21 Nisan 2016 Perşembe

RENK LAZIM BİZE...

Ben şimdi burayı çiçek bahçesine döndüreyim.  Gel sen de benim güzel ellerimden çıkanların renklerinin yaydığı enerjiye yoğunlaş...
De ki sonra sen de benim gibi, "evet yahu, binbir renk var, ama solo ama koro, ama ebruli,  ama açık ve dahi -Ali Deniz'in deyimiyle- ama kapalı! Renkler var işte, gözünü açıp da görebilene, renkler kıyamet!"
Sen -ve elbette ben de- yönümüzü o yana çevirelim, diyelim ki "Şükürler olsun!" Hem öyle diyelim , hem de "Hamdolsun Rabbimize!" diyelim ki katlanarak artsın şükür sebepleri...

Diyeceklerim bundan ibaret, gel şimdi seni alayım cennet bahçeme doğru :)




















12 yorum:

  1. Tek kelimeyle mükemmel olmuş, hele o ilk iki resim beni benden aldı, ellerine sağlık Esen'cim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağolasın canım, gelin gibiler di mi :) Ben de çok sevdim onları ;)
      öperim Baharcım, Ela Masal'ı da çook :)

      Sil
  2. Ahh binlerce kez hamd olsun rabbimize, iyi bakabilmeyi iyi olabilmeyi ve şükretmeyi unuttukça toplum toplumluktan çıkmadı mı? Bak ben de geldim senin cennetine, miss gibi güzel bahçene. Ellerine emeklerine sağlık Esen'cim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalan hanım öyle zarifsiniz ki, yaptıklarınız öyle titiz, öyle özenli, öyle misler gibi, hep de aynı şeyi söylüyorum ama içimden geçenler bunlar :)
      Sağolun ve hamdolsun bin kez :) Sahip olduğumuz tüm güzelliklere, sizler de dahil..

      Sil
  3. Çok ama çok güzeller. İkinci resimdeki nedir? Taç mı?
    Renkler, çiçekler... Kapı süslerindeki tarzını çok beğeniyorum.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taç :)
      Çok teşekkürler, yeni bi kapı süsü yapayım diyorum, madem sen de öyle söyledin şimdi, farz oldu bir güzel kapı süsü daha :)
      Eyvallah *)

      Sil
  4. Hepsi çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gören gözler oldukça, takdir eden güzel takipçiler oldukça anlamlı, çok teşekkürler :)

      Sil
  5. Beşinci fotoğraftaki çiçek tacı ne tatlı. Bunları Zet ya da Gittigidiyor'dan satsana. Daha büyük kitlelere ulaşacağına eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Burcu :) Sağolasın :)
      Ben de çok isterim ama zor o işler Burcu, fatura isterler, şirket olmanı isterler vs... Keşke olsa ama :)
      Bir kez daha varolasın :)

      Sil
  6. Bize estetik duygusu kazandıran Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Elbette zikir ve şükür O'nu tazim etmek temektir. Bir meczup büyük usta Mimar Sinan'ın yaptığı minarenin yamukluğunu görebiliyor. Usta da bir halatla yamuk olan minareyi düzelterek, o meczubun da gönlünü alma yüceliğini gösterebiliyor. Estetik böyle bir şey.
    ...
    Dokuzuncu resmin en altındaki sağdaki çalışma bir hilal üzerinde tasarlanmış bir süs olmalı. Düşündüm de bu hilalin uçları aşağıya doğru değil de bütünüyle yukarıya baksa, minarelerde ve kubbelerdeki alem gibi algılansa, ya da bayraktaki gibi sola baksa hani mefkuremize daha yakın bir estetik duygusu fikri ve hissi kazandırabilir miyiz?
    Nacizane bu meczubun da gönlü hoş olur.
    ...
    Yukarıdan aşağıya doğru sergilediğin el işi göz nuru otankqtik vi mistik sanat eserlerine bayıldım. Tabirimi caiz görün bunlar modern sanata on basar. Çünkü bu eserler inançla ve umutla özenre bezene yapılmış, insanın bırak yüreğine mayasına kimya katacak kadar efsunlu işler. Aşk bu aşk...
    ...

    Yüreğin dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok şükrediyorum, özellikle de 40'tan sonraki aymalarım için en çok da :)
      Bilmiyordum Mimar Sinan'la ilgili hikayeyi, ne güzelmiş, paylaştığınız için çok teşekkürler :)
      O dokuzuncu resimdeki iç içe geçmiş daireleri yaparken aklımdan hiç hilal olabileceği geçmedi. Siz deyince merak ettim hangi fotoğraf acaba hilal olan diye baktım iyice :) Gerçekten de böyle dışardan bakınca hilal yapmışım bilmeden... Gönlünüzü hoş edelim elbette, ben tam da dediğiniz gibi, yukarı bakan hilal şeklinde bir nazarlık yapayım, yapıp da buradan paylaşayım inşallah tez vakitte :)
      Böyle alt alta sıralayınca hoş gözükmüş gerçekten ama üstteki yorumlarda da dediğim gibi, ortaya çıkarmakla birlikte takdir görmek de çok güzel, "benden başkaları da beğeniyor ne güzel!" diyebilmek de :)
      Aşk ile yapıyorum çünkü hepsini, yıllardır bitmez bir aşk ile, dileyeyim hiç de bitmesin...
      Eyvallah profösör...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.