20 Kasım 2013 Çarşamba

KEÇE KALPLER, KEÇE NAZARLIK VE BİR KEZ DAHA AŞURE :) TEŞEKKÜRLERİMLE...

Delirdin galiba sevgili okur, resmen kendini şaşırdın sen! Bu benim alışkın olmadığım bişey -ki seni teee tıklanma sayım 30.000'e erdiğinde uyarmıştım. Gördüm ki uyarılarım bir işe yaramamış, sen beni tıklamaya devam etmişsin, ne demek 99.898, ne demek 303 izleyici (ki ben postu hazırlarken böyle ama sen bunu okurken Allah bilir 100.000!!!) Yok artık yahu, yok artık yani! Bi dur, bi yavaş gel ;) Kendi aramızda söyleşip duruyoruz şurda halbuki, bir sen varsın bir de ben halbuki, eeee, nerden çıktı peki bu rakamlar ;)
5 gün sonra bloğun ikinci yılı doluyor ;) E bundan güzel hediye mi olur bana ;) Çok teşekkürler ;)
N'apsak sence, kutlasak mı bi çekilişle yine, haklısın daha yeni yapmıştım ama bu sefer tek bi hediyelik, blog kutlaması için sembolik bir çekiliş olsa, sen kazansan ;) Ne yapayım size peki, sizin seçtiğiniz bişey olsun, ben yazayım seçenekleri şimdi,  sen seçtiğin şıkkı söyle yorumlarda, ben hazırlayayım en çok istenilen hediyeyi, sonra çekilişi duyuyarım mı? 
a) Keçe Çanta
b) Duvar için Nazarlık (Aşağıdaki gibi misal)
c) Üçlü magnet seti (Kalpli)
d) Üçlü magnet seti (Evli)
e) Yılbaşı çelengi (Benim yarışma için yaptığıma benzer bir çelenk misal)
f) Kasnakta etamin pano
(Bu yazdıklarımın örneklerini bloğumdan aratıp görebilirsin)
******
Sonra kalplere doyamayan ben  üç kalp daha yaptım bu arada, ikisi romantik, biri de yılbaşı temalı :) Dolgulu olanların içine  bu sefer üşenmeyip lavanta da koydum :) Bu minik desenli kumaşlarımla daha ne kalpler yapıyorum içimden içimden bir bilsen sevgili okur :)
Dün akşam da eve gidip aşureyi pişirip, arada çocuklara makarna yapıp, sonra aşureleri dağıtıp, sonra bulaşık makinesini boşaltıp, sonra Ali Deniz'e uyuması için refakat edip, sonra kalan bir saatte de aşağıdaki nazarlığı yaptım ;) Bu nazarlıklar benim ilk göz ağrım ;) Çok seviyorum renklerle, boncuklarla oynamayı, 30 kadar nazarlık yaptım ama benzer olmalarına rağmen hiçbiri birbirinin aynı değil ;) 




KEÇE KALPLER

KEÇE NAZARLIK
KEÇE  KALP YILBAŞI SÜSÜ
************
Ve bunlar da dün akşamki aşure partisinden kareler ;) Bu sefer komşulara dağıtmak için yaptım, 20 daire artı iki apartman dışı komşu olunca aşureler bitiverdi hemen :( Bana sadece şu aşağıda gördüğünüz fincan kaldı, osun, yine yaparım ;) Allah kabul etsin ;)
Bu sefer buğdayı yine düdüklüde pişirdim, yalnız  düdüklünün soğuması çok uzun sürüyormuş onu kötü bir şekilde tecrübe etmiş oldum. İçindeki buhar çıkmadan çevirince düğmesini, fışkıran sular tavana erdi (koca kişisi duymasın!) çok korktum, hemen tekrar döndürdüm düğmesini..
Buğday pişerken bir çubuk tarçın ve iki de karanfil attım içine geçen seferkilerden farklı olarak, bir çay bardağı da süt ;)  Önceki postlardaki tarifi güncelleyeyim de unutmayalım bir dahaki sefere :)
E aşuremin tadı yine şahane, yine şahane ;) Allahım defalarca şükrettim sana bu aşure yeteneğimden ama bir kez daha "ŞÜKÜR" :)

AŞURE
KAL SAĞLICAKLA SEVGİLİ OKUR :)

BONUS 
EZGİNİN GÜNLÜĞÜ-GELMİYORSUN

Dipnot: Bilmiyorum aşure yaptın mı, yoksa hala tereddütte misin? Ama ayıp oluyor azcık sevgili okur, lütfen yani, bekliyorum güzel haberlerini....

22 yorum:

  1. Esencim bugünlerde hava o kadar sogudu ki,bi disari cikip iceri girmek bile saatlerimi aliyor isinmak icin!

    Yani kisacasi asure icin tüm malzemeler hazir ama henüz bir birlesim yapilamadi! Bana yardim et nolur,suan bile mutfaga girip devam edemiyorum,bugdayi haslayip pisirmem gerek,senin tarifinide tekrar gözeden gecirmem lazim,aslinda esime söylesem hemen yapar,pek bilir asure yapmasini! Ama ben onun yaptigi asure cok güzel olsada istemiyorum,kendim yaparim ben!

    Ya iste böyle cok bilmis kocan olunca keyfini bile cikaramiyor insan! Birde begenmez:))

    Esencim hediyelerin de süper cok tesekkürler ,b u arada ikinci yilinida simdiden kutluyorum,sevgilerimi yolluyorum! Bugün tatil burda,niyetim asure ve pastane kurabiyeleri yapmak,bakalim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlamadım Serpilcim, yani bütün malzemeler hazır ama sen yapmaya başlamıyorsun??? Nasıl yani??? Günah yaa, derhal başla, hatta bu yorumu okumayı bırak ve koş mutfağa ;) Islatmış mışdın? Haşladın da şişmelerini mi bekliyosun buğdayın ama hangi aşamadaysan lütfen devam et, hem zaten bir başlayınca gerisi kolaycacık geliyor, emin ol ;)
      Bence de kocana bırakma, sen yap ;) Öyle güzel olacak ki, beğenmemekten başka çaresi kalmayacak ;) Sana söz :)
      Tarife bak ama dediğim gibi, çubuk tarçın, karanfil ve bir çay bardağı sütü de unutma :)
      E hangi hediyeyi hazırlayayım çekiliş için onu dememişsin ;)
      Öperim çok, güzel aşurelerini bekliyorum canım, kolay gelsin

      Sil
    2. Esencim yaptim asuremi yedik bitti bile,kusura bakma ben yurtdisinda oldugum icin cekilislere katilmiyorum o yüzden fikrimi yazmamisim,ama nazarlik fikri cok hos,hepsi cok güzel olurdu bence farketmez aslinda...

      Esen ben dayanamicam,bana telefon numarani yazssan ben seni arasam nasil olur istermisin?

      Sil
    3. :) Afiyet olsun canım, Allah kabul etsin :) Nazarlık yapacağım zaten :) Çok sağol Serpilcim :)
      Süper olur vallahi, mail adresini yaz bana, telefonumu yazayım, olur mu ;)

      Sil
  2. Selamlar
    uzunca bir zamandır takipçinizim
    sizden gaza gelerek Filiz hanimin dergilerini aldim vede nazarlık tarzında olan hepsini işledim vede kalp ağacıda buna dahil hatta onu işlememi eşim istedi :)
    vede sizin tarifinizle güzel bir aşure yaptim
    geçen sene ilk defa denedim bir fiyasko oldu ama bu seneki bir harikaydı
    aşureyi yemeyen eşim bile aşure yedi desem yeridir:) 1yaşındaki oğlum bile ayıla bayıla yedi

    benim çok beğenerek takip ettiğim sayılı blogların başındasınız
    cana yakın en önemlisi samimisiniz
    size bi tesekkür etmek istemiştim

    iyi günler Esen hanım

    Birde NAZARLIKlarınızdan kopya çekerek eşimin yiğeninin evine ev görme hediyesi yaptım çok beğenildi hatta devamı bile istendi (Burcu)
    Bence hediyeniz NAZARLIK olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum bu Burcu ;) Ne kadar mutlu oldum yazdıklarından bilemezsin...
      Bloglar dışında da takip edilmek güzel şey, takip edenlerin arada böyle ses vermeleri ayrı güzel :)
      Sağol...
      Demek ki amacına ulamış bloğum, şükür ki yazdıklarımdan, gösterdiklerimden, anlattıklarımdan faydalananlar var ;)
      Aşure tarifi garantili diyorum ya, bak işte senin yazdıkların da ispatı olmuş, çok, çok sevindim inan, Allah kabul etsin ;) Artık her sene yaparsın aşureni, bütün iltifatları da toplarsın ;)
      Nazarlıklar da yaptığım bütün işler de sizin de yapmanız için yayınlanıyor bu blogda, yani istediğin gibi yapabilirsin, ben de yaptıklarımın pek çoğunu hediye ettim-ediyorum ;)
      Peki, nazarlık olsun öyleyse, çoğu kişi de öyle demiş zaten, biraz daha büyük bir nazarlık yapayım ben en iyisi çekiliş hediyesi olarak ;)
      Çok teşekkür ederim güzel yorumuna tekrar, lütfen sık yaz olur mu ;)
      Sevgiler

      Sil
  3. Merhaba bence hediye d sikki olmali esen hanim:))) sevgilerle.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Sevgili çiğdem, hediye için önerine teşekkürler ama çoğunluğa bakarsak nazarlık olacak gibi ;)
      Sevgiler

      Sil
  4. Çok güzel yazmışsınız...Daha nice nice tıklanma rekorları kırarsınız inş... Bence hediye olarak Nazarlık duruma da çok uygun olur.... Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Esracım, aminnn, inşallah ama zaten şimdiden 100.500 oldu bile neredeyse :) Bu kadar şöhreti kaldırabilir miyim bilmem, Allah mahçup etmesin :))
      Tamamdır, hediye nazarlık :)
      Çok sağol, sevgiler

      Sil
  5. Sevgili Esen blogun milyarlarca tıklansın inşallah çünkü öyle pozitifsinki. Blogunun ikinci yılı doluyor demek ve sende hediye vermek istiyorsun, şahane :) benim tercihim belli zaten Kalpler ve Ev'ler de olabilir tabi :) gerçi yaptığın her iş çok güzel, ellerine sağlık.
    Aşure ayı biticek ama biz henüz yapamadık inşallah bu hafta yapılır. Seninki cidden nefis görünüyor Allah kabul etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminn Aslı Aslı, çok sağol, inşallah diyelim, bakalım zaman ne gösterecek :)
      Kalpler ve evler bence de çok güzel hediye olurdu ancak genel istek üzerine nazarlık olacak, ama çekilişte sen çıkarsan sana kalp ve ev yaparım söz :)
      Aşure ayının bitmesine var daha :) Hadi inşallah bu hafta sonu yapar güzelce yer ve dağıtırsınız siz de :) Eminim sizinki de çok güzel olacaktır ;)
      Bi sır vereyim mi sana, aşure yapmazken, yani birkaç sene önce, gelen aşurelere bahaneler bulurdum, şekeri az, çok, nohutlar diri vs. gibi ama şimdi kendimi terbiye ettim bu hususta, nasıl olursa olsun bütün aşureler kutsal, makbul, çünkü aşure zahmetli, azcık da yorucu bir iş, o bakımdan haksızlık etmeyelim onca emeğe di mi ;)
      Öperim :)

      Sil
  6. Şey ,çekilişte aşure var mı acaba:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Hay Allah Nuraycım yaaa, aşure maalesef yok çekilişte, napsak ki? Yakın olsan sana da ikram ederdim ama Ankara'dasın di mi sen? Nazarlık olmaz mı ki?
      Öperim :)

      Sil
  7. Esen'cim umarım 2014 yılında 1.000.000 rakamını görürsün. başarılarının devamını diliyorum :)
    aşureyi yapıcam bu hafta bakalım senin tarifden. şimdiden bir heyecan sarmadı değil. yalnız süt ilk kez duyuyorum, kıvam sağlamak için mi nedendir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi inşallah Sevgili Juliette :) Çok sağol....
      Yap bak, aynen dediğim gibi yap ama, dök önce tarifi, iyice oku, dur ben dönüp güncelleyeyim önce bi ;)
      Süt zaten çok az konuluyor, kıvam değil de rengiyle alakalı sanırım, daha güzel bir renk oldu sanki bu sefer, daha şeffaf gibi, sen de koy e mi ;)
      Öperim, hadi heyecanla bekliyorum sonucu ;)

      Sil
  8. bu arada Nuray hanıma katılıyorum. aşure de olsun ;) benimki güzel olmazsa seninkinden yeriz :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Olmaz şekerim, seninki güzel olacak çünküüüüü :)

      Sil
  9. Kutlarım seni Esencim süpersin, bu çığ gibi büyüyecek emin ol, seni bulan bırakmak istemez ki :)) walla ben de yapmadım aşure, annem yapmıştı biz de ondan sebeplendik bi güzel :). Çekilişe pano yap ben onu yapamıyorum heheheheheh :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sağol semoşcum, daha iyileri senin olsun inşallah :)
      Yok be yahu, inşallah diyeyim ama pek ihtimal yok öyle çığ gibi olmaya falan :)
      Sen de yapsana, yapıp komşulara da dağıtsana, bak nasıl herkes seni gösterecek parmakla, "Bi aşure yapmış ki sorma!" diye anlatacaklar :))) Yap bence sen, kesin yap yani semoş :)
      Pano da yapabilirim ama nazarlık daha baskın gibi :)

      Sil
  10. Cevap veriyorum 1 hala aşure yapmadım;
    2. çekilişi kalpler icin mi yapsan diyorum
    3. Ilk takipcilerinden biri olarak o rakamların kat be kat fazlasına yol aldığın en başından belliydi ki zaten. Nice uzun yıllar hep keyifle yaz böyle biz de okuyalım keyifle...

    YanıtlaSil
  11. Hala mı??? Aşkolsun Ülkercim yaa, hadi ama ;)
    Kalpler değil de nazarlık artı bir kırmızı kalp yapayım dedim ;)
    Nasıl tatlısın sen, nasıl mutlu etti beni bu güzel sözlerin :) Yazayım inşallah, siz de hep böyle keyifle okuyun inşallah :)
    Öperim ;)

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.