29 Mayıs 2012 Salı

ÖVGÜDE CÖMERTLİK...

Kaynak için


Düşündüm düşündüm ve buldum sonunda, fark neredeydi... Fark oydu ki, o herkesten farklı olarak, övgüde de cömertti... Herkesin bildiğini ama söylemekten imtina ettiğini bir çırpıda, hiç gocunmadan, yüksünmeden-güzel cümlelerle üstelik- söyleyebiliyordu, "Sen......." "Daha ne diyeyim......" "Maşallah diyorum...." la başlayan güzel cümlelerini hiç esirgemiyordu...
Söylenilenler, yani cümlelerin devamı bende saklı, sizin için kıymeti harbiyesi de yok aslında bana özel bu cümlelerin... Demem o ki, daha çok yergide cömert insanlarız biz galiba toplum olarak ama böylesi az ve kıymetli olan insanlar da var aramızda.
Şükür benim etrafımda biraz daha fazla böyle insanlar, beni yücelten, yaptıklarımı beğenen, öven insanlar bir hayli fazla, hepsine toptan bir "EYVALLAH"

Düşünün bi; misal "Elbisen çok yakışmış", misal "Bu saç modelin çok hoş olmuş" misal "Sen ne tatlı bi annesin-insansın" vs... Bu cümleleri her duyduğumuzda küçücük bir mutluluk dalgası geçmez mi gönlümüzden? E öyleyse, biraz daha farkına varalım, çevremizdeki en yakından en uzak insana varana dek herkesin ve övgüde de cömert olalım, yersiz bir övgü değil söylediğim, kaba tabirle "yalakalık" asla, ama içimizden geçirdiğimiz güzel düşünceler, dilimize de vursun lütfen...

Misal "Sen çoook tatlısın Zeynep Abla, üstelik senin de fıtratından menkul bir tatlılık bu :)"
Bu şarkı da sana :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=nX02xDgMkmo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.