5 Mart 2015 Perşembe

Şapşirik Kuş

Aynen şarkıdaki gibi düşüyor zaman ellerimizden, kayıveriyor, tutamıyoruz...
Varsın geçsin, 43 yaşında olup da, "En çok 35 gösteriyorsun!"lara sevinerek, ara ara sayılamayacak kadar çok beyaz tellere kızarak ama sakin sakin, sindire sindire geçirmeye çalışarak... İzin verelim geçsin...Çocuklarımızın büyümelerine, sağlıkla, mutlulukla büyümelerine şahit olarak geçsin inşallah...
*****
Nedir benim bu kuşlarla derdim bilmem, kargalar, baykuşlar, minik kuşlar, çılgın kuşlar, aklı başında, aklı havada bi dünya kuşlar... 
Ve bu sefer de bu kuş çıktı ;) Şapşirik, tatlı, şirin azcık çılgın azcık dengesiz...
Pinterest'te kolye ucu olarak yapılmış bir kuş bu, orjinal resim aşağıda, o kenarlardaki siyahlığı çok sevdim ama tam da öyle yapamadım elbet, benim yorumumla ortaya çıkan bu oldu işte ;) 


KEÇE KUŞLU PANO
İlkin buzdolabı magneti olarak yaptım. Sonra işe gittim geldim ve dedim ki "Bu mikrop, o sivri pençeleriyle bizim buzdolabını çizer gündüz evde yalnızken!" Dur şunu sağlama alalım. Ve kasnağa geçirdiğim kumaşın arkasından, tam da kuşun arkasına yapıştırdığım üç mıknatısın hizasından koyuverdim mıknatısları. Böylece kuşu kasnağa dikmeye ya da yapıştırmaya gerek kalmadı, arkadaki mıknatısları kaldırınca kolayca da çıkıyor yerinden :)

KEÇE KUŞLU PANO
Gövdesinde kenarlarını tutkallayarak sabitlediğim kumaşı kullandım. Sonra kumaşı da keçeye diktim.
Ayakları ve başındaki tel tel dikilmiş saçları daha önce de çok kullandığım bobin halindeki tellerden. Çok işime yarıyor bu teller, incesi de kalını da, tavsiye ederim ;)
Onun dışında, yine kuşun kalıbını çıkardım, parçaları kestim, battaniye dikişiyle de birleştirdim. 1 saatte bitti bütün işi :)
Bu kuşla bir de çanta yapmak niyetim ama önce o tellerin yerine ne kullanabilirim onu bulmam lazım... 

KAYNAK: PINTEREST
Bu haline de bayıldım :) İyi ki varsın Pinterest :) 


BAYKUŞLU ETAMİN PANO
Bir haftadır işliyorum bu baykuşu, çok az kaldı bitmesine ;)
Söyle bakalım şimdi, bu desende üç yerine iki kat iplik kullandığım, sonradan farkettiğim, farkedip de "Boşver böyle kalsın, sökmeyeyim!" dediğim kısım hangisi?
Şimdiden mutlu hafta sonları olsun hepimize...
Kal sağlıcakla sevgili okur...

27 yorum:

  1. mavi mi bildimmi.....yoksa değilmi ama her neyse çok şirin oluyor ellerine sağlık ...gürşen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildin gürşen :) Şapkanın sol kenarındaki bir bölüm ;)
      Bitti çok şükür, uğraştım ama değdi :)
      Çok teşekkürler, sevgiler

      Sil
  2. Canısı yaşlanmayıp yaş almak güzel şey, o şamşık şeye bayıldım, böyle mi sevimli bakılır ya:)) çift iplikle sanırım şapkayı işlemişsin, kokoş baykuşunun son halini merakla bekliyorum. Şu ara dizüstüm ayvayı yediği için tabletten yetişmeye çalışıyorum yayınlarına, umarım atlamamışımdır, yazı yazmak için hiç rahat değil bu minik şeyler yaaa :))) kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım ne zamana kadar "yaş almaya" devam edeceğiz şekerim :)
      Komik di mi kuşlar, karikatürize etmesi en kolay hayvanlardan bence :)
      Sen de bilmişsin cevabı, bariz çünkü di mi :)
      Yok molacım atladığın bişey, merak etme, ben de illet oluyorum telefondan mesaj, yorum yazmaya :( Nitekim yazamıyorum da çoğu zaman, abuk subuk oluyor :)
      Kocaman öperim ben de :)

      Sil
  3. Bayıldım şapşirik kuşuna, iyi olmuş da panoya çevirmişsin sen onu, kesin çizerdi buzdolabını siz evde yokken :)) gözü göz değil çünkü, baksana ben yaramazım der gibi bakıyor :)) çantalara da çok yakışır, t- shirtlere de, bekliyoruz devamını. Çift iplik baykuşun şapkasında sanırım, olsun o da böyle sanki delikli, ince bir hasır şapkaymış mesela değil mi ? Öpüyorum kocaman..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yahu, aynen dediğin gibi var bu mikrobun öyle bir potansiyeli ;) Bütün gün evde yalnız bıraktılar beni, intikam alayım der ve çizerdi :) Çantaya deneyelim mi bi ;)
      Sen de bilmişsin işte ama o hata değil ki, aynen dediğin gibi, delikli, ince bir hasır şapka hissiyatını vermek içindi :))))
      Çok da yalancıyım yaaa, öperim çok çok Esracım :)

      Sil
  4. Neşe dolu, çocuk ruhlu ve küçük şeylerden mutlu olan bir insan hiç yaşlanır mı, elli olsa ne yazar? Şapşirik'e adı ne yakışmış ama sevimlilik abidesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazran Kalan, ne güzel yazmışsın, e hadi o zaman inşallah saydığın ruh halleriyle 50'yi de beraber karşılayalım inşallah :)
      Sağol...

      Sil
  5. Eseeeen bu ne tatlı birşey.mutlaka kullanmalıyım ben de bir yerlerde:)) ve tebrik ediyorum seni,tamamen farklı materyellerle ve farklı bir amaç için yapılmış bir işi ,kendi yorumunu katarak nasıl da uygulamışsın,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullan tabii Serpilcim, bana da göster ama e mi :)
      Aklım hep "Acaba bu keçeden nasıl olur" da çünkü :))
      Sağol benim zevkli, becerikli arkadaşım :)

      Sil
  6. Bahsettiğin küçük ayrıntı sanırım şapkada Esencim :)) Çok şirin bir ''bayankuş'' olacak :)) Şapşiriğinde çok şapşirik bakıyor gerçekten :) Çok tatlı :) Hızına yetişemiyorum ne marifetli kadınsın yahu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Hülyacım, sen de bilmişsin işte :)
      Bitirdim panoyu, dün akşam bitti çok şükür ama bir kez daha farkettim ki -kimileri için küçük bir iş olsa da- böyle uzun zaman alan işler sıkıyor beni :(
      Yok yahu, sağol ama marifetli değilim çok, hep söylüyorum sadece "hevesliyim" :)))

      Sil
  7. Sizi çok beğenerek takip ediyorum amatörce keçelerle uğraşıyorum.etaminleri 8no ile mi işliyorsunuz kepçelerim için bolca bu numara iplerim var işlesem olurmu?baykuşa ve Şaşkın kuşa bayıldım.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Alev :) Çok teşekkürler, ne mutlu bana :)
      Etaminleri zaman zaman domino 8 numara, zaman zaman da Anchor mulinelerin üç katıyla işliyorum ama bana sorarsan 8 numara daha pratik, ip kolay kolay bitmiyor (yani desenlerin yarım kalma riski yok) ve ipleri katlarına ayırmakla uğraşmıyorsun :) Elbette olur, pek de güzel olur, keşke görebilseydim yaptıklarını ;)
      Çok teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  8. Kuşa bayıldım, bakıp bakıp güldürüyor insanı..Bu aralar ben de herşeye, konuştuklarımıza, korkularımıza, gündeme bakıp bakıp böyle açıyorum gözlerimi şaşkınlıkla, korkuyla, hayretle..Yakında evrim geçirip bu hale geleceğim, sokakta görürsen tanırsın beni hemen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu alanda devam edeyim kariyerime diyorum Elif, bir müddet komik, şapşal kuşlar üzerinde yoğunlaşayım, ne dersin :))
      Bayılıyorum ben de kuş, kedi, zürafa figürlerine :)
      Yolda, izde daha dikkatli olayım o vakit, kimbilir, dünya küçük, bakarsın böyle hayretler içinde bir Elif karşıma çıkıvermiş :)

      Sil
  9. Ne güzel olmuş :)) Ellerine sağlık canım. Bloğunu takibe aldım bana da beklerim :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşra Kahveci, çok teşekkürler :) Hoşgeldin
      Ben de geldim, takibe aldım, sevgiler :)

      Sil
  10. nurten sasmaz7 Mart 2015 17:08

    Canim bazen insan hic tanimadigi bir kisiyi,en yakinindan bile daha yakin hissedermis kendine. Yazdiklarina yansittigin duygularin okuyana oyle guzel geciyor ki, yillardir tanidigi biriyle dertlesiyormus gibi geliyor insana... Yasin hic bir onemi yok, onemli olan gecirdigin bu zamani hak eden insanlarla gecirmek. Hayat bana bunu gec ogretti. Cocuk yaşta aşik oldugum evlenmek icin yillarca bekledigim 3 evlat verdigim , gozunun icine baktigim, guvendigim,işsiz kalip calismadigi zamanlarda cebine harclik koydugum, sinirini ofkesini cektigim, aileme yaptigi hakaretlere katlandigim, seviyorum sozlerine inandigim kocamin beni aldatmasiyla ogrendim. Internette buldugu sevgilisiyle yazismasiyla ogrendim. Meger ne kadar acik vermis aslinda ama ben gorememisim. Cunku cok sevmisim , cok guvenmisim, kör olmusum... o yuzden yavrum Yaşin ve zamanin, agaran saclarin bir onemi yok. Onemli olan bu yillari ve emegi hak edenlerle harcamak... umarim taze olan bu yaramin gecmesine senin tavsiyelerinle yapacagim keceler derman olur... Bak Nurten Abla ic karartti iste. Sen benim kusuruma bakma...☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nurten şaşmaz, yani izninle Nurten abla :)
      İlkin facebook'taki mesajın çok sevindirdi beni şimdi de bu :) Çok mutlu oldum verebildiğim hisse, kendini bana yakın hissetmene...
      Senin bu tecrübe ettiğin kötü olaylar, bak bize ders olarak geldi işte. Hayatta hiçbir şeyin garantisi olmadığını, başkasının başına gelenin bize olma ihtimalinin de olduğunu, aslına bakarsan "herşeyin insanlar için olduğunu" öğrendim ben de...
      Dilerim bu dar günler, sıkıntılı zamanlar çabuk geçsin gitsin, sen çabucak "Her şerden bir hayır doğarmış" sözünün doğrulunu ispatlarsın inşallah...
      Ne dilersen sorabilirsin bana keçeyle ilgili, elimden geldiğince anlatır, yardım ederim sana elbette, bunu da görev gibi değil de büyük bir zevkle yaparım üstelik :) Merakla bekliyorum yapacaklarını ;)
      Hiç kusur olur mu, iyi ki paylaştın bunları, sağol....

      Sil
    2. Yazdıklarına sadece şunu söyleyeyim "İnsanız hepimizin başına gelebilir, birimizin diğerinden hiçbir farkı yok!" Rabbim hep iyilerle ve kıymet bilenlerle karşılaştırsın hepimizi inşallah Nurten Abla...
      Çantalar astarsız, bunlar kol çantası olmadığı için, elde taşındığı için kapatmaya birşey kullanmıyorum, ağızları açık ama mıknatıslı çıtçıt kullanabilirsin kapalı dursun istersen...
      Kolay gelsin :) Sevgiler

      Sil
  11. pinterest muhteşem bir yer bende çok seviyorum tek sorun dalınca çıkamıyorum bi bakıyorum zaman kaçıp gitmiş :) yüzünden gülücükleri hiç eksik olmasın senin ve ailenin.
    şapşirik kuşuna bayıldım .sen kuşlarla uğraşmaya devam et kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yahu! Bir girdin mi dipsiz kuyuya girmiş gibi oluyorsun :))
      Aminn Dolunaycım, inşallah hepimizin :)
      Sen bu yorumu yazarken ben iki kuşlu çantayla meşguldüm :))
      Sağol canım, öperim çok

      Sil
  12. Sapsirik kuşu bayankuştan daha cok sevdim :) Hatta bayıldım. Bayankuştaki iki kat iplikli kısmı yorumlardan kopya çekip bildim; maviymiş ama yazmasan anlamazdim şekerim.
    Zamanın ne kadar hızlı aktığını Lara'yla daha iyi anlıyorum. Nasıl hızlı büyüyor bu kuzular yaw. Sonra bir bakıyorsun aynaya daha önce hiç görmediğin çizgiler. Çoğunlukla seviyorum onları da geçen 87 li bir anne yaşımı öğrenince"yok artık o kadar yaşlı mısın; hiç de göstermiyorsun"dedi ben de ona dedim ne var ayol altı üstü 42. O kadar da yaşlı değilim. Ama düşündüm üstüne baya; ne kadar diye :))

    YanıtlaSil
  13. Ve nasıl da kolay o şapşirik kuşu yapmak! Denesene sen de ;)
    Evet, şapkanın yan tarafı :))
    O ne densiz bir 87'liymiş, haddini bildirseydin ya sen de :))
    Ne ayıp şey, insanın suratına karşı öyle yaşlı falan??
    Valla bu yeni jenerasyon bi tuhaf :))
    Boşver sen onu, gepgenciz biz :))
    Öperim çok çok

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.