18 Kasım 2013 Pazartesi

YILBAŞI İÇİN KAPI ÇELENGİ AMA TÜTÜDEN, CUPCAKE'LER AMA KEÇEDEN ;)

"HA-YIYYYYYY" Bugünlerde bizim evde en çok yankılanan ses bu ;) Ali Deniz "Evet" demeyi bilmediğinden mi, yoksa tamamen babasından aldığı genler sayesinde oluşan muhalif kimliğinden mi bilmem, sürekli herşeye HAYIYYYYY diyerek dolaşıyor evde ;) Ecnebilerin "Terrible Two"su geçti derken bin beter teribılı geldi maalesef :( Anlatmadım size di mi bizi iki hafta önce nasıl rezil ettiğini avm de, babasını nasıl harpten çıkmışa döndürdüğünü, bütün insanların nasıl hem  acıyarak hem kınayarak  bakmalarına sebep olduğunu :( Ailecek tövbe ettik bir daha Ali Deniz'i alışveriş merkezine götürmeye, aslına bakarsanız iyi de ettik, sevmiyorum çünkü ben, koca kişisi bayılsa da hafta sonları gidip, yemek yiyip alışveriş yapmaya, insanın ruhunu yoran, cüzdanını boşaltan bir aktivite bence, hele de ne istediğini bilmeyen, serseri ruhlu bir çocukla. Bakıyorum şimdi bize, dışardan gözle bakıyorum da, bu bücür yüzünden kızım da canından bezdi yeminle :( O ağırbaşlı, sakin, akıllı kızım, kardeşinin bizi rezil etmelerinden, her kriz anında, özellikle de benim kesmediğim anlarda Ali Deniz'in kendisine yönelmesinden bıktı yani artık :( Neyse dur bakalım, az kaldı gibi sanki, aklı erecek elbet yakında, saçmaladığının farkına varıp, "Annecim çok özür dilerim bütün manyaklıklarımdan ötürü" diyecek inşallah :)))) 
Neyse yaaa, iyidir benim çocuğum, akıllıdır, çoook tatlıdır,  bu aralar böyle takılsa da, canımın içidir ;)
Bu kadar dedikodu yeter sevgili okur ;) Ki yüzüne de söylüyorum bücürün ;)
Hafta sonu çok dolu dolu geçti, yine mutfakta geçti çoğunlukla, Nehir'e gecikmiş bir doğum günü partisi yaptık kaynımgillerle :)))) Bu sefer öyle istedi kızım, arkadaşlarıyla değil de amcasıgillerle kutlamayı :) Çok da güzel oldu, yedik içtik, güldük çocuklara, bebek sevdik bir de ;)

Sonra Evim İçin Herşey bloğunun sahibi Sevgili Juliette'nin düzenlediği ve startını heyecanla beklediğim En Güzel Kapı Süsü yarışması için- ki ayrıntıları tam da şurada- aklımda olanları yaptım dün akşam, önce bir prova yapayım, sonra söker aslına geçerim dedim ama gerek kalmadı hiç, prova yaptığım hali de tam süper oldu ;) Ben diyeyim 20 dakika sen de yarım saatte bitti gitti :) Anlatayım mı şimdi aklımdakileri bir tütüden hareketle nasıl gerçeğe dönüştürdüğümü ;)


YILBAŞI TEMALI KAPI SÜSÜ


YILBAŞI TEMALI KAPI SÜSÜ-KAPIDA :))




" Nasıl bir şey yapmalı?" diye düşünürken, dedim ki kendi kendime "Kırmızı, beyaz ve yeşil olsun, yılbaşı renklerinden oluşsun" Sonra Sevgili Nurtaç'la kapı süsü hakkında müzakere ederken, deki ki, yeşili tilki kuyruğundan olsun, çembere saralım ;) Şimdi sevgili okur, bir metal çember aldım (ki Beşiktaş'taki tuhafiyecilerin olduğu çarşıdaki Binbir Çeşit'ten, eğer bulamazsanız ahşap kasnak da aynı işi görür zannımca) sonra geçen hafta Eminönü'ne gittiğimde (kendime evde giymek için şalvar aldığım gün ;) Bunu sana söylemeyi unutmuşum, şimdi tam sırasıydı!) Kuru Kahveci Mehmet Efendi'nin sokağındaki dükkanlardan birinden iki tane tilki kuyruğu aldım (yılbaşı ağaçlarına sarılanlardan) İki tane fazla geldi aslında, bir tanesi de olurdu ;) Kırmızı-beyazlı bişeyler düşünürken, Nehir'in gardrobunda durup duran tütüsü geldi aklıma. İki yıl kadar önce yapmıştım Nehir'e bu tütüyü, birkaç kez evde giyip hevesini almıştı, geri dönüştürüleceği günü bekleyip duruyordu dolapta :)  Sonra bu kurdele ve tüllerden mütevellit tütüyü bir güzel söktüm ;) Ki bir çelenklik tül ve kurdele de arttı üstelik ;) Ali Deniz'in mankenliğini yaptığı çelenge rastgele bağladım. Bu arada bu çelengi yaparken hiç yapıştırıcı kullanmadım ;) Tüllerle kurdeleleri kırmızılı-beyazlı sırayla bağlamaya dikkat ettim. Tamamını bitirince de aralara geçen yılbaşı Boyner'in hediye kutularına koyduğu pullu kokinaları ekledim ve onları da kurdelerle sabitledim. Hatırlar mısın bilmem sevgili okur, sana da demiştim hatta "Git Boyner'den al" diye :) Bak gördün mü işte, benim hediye olsun olmasın her aldığım parça için "rica ettiğim" bu süsler ne işlere yaradı ;) Yani bu çelengin maliyeti çok ucuza geldi, sen söyle şimdi bana sevgili okur ben o çok isteyip de bir türlü başaramadığım DIY'lardan mı yapmış oldum :)))
Finalde de Tepe Home'dan bayılarak aldığım çanlarla dolu kırmızı kalbi ortaya yerleştirdim, kurdelesini uzun tutup, sapını da onunla yaptım ;) Ortaya çan da olur du, kocaman kıpkırmızı bir top da, ya da bir güzel beyaz kurdele?
Yani kolaycacık, az zamanda, az paraya bir yılbaşı için kapı çelengimiz oldu :) Ev ahalisi bayıldı, en çok da ben, inanamadım kendime (elbette çok daha yetenekli çok daha yaratıcılar var ama!) dedim ki "Şükür yarabbi, bin şükür verdiğin bütün yeteneklerime, teşekkürler" dedim içimden ;) Dışımdan da "Görüyor musun karını, şahit oluyor musun her seferinde yaptığı şaheserlere, gurur duyuyor musun peki?" dedim koca kişisine, güldü ;) Elbette içinden içinden "Evet, evet, evettttt" dedi ;) 
Şimdi sevgili okur, sen de beğendiysen, "E olmuş" dediysen, oy vermek istersen, yarışmada birinci olmamı dilersen, şuraya tıklayıp, "Beğen"ir misin ;)   E teşekkür ederim çok ;)
Hem belki sen de yaparsın, alasını yaparsın hem de, yapsana, sen de katılsana yarışmaya, HADİSENE :)



KEÇE CUPCAKE'LER...
Bu kapkeykleri de bu Cuma yaptım, cumanın bereketi ;) İçlerine lavanta koydum, buzdolabı magneti yaptım ;)


Bizde durumlar bu minvalde ;) Sende ne var ne yok?
Güzel bir hafta olsun hepimize, sağlıkla, neşeyle, kahkahayla, muhabbetle...

BONUS


Dipnot: O koca kişisidir ki, başlangıçta her şeye muhalefet edip, reddetse de, netice itibariyle bir bakmışsın ki  o olmazların tümü olur ya da oldurulur olmuş :) (Yok yaaa, hâlâ okumuyor o bloğu ;) Öyle biliyorum yani, dur bakalım öyle mi?)

22 yorum:

  1. :) boynerdekilerden daha güzel olmuş. demir çember buralarda zor bulurum, küçük deniz simitlerinden de olur di mi? Bakalım öyle birşey bulabilecek miyim? Bu el işi olayından hiç anlamam ama özendirdin beni :) bu yıl deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak yazacaktım unuttum, dur ekleyeyim, kasnak olur çember yerine, büyük boy kasnak al sen ucuzlarından, onunla dene Şafakçım, deniz simidiyle olmaz çünkü çok geniş kalır ;)
      Teşekkürler ama Boyner duymasın :) Dene mutlaka, çok ama çok kolay ki :)

      Sil
  2. kocaman bir maaşallaaaaaaah:)) ellerine sağlık hobici hanım... pek de güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler cafemola molacım :) İltifatlarınıza mazhar olmaya çalışıyorum ;)
      Sevgiler

      Sil
  3. beğeniler gelmeye başlamış bile :)) tekrar ellerine sağlık sevgili Esen. çalışman çok güzel olmuş. başarılarının devamını dilerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Yaaa Sevgili Juliette :) Bu çok basit iş bak ne kadar beğenildi, demek ki eldekilerle de güzel şeyler çıkabiliyormuş, ben bunu tecrübe ettim bir kez daha bu çelenk sayesinde :)
      Çok teşekkürler, beğenmene çok sevindim, senin fikirlerin mühim, çünkü senin işin bu ;)
      Öperim öğretmenim ;)

      Sil
  4. ben çok sevdim bu yılbaşı çelengini :) ellerinize sağlık..
    Ali Deniz erken ergenlikte sanırım ama geçer geçer bu günlerde :)
    Keçe cupcake de nefis olmuş..
    Şarkı ise iyi geldi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Hilalcim, ben de çok sevdim yeminle :)
      Ali Deniz bu sıralar ailecek sabrımızı zorlasa da öyle tatlı ki aynı zamanda ;) İnşallah geçer, geçsin lütfen :)
      Beğenmene çok sevindim yaptıklarımı :)
      Bu şarkıyı çok severim ben, biliyor musun Şebnem Ferah bu şarkıyı ablası için yapmış, özürlü ablası için, dinlerken çok içime işler sözleri......
      Öperim ;)

      Sil
  5. keçe kapkekleri instagramdan gördüm kapı süsünüde :) çok güzel olmuş elinize sağlık :)) Ali Deniz mevsimlerden annesi bir soğuk bir sıcak napsın çocuk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa aycancım, sabredemeyip en önce face ve instagramda paylaşıyorum tek tek yaptıklarımı :)
      Çok sağol, beğenmenize çok seviniyorum ;)
      Ali Deniz'i de mi bu havalar mahvetti dersin ;)
      Sevgiler

      Sil
  6. Kapı süsü çok güzel olmuş, ellerine sağlık, yarışmadan da sayende haberim oldu ve çok güzel bir blog keşfettim. Teşekkür ederim. Belki bende katılırım. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Hülyacım :) Katılmışsın sen de ve ben de senin kapı süsünü çok sevdim, ellerine sağlık, başarılar sana da :)
      Sevgili Juliette'nin bloğuna ben de bayılıyorum :)
      Sevgiler

      Sil
  7. :)))))Yine dolu dolu,eğlendirici bir yazı olmuş Esencim.Bir sürü şeyi ve fikiri birleştirip yarattığın kapı süsün çok güzel ve profesyonlece olmuş:)Uğurlar getirsin:)Sen eminönü deyince burnumda tüttüğünü farkettim:)Güzel kızına sabır diliyorum ama geçicidir.Ben farkettim ki bizim çocuklara bir huy geliyor,3 ay kalıyor ve gidiyor.Gözlemle bak göreceksin:)Şalvarın da yakışmıştır sana,rahattır eminim:)Koca kişilerini hep idare,hep idare gidiyoruz işte:)Allah sağlık versin:)Çok öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Tubacım, canım, çok sağol :)
      Profesyonelce derken, tamamen amatörce aslında, bağla gitsin şeklinde :))) Sağol canım, inşallah :)
      Eminönü'ne yarın akşam yine gidicem, hadi gel sen de, alalım sana da bir basma şalvar ;) Hem ucuz, hem rahat, hem estetik, hem kullanışlı...
      Hadi bakalım, inşallah senin dediğin gibi olsun, öyleyse az kaldı bizimkinin bu beterliğinin geçmesi :)
      Koca kişisini idare ediyorum ama o da beni çok idare ediyor, başka biri olsa, başlarım senin keçenden, hobinden, yeter artık da diyebilirdi, ki klasik bir Türk erkeği büyük ihtimalle de derdi eminim ;) Aslına bakarsan birbirini ne kadar idare edebildiğinle doğru orantılı sanırım evlilikteki devamlılık, yoksa zaten zor bir iş yani ;)
      Öperim çok, sağol güzel yorumun için şekerim

      Sil
  8. Çok güzel olmuş hepsi canım ellerine sağlık. Bu hafta sonu ben de birşeyler yapayım artık değil mi?? tembelliğin lüzumu yok. :)) Çocukların hepsinde böyle bir muhalif dönem oluyor maalesef. Kararlı olup dayanmak gerekiyor. Aman sussun diye ne kadar çok taviz verirsen o kadar çok azıyor tatlı belalar :) Allah nazarlardan korusun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E lütfen yani, o baskılı keçelerden neler çıkaracaksın merakla bekliyorum semoşcum, bu arada sana bloğundan yazmıştım gördün mü, Juliette'nin yarışması başladı ve ben de gönderdim bile bu çelengi, sen ne zaman yapacaksın yarışma için kapı süsü?
      Kararlı olamıyoruz her zaman yaaa, beter çünkü, çok beter yani o kriz anlarında, her zaman olmasa da galip geldiği zamanlar oluyor ne yazık ki :(
      Amin canım, cümle çocukları, öperim çok semoşcum :)

      Sil
  9. Yine bir enerji maşallah. Kapı süsü çok güzel olmuş
    Sayenizde bizim de yarışmadan haberimiz oldu.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Soruyorlar bana arkadaşlar ne kullanıyorsun, ne içiyorsun da böyle enerjiksin diye ;) Hiçbişey ;) İçimden geliyor enerjim, tee kalbimden :)
      Teşekkürler keyif olsun, yarışma süper, katılın mutlaka ;)
      Sevgiler

      Sil
  10. Ali Deniz'e yaramaz diyorsan sen gel de benim son numara yeğeni gör, bir çığlık atıyor pavarotti mezarından kalktı ayol diye titrersin. çığlığı susturmak için tüm aile seferber oluyor.eline geçeni kafamıza fırlatıyor,elindeki ölümcül bir şey olsada.kafama kaç kez oyuncak kamyon yedim haberin var mı ,hemde büyük boy kamyon . Ali Deniz 'le aynı yaşta sanırım bizim bücür ve çok çenesiz. Sen Ali Deniz konuşmuyor diyon ya biz de bizim ki çok konuşuyor diye şikayet ediyoz.
    eee senin bu yılbaşı kapı süsü birinci olursa ödül ne veriyorlar peki ??
    ben oyumu verdim, oyumun karşılığı 10 çuval kömür hazır demi ?? makarna da olur yalnız makarna uzun makarnalardan olsun lütfen arz ederim :)
    yarışmada başarılar.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, nasıl yani Filiz, e o zaman bizimki çok iyiymiş, akşam gidip öpeyim bi kuzuyu, özür dileyeyim yazdıklarım için ;) Çok şükür öyle atma, fırlatma huyları yok, sizinkinin de bizimkinin de hırçınlıkları tez vakitte geçsin inşallah :)
      Hediye var ama ne olduğunu söylemedi daha Juliette :)
      Sen de katılsana Filiz, hadi, hadi :)
      Senin kömürleri istifledim bizim balkona, birinci olur olmaz yollayacağım te İzmir'e :)
      Sağol canım, öperim çok

      Sil
  11. Esen Ali Deniz'in bu kaprisleri yaşı gereği diye düşünüyorum merak etme bir süre sonra geçicektir.
    Şimdi gelelim kapı süsüne :) bir kere böyle bir etkinlikten haberim yoktu çok uzak kaldım bloglardan :( neyse tek kelimeyle çok beğendim her ayrıntıda sen varsın o kalbe bayıldım mesela. Cıvıl cıvıl tam yılbaşı ruhuna uygun bir kapı süsü olmuş ellerine sağlık. Hemen tıklayıp beğeniyorum :)
    Ayrıca Cupcake'leri çok çok beğendim :) çok güzeller ee Cuma günü güzel işler çıkıyor bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi inşallah Aslı Aslı, inşallah geçsin tez vakitte :)
      Sahi yaaa, sen niye uzak kaldın bloglara, niye yazmıyosun, hani artık dönmüştün, iki bayram arası kadar ara vermecektin, hadi Aslı Aslı, hadi :)
      Ablan vasıtasıyla verdiğin oy için çok teşekkürler, çok kıymetli benim için bilesin :)
      Yaa, cumaları sahiden de sihirli bir gün, bakalım önümüzdeki cuma neler çıkacak ;)
      Face de yoksun, ya instagramda?
      Öperim...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.