocuk kalplerinden bu sevgiyi, nasıl kıyıyoruz o güzel çocuklara peki?
Çocuklara kıymayalım, kalplerindeki Atatürk sevgisini almak bir yana, o sevgiyi büyütelim ki özlediğimiz güzel günlere çabuk erişelim....


BÖYLEYKEN BÖYLE :)
O VAKİT İYİ HAFTALAR OLSUN HEPİNİZE SEVGİLİ OKUR

20 yorum:

  1. Ay biraz da bardak altı yap, bu süslerle amerikan servisler yap, bi tek ağaca çalışma, evin tamamını donat madem gaza geldin, boşa gitmesimn, çok güzeller hepsi de, ama kuzun hepsinden de güzeelll, çok tebrik onu bu güzel şiiri için, öp benim yerime..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparım Elif yaaa, dur sen ben daha neler yapıcam bak gör :) Bunlar ağaç süslemek için Nehir hanımın siparişleri :) Öyle de güzel ki renkler, hep yeşil-beyaz-kırmızı yapasım var :)
      Çok tatlıydı Nehir yaa, nasıl heyecanlıydı kuzum kaç gündür, sadece kendi dizelerini değil, arkadaşlarınınkileri de ezberlemiş :) Öperim tabii, çok sevinecek tebriğe :)

      Sil
  2. Esencim bunların hepsi çok güzel olmuş. Benim de böyle bir procem var. Bu yılbaşı böyle şeyler hediye edeceğim arkadaşlarıma :) Geçen yıl bir avuç kaldığımızı sanıyorduk ama bak geçen 5 ayda ne kadar da çok olduğumuzu gördük. Bıkmadan yılmadan unutmak unutturmak isteyenlere inat hatırlatıp, öğretip sevdirmeye devam edeceğiz. Böyle yetişen çocuklar varken benim gözüm arkada değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi öyleyse semoş, yap sen de bunlardan :) Bak neler çıkacak ortaya, sen bir yapmaya başla, kendin bile şaşıracaksın, diyeceksin ki, "2013'ün en bi yaratıcı yılbaşı süscüsü benim" :))
      Yaaa, aynen söylediğin gibi, bir avuç olmadığımız ispatlandı yaz boyu, umudumuz arttı :)
      Sağol semoş, çok sağol :)

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım hepsi çok güzel olmuşlar.Benimde aklımda yapmak istediğim bir şey varsa gece gündüz hep onunla yatar onunla kalkarım,fırsat bulduğum her anda yapmaya çalışırım:)

    Türk çocuklarının genlerinde var Atatürk sevgisi.Ve bence bu sevgi bu zamana kadar her Türk çocuğunda kendiliğinden var oldu ve olmayada devam edecektir..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Bağnucum :) Benim de içim kıpır kıpır yeminle, zor tutuyorum kendimi, yemek, çocuklar, evle ilgili işler bir an önce bitsin ki sanatsal faaliyetlerime döneyim istiyorum ;) İnşallah hiç geçmez bu hevesimiz Bağnucum, heyecanımız hep sürer ;)
      Bence de genlerle gelen birşey kesinlikle, inşallah dediğin gibi olsun, Atamız sonsuza kadar çocuk kalplerinde hep böyle hayranlıkla yaşasın...
      Sevgilre, çok teşekkürler :)

      Sil
  4. eline sağlık hepsi çok şahane...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Esracım, sağol :) Siz beğendikçe ben aşka gelip yenilerini yapmak istiyorum :)
      Sevgiler çok..

      Sil
  5. Ben de" Esen yılbaşı süslemelerine başlasa da bize de feyz verse !" diyordum ki....
    Hepsi istisnasız pek bi güzel olmuşlar. Bilen bilmeyen duyan duymayan öğrensin ve anlasın ki sen bu işte ustasın! Keçe işi senin elinde güzelleşiyor ...

    Güzel kızına kocaman bir " AFERİN ! " MAŞALLAH ONA.
    Bu arada sevgili Juliette bloğunda senden söz etmiş bilmem gördün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili colette :))
      Estağfurullah ;) Ben ancak sizlerden feyz alırım ;)
      olmuşlar di mi, beğendiniz di mi :) Ben de pek beğendim ama benimki "Kuzguna yavrusu şahin görünür" misali gibi biraz :))
      Yok yahu, bu işin ustaları var elbet, pek çoklar hem de, başta da öğretmenim Mehtap Abla, ben sadece keçe konusunda istekli, belki biraz da çalışkan bir acemiyim :)
      Ama yine de, ne iyi ettiniz de böyle yazdınız, akşamımı şenlendirdiniz, İngilizce kursuna gidiyorum şimdi, bakalım bu mutlulukla orda da iyi bir öğrenci olabilirim belki :)
      Nehirciğim çok güzel okudu, tebriklerinizi ileteceğim ve eminim çok gururlanacak ;)
      Sevgili Juliette'nin o iltifat dolu postunu kaçırmışım, vallahi çok iyi oldu söylediğiniz ;)
      Teşekkürler ve çoook sevgiler, selamlar...

      Sil
  6. Esen ben sana fikir veremem ama fikirlerini alabilirim :) çünkü yaptığın her yılbaşı süsü çok ilham verici ellerine sağlık. Şimdi yaptığın süslere bakarken aman dedim yeni yılda geliyor, unutmuşum inan :) bende bir şeyler yapmaya başlamalıyım. Ayrıca Nehir'in yaptığı magnetler tek başına bile bloga koyulmayı hakediyor çok öpüyorum onu.
    Ne çocuklarımızın nede bizim kalbimizden Atatürk sevgisini kimse çıkarıp alamaz. Fotoğraflara baktığımda dahi gurur duyuyorum, ne kadar güzel dimi Esen?


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı Aslı sen bana çok güzel fikirler verebilirsin elbette :)) Fikirlerimi almak istersen de hepsi hepsi senindir :) Yap tabii güzel güzel sen de, başla bir an önce :)
      Nehir de seni öpüyor ablası :)
      Yaa, doğru diyorsun, öyle güzellerdi ki çocuklar, öyle heyecanlı :)
      :) Sağol Aslı Aslı, gel ara ara, sesini duyur e mi :)

      Sil
  7. Harika ,çok tatlı yılbaşı süsleri olmuş .
    ellerine sağlık :)
    Nehir 'in magnet fikri kesinlikle çok tatlı :)aferim güzel cumhuriyet çocuğu Nehir 'e !!!!
    Ben Konya'da doğup büyüdüm, orada Atatürk hakkında öyle saçma sapan şeyler anlatırlardı ki ben çocuk aklımla bile saçma bulurdum.
    yok Atatürk'ü toprak kabul etmemiş, Yok Kuranı tuvalete götürüp üstüne basmış gibi saçma sapan iftiraların arasında büyüdüm .Ama demiştim yaa benim içimde ona karşı öyle bir sevgi vardı ki, onu kötüleyenlerin yüzünde oluşan karanlık tarafı gördükçe Atatürk'ü daha çok sevdim.Eskiden kızardım Atatürk hakkında atıp tutanlara ,oysaki bunun bir nedeni olduğunu anladım. bizim dinimizde bir insanın hakkında ne kadar çok kötü konuşursan ve kötü konuşma bir de iftiralarla doluysa hakkında kötü konuşulan insanın günah defterindekiler alınıp , hakkında atıp tutan o iftiracı insanların amel defterine yazılıyormuş. demem o ki şimdi Atatük hakkında atıp tutuyorlar ya ,işte bu davranışları Atatürk'ün işine yarıyor , onu Allahın karşısına günahsız çıkaracaklar , iftira atan , gıybetini yapan kişiler.
    Atatürk'ün günah defterinden kendi defterlerine transfer yapıyorlar haberleri yok .Bu yüzden üzülmüyorum artık.Benim atamı bunlar her gün temizliyorlar farkında değiller :)
    Atatürk olmasaydı da olurdu diyenler farkında değiller ,onu yaratanın işine karıştıklarının.Atatürk'ü yaratan kim ,onun yolunu çizen kim!! diye bir sorsalar o kendilerini dindar sananlar!!
    yapan kendine yapıyor bu dünyada kötülüğü.
    Atatürk'ün öyle çok doğruları var ki ,o doğrular tüm hatalarını siler süpürür !!
    Mustafa Kemal Atatürk'ü türk yaratan Allah'a şükürler olsun !! Mekanı cennet olsun güzel liderimin
    Sevgiler Atatürk sevdalıları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizcim, canım arkadaşım çok teşekkür ederim bu upuzun güzel yorumuna :)
      Atatürk'le ilgili iftiralar, saçma sapan suçlamalar bizim çocukluğumuzda da vardı, ama görüyorum ki sen de benim gibi itibar etmemişsin, Atatürk sevgisiyle çarpıyor kalbin, tıpkı benimki gibi...
      Yani kim ne derse desin, aklı başında olan insan ya da çocuk aldırmaz söylenenlere zaten, aklı başında olmayanlar da zaten Allah'a havale :)
      Öpüyorum çok seni, umarım daha daha iyisindir ;)

      Sil
  8. Önce güzel kızımı çoook öptüm kocaman aferin ona.
    Evet senden bahsettim beni yanıltmadığını da her çalışmanda görüyorum, bak bunlarda harika olmuşlar işte ellerine sağlık Esen cim. Ödevler yakında hazır olacak bakalım kimler neler çıkaracak :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Sevgili Juliette :)
      Olmuşlar di mi, dur daha neler var aklımda, bakalım inşallah hayal ettiğim gibi güzel kalpler yapacağım ;) Hepsini de teeeek tek göstereceğim siz sevgili okurlara :)
      Ödevler için de çok heyecanlıyım öğretmenim, inşallah geçer not alırız :) Çok bekletme ama e mi ;)
      Öperim çok, sağol çok :)

      Sil
  9. Nehir'ciğim ellerine sağlık becerikli annesinin yolundan gittiği belli.Esen'ciğim sen artık usta oldun bak ben tembel,tembel oturuyorum:))
    Senin yılbaşı coşkun beni her zaman çok etkiliyor bir dönsem keçelerime kavuşsam belki heveslenir bende bir iki şey yaparım.
    Sevgilerimle çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ustam ömür boyu sensin Mehtap Abla, senin bloğunu ilk keşfettiğim zamanlarda söylemiştim ya sana "Sen benim idolümsün" :) Yani ben hep senin çırağınım inşallah :)
      Yılbaşı coşkusu bulaşıcı bişey, benden size, senden senin sevgili okurlarına :) O yüzden heyecanımız hiç bitmesin ;) Bekliyorum heyecanla yapacaklarını :) Bir gün birlikte bir atölye çalışması yapsak ikimiz, neler yaparız kim bilir di mi :) Çok özledim seni çook :)
      Öperim ;)

      Sil
  10. bende dedimki esencem ne yapiyor?gorunmuyor?
    anladim simdi:)))))))ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Burdayım Cihan Abla, sağol merak ettiğin için, burdayım, yılbaşı süsleriyle meşgulüm ama akşamları senin bloğuna hep bakıyorum, yalnız telefondan bakabildiğim için cevap yazamıyorum :) Hemen geleyim şimdi sana, öperim çok

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.