13 Nisan 2013 Cumartesi

BİM BAM BOM BENİM DE ARTİK BİR KİTABIM VAR :-)

Bloğu açtığım zamanlarda en çok çocukları yazıyordum, çocuklara hatıra kalsın bugünlerden diye de yaşadığımız özel ve ondan da ziyade komik anları kayıt altına alıyordum. Pek çok post yaptım Nehir'den İnciler diye, onları geçenlerde bir araya getirmiştim ama ancak kısmet oldu minik bir kitapçık olarak bastırmak... Şimdi tam da burada size tavsiyemdir, varsa eğer küçük çocuğunuz, onun ağzından dökülen hikayeleri, komik sözleri lütfen kaydedin siz de, fotoğraflarla zenginleştirin,  dilerseniz böyle amatörce bastırın, dilerseniz cd'ye koyup saklayın ve görün günü geldiğinde nasıl kıymetli bir hediye olacak çocuğunuza... Çoktan aklınızdan çıkan "An"lar, birlikte baktığınız bu kitapla nasıl da anlam kazanacak... Ben şimdi hayal ediyorum, sene bilmem kaç, biz kocamla Yalova'dayız, çoktaaan emekli olmuşuz, çocuklar yuvalarını kurmuşlar, çoluk çocuğa karışmışlar ve o bayram sabahı hep birlikteyiz, bu kitabı çıkarıvermişim aniden, torunlara seslenmişim "Gelin bakalım, size bir sürprizim var, okuyup okuyup gülmüşüz kahkahalarla!" :))
İnşallah görürüz o günleri sağlıkla...
Veeee huzurlarınızda Nehir'den İnciler;

NEHİR'İM CANIM KIZIM, NASIL GÜZEL BİR HEDİYESİN SEN BİZE GÖR DİYE BU KİTAP...


Kitabın sol sayfaları boş, oraları Nehir'e bıraktım, resimler yapacak, yazılar yazacak, sonra saklayacağız birlikte :)
Sırada Ali Deniz var, sözcük dağarcığı "Gak gak, atta, at, al, baba, çisss, mama, dede"den ileri gittiği zaman, onun söylediklerini de aynen böyle kaydedeceğim, unutmayalım diye yazacağım ve hiç üşenmeyeceğim günü geldiğinde bir de "Ali Deniz'den İnciler" kitabı yapacağım inşallah
***************
Bitti mi peki sayın okur, bir haftadır yazı yazamayan ben, sanıyor musunuz ki bütün hafta boyunca bu kadarcık faaliyetle kaldım :)  Elif'in benden istediği turuncu telefon kılıfını yaptım, niye turuncu bilmem ama ısrarla turuncu istedi, ben de evdekiler az turuncu diye gittim en bi turuncusundan aldım keçenin :))
Bakın bakalım nasıl olmuş, Elifff en çok sen bak bakalım, beğenecek misin şekerim :)

Çok düşündüm nasıl bir şey olsun diye, motif yapayım dedim sonra, bir de nakışlı çiçekler (bu çiçeklerin ilhamı için Mehtap Öğretmenime çok teşekkürler)
Turuncuyla pembenin uyumunu çok seviyorum, o yüzden de azcık pembeler ekledim ayrıntılarına, arkasına minik bir cep diktim ki, küçük bir not için ya da yazın Yalova'da  kuzulara dondurma yedirmeye 
sahile giderken bozuk para için misal ;) E şarttı yani o cep oraya :)

Azcık da ayrıntılara bakalım, o çiçeği iki ayrı motif olarak yaptım ortasındaki turuncu boncukla da birleştirip aynı zamanda da keçeye diktim. Alttaki çiçekleri yine düzgün yapamadım ama sanki rüzgar esmiş de dalgalanıvermişler gibi düşünün siz :)
 Arka kısmındaki o kurdele telefonu çıkarmak için kolaylık olsun diye ön parçanın iç kısmına diktim ve çıkarmak için bir kesik attım arka taraftaki parçaya, çektiğin anda hooop telefon çıkıversin diye :)  Kapatma kısmındaki parçayı da tığla yaptım, ön tarafındaki boncuk da düğme niyetine ;)  Of yarabbim ne çok anlattım  çok mühim bi şeymiş gibi, halbuki bakınca hepsi ayan beyan ortada di mi ;) Yeter ki insanın yapmaya gönlü olsun :)
Güle güle kullan şekerim, hep güzel haberler al çalan telefonlardan :) Öperim çooook....


BONUSSSS ;)

20 yorum:

  1. Harikasın!
    Çok güzel düşünmüşsün ve düşünmekle kalmamış hayata geçirmişsin! Akıllı kadınsın vesselam!

    Bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu ki ,olsa biz de yapar(mıy)dı(k ( ki :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yok canım, ne harikalar var Nilgün hanımcım, gayet sıradan, gayet alelade ama çocuklarını çok seven bir anneyim yalnız, öyle çok eksiğim ki aslında, anlatsam "Yok artık" dersiniz ama "Ne yapayım ben böyleyim" :) Yine de çok şahane geliyor kulağa böyle güzel yorumlarınız, sağolun :))
      Yokmuş ki annemin bırakın benim için böyle notlar tutmasını, en basit şeyleri bile hatırlamamasından (ki bunlara doğum saatim de dahil ne yazık ki) neredeyse hiç çocukluk fotoğrafımın olmamasından anlıyorum... Hiç suçlamıyorum onu da ama azcık üzülüyorum bazen içten içe :( Nehir ananesine beni soruyor arada, yani benim çocukluğumu, işte ben de Nehir'in çocuklarına Nehir'i anlatacak pek çok şey olsun diye mi yaptım acaba bu kitabı, yani mahçup olmayayım diye mi bilmem :)))
      Olsa mutlaka yapardınız siz de, emin olun...
      Sevgiler çokkk, kızlara da ayrıca...

      Sil
  2. Harikasın Esen'ciğim
    Benimde yazar bir arkadaşım var,kitap yazabilirsin derken çok samimiydim bu şekilde başladın inşallah arkası gelir.Nehir için ne kadar anlamlı ne kadar güzel bir düşünce olmuş hem Nehir hem sen çok şanslısınız bu kitabı mutlaka okumak görmek isterim.
    Keçe cüzdan harika olmuş bence her detayı çok güzel renginide çok beğendim.Turuncu renk enerji verir Elif belki o yüzden bu rengi istemiştir iyi günlerde güle güle kullansın.
    Hepinizi çok öpüyorum.
    İyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Değilim Mehtap Abla yaaa, vallahi değilim, bir üstteki cevabımı okursan anlarsın ne demek istediğimi :)
      Buraya böyle havalı havalı yazdığım için böyle bir kanı oluşturdum galiba ama inan hiç farkım yok kimseden aslında ama sağol sen madem böyle düşündün, böyle güzel yazdın, çok sağol...
      İnşallah Nehir de ömrü boyunca senin dediğin gibi annesinden yana şanslı olduğunu düşünür hep :)
      Kitabı bize geldiğinde gösteririm sana :)) İncecik zaten, hemen okunur cinsten, o zamana kadar Nehir'e boş sayfaları da doldururum hem :)
      Evet yaa, söyledi bugün telefonda Elif, turuncuyu enerjisi yüzünden istemiş aynen senin dediğin gibi :)
      Sen beğendiysen tamamdır :) çok teşekkürler
      İyi hafta sonları olsun sana da, ardından gelen günler de hep güzel haberler müjdelesin inşallah... Öperim çok....

      Sil
  3. oyyi! çok tatlı olmuş ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangisi ki :) Durrr, bildim, kitap için diyosun, çok tatlı sahiden de :)
      Teşekkürler Fiyuvcum :)

      Sil
  4. Diyecek soz bulamadim arkadasim kesinlikle bahcesehirde harcaniyosun..kuzular cok sansli senin gibi anneleri oldugu icin tabii babaniz ve elifte :) ellerine saglik harika olmuslar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şişşttt, Bahçeşehir duymasın seni :)
      Yok be şekerim, basit işler bunlar, kitap dersen o değil bak, o özel oldu çok, kızımla aramızda çok özel bir bağ, taaa ilerilere taşınacak ;) Sen de yapsana kuzulara :)
      Ben de çok şanslıyım ki böyle bir ailem ve böyle bir ablam var ;)
      Çok mersiii, öptüm...

      Sil
  5. Ne güzel düşünmüşsünüz. Çok güzel bir hatıra olacak. Bu kitap bir başlangıç olsun inşallah kitaplarınızı ilerde bizde okuma şansı bulalım.
    Telefon kılıfı da çok güzel olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, en önemlisi de bizim bugünlerimizi çok ayrıntılı anlatacak bir hatıra oldu bu kitap :) Çok mühim o yüzden, aynısını Ali Deniz için de yapıcam da sabırla konuşmasını bekliyorum şu sıralarda :)
      İltifat etmişsin Hülyacım, kitap yazmak benim harcım değil ki, notlarımı böyle bastırdım ki hem estetik olsun, hem de kolay saklanabilsin :)
      Teşekkür ederim çok, sağol...

      Sil
  6. Eğer anne olsam ve çocuklarım olsa, hele de böyle güzel dilli kızım olsa kesin senin yaptığını yapar her anını not ederdim, çok güzel bir düşünce kutluyorum.
    telefon kılıfı da süper olmuş, turuncuyu çok severim.sağlıkla kullansın sahibi.
    ellerine sağlık ..
    güzel kuzulara selamlar..
    sevgiler...<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba burda da Nehir'in bunca şeyi arka arkaya sıralaması etkili oldu, yoksa ben de yazmazdım belki... Netice itibariyle hepsini birden okuyunca komik oldu sahiden de, çok eğlenceli bir kitap, ruhum daraldıkça bakarım ben buna :)
      Ben de seni güzel yorumlarından ve desteğinden dolayı kutluyorum arkadaşım :)
      Ne zaman geliyorsun belli oldu mu?
      Elif'e söylerim iyi dileklerini
      Teşekkürler Filizcim, sağol, varol- her daim...

      Sil
  7. Kitabına bayıldım ve ilham aldım:)Allah size ailece torunlu,torbalı o günleri göstersin:)Kılıf da gayet şık olmuş:)İnsan el emeği birşey üretince herşeyini anlatmak istiyor,çok iyi anlıyorum:)Öptük,sevgiyle kalın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper! İstediğim buydu işte, ben yaptım, herkes yapsın :) Eminim seninki daha güzel olacaktır Tubacım, çünkü sen erkenden başlayacaksın yazmaya :)
      Evet aynen dediğin gibi, onu da anlatayım, burası eksik kalmasın diye diye ayrıntılar içinde boğuluyorum :)
      Öptük biz de, mutlulukla kalın siz de :)

      Sil
  8. Harika bir fikir bu. Oğlum yaptıkları veya söyledikleri bir not deftere yaziyorum ama bu kitabı çok hoşuma gitti. Telefon kılıfı da süper olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler elvire :)
      Not aldıklarını geliştirip böyle bir kitap haline getirebilirsin sen de, şahane bir hediye bu çünkü :)
      Çok teşekkürler güzel yorumun için...
      Sevgiler...

      Sil
  9. Esen' cim kitap harika fikir. Biz de Lara için yaptık ilk doğumgününde. Sen matbaada kendin bastırdın sanırım değil mi? Biz internette bir firma vasıtasıyla kavuştuk kitabımıza, niyetimiz her sen yapmak ama bakalım... Bir tarafını boş bırakmak kesinlikle çok iyi fikir ilerleyen kitaplarda biz de yapalım diye düşündüm.
    Telefon kılıfın ayrıca ince düşünceli cep süper olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkercim, sizin kitabı da merak etmiştim ama benimki matbaada falan değil bildiğin baskı yerleri var ya, sonuna copy gelen dükkanlar orda çok amatörce basıldı :)
      Sen ilk yaşından itibaren yapmakla çok iyi etmişsin, çok daha kıymetli olacaktır eminim Lara kuzusu için ;)
      Sayfaları boş bıraktım ki, bu zamanlardaki Nehir'in çizimleri, hikayeleri de olsun azcık :) Siz de yapın tabii ;)
      Çocuklara dondurma var o ince düşünceli cebin içinde, o yüzden yaptım ;)
      Sağol arkadaşım, öpücükler Antalya'ya...

      Sil
  10. Esenim vallahi diyecek söz bulamıyorum, ellerin,kolların, aklın, beynin dert görmesin emi:) Nasıl güzel bi fikir, çocuğum olursa senden ilham alarak yapıcam bu güzel anı kitabından:) Kılıf da çok şirin, güle güle kullansın sahibi, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharım, bu küçücük bir hediye aslına bakarsan, basit, son derece basit ama bugün için ;) İlerde çok ilerde pek çok kıymetli bir hediye olacak hem Nehir'e hem de onun hikayelerini ananelerinden dinleyecek kuzularına :)
      Çok motive oldum ki ben bu güzel yorumunla, azcık da şımardım bile, sağol arkadaşım, desteğin için, dostluğun için ve dilerim bir gün senin kızın için hazırladığın o çok kıymetli kitabının çıktığı günleri de görürüz birlikte...
      Sevgiler çok...
      (Yorumunun cevabını okurken farkettim ki "çocuğun" yerine "kızın" diyebilmişim :) Hadi inşallahhhhhh :)))

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.