2 Ekim 2015 Cuma

İKİLE MERKÜR ;)

Geçen sene bundan bi ay bi gün önce sonbahar güzellemesi diye bişeyler karalamıştım, o geldi aklıma, bakmadım da ne yazmışım diye ama abuk bir yazıydı azcık, işte tam da şurada  sevgili ve de meraklı okur... Nereden çıktı dersen ruh halim çok abuk bu aralar yine, hayır Satürn biz Terazileri yıkıp geçeli de çok oldu ama Merkür efendinin gerilemesinden midir nedir, nedir sahi??? Lütfen aranızda bir de astrolojiye meraklı birileri çıksın, lütfen yani biri de derdime derman olsun. Bıktım bu terazilikten, 43 sene sevdim, 44'e tastamam 10 gün kala bıktım arkadaş! Hava grubuymuş! İstemiyorum belki, belki ben bütün havalardan, havadaki gezegenlerin tafralı, atarlı hareketlerinden etkilenmek istemiyorum. Belki ben artistik bir burç yerine, sanatçı ruhlu bir burç yerine alelade, sıradan .... (yazmadım burayı üstüne alınırsın sen şimdi diye, sen koy işte oraya kendi burcun dışında, uyuz olduğun burçlardan birini!) olmak istiyorum...
Ki o Satürn  neydi öyle allahaşkına, tam 2,5 (3 müydü yoksa) yıl bezdirdi terazileri..
Ne diyosun, sen de terazisin ve bu saydıklarım, anlattıklarım hiç seni bağlamayan, sana bu türden etki etmeyen şeyler mi gerçekten de? Kimsin ki sen, belki de gerçek bi terazi bile değilsin, öyle olsan böyle olurdu :(( Ya da ben değilim belki de gerçek terazi!
Beterim yani sevgili okur, dünyanın derdi, tasası, gamı yerleşiverdi bu aralar yüreğime...
Memleketin haliyle başladı aslında, çünkü bu öyle bi illet ki, Haziran'dan beri yavaş yavaş uyuşturdu, moralimizi bozdu, yıktı viran eyledi güzelim bağ-bahçemizi... Ve birkaç gündür farkettim ki, yavaş yavaş kanıksıyoruz olan biteni, kükrerken olanlar karşısında (en çok da sosyal medyada) şimdi sesler mırıl mırıla döndü, tepkiler azaldı, korkarım alışıyoruz :((
Hazır sonbahar da geldi, ciğerime işleyen, bunaltan  sıcaklar da gitti, terlik giymeler, "sabahları şemşiye alsam mı" ikilemleri, "üstüme bi mont alayım" lar da başladı ama bilmiyorum yani, pek feciii.. Niyetim seni de daraltmak değil asla ama lütfen bana yalnız olmadığımı söyle, bu sıralar ama özellikle de bugün pek bir daraldın di mi sen de?
Neyse akşamki yüksek lisansın ilk dersi iptal oldu da azcık bi ferahladım ;)
Bayram tatilinden (kutlamadım di mi senin bayramını da, yazıklar olsun bana, şimdi desem "geçmiş bayramın kutlu olsun sevgili okur, nice bayramlara") fotoğraflar gösterecektim sana, dur göstereyim bakalım, azcık havamız dağılsın... Dağılsın di mi ;)




Gördüğün üzere hep kahve resimleri, hiç kahve sevmezken ben, bu #kahvebahane resimleri yüzünden kahve sever oldum :)

Dur başka resimler de göstereyim sana :)
Misal yeni zarif taraklı tokalarımı :)

Taraklı Toka
Ne zarifler di mi ;) 

TARAKLI TOKA

Taraklı Toka
Bu da saçımda duruşu ;)
Hazır saçlarım uzamışken takayım ben de ara ara :)
İki keçe kutu yaptım sonra, ne kutusu diye sorma çünkü sana "çok amaçlı" derim :)  Varsın hediye ettiklerim düşünsün ne kutusu olacaklarını :)

KEÇE KUTU

KEÇE KUTU
Bu kutuların yapılışını 10 Marifet'in şu videosunda anlatmıştım, denemek isteyenler varsa ordan bakabilir, çok basit zaten yapımı :)
Son olarak akşamki kestaneye seni de davet edeyim :) Çocuklar yemedi, ne acayipler di mi, insan mis gibi kestane kebaba hayır diyebilir mi? Şayet derse ona "normal insan" denebilir mi? :)) Bol bol yedim ama ben, nefisti :)


İyi geldi bak konuşmak :) Senin de içinde böyle sıkıntı olduğunda anlat bana e mi, ben de seni böyle can kulağıyla dinleyeceğim, söz :)

Kendime Not: Dönüp okudum da şimdi geçen yıl ki yazıyı, harbiden aynı ruh hali, pesss....

12 yorum:

  1. Höpürdetesim geldi o kahveden, böyle daralmaya can kurban.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Köyde içtim onları, manzaraya karşı :)) Keşke yakın olsak da ikram etsem sana da ;) O zaman daralmıyodum ki zaten, bu zaman daralıyorum :)

      Sil
  2. Alemsin Esen ciğim, Merkür den yada başka gezegenlerden oluyor öyle şeyler. Sevdiğin şarkılardan aç öyle kafana göre, kendine getiriyor bence. Başka şeyde aç yanına derdim ama bilemem ki ne istersin. Kahveler de güzel fikir bence . Kestane kebapta iyi fikir bence;) Ama şu gerilemeler yok mu , neyse az kaldı Merkür 9 Ekim'de gerilemesi bitecek işler bir parça daha yoluna girecek;) Sağlık olsun ve herşey gönlünce olsun:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oluyor di mi Handancım ;) Bak misal bugün tam da dediğini yapıyorum, sevdiğim şarkıları dinliyorum sabah beri :) Başka şey de açarım elbet ama o açtıklarım beni çoğunlukla uyutuyor, kabul bir iki sefer çok ama çook gülmelere sebep olsa da, yaramıyor çok :)
      3 gün kaldı yani, hadi hayırlısı, amin canım inşallah ve duaların senin için de olsun :)

      Sil
  3. Esen'im Can'ım, terazileri mi bağlıyor yoksa eşlerini mi bilemedim ben şimdi :D benim terazi bir gamsız bir vurdum duymaz herşeye anlatamam onun yükleneceğini ben yüklendiğimden midir bilmem ama ruh halin beni anlatmış :D gerçi o da iyi ki öyle ki malum evde iki çocuk :D o ne kadar rahatsa ben kasvetleniyorum. Belki de yükselenim terazi ondandır. Bir de burç boğa ahanda sen gör durumu. Hiç bir şeyi boşveremeyen ben ve yığınlarca iç sıkıntısı.
    Ama sana bir şey diyeyim miiii? Keşke herkesin sıkıntısı böyle olsun diyorum çoğu zaman Allah sağlık derdi vermesin. Bütün bunlar (Ülkenin durumu,okul,iş vs.) gelip geçici ve elimizden gelini yaptığımızda bir şekilde üstesinden gelebileceimiz durumlar. Allah sağlıkla sınamasın inşallah.
    O yalova manzaraları herhal ne güzeeel. Yeşili ama sessizliğin olduğu yeşili çok özlemişim. Paylaş sen bol bol ben de ara ara ses vereceğim sana :* Öpüldüüüün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa, senin eşin terazi mi? E iyiymiş, valla bak, iyiymiş yani ;) Gamsız bir terazi olarak itiraf ediyorum iyidir böylesi, yani ben bile bazen kendimin bu huyuna tahammül edemiyorum evet ama şükür ki titiz bir başak değilim :))) Sen de boşver diyeceğim lakin "katranı kaynatsan olur mu şeker, cinsine yandımın cinsine çeker" sen böyle geldin böyle gideceksin mecbuuuur :)) Lakin sana diyim bak, bir daha dünyaya gelecek olsan, terazi olmayı seç :)) Bak bana! Yani bana bakarak ya seç, ya da seçme, çok da etkilemeyeyim seni :))
      O manzaralar Yalova'dan ve o sardunyalı fotoğrafta tıpkı senin gibi düşündüm Selcenim, huzurun sessizliği var o fotoğrafta, çok doğru tespit :) Günü gelecek o bahçede belki karşılıklı içeceğiz kahveleri, hadi inşallah :)
      Çok sevinirim ses verirsen arada, çünkü çok değerlisin benim için :)
      Öperim çok çok...

      Sil
    2. Canım yaa, evet, yükseleni terazi olan bir boğa ve terazi eşiyim ben :D yani neresinden tutsan bir şekilde teraziye çarpıyorsun bizim ailede. Biliyorsun ki hepsi latife, o kadar memnunum ki eşimden ve huylarından tekrar dünya ya gelsem herhalde yine bir terazi ile evlenirdim :D hele hele sana, sıcaklığına ve sayamayacağım özelliklerine bakarsam terazilere yapışık yaşarım :D
      İnşallaaah inşallaaaah.
      Arada mesafeler ya da zaman olsa da ne hoş aynı duyguları paylaşmak :D bu güzel duyguları yaşattığın için çok teşekkürler canım arkadaşım.
      Öpüldüün. Minnak kuzuları da öp benim için

      Sil
    3. Maşallah canım, hep böyle sürsün memnuniyetin inşallah :) Ne güzel eyler yazmışsın benim için de, sağol varol şekerim :)
      Bazen bazı insanlarla böyle oluyor, arada mesafeler de olsa, görüşemesen de, hiç önemi olmuyor, görüştüğün anda o kişi hep sana çok yakın oluyor, bizim aramızdaki de o misal seninle :)
      Öperim çok çok ben de, seni ve kuzularını :)

      Sil
  4. geçen yıl ramazan ayıydı hiç istemeden , beni çok çok etkileyen bir fotoğraf gördüm.aslında seçiyorum takip ettiklerimi ama işte çıktı böyle bir paylaşım. doğutürkistan paylaşımlarından biriydi. günlerce neredeyse yemek yiyemedim. kırmızı gördüğüm herşey daralttı beni. sonra bu yıl o fotoğraf yine denk geldi, . o bir yıl önce beni o kadar etlkileyen o fotoğraf yine üzdü ama bakabildim. arkasından bir kaç tane daha, evet üzüyordu ama günlerce uykularımı kaçırmadı artık. bu defa da buna üzldüm . demek ki artık alışıyorum, alışıyoruz böyle böyle sıaradanlaşıyor yaşaanlar. tabi ki normal yaşama dönmek zorundayız özellikle çocuklarımız için daha dik durmalıyız ama bu sosyal medya hırsı insanlığımızı unutturuyor en çok buna üzülüyorum. hergün yine bir sürü haber ve artık biz yine özel paylaşımların peşindeyiz. nasıl bir bağımlılıktır bu anlamadım.
    2 eylül 2012 tarihli yazını okudum. , Allah büyük dertlerden korusun. öpüyorum esenciğim. çok uzattım kısaca tüm fotoğraf karelerinde olanlar harika diyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah öcecim o istemeden gördüğümüz resimler benim de içimi dağlıyor, neden paylaşırlar bilmiyorum, acıları büyütür, mutsuzlukları artırır bu fotoğraflar... Elbette farkındayız, biliyoruz, olan bitene çok da kızıyoruz ama bütün bunları böyle fotoğrafla somutlaştırmaktan yana değilim hiç...
      Ve haklısın gördükçe kanıksıyoruz, insanız be canım, gülmekle ağlamanın kardeş olduğundan hareketle ve dahi ateşin en çok düştüğü yeri yaktığını bilerek, bir şekilde normal hayata dönüveriyoruz.
      Aminn canım, inşallah...
      Öperim ben de çok :)

      Sil
  5. Ceeeee eeeee ben geldim 😂😂😂defol merkur bakim ne istiyorsun bu insanlardan edebinle doneceksen don ne bulasiklik yapiyosun 😂😂😂nak kizdim karismiycakmis bidaha kimseciklere✌ simdi diğer konuda alismaktan çok kendi adima yorgunum hem de çok olaylara tanikken bu kadar agir gelmiyordu ama simdi çok agir izlememeye saçma salak fotolari paylasanlara engel koyuyorum yüreğim dayanmiyor utaniyorum belki en çokta aciya saygisi olmayanlarla olumu mubah görenleri ohh olmuş diyenleri gorunce .onlar adina ben utanip susuyorum...

    YanıtlaSil
  6. Bitti gitti :)) Senden korkup gitti diyeceğim ama sen bu yorumu yazalı 5 gün olmuştu gideli ;)
    Çok sevindim yorumunu görünce şekerim, hoşgeldin :) Bloğuna da yazdın mı?
    Haberlere yürek dayanmıyor artık, bana da pek feci geliyor her önüne gelen fotoğrafı tartmadan, düşünmeden paylaşıvermek...
    Şükür kurtuldunuz tam da zamanında diyeceğim amma kalanlar da var değil mi? Kurtulmak zorunda kalmadan, herkes yerli yerinde rahat yaşasa keşke, tez vakitte görebilsek o günleri...
    Öperim çok Sevilcim, ne iyi ettin de geldin :)

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.