7 Nisan 2013 Pazar

ŞUT VE GOLLLLL ;) HAFTA SONU MACERALARI...

Veeeeee, Ali Deniz'in pasıyla gelen top, kahve keyfini çok görür anne-babaya :( Öyle ya bu güzel pazar sabahında kahvaltı sonrası, tatlı tatlı sohbet eden anne-babaya bir de kahve çoktur, derhal bozulmalıdır bu huzur ortamı :( Allahtan benim fincanıma isabet etti, yani küçük fincana, üstelik yarısını da içmeme rağmen o nasıl bir kahve dökülmesi, sıçraması, bulaşmasıdır... Perdeye, sehpa örtüsüne, yerlere neredeyse bütün salona bulaştı ama altı üstü yarım fincan kahveydi halbuki....
Neyse sevgili okur, temizlendi, paklandı, değiştirildi, yıkandı ve olağan güne geri dönüldü :))) "Ali Deniz kırıcam kafanı senin" dedim ben (ki çok söylememe rağmen iki çocuğumun da kafaları gayet sağlam :)), kocam kendi lisanında kızdı ama sonra kıyılamayıp bücüre, nerdeyse onu üzdüğümüz için özür dileyecek kıvama geldik :)))  Çocuk terbiyesinden bihaberiz evet, tutarsızız da maalesef :))) Şükür yarabbi bu halimize (İlerde de Allah mahçup etmesin diyelim!)
Ders çalışıyorum yeminle (bunu da her postta yazmazsam kendimi fena hissediyorum) bu arada minik işler de yapıyorum teneffüslerde :))) Misal Alper'in Haziran ayında gelecek kardeşi Gökalp için bir yastık yaptım, öncekiler kızlaraydı hep, pembeli-beyazlı, bu seferki mavi, masmavi :) Keçede istediğim tonu bir türlü bulamıyorum, onca mavi arasında bu tonu beğendim en çok ama istediğim bu muydu, hayır :( Annesi beğendi ya sorun yok öyleyse, sağlıkla gelsin Gökalp, güzel günlerde kullansınlar inşallah :)



Bir de kitap ayracı yaptım kendime :) İçine aile fotoğrafımızı koydum-ki biliyorsunuz bu güzel fotoğrafları Alper ve Gökalp'in annesi Zehracığım çekmişti ;)-  Etamin kalp işledim  ama ne yapacağımı bir türlü bilemedim, sonra aklıma böyle bir şey geldi, yani kitap ayraçlarının içini kalp şeklinde oyup, monte etmek... Yapıştırdım etamin kumaşı keçeye ve diktim sonra da ama düzgün kesemedim,düzgün yapıştıramadım (kabul bu kısımlara biraz daha çalışmam gerek) Sonuç budur arkadaşlar, ben sevdim kitap ayraçlarında etamin ve keçe kardeşliğini, daha önce de başka versiyonlarını denemiştim ama şimdi onun için "bir tık" diyemeyeceğim de, "Merak eden arkadaşım, etiketlerden kitap ayraçlarına bak istersen bi ;)"
Bu ne ki, siz bir de finalde görün beni :)) 

Bu kez bonus kuzuların videosu olsun mu ;) 
Dün akşam çektim bu videoyu, alışveriş merkezinde, Ali Deniz dondurmayı kendi yemek yerine daha çok kıyafetine yedirdikten ve yemesi gereken domates çorbayla tişörtünü boyadıktan sonra :(( Reziliz biz çok rezil :( 
Bir de yakında tamamen pes edip hiç bir avm ye gitmiycem sanırım, çünkü Ali Deniz'in her kıyamet koparmasında, tutturmasında, yere kendini atmasında (ki bunların hepsi birden olabiliyor bazen) yan masadaki teyzeler, bacılar gözlerini dikip taciz etmekte hiç bir tereddüt yaşamıyorlar, "Aaaaaa, görüyor musun sen çocuğu, hay Allah ne rezillik bu böyle ya, cık cık cık!" iç sesleri de cabası (sanki duymuyorum!) 
Bi bırakın arkadaşlar yaaa, sizin taciziniz yüzünden çocuğa layıkıyla sinirlenemiyor, layıkıyla terbiye edemiyoruz yahu :)))) 
Zaten Nehir geçen sefer demişti böyle bir kriz anında "Anne bu Ali Deniz bizi çok reziiiğğllediyo yaaa!" :) 
Ne demiş Can Baba "Sevgi Duvarı"nda;  "Ne kadar rezil olursak o kadar iyi" :))
Kalın sağlıcakla ;) 

20 yorum:

  1. Bulut yastık bence de çok güzel olmuş, değişik bir kere, bir de zarif duruyor, iyi fikirmiş, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler...
      Bunun pembelerini de yapmıştım, bi de beyazını, onlar da çok güzeldi, kız renkleri daha güzel olduğundan daha da zarifti onlar :) Ben de çok seviyorum bu bulut şeklini, süsleyip püsleyince azcık sahiden de hoş oluyor galiba :)
      Sevgiler

      Sil
  2. Keçe etamin kombinasyonu ve sonuç güzel olmuş valla!

    Yastığın sahibi; öncelikle sağlıkla doğsun; sonrasında süslü yastığını güle güle kullansın :)

    Bonus keyifle izlendi ve çocukların AVM' de paraların gitmesinden kaynaklanan "ceplerin dayanılmaz hafifliği" dansını yaptıklarına karar verildi tarafımca.

    Canım dondurma çekti ama :D

    NOT: Nehir' in incilerini ezberleyebiliyorum ama bu Ali Deniz' e atfen söylediği rezillik sözü ezber yapabileceğim türden değil. Kusura bakmasın bu defa teyzesi pas diyor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim canım arkadaşım, ben de çok yakıştırıyorum ikisini, etaminin hakkını veremiyorum bu sıralar ama böyle küçük işlerle idare ediyorum şimdilik :)
      Dansın adını çok güzel koymuşsunuz :)))) Çok güldüm yorumunuza...
      Dondurmacının önünde tutturunca Ali Deniz, en sondaki plan en başa geçti ve o pis kıyafetle saatlerce dolandı durdu :(
      Nehir'in söylemesini duysanız bi de, çocuğum bile utanıyor kardeşinin arsızlıklarından :))) Gerçi haksızlık etmeyeyim çok, Ali Deniz her zaman böyle bi çocuk değil ama bazen tutuyor damarı :(
      İyi haftalar, öpüyorum çok...

      Sil
  3. He he... Rezillik size diz boyu olsa da, bize goz keyfi oldu. He he.

    Kahve keyfinin icine etmeyi de, dondurmanin zevkine de iyi variyor bu oglan. Bu arada Nehir Hanim dans dersleri mi aliyor aceba???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Gerçekten de öyleydi vallahi, reziiiğğğlletti bizi mikrop çocuk :)
      Kendi aleminde, kendi keyfinde bir çocuk Ali Deniz, kızıyoruz falan ama tadından da yenmiyor keyifli olduğunda :)
      Nehir'in hayatı dans, müzik zaten, kendi kendine figürler uydurup, bana şov yapıyor böyle :) 23 Nisan'da gösterisi var, sınıfça dans edecekler, burda olsanız sizi de davet ederdik büyük gösteriye ;)

      Sil
  4. Böyle her şeye koşturan anneye tüm alışveriş merkezleri feda olsun.
    ağlayan çocuğa ya da yaramazlık yapan çocuğa şaşkın şaşkın bakanlara da gıcık olurum .sanki hayatlarında hiç çocuk görmemiş, hiç çocuk olmamışlar gibi bakarlar. çocuk olmanın güzelliği de bu, üstünü dağıtır, döker, saçar, bağırır çağırır etraf ne düşünür diye düşünmeden sadece anı yaşar. Ali deniz de bunu doyasıya yaşıyor. yaşasın, sonra o toplumsal baskı, büyüyünce ,aklı erince onu yeterince sıkacak.
    bulut ve ayraç çok güzel olmuş :)
    bulut gittiği eve mavi düşler götürsün, sağlık, bereket götürsün:)
    ellerine, çocuklarına sağlık :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sevmiyorum aslında avm leri ama değişiklik olsun diye, alışveriş için, bir de cumartesi akşamları yemek derdinden yırtmak için lazım :)
      Bakmak ne kelime, bakışlarıyla neler söylüyorlar bir duysan :)))
      Ali Deniz kendi keyfinde, hiiiç umurunda değil rezillikleri :)
      Sağol Filizcim, aminn, şans getirsin inşallah bulut Gökalp bebeğe :)
      Senin de tatlı yorumlarına sağlık şekerim...

      Sil
  5. Harika bir gösteri olmuş, hakikatten Nehir hanımın figürleri kayda değer;) yeni bir stil oluşturmuşa benziyor. Bu arada çocuklar ne çok severler küçükken dans etmeyi. Çocuk demek ayrı bir keyif ve ayrı bir dünya demek:)) Bu arada el emeklerinize de koşuşturmaca arasında Maşallah diyorum. Çok güzeller yine ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nehir baleye çok meraklı, kendi kendine uydurup duruyor figürleri, habire de onay istiyor şahane danslarına :) Sahiden de dans sevmeyen çocuk yok gibi :)
      Çok teşekkürler Handan hanım, güzel yorumunuza, benimki onca koşturmaca arasında teneffüs gibi artık, böyle küçük, basit işlerle mola veriyorum hayatın rutinine :)
      Sevgiler

      Sil
  6. Mavi bulut da çok güzel olmuş Esen. Ellerine sağlık.
    Dışarıda annelere müdahale eden diğer kadınlara feci gıcığım bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmuş di mi Ülkercim :) Çok sağol canım....
      Müdahale henüz yok ama bir sonraki aşaması odur bence de :) Benim de bazen gözüm kayar etrafımdakilere ama bir anlık, sonra dönerim kendi işime, gücüme, çocuklarıma :) Gözümü dikip taciz etmem kimseyi. Kendimi zor tuttum "Bişiii mi vardı teyzecim!" dememek için :)

      Sil
  7. GökALPer annesi Zehra ...)9 Nisan 2013 03:40

    bulut gittiği eve mavi düşler götürsün, sağlık, bereket götürsün:)diyen Filiz Hanım sanırım ,çok teşekkürler ne güzel dilekler .
    Bizim hanemize geldi o bulut ...)
    Esencim evimizdeki ikinci eserinide sergiliyoruz çokta severek emeklerine,güzel yüreğine sağlık ,o kadar işi birarada götürüp,tenefüslerde yastığı bitimen takdire şayan. ...)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok incedir Filiz :)
      Güle güle sergileyin, bakın şekerim, küçücük de olsa mutluluk verebildilerse ne mutlu bana :)
      Takdirleriniz, yorumlarınız, güzel bakış açınızla beni sizler varettiniz :)))
      Öperim çok...

      Sil
  8. yastığa bayıldım.. kahve kazası içinde allah beterinden saklasın diyorum.. çok korkarım yanmaktan, yakmaktan.. bazen hakediyorlar fırçayı ama bizden vicdan azabı çekiyor sonra..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler, yastıkların bu bulut şekillerine ben de bayılıyorum :)
      Kahve çok şükür kimseyi yakmadı, etrafa saçıldı, damla damla kahveye bulandı ortalık :)
      Geçti gitti, vicdan azabı çekmeyelim diye bütün gayretimiz, o yüzden sonradan gönlünü almalarımız çocuklarımızın :) Azcık gelenekselciyim galiba ben bu konuda, annelerimiz bizi nasıl yetiştirdi, çok daha fazla kızarak, bazen terlik fırlatarak (ama asla dövmeyerek ;) o yüzden hakettiklerinde basıyorum kalayı ;)
      Hem o kadarcıktan bişey olmaz ki :)
      sevgiler, öperim Diloş'u

      Sil
  9. Blogunuz ne kadar güzelmiş Esen,sıcacık sevgi dolu:)Allah bağışlasın yavrularınıza da bayıldım.
    Görüşmek dileği ile sevgiler ve size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Gülden hanımcım, bloğumu beğenmenize çok sevindim :) Aminn, hepimizin yavrularını inşallah :)
      Görüşmek üzere, çok sevgiler benden de :)

      Sil
  10. herşey harika yastık özellikle muhteşem.sevgiler

    YanıtlaSil
  11. :) Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuza :)
    Sevgiler, mutlu hafta sonları :)

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.