19 Ekim 2015 Pazartesi

DOĞUM GÜNÜ ÇOCUKLARI-YAKMA ÇİÇEKLER EŞLİĞİNDE

Kediler bıyıkları kesildiğinde dengelerini sağlayamazlarmış ya hani? Hani sahi? Öyle di mi, duydum du bir yerlerden ama?  Ben de öyle dengemi şaştım sevgili okur bir süredir, yani tam olarak 3 haftadır ;) Nerdeyim, ben kimim, nasıl hareket etmem lazım, hangi durum karşısında ne tür bir tavır takınmalıyım, alttan mı almalıyım, yoksa bilakis horozlanmalı mıyım,  bilmiyorum. Avare avare yaşıyorum. Nerelere gitti benim Susanne'm??? Neden yazmıyor artık Hürriyet Pazar'da? Kaç haftadır ha bu hafta çıkar, ha önümüzdeki hafta döner diye bekliyorum ama nafile :(( N'aptın Susanne Miller'e Hürriyet??? Var mı böyle bir hakkın? Bizi alıştırdın her hafta kadının son derece isabetli son derece öğretici burç yorumlarına, şimdi mahrum bırakıyorsun. Ne olacak peki benim bu halim??? Ben gittikçe daha da şaşırırsam rotayı bunun hesabını çocuklarıma kim verecek? Kim? Sen mi Hürriyet, sen mi Sedat Ergin??? Bak buradan uyarıyorum, Susanne Miller tez vakitte geri dönecek ya da bana özel danışmanlık yapacak :)))) 
Sabah sabah yaaaa!!!
Yazmadım, yazamadım! Yazamadığım zamanlara sığdırdığım herşeyi serdim şimdi işte önüne, ki bunların içinde iki doğum günü de var :) Biri benim 44 yaşa erdiğim geçen pazartesi olan doğum günüm ve bir de Ali Deniz'in okulunda, gerçek doğum gününden iki ay sonra yapılan doğum günü :) 
Resimler sıralı değil, bir öyle bir böyle, bir o tema, bir bu tema, affına sığınıyorum, başlayalım mı?


YAKMA ÇİÇEKLER
Çiçek yakmaya devam, hiç bıkmadığım işlerden biri çiçek yapmak. Yaptığım bu çiçekleri değişik yerlerde değerlendirmek. Bu hafta yaptıklarının bir kısmı bunlar... 


ISLAK KEK
Çok basit bir tarif bu, az malzemeli,bol lezzetli bir kek :) O gördüğün kupa da Nehir'in aslında, konu mankenliği yaptırdım. Contesse diye bi dükkan açıldı, Esse'nin dükkanı, işte ordan aldık, pek çok güzel başka mutfak malzemesi ile birlikte :) 

KEÇE NAZARLIK
Çok oldu aslında bu nazarlığı yapalı, sana göstermiş miydim bilemedim. Bu arada bir tarafı uzun olan kısmı düzelttim çok şükür. Bir şeyi yapmak değil ama sonra dönüp düzeltmek çok yoruyor beni! Seni de di mi?

BEBEK SAÇ BANDI

YAKMA ÇİÇEKLER
Toplu halde de böyle şenlikliller işte :) 

TEMAMIZ KIŞ

Ali Deniz kum saatlerini çok seviyor. Bu pozu da kum saatinin boşalmasını beklerken çektik. uzun sürdü çünkü çok büyük bir kum saati bu. Mudo'da satılıyor. Ali Deniz'e söz verdim büyüdüğünde üniversiteyi kazandığı gün (inşallah görürüz o günleri) bunun gibi kocaman bir kum saati alıcam ;) 


AŞURE
Aşure ayına erdik çok şükür.  Benim ayrıntılı tarifle yine yapacağız inşallah, yine dağıtacağız, yine bereket, bolluk, huzur dileyeceğiz karıştırırken aşuremizi... 


Ali Deniz ne diledi acaba?

Sen o güzel başparmağınla hep sev benim yanağımı tatlı kuzum... 

Ali Deniz-Nehir

TARAKLI TOPUZ TOKASI
Bu tokayı da yeni yaptım, tomurcuklu uzun bir taraklı toka, ben çook sevdim, saçımda görün istedim... 



AŞK VE KALP MAGNET
Yeni uydurdum bu modelleri, biliyorsun AŞK  duvar süsü yapmıştım daha önce, bu sefer yanyana koydum harfleri ve magnet yapmak istedim, çok da sevdim bu modeli...
Kalpler de çook kolay, çok zevkli... 

DOĞUM GÜNÜ ÇOCUĞU
44 diyorum yahu, KIRKDÖRT...
Leyyabag'in çantası da kendime doğum günü hediyesi oldu :) Çok da şahane oldu :) 

DOĞUM GÜNÜ İKRAMLARI
Bu kadarcık hepsi çünkü hamur olmadı,olsaydı şokellalı açmalar yapacaktım. Mutfakta iyi değilim hiç, ne yazık ki böyle ama elimden geleni yaptım yine de.  Kaplumbağa şekilli makarna salatası (ki o üstündeki salatalıklar heryeri kaplamalıydı) çikolatalı krep ve süslü marşmelovlar. Çocuklar elbette en çok marşmelovları sevdi :)  Granül olarak satılan çikolatayı erittim, çubuklara sapladığım marşmelovları önce çikolataya sonra o renkli çubuklara batırdım. Bir büyük tepsinin içinde yaptım bu işlemleri. Çubukları da tepsinin her yerine yaydım, bulayıp üstünde de bıraktım ki kurusun... 

YAKMA ÇİÇEKLİ TAÇ
YAKMA ÇİÇEKLİ SAÇ BANDI
Bu bant da bebek saç bandı ama esasen bu kadar büyük bir bant olmaz, ben böyle bir kombini hep yapmak istiyordum, kısmet bu tacaymış. Ne zarif di mi...

Yakma çiçek yapımını anlattığım youtube videosu için tıklayın. Kanalıma abone olmayı unutmayın. 

18 yorum:

  1. 44 :) söylemesi ne güzel dimi :))
    Nice mutlu yaşlara... Ali Deniz'e de tabi ki..
    Birlikte musmutlu yaşlarınız olsun.
    El emeklerin yine çok güzel..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) 22'yi söylemesi daha güzel ama neyse artık ;) Başa gelen çekilecek, 44 de bize, inşallah Rabbim göstersin diğer söylemesi güzel yaşlar da :)
      Aminn, inşallah...
      Sizin de yorumunuz çok güzel ama :)
      Sağolun Oytunla Hayat :) Oytun'a öpücük ;)

      Sil
  2. Bayılıyorum şu yapma çiçeklerinize .ben de çok hevesleniyorum ama henüz fırsat bulamadım.Bu arada da imrenerek sizi takip ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok bayılıyorum Barış Ege'nin Annesi, nasıl zevkli anlatamam :) Lütfen bir an önce yaratın o fırsatı ;)
      Ne güzel imrenilerek takip edilmek, hatta über ötesi güzel geldi şu anda :)))
      Sevgiler

      Sil
  3. Kedi bıyıklarının denge ile değil de duyu ile alakası var biraz. Ortamdan yeterli veriyi alamıyorlar. Bunu ekleyerek mutlu, sağlıklı seneler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uydurmuum gördün mü! Belki ben de ortamdan yeterince alamıyorum şu aralar, belki de çok uydurmamışım :))
      Sağol Yazdan Kalan'cım, Burcucum :)
      Hep birlikte görelim o mutlu seneleri inşallah :)

      Sil
  4. NALAN AKAN TÜRKYILMAZ20 Ekim 2015 07:27

    Nice güzel yıllarınız yaşlarınız olsun analı oğullu inşallah
    Nehir de büyüdükçe güzelleşiyor ona da bir maşallah
    Sevgiler ve saygılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn Nalancım, sağol canım benim :)
      Nehir'in ve diğer tüm güzel çocuklarımızın bahtı açık, yolları aydınlık olsun inşallah :)
      Sevgiler, yakışıklı oğluna öpücükler

      Sil
  5. aa... annesi bekletme o kadar alıver bir kum saati. o yaşlarda şimdiki kadar eğlenceli gelmez. benim kızlar denizin yaşlarındayken almıştım.çok seviyorlardı, diş fırçalarken süre tutuyorlardı, oynarken, süt içerken ya da başka başka süre tutacak illaki bir şey buluyorlardı. şimdi dolabın köşesinde duruyor, hiç bakmıyorlar. al sen arkadaşım al, öyle büyük bişey olmasa da sürpriz yap çocuğa :))
    ikinize de mutlu mutlu yıllar diliyorum. nehiri de çok öptüm. sevgiler canım benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E aldık ya Öcecim, var ya evde iki tane, biri küçük, biri büyük :) Bak resmini çekecektim o kum saatiyle, seni de etiketleyecektim ig de unuttum iyi mi! Dur akşama yaparız unutmazsak ;) Bu resimdeki kum saati de 260 tl şekerim, yani üniversiteden de vazgeçtim şu anda yazınca fiyatını, teee yüksek lisans (okursa tabii) bitiminde alıciiim :))) Gaza gelir hem belki, yani ben olsam gelirim :))
      Çok teşekkürler canım, öperiz biz de pek çok :)

      Sil
    2. ay Esen çok güldüm ya. hem yorum da yapmıştım galiba şimdi öyle bir şeyler hatırladım. unutuyoruz arkadaşım ya. dur şimdi yüksek lisansı karıştırma çocuğun gözü şimdiden korkmasın daha okuma yazma bile öğrenmedi diyeceğim de korkuyorum, şimdi " e öğrendi ya okula gidiyor ya " dersin diye :)) (anaokuluydu değil mi yanlış bilmiyorum.) öpüyorum canım.

      Sil
    3. :)) Bilemedim ben de şimdi ama galiba paylaşmıştım ;)
      Yok, yok yanılmadın, anasınıfında ama okuma yazma konusunda çok da ümitli değilim, 3. sınıfa anca öğrenecek gibi duruyor :))) Hatfa sonu ödevi vardı, laylaylom, yerlerde yuvarlana yuvarlana 5 saatte bitirdi, o da hepsini yapmadı zaten :))
      O yüzden gel sen biz şunu doktora sonrası hediyesi yapalım :)))

      Sil
  6. Nice nice senelere canım, kuzucuklarınla, çiçeklerinle, taçlarınla, nazarlıklarınla, sağlıkla, neşeyle, istediğin her bir şeyle, heep daha güzel günlerde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel dilekler bunlar Elif :) Aminn ve hepimiz için gerçek olsun inşallah :)

      Sil
  7. Teee 10 gün olmuş ama.benim de bu ara şakül kayık kafa karışık işler malum kış hastalıklar derken... Kutlu olsun doğumgünün cancağızım. Daha nice nece sağlıklı yaşlara sevdiklerinle sevenlerinle dostlarınla güzel işlerinle ve insallah Susanne Miller ile :) Öperim çok çok

    YanıtlaSil
  8. Nerelerdesin şekerim? Geçti vallahi, nasıl hızlı bi zaman bu zaman bilmiyorum...
    Hiç sesin çıkmıyo, geçenlerde düşündüm seni, napıyor acaba diye... Hastalıklar hazır bekliyo zaten, havalar bi soğusa da kuzulara dalsak diye...
    Çok teşekkürler, çok amin :))
    Hadi inşallah, rastlardan bir yerlerde Suzan ablamın izine, hemen haber et bana :)
    Öperim çok çok :)

    YanıtlaSil
  9. Dogum gününü kacirmisim! Biliyorum halbuki sende Terazisin:)) Yinede kutlamak istiyorum, yeni yasin tüm güzellikleriyle gelsin,evinize bereket huzur getirsin!

    Bende 42 oldum bu arada Ekimin 13 ünde! Ama kendimi niyeyse 2o li yaslarda gibi hissediyorum :))

    Allah hepimize cocuklarimizin en güzel günlerini göstermek nasip etsin Esencim,insallah diyorum...

    Sevgilerimle tekrar! görüsmek dilegiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de kutlu olsun Serpilcim :) Nice güzel yaşlara birlikte erişelim inşallah :) Amin canım...
      İnşallah hep öyle genç genç hisset kendini canım :)
      Öperim çok çok, sevgiler ;)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.