29 Nisan 2016 Cuma

GEZELİM YAHU!

Yaşıyorum ama nasıl? Kendi sınırlarım içinde, açılmadan, uzaklaşmadan, korunaklı alanımdan çok çıkmadan...
Doğu Anadolu'ya, Güneydoğu Anadolu'ya hiç gitmedim misal, halbuki ne çok istiyorum Mardin'e, Urfa'ya gideyim! Baba memleketim Tunceli'ye Munzur Şenlikleri'nde gideyim, mümkünse babamın doğduğu köye de varayım.
Akdeniz'e bir kez gitmiştim yıllar yıllar önce, Antalya'ya. Halbuki istiyorum ki dünya gözüyle Hatay'ı göreyim, yemeklerinden tadayım... Misal Şeb-i Aruz törenlerinde Konya'da olmayı, o havayı ciğerlerimin te ücra köşelerine kadar solumayı çoook istiyorum. Doğu Karadeniz çok istiyorum mesela, annemin dedelerinin memleketi Batum'a kadar uzanmak istiyorum. Yaylalarda, yağmur altında birkaç günüm geçsin istiyorum.
Safranbolu da istiyorum, Odunpazarı da, Eskişehir'i zaten yıllardır hep çok istiyorum...
Ne kaldı? Misal Datça olsun diyorum, Alaçatı'yı bir de ben tecrübe edeyim istiyorum.
Kıbrıs istemiyorum ama misal tek bir yurtdışı hakkım varsa o da Balkanlardan olsun, mesela Yunanistan'ı göreyim, Selanik'e uzanayım istiyorum.
Zülfü Livaneli'nin bir şiiri var, hüzünlü bir müzikle söylediği, "'Doğdukları yerde ölenler!" der orada, elbette o kadar değil ama 44 yaş itibariyle geldiğim nokta, neredeyse ona yakın!
Çocuklar doğsun, biraz ayaklansın, okula başlasın, ikinci çocuk da büyüsün, sen biraz çalış, biraz daha çalış, sen çok çalış, hep çalış... Sonra okullarını bitir bakalım önce bi! Okul da bitmek üzere, bakalım sonra ne mazeret bulacağım, sanıyorum biraz korkağım ben bu hususlarda. Yoksa nasıl açıklanır ki, insan her tatilde her fırsatta niye koşa koşa memlekete gitsin ki, niye gitmesin deniz aşırı yerlere! Sahi insan niye hiç uçağa binmesin ki bu yaşa kadar?
Ay, sinir geldi bana yazdıkça şimdi, sahi niye? Niye korkar ki insan uzaklaşmaktan ;) Bildik, tanıdık yerlere böyle delice bağlılık niye ki?
Yılbaşında çayın şekerini bile bırakabilen ben, bu alışkanlığı mı değiştiremeyecek? Var mısın gezelim bundan gayrı ;) Hadi sen de el ver, küçükten, minik, kısa tatil planlarından başlayarak gezelim yahu! Alalım çocukları da yanımıza, güzelce, misler gibi gezelim artık! Hadi...

NEHİR KUZUSUYLA 

ŞEBOCUĞUMLA :) 

DOSTLARLA :) KAHVE BAHANE ;) 


KEÇE NAZARLIK 
KEÇE NAZARLIK
KEÇE NAZARLIK


GELİN TACI


KAHVE BAHANE :)
Sahi yaaa,  cansız eşyalar bile bu kadar zarifken, insanların bu kadar kaba, bu kadar zarafetten uzak olmasının izahı nedir?
Not: 
Youtube kanalına yeni videolar eklendi :) Kumaş kenarı sabitlemeyi anlattım :) Abone olmayı unutmadan ;) 


16 yorum:

  1. bende aynı fikirdeyim artık gezme zamanı.Yeter bu kadar kendimizden taviz verdiğimiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Hadi inşallah diyelim bir kez daha öyleyse Yağız Efe Acı, inşallah, gönlümüzce...

      Sil
  2. Gezin tabi ki, bahar aylarında Safranbulu-Amasra, Yedigöller çok güzle olur. Mesela 2-3 günlük bir geziden bence çok keyif alırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediğin rota ne güzel :) VE sen ne güzel geziyorsun, darısı başıma inşallah tez vakitte, çok amin :)

      Sil
  3. Bilmeden benzer konuda yazmışım ben de
    Git Esen, uhte kalmasın içinde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahi yaa Kadriye, gezelim de içimizde kalmasın, gönlümüzce, doya doya inşallah canım :)

      Sil
  4. inşallah canım, canının çektiği yerlere gezmek, yemek, içmek, fotoğraflar çekmek için, belki de hanımlara o güzel keçe işlerinin kurslarını vermek için gidesin,gezesin, göresin..inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Off Elif yaaa, bu hiç aklıma gelmemişti bak, sağolasın :) Hadi inşallah dediğin gibi olsun, ben güzel güzel şehirlere gidip güzel kadınlara elim erdiğince bir şeyler göstereyim :) Ne şahane olur yahu :)

      Sil
  5. Yerim senin gülüşünü....
    Gezelim esencim, sırt çantalarımızı takalım ohhh rüzgar nereye eserse...
    Ne hoş olurdu değilmi...

    İnsan yakınlarını, memleketini özlüyor. Her fırsatta oraya kaçıyor haklısın. Ama arada mesela bir hafta sonu kaç biryerlere...
    Ben son zamanlarda tura katılıyorum. Eğer çok görmek istediğim bir yer ise turla gidip heryerini görüyorum. Evet yorucu oluyor ve çok hızlı hareket ediyorlar. Ama kendim gitsem kısıtlı zamanda o kadar yer gezemem. Hoşuma giden bir yer olduğunda bir boş vakitte hoşsohbete giderim diye teseeli ediyorum kendimi :))
    Bir yerlerden başlamak lazım hakikaten ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl Şebnemcim, harika olur vallahi :)
      Senin gezi yazılarına çok imrenmiştim, çok da iyi fikir turla gitmek aslına bakarsan :)
      Dur bakalım, şu yüksek lisansı alt edeyim hayırlısıyla bi güzel gezelim inşallah :)

      Sil
  6. Sevgili Esen,
    Evet gezmek lazım, fırsat bulduğun her an çocukların büyümesini beklemeden onlarla gezmek lazım, sen onlarla beraberken yaşadığın anılarını anlattığında anne ben hatırlamıyorum ama, yine gidelim oralara deseler bile gezmelisin. Zaman ilerlediğinde çocuklarla tatil yapmak istediğimizde onlar belki de bizimle tatil yapmaktan pek haz almaz oluyorlar. Biz sakin yerler istiyoruz, onlar daha canlı yerler !
    Bol bol gezmeler,
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar doğru söyledikleriniz, çok haklısınız, o günler geldiğinde geç olabilir. Halbuki şimdilerde tam zamanı...
      İnşallah bol bol gezelim, hep birlikte ama :)
      Sağolun, sevgiler pek çok

      Sil
  7. Arkadaş yarım sayfa yazdım Ata geldi bir şey isterken gümledi yazdıklarım. Aynılarını yeniden yazamayacağım ama olaya zaman ve para odaklı bakmaman gerektiğinden söz etmiştim. Yolculuklara çık sana ilham verecektir. Bir yolculukta iyi bir otelde kalırsın, bir sonrakinde çadırda. Birinde en meşhur yemeği yersin, diğerinde ekmek arası bir şeyler. İnsan istesin yeter, bahaneler bir bir erir gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu ne güzel özetlemişsin, bu kadarcık bile yazman yeter :)
      Gerçekten de insanın gezmeye ve gezdiği yerlerden zevk almaya gönlü olsun di mi, bir şekilde uydurulur, gerçekleştirilir...
      Hadi inşallah, gezelim, gezdiklerimizi de birbirimize anlatalım bol bol :)
      Sağolasın

      Sil
  8. Sadece fırsat buldukça değil, aksine bahaneleri bir kenara atıp mümkün olduğunca fırsat yaratılarak gezmeli insan derim ben Esen'cim. Uzaklar elbette harika ama, şehir içinde ki minicik gezmeler, küçük keşifler bile iyi gelmiyor mu insana? Kaldı ki başka bir şehir, ülke! Offf of

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Off ya Gülden hanımcım :) Düşünmesi bile yetiyor di mi ;)
      Bence de İstanbul bir kaç normal şehir büyüklüğünde, gezmekle bitmeyecek kadar kocaman ve güzel bir şehir ve ne çok yeri var hiç gitmediğimiz...
      İnşallah, tez vakitte :)
      sevgiler

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.