22 Mayıs 2017 Pazartesi

SALINCAK EŞLİĞİNDE YALOVA ÖZLEMİ...


Çok seviyorum Yalova'yı! Öyle çok ki... İstanbul'a dönüşler hep hüzünlü :(
Sene '92, İstanbul'a taşınmışız, ki o zamanlar Yalova İstanbul'un bir ilçesi ama sanırsın taşındığımız memleket Kanada! O kadar diyim sana, o kadar uzak, o kadar dönülmez, o kadar işte,.. Bende çaresizlik baştan ayağa. "Ha döndüm ha dönücem" le geçen yıllar, Say işte ne kadar olmuş! Benim ömrümün yarısı...Döneceğim ama, bak buraya yazıyorum Sevgili Okur, sana hep ve sık sık Yalova'dan sesleneceğim, inşallah gelecek o tam da zamanı! dediğim zaman inşallah... Yazmıştım çook önceleri, Yalova'da yaşamak nasıl bir şey diye, bak işte tam şurada.. Yalova'da yaşamayı anlattığım yazıma, aramızdan çok ani ve erken ayrılan Rahmetli Cihan Abla'nın yorumu öyle kıymetli ki, hepimize ders gibi... Allah rahmet eylesin...

Sen deyiver şimdi bana, neresi senin memleket bellediğin yer? Nereye varmak, yaşamak, dolu dolu yaşamak istersin?

Not: Bir Yalova dönüşü, salıncak videosunu paylaşmaya gelmiştim halbuki ama dur bir de şu bardak altlığından yaptığım nazarlığımı göstereyim sana :) Mandala ;)

NAZARLIK 
Dipnot: Salıncak nasıldır bilirsin, giderken uzat bacaklarını, dönerken çek kendine... Kimse sallamasa da sallanırsın işte, kendi kendini sonsuza dek itebilirsin... Ne güzeldir rüzgarın verdiği his o anlarda... Bu videodaki o sesler var ya, onlar salıncağın zincirinden çıkan sesler, biraz ürkütücü olsa da, çook sevdim ben ;) Fotoğraf çeker misin dediğimde, dur önce ağır çekim video çekelim anne diyen Nehir kuzusuna bin teşekkür :)

Enbidipnot::Bir önceki gidişte de bahçede annem salıncaktayken, "Çeksene beni!" demişti de ben de çekivermiştim ama hiç aklıma gelmemişti video çekmek, demek ki kızım benden bir adım önde, şükürler olsun :) Göstereyim mi annemin fotoğrafını da ;)

NANAÇKİMİ*


* Lazca'da "anneciğim"

Dipnotun da dipnotu: Ben şimdi sana Yalova'da yaşamak nasıl şahane bir şey anlattım ya, sakın ha Yalova'nın nüfusunu patlatmayın, lütfen yani, teker teker gelin rica edicem ;)

8 yorum:

  1. Yalova nasıl bilmem ama özlemin ve sunumun harika Esen, salıncakları özlettin bana biliyor musun?

    İyi ki bugün buralardaydım da okudum seni..çok hoşuma gitti

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalova şahane şekerim! Memleket nasıl iyi gelirse insana, nasıl güzel gelirse, o kadar işte Yalova da :)
      Salıncakta bu hafta sonu senin için sallanacağım öyleyse canım :)
      Sağolasın, pek çok sevgiler :)

      Sil
  2. Yaza az kaldı, bol bol tadını çıkartırsınız inşallah Yalova'nın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yahu, inşallah! çok teşekkürler Gamze, senin de süper geçsin yazın :)

      Sil
  3. naif bir şehir gibi geliyor bana da Yalova... keşke istendiğinde gelinebilse... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul'a, Bursa'ya çok yakın ve ulaşım çok rahat. Kadriye'ye de yazdım ama size de söyleyeyim, Yalova benim için memleket, çok seviyorum çook :)

      Sil
  4. Ahh, cihan anne ağlattı yine beni..Dur, yazacağım şimdi sana..

    ....

    Benim memleketim İstanbul..Beyoğlu doğumluyum ben, İstanbul'un içinden bir ailenin kızı..Başka yerde yaşamadım ben (yazlığı saymazsan)..Sıkıntım yok, severim ben İstanbul'u..Kimse kimseye karışmaz, herkes herkesin herşeyine saygılıdır, sormaz, araştırmaz, yargılamaz..Ama benim de derdim, şimdi ben dururken şehirde hep durduğum yerde, şehri alıyorlar elimden parça parça, parklarımı, pastanelerimi, sinmalarımı, tiyatrolarımı alıyorlar..Ben gözünün önünde yuvası dağıtılıp yavruları yerlere saçılan bir anne kırlangıç gibi, hırçın, yaralı, çaresiz, korkulu, olay yerinden kaçmakla kalıp savaşmak arasında kararsız..

    Allah sana "anne" diye seslenebileceğin, yavrularının "anne" seslerine cevap verebileceğin nice uzuuun, sağlıklı günler göstersin sevdiklerinle hep birlikte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uçtu gitti aniden, her şeyi, bütün işlemelerini, kuşları, kafesleri, her şeyi öylece yarım bırakıp gidiverdi, cennet olsun mekanı...
      Ne güzel anlatmışsın Elifçim İstanbul'un başına getirilenleri ve duygularını...
      Son dileğin de çok duygulandırdı beni yahu... Aminn, inşallah canım, sen de sevdiklerinde doyasıya, upuzun ve sağlıklı yaşa inşallah...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.