26 Kasım 2013 Salı

ANAOKULU ÇOCUKLARINA AİLE KATILIMI FAALİYETİNDE NELER YAPTIRILIR :)


Bilmem bu postun başlığı ilgini çekti mi sevgili okur? Sen oku bu postu, varsa anaokulu çağında çocuğun  o vakit faydalanırsın, yoksa anaokulu çağında çocuğun, torunun vardır belki ;) Söyle senin geline azcık çocuğunun okuluna gidip şu faaliyetlerden yaptırsın, öyle oturmakla olmaz :)) Söyleme yahu, ayıp, tamam pardon geri alıyorum söylediklerimi, baştan başlıyorum cümleme: Yoksa da anaokulu çağında çocuğun, anaokulu çağındaki torunun için faydalan. Misal o çok sevdiğin, kızın gibi bildiğin, o çok marifetli, çok sosyal gelinine söyle, o gidip yaptırsın çocuğunun sınıfında ;) Haklısın sevgili okur, Allah beni (bir kere daha!) ıslah etsin :(
Nehir anaokulundayken -3-4 yaşlarındayken yani- yaptırdığım faaliyetler bunlar. Aile katılımı diye bişey vardı, veliler sırayla bir aktivite yaptırıyorlardı çocuklara. Hadi gelin anlatayım (yok yahu, yeminle sırf o eşi benzeri bulunmayan güzel gelinin için bunca çabam :) 


AİLE FAALİYETİ (FOTOĞRAF ÇERÇEVESİ YAPIMI)
Bu yaptırdığım iki faaliyeti de yeminle kendim buldum, google'a aratmadım yani "Aile Faaliyetinde anaokulu çocuklarına ne yaptırılır?" yazmadım :)  Bundan sonra yazanlar beni bulacaklar karşılarında (inşallah yani!)
Of yarabbim, benim de en büyük sorunum, derdim bu işte sevgili okur, bir türlü esas konuya gelemiyorum :( Özür diliyorum :(
Dedim ki Nehir'in o zamanki öğretmenine, bana bir toplu sınıf resmi lazım, Banu Öğretmen de bir güzel çekip yolladı bana (Nur yollamıştı galiba, ona da selam ve teşekkürler!)  Ben o resimleri sınıftaki çocuk sayısından bir fazla (bil bakalım kim için o fazla, e öğretmene tabii)  kadar bastırdım fotoğrafçıda (ne olacak bu fotoğrafçıların hali peki, hiç düşündün mü sevgili okur, herkes çek fotoğrafı, at bilgisayara modunda, face'de, instagram'da, twitter'da paylaş, tamam! Yok tamam değil, onların tasniflenip tez vakitte bastırılması lazım, hem ilerde çocuk açıp açıp milattan kalma sosyal paylaşım sayfalarını mı gösterecek kendi çocuklarına? Hem fotoğrafçılara da günah!) Yine özür dileyerek devam ediyorum anlatmaya. Kalın kartonları yukarıdaki fotoğraflarda görüldüğü şekilde kestirdim baskı merkezinde, karton dedim ama değil aslında, kartondan daha kalın, parlak bi şey onlar. Kişi sayısı kadar kestirdim onları da, üst kısımlarına delgeçle kurdele geçirmek için delikler deldim. Sonra stiğkırlar aldım çocuklara, oğlanlara ayrı, kızlara ayrı karakterler falan. Kızlarınki kolay çünkü benim kızım var, biliyorum ilgilerinin neye olduğunu, erkeklerde o vakitler çok zorlanmıştım (şimdi sor, söyleyeyim!)   Malzemelerimizi dağıttık çocuklara, dilediklerince süslediler yapıştırdıkları fotoğrafın çevresini, incecik de bir kurdele, oldu mu sana bir güzel çerçeve :)  Hem hatıra da kaldı çocuklara, hem de bu faaliyeti yaparken çok mutlu oldular ;)  Yalnız şunu da ekleyeyim, bildiğin stiğkırlardan biraz farklıydı bu aldıklarım, üç boyutlu, kelebekler, kalpler falan vardı içlerinde, nasıl güzellerdi bir bilsen ;) İlle bilmek istiyorsan Toyz Shop'tan almıştım ve hala da var ;) 



Çerçeve yapımını anlattığım  Youtube  video linki için tıklayın:
Bir diğer  eğlenceli anaokulu faaliyeti videosu burada
Diğer tüm videolarım da şurada

(Kanalıma abone olmayı unutmayın :) 


AİLE FAALİYETİ- SÜSLÜ KESE KAĞIDI YAPIMI
Bir diğer faaliyet için de kese kağıdı yaptırayım dedim, hem poşet yerine kağıt kullanmanın çevre için ne kadar faydalı olduğunu anlatacaktım hem de nostaljik olarak içlerine kuru üzümle sarı leblebi koyacaktım. Yaptım da nitekim. Yalnız bu hususta google'dan "kese kağıdı nasıl yapılır" diyerek yardım istedim. Ki çocukken yapardık biz gazete kağıtlarından, üstelik yapışkanını da hamurdan hazırlayarak ;) Çocuklarla aynı anda katladık kese kağıtlarını, üstlerine yine seçtikleri stiğkırları yapıştırdılar. Yalnız tam bu stiğkır dağıtma sırasında hayatımın  bir erkekten aldığım güzel iltifatını işittim :) Nehir'in arkadaşlarından  Efe Fırıncı  dedi ki "Nehir'in annesi sen süpersin!" ;)) Yaaa, senin aldığın en güzel iltifat nedir peki, yarışabilir mi bununla peki :)) 
İçlerine de mis gibi leblebi ve kuru üzüm, şahane oldu yani, bilmem gelinin sever mi bu fikirleri :))
Not: Son karedeki fotoğrafta benim karnımda Ali Deniz vardı, 5 aylık hamileydim ama çook enerjik bir hamileydim ben şükürler olsun :)  Nehir'i tanıdınız mı resimlerde? Minicikti benim kuzum :)

Kese kağıdını, bu sefer Ali Deniz'in okulunda çocuklarla birlikte yaptık. Videosunu şuradan izleyebilirsiniz. Abone olmayı unutmadan :) 


KAL SAĞLICAKLA SEVGİLİ OKUR :) 
NOT:
1) Biz yarın akşam ailecenek Yalavva'ya gidiyoruz.  Nehir'in okulu SBS yüzünden iki gün tatil olunca, ben de yazdan kalan,  kullana kullana bitiremediğim (lütfen sevgili okur, çok rica ediyorum nazar etme ne olur 15 yıl aynı yerde çalış senin de olur!) yıllık izinlerinden iki gün alarak, o çok özlediğim Yalova'ma gidiyorum ;) Pazar döneriz kısmetse... O vakte kadar kal sağlıcakla ;)
2)  Çekiliş için duyuruyu Yalova dönüşü yapayım, önce bir güzel söz verdiğim hediyelerinizi hazırlayayım. Bir de etamin işlemek  istiyorum, bin tane desen var yapmak istediğim, dur bakalım, malzemelerimi götüreyim de Yalova'da yapmaya çalışayım ;)

BU SEFERKİ BONUSUNUZ LAZCA :)




29 yorum:

  1. selam esen abla
    benim yiğenimde anaokuluna giderken buna benzer bişey yapmıştık teyzemle
    kağıttan gemi yaptırıp üstünede kumaştan çöpten falan yelkenlerini yaptırmıştık erkeklere
    kızlarada kağıt bebeklerine elbise :)
    sen anlatmaya başlayınca aklıma geldi bi anda
    hey gidi günler heyyy :P
    (duyanda yaşlandım sanacak :) )

    keşke benimde başka ilde gidecek akrabam olsa size imreniyorum doğrusu yazılarınızı okuduğumda

    güzel hediyeler belirleyeceğinize adım gibi eminim

    şimdiden iyi yolculuklar
    kendinize dikkat edin
    sevgiyle kalın (burcu)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin faaliyet de güzelmiş Burcu :) Biz daha oğlanın okulunda başlamadık böyle şeylere, olursa onları da paylaşırım.
      Yalova olması ayrı bir güzel çünkü çok yakın İstanbul'a, her fırsatta kolayca gidebiliyoruz, laf aramızda ben de memleketi olmayanlara, sürekli İstanbul'da kalanlara acıyorum azcık :)
      Hediyeleri Yalova'da hazırlayacağım, inşallah beğenirsiniz :)
      Çok teşekkürler Burcu, selamlar, sevgiler :)

      Sil

  2. Çok güzel faaliyetler bunlar, biz de yapacağız bu sene böyle etkinlikler. Ben de düşün düşün düşünüyorum ne yapsam diye. Müsadenle senden kopya çekebilir miyim sevgili blog sahibi? :) ( Şirinlik de yapıyorum ki evet de ) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Esra, aşkolsun yani, ben bunları neden paylaşıyorum ki? Tabii ki siz sevgili okurlar faydalansın diye, ister esinlen, ister al a'dan z'ye aynısını yap :) Ama her seferinde yap ve sorma e mi canım :)
      O kese kağıtları için de renkli A4'leri kullanmıştık, gerçek kese kağıdının kağıdını bulamadım diye :)
      Kolay gelsin, umarım çok güzel geçer etkinlikleriniz

      Sil
  3. Ah Esen'cim bizde her ay yeni bişey yapıyoruz hele bu ayki çok zor. 3 boyutlu iç organlar, en fazla bir metre boyunda hemde. Ben allahtan başta bunlara aile katılımı yerine baba performans ödevi demişim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo, sizinki çok zormuş Şafakcım yaaa, Allah kolaylık versin vallahi ;)
      Ama bence de en iyisini yapmışsın bu görevi babaya vermekle ;) Bence de bu tür işler için babalar biçilmi kaftan ;)
      Sevgiler

      Sil
  4. çok güzel çalışmalar olmuş bunlar. Benimde anaokuluna giden kızım var harika bir fikir verdiniz bana. Hem çok güzel bir anı olur hem de çocuklara çok güzel bir etkinlik olur. Ne diyeyim valla bravo!:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim vallahi :) Birilerinin işine yarar belki diyerek hazırlamıştım bu postu :) Görüyorum ki yarayacak :)
      Rengarenk Hobiler, çok sevgiler :)

      Sil
  5. Oğlum ana sınıfına gidiyor,süper fikir paylaşım için teşekkürler. Aile katılımlı ödevleri sabırsızlıkla bekliyoruz;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Eftelya, işinize yaramanıza sevindim :) Ali Deniz için henüz böyle bir faaliyet yok kreşinde ama olursa ve yeni fikirlerim oluşursa size de söylerim elbette ;)
      Teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  6. Esencim merhaba,kese kagitlarini görünce büyükbabamin bakkali aklima geldi,ne cok hazirlar koyardi bi kenara,cok severdim onlari,icinden birseyler yemeyi,sende ne güzel düsünmüssün,cocuklara faaliyet olsunda ne olursa olsun,yeterki onlarla zaman gecirelim,ben kizlarda iki yillik programlara katilip her hafta degisik birseyler yapmistim,simdilerde hepsi bi yerdeler, hatta Opstapje adi altinda baslayip yarim biraktigim postlarim da var,daha cok kücükler icindi ama ise yarar seylerdi,Hollanda`lilarin kesfi,her hafta bir egitmen eve gelir,hem cocukla oynar hem anneye ögretir,onarin söyledigine göre günde 15 dakika yeterli ,hic olmazssa, cocuk icin birlikte birseyler üretmeye,ellerine saglik seninde,maharetli ve caliskan olman cok güzel,tebrik ediyorum,tekrar sesini duyduguma cok sevindim,cok uygunsuz bir zamanda aramisim ama olsun,yine görüsmek üzere insallah....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de köyde yapardık o kese kağıtlarından :) Ben de hala çok severim kese kağıtlarını, neyse ki manavlar hala kullanıyor :)
      O postları koysana Serpilcim, merak ettim şimdi ;) Bizimkiler daha amatörce ama görüyorum ki sen çocuklarla birşeyler paylaşmak konusunda süpersin :) İmreniyorum çok senin gibi annelere...
      Maharetli ve çalışkan diye bana mı dedin sen?? Yok canım :) İltifat etmişsin vallahi, sağol ama :)
      Hiç uygunsuz değildi, arabayı ben kullan(a)mıyorum ki zaten, o yüzden tam zamanında aradın, sesini duyduğuma çok sevindim arkadaşım :) Yine ara e mi? Sıkılırsan, sevinirsen, ne zaman istersen o zaman ara ;)
      Öperim çok......

      Sil
  7. Iltifatlarin icin cok sagol Esen öyle abarttigin gibi degil aslinda, ayrica bu kadar maharetli bir bayanken tevazu etmen cok hos...Ayrica araba konusunda Istanbul trafiginde korkmakta cok haklisin,Allah kolaylik versin canim görüsmek dilegiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elalem nasıl kullanıyor peki Serpilcim, nasıl kullanıyor o kadınlar o arabaları??? Bi ben mi korkağın tekiyim Serpil yaaa :((( Çok kızıyorum kendime ama maalesef yeteneksizin ve korkağın tekiyim işte!!!
      Görüşürüz ;)

      Sil
    2. Esen yaaaaa hâlâ arabaya oturmadın mıııı? Ben de kızdım şimdi sana >: / bir tadına baksaaaaan, ben bu kadar zamanı nie kaybetmişim diyeceksin :D

      Sil
    3. Oturamadım Selcen, çok istiyorum ama düşündükçe o anları hasta oluyorum :( Aslında kullanabilirim rahatlıkla ama misal Kırşehir'in en ücra kasabasında falan :)) Trafik olmasa süper olacak yani :)
      Bakmayacağım tadına Selcenim yaa, ısrar etme lütfen :))

      Sil
  8. Başlık elbette ki hemen dikkatimi çekti :D aha dedim "Ali Deniz'in okulda çalışma vardı herhalde" ama öyle değilmiş, diğer kuzunun yıllar önce ki heyecanıymış :D
    İlk veli toplantımda bu konuda kesin konuşmuştum.Korkulacak bir şey olmadığını, gelip sadece görünmelerinin yeteceğini söylemiştim ve etkinlikleri ben belirlemiştim.Bazıları değiştirdi kendilerine uygun bir etkinlik seçti.
    Geldiklerin de çok keyif alıp, korkulacak bir şey olmadığını kavradılar.En çok bu hoşuma gidiyor, o kadar yargılılar ki amaaan ben gidip ne yapayım? Nasıl yaparım? Beceremem ki vs. Oysa ki çocukları o kadar mutlu oluyor kiiiii onlar için herşeye değer.
    O kadar uyarım ve kesin tavrıma rağmen bir kaç velim gelmediler :/ amaaaan neyse hem kızıyorum hem üzülüyorum.
    Senin yaptığın etkinliğe gelince, hem kalıcı hem çok güzel bir etkinlik olmu.Elleriniz dert görmesin ama en çokta kuzuların ehehehehehhe
    öpüldün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bense tam tersine bayılıyordum bu etkinliklere, neredeyse ben teklif edecektim, gelip çocuklara bişeyler yaptırayım diye :))
      Ali Deniz'in okulunda böyle faaliyetler yok ama Nehir anaokulundayken zevkle katılmıştım hep bu tür etkinliklere.
      Çocukların mutlulukları herşeye değer sahiden de, söyle sen velilere, bu yazdıklarımı okut e mi :) Korkmasınlar, çekinmesinler :)
      Öperim çok

      Sil
  9. Hanife Karabacak11 Kasım 2014 02:16

    Merhabalar Esen Hanım..öncelikle söylemeliyimki tamda dedğiniz gibi googleden arama yaparken sizin bu güzel etkinliklerinizi görüp hayran kaldım:)benımde oglum ana okuluna gidiyor ve aralıgın ılk haftası sıra bizde bu cerceve yapımı cok ılgımı cektı ancak kafamda deli sorular var :( umarım msjımı gorur cvplayabılırsınız;bu karton ama karton degıl dedıgınız kalın kartonmu kırktasıyelerden ne olarak alabılırm?bide dedınızya basım evinde kestırdım diye aldıgınız kartonlar buyukru cerceve halıne gelmesı içinmi yanı yoksa sadece ortadaki fotoğraf bölümü içinmi verdınız?ya bide :(arkasını nasıl kamufule ettınız resımın ?biliyorum cok soru sordum ama inanın cok heycanlıyım ve ben calıstıgım için ilk gunu gdebilmiş bi anne olarak oglumun arkadaslarının ılkdefa yakından tanıycam hatta ogretmnınde guzel olsun ıstıyorum..umarım cvplayabılırsınız..tekrardan elinize,fikrinize saglık :) tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hanife Karabacak ;) Ben bu etkinlikleri kızım anaokuluna giderken yani 5 sene kadar önce yaptırmıştım çocuklara, birilerine faydası dokunur diye koydum, o dönemde bloğum yoktu çünkü.Görüyorum ki bloğun en çok tıklanan postlarından olmuş :)
      Bildiğimiz karton değil, kartondan daha kalın bu, kırtasiyelerde olur mu bilmiyorum ama baskı merkezlerinde ya da ingilizce adını yazayım copy center'larda bulunuyor daha çok. Çerçeve halinde kullanmadım kartonları A4 büyüklüğünde tabakalardı, yani ortası boş değildi. Daha pratik olsun diye bütün bir tabakaya yapıştırdı çocuklar resimleri. Arkasını kamufle sorunu da olmadı böyleyce ;)
      eminim çok güzel olacaktır faaliyetiniz, kolay gelsin :) Sevgiler

      Sil
    2. Hanife Karabacak11 Kasım 2014 03:47

      Çok teşekkür ederim :)) bende ortasını nasıl düzgün bir şekilde yaparım die elimde cetvel a4 kagıdına çiziodum işyerimde inanın yorumunuzu grunce dahada bi sevdim bu cerceve işini :)dediğiniz gibi yapıcagım cocuklar için daha basit tabiki :)cok sagolun ..sevgıler:)

      Sil
    3. Rica ederim, gayet kolay ve çocukların da çok hoşuna gidecek bir şey :)
      Kolay gelsin tekrar ;) Sevgiler

      Sil
  10. Hanife Karabacak11 Kasım 2014 02:39

    Buarada cok karısık yazmısım kusura bakmayın heyecanıma verin:)sizin instgram veta tiwetr hesaplarınızda var ise ki(ben bulamadım) takip etmek isterim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah, başka sorunuz olursa çekinmeyin lütfen...
      instagramda "hobicigeldihanim" adıyla bulabilirsiniz beni ;)

      Sil
    2. Hanife Karabacak11 Kasım 2014 03:48

      hemencik buldum tesekkurler :)

      Sil
  11. Merhaba, oğlum için etkinlikte çerçeve yapmayı düşünüyordum ki sizinkini gördüm.. renkli kartondan yapmayı düşünüyordum, ancak sizin malzemeyi merak ettim.. beyaz parlak .. adı nedir :) bu arada çokkk güzel olmuşlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar, çok teşekkürler :)
      Kalın bi karton gibi, adını bilmiyorum ama baskı merkezlerinde ya da büyük kırtasiyelerde kolayca bulabillirsiniz, ölçüleri verip aldığınız yerde kestirin mutlaka!

      Sil
    2. ben Beşiktaş"taki Bilgi Copp den almıştım
      Kolay gelsin, sevgiler

      Sil
  12. içinde dışında kavramı ile ilgili nasıl bi aile katılımı yapabiliriz ?

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.