18 Mayıs 2016 Çarşamba

DELİ DELİ BİR NAZARLIK DAHA

NAZARLIK

Teferruat
Pazen olsun, boncuklar yine bol bol olsun, aralarda kırpık keçeler de olsun, bu sefer yuvarlak olsun, değişik olsun! Deli deli bi nazarlık olsun! Üç değişik desenli pazenimden aşağıdaki üç boy daireyi hazırladım.


Kumaşların kemarlarını -youtibe videosunda anlattığım şekilde- sabitleyerek yuvarlak keçelere battaniye dikişiyle diktim.

Sonra? Sonra boncukları dizerek, alt kısımlarını tamamladım. Dedim ki dur bi oya eklemeyi deneyeyim bunların arasına. Annemin verdiği tülbent iki değişik oyayı kattım aralara ve alt kısımlarına da ağır boncuklar diktim ki düzgün dursunlar. Sonra, birinci pazenli daire tamam, ikincisi tamam ama üçüncünün yerine "Dur dedim, bi Cuma pazarından aldığım kocaman nazar boncuğunu koymayı deneyeyim." Oldu vallahi, nazarlık konseptine tam olarak uydu ;)  Tastamam olduğunda, bakarken kalp çarpıntısı - neydi tıbbi adı, anksiyete diyesim geliyor :)- yaptı bende bir miktar ;) Deli mi deli bir nazarlık daha böyle vücuda geldi sevgili okur, ki ben sana nazarlıklar konusunda -neredeyse- youtube da bir konferans vermiştim :) 

Döne döne aynı şey de söylenir mi yahu! Bir kez daha söylemekten kendimi alamayacağım, çok ama çok büyük bir zevk benim için bu nazarlıkları hazırlamak, öyle büyük bir terapi ki, yaptığım andan itibaren bir müddet mutluluk hormonu- neydi tıbbi adı sahi? melatonin? - dolduruyor damarlarımı :)

Not: Bilhassa tıp doktorlarından yorum bekliyorum :)
Dipnot: Var mı ilham verecek bir fikrin bu nazarlıklar konusunda? Varsa şayet, oradan yürüyelim, denemeler yapalım.
Enbidipnot: 19 Mayıs bayramımız kutlu-mutlu olsun :)


10 yorum:

  1. Dün akşam bitmemiş halini instada görüp bu hangi deliliği vuracak bu nazarlığa dedim :))
    Tam deli olmuş bu nazarlık hakikaten :)))
    Ellerine sağlık canım benim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu di mi :) Daha da delileri gelecek :)
      Sağolasın Şebnemcim ;)

      Sil
  2. Ben renkli şeyleri sevdiğim için fikir yürütemeyeceğim. Tam da beğenilecek tarzda olmuş çünkü. Allah nazarlardan saklasın seni.
    not-dip-endip.. bayılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son postta daha da fazla yaptım bu dipnotlardan senden cesaretle :)
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Çok hoşuma gidiyor bunlar. Burada pazen bulamadım tabii nazar boncuğu da yok maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüh yaa, gelmiyor musun buraya, gelince Eminönü'nden alsan, alamazsan bana söylesen?

      Sil
  4. Canım ya:) Çok iyi anlıyorum seni, ben de sevdiğim bir işi bitirince çok heyecanlanırım, yerimde duramam falan.Gerçekten kalp çarptırmıcak gibi değiller, öyle güzeller ki... Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharım sağolasın canım, senin yaptıkların da benim kalbimi neredeyse benim yaptıklarım kadar çarptırıyor haberin olsun :)

      Sil
  5. Your project is beautiful, I hope you are well.

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.