12 Mart 2019 Salı

MEYDAN OKUMA 27

27. Bazı günler enerjin düşük uyanırsın ya da birşey olur modun düşer. Ne yaparsın da toplarsın? Var mı sihirli bir kaç önerin?

Var tabii, kendi kendini motive etmek benim işim :) Hava grubu, kararsız ve biraz da -ruh hali- dengesiz bir terazi olarak, kendi adıma çözdüm gibi bu işi. 
Ben bunu çözeli yıllar oldu da, henüz 1 yıl kadar önce öğrendim ki bu bir Japon felsefesiymiş. Adını da İKİGAİ koymuşlar. Sabah uyanınca aklıma ilk o gün olacak ya da olabilecek en güzel şeyi getiriyorum. Beklediğim, o gün sonuçlanacak ya da benim için ne ise kıymetli onu işte. Bu bazen işle ilgili, bazen hobim olan nazarlıklarla ilgili, bazen gelecek bir güzel kargoyla ya da çocuklarla ilgili güzel bir sonuç, haber vs. gibi. İlla ki büyük olması da gerekmiyor. Bir önceki gün aldığım bir güzel kıyafeti o gün giyecek olmam bile yeterli bunun için. Ya da bir takıyı takacak olmam. 
Bazen de gece rüyamda babamı yaşarken görüyorum, genç, sağlıklı, yakışıklı, mutlu.. O sabahlar hep gülerek uyanıyorum, tüm gün mutlulukla geçiyor :) 

Diyelim ki, uyandım ve aaa, o gün için beni motive edecek, enerjimi yukarı çekecek bir şey bulamadım. O zaman da yarını, öbür günü düşünerek, yakın geleceğe dair güzel şeyler için motive oluyorum. 
Baştan da dedim ya kanka :) Motive olmak benim işim ;) Japonlar işi biliyor vesselam. Başka felsefeleri ile de ilgileneceğim. İnansaydım reenkarnasyona, bir önceki hayatımda o yüzü hep gülen japon kadınlarından biriydim kesin :)

Muhabbetle.. 

Not: Meydan okumam bitmedi n'apayim, yarım bıraksaydım da hoca 0 mı verseydi :))) 
Dipnot: Hazır bahar kapıdayken ve onca Japonları anmışken, kiraz çiçekleri hediye edeyim size :) 


Kiraz Çiçekleri 





7 yorum:

  1. ama çok iyiymiş bu kadar motive olucu bir insan olabilmeyi çok isterdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 40 yaşından sonra oldu bu aslında. Öncesinde bu kadar motivasyonu yüksek biri değildim. Bilmiyorum yaşını ama olur belki 40'tan sonra :)

      Sil
  2. Harika amaaa
    Hayata olumlu tarafıyla bakmak herhalde terazi insanında var;) hayatı kaygıyla değil, olduğu gibi karşılamak...
    Darısı başıma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn şekerim, ben aslında seni de biraz öyle görüyorum ama yanılıyor muyum?
      Hem senin pastaların başlı başına motivasyon nedeni değil mi şekerim :)

      Sil
  3. Benzer işer yaparak rahatlıyoruz
    Motivasyon yazısı için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel :)
      Ben teşekkür ederim, okuyup, bir de yorum yazdığın için Sibel, sevgiler

      Sil
  4. Buradaki evinizden de bir selam vereyim dedim size Esen Abla ☺️ Ah ne kadar güzel motive olmaya gönüllü olmak, hayata olumlu yönlerinden bakmak... Ben ne kadar istesem de bunu başaramıyorum, sizlere de gerçekten çok özeniyorum ☺️

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.