14 Mart 2019 Perşembe

MEYDAN OKUMA 26

26. Maddi ya da manevi neye ihtiyacın var ?

İnsan tam "tamam" dediği anda eksilmeye başlıyor. Tahsil hayatın bitmiş, o acı-tatlı aşk halleri oturmuş, belki evlenmişsin, çocuklar büyümüş, işin de yolunda, ne istediğini çözmüşsün artık ve sen gelmişsin 47,5 yaşına. O zaman yani bu zaman en güzel demler ama bu sefer de annen baban ve diğer akrabaların yaşlanıyorlar, birer birer. Bu bir döngü, elbet böyle de sürecek ama...
An itibariyle annemin sağlıkla yaşamasına, sağlıkla uzun yıllar yaşamasına ihtiyacım var. Başka? Manevi anlamda, güzel dostlara ihtiyacım var. Beni zenginleştirecek ve elbette benim de onlara katkı sağlayabileceğim akıllı, pozitif dostlara ihtiyacım var-ki hayatımdalar çok şükür o güzel dostlar... 
Başka? Bi Mardin seyahatine çok ihtiyacım var misal. Kültürel bir gezi olacak ama. Ben ilham alıp döneceğim, eminim.. Hadi inşallah.. 
Başka vallahi başkaca bi maddi manevi ihtiyaç aklıma gelmedi. 
Sağlığa, huzura, neşeye, barışa, bereket ve bolluğa, olmayanla kardeşce bölüşmeye hepimizin ihtiyacı var öyle değil mi?
Bir de bakarken gözümüzü kamaştıran güneşli güzel günlere.. 
Kal sağlıcakla sevgili okur.. 





2 yorum:

  1. Evet, bizim yaşlarımız tam da "sağlık, huzur lazım" yaşları..Başka her şeyin bir şekilde elde edilebileceğine ama bunların biraz da kader, şans, dua ile olabildiğine inanılan yaşlar galiba..İnşallah Mardin'e sürpriz bir seyahat çıkıverir karşına, kim bilir senin nazarlıklara ne olur Mardin dönüşü..inşallah..

    YanıtlaSil
  2. Umarım Mardin`e gidersin en kısa zamanda, hatta yaz gelmeden bir hafta sonu mesela:) Çok etkileyici, çok güzel bir şehir!

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.