27 Mart 2015 Cuma

P ile başlayan, Pencere Önü ile Biten Post...

Butik! Butik ne yav, eskiden kıyafet satılan dükkandı, şimdilerde "özel", "her yerde bulunmayan" "kişiye özel" "sana özel", "bi sende var yeminle", "senden başka daha da kimsede göremezsin" gibi şeyler çağrıştıran bir kelime. Ben de butiğim bu manada "yeminle! :)) Çok butiğim, bak bu P'de kanıtı işte ;) Kimde var böyle "kişiye özel" P :)) Aman ne butiği yahu, bakma sen bana, bu P'nin hikayesi basit, son derece sıradan, son derece nabutik :)) Şöyle ki; Ali Deniz'in Pınar Öğretmeninin doğum günüymüş, dedim ki, "Cüzdan, çanta ve keçe kolye olmaz, daha önce çeşitli vesilelerle hediye etmiştim bunları! Düşün düşün beynim çatladı (Gördüğün gibi ilham bazen de silah zoruyla getirtiliyor. Önümde malzemeler, "Onu yapayım, yok olmaz, bunu yapayım! Daha neler!" şeklinde iki saat düşündükten sonra Pınar'ın P'sini magnet yapmak geldi aklıma, hem özel bir hediye oldu hem de benim için yapımı çoook zevkli :) Çünkü ben bu çiçekleri, boncukları her nereye kullanıyorsam, son derece keyifli oluyor o işin yapımı benim açımdan :) Çok seviyorum bu malzemeleri çünkü, hem çok da "butik" çünkü :) Aslında böyle de konuşmak istemiyorum sevgili okur, içinizde "butik" çalışanlar vardır belki ama hak ver bana, sence de pek bi acayip değil mi bu kelimenin bu manada kullanımı, affınıza sığınıyorum ;)
Buyrun öyleyse hafta içi yaptıklarımı sergilediğim pazara :) 


"P" :)
Önce teli üç kat yaptım, sonra onu P yaptım. Sonra da elimdeki uygun malzemeleri, incecik sigorta teli gibi bir tel yardımıyla bu P'ye doladım güzelce :)
Paket kağıdı için de Mudo'nun kataloğundaki dantelli sayfayı kullandım :) 


KAPI ÇELENGİ
Bu çelengin ilhamı, bizim evin ordaki "Bir Milyoncu" :)) Kapı önündeki çiçeklerden bir dal seçtim ve onunla yaptım bu çelengi. Önce kalın teli yuvarlak yaptım, sonra üstünü perdeciden aldığım tülle doladım, doladım, doladım. Sonra da üstüne sıcak silikonla bu çiçekleri yapıştırdım. Ben bu çelengin adını "Sakuralar" koydum :)

YAKMA ÇİÇEKLER
Bildiğin yakma çiçeklerden yaptım yine, bu sefer bazılarını dantel tüllerle süsledim :) 


KAPI ÇELENGİ
Ve sonra o çiçeklerden böyle bir çelenk daha yaptım :) 

KAPI ÇELENGİ
Geçen posttaki keçe çiçeklerle bir çelenk daha yaptım. 

KAPI ÇELENGİ
Gördüğün üzere ben yine çelenklere doyamadım :)
Yok bunu telle yapmadım, çiçekleri yuvarlayarak, kâh silikonla, kâh kurdeleyle birleştirerek hazırladım :)

Yapımcılardan, kanal yöneticilerden bunların hesabı sorulacak elbet! Bu dünyada olmazsa, ruz-i mahşerde soracağım güzelim dizileri heba etmelerinin hesabını...
Aramızda Kalsın'ın bitirilmesinin tesellisiydi bu dizi, çok gülüp, çok eğleniyorduk izlerken, oyunculuklar da, hikaye de süperdi ama çok gördüler :( Dediğim gibi, elbet soracağım hesabını :(  O gün geldiğinde seni de yanımda görmek isterim sevgili okur :)) 

KEDİ mi bu evi bunca güzel yapan, yoksa PENCERE ÖNÜ ÇİÇEKLERİ Mİ?
Hayata tutunmanın, umudun, eldekiyle yetinmenin, vazodaki naylon çiçekler gibi değil de, tarlalardaki gelincikler gibi özgür, umarsız, zamansız yaşamanın fotoğrafı  sanki bu! Ne tasvirmiş arkadaş bendeki, içimden geçenleri yazdım ama ;)
Sen söyle, ne görüyorsun peki sen bu fotoğrafta (Bazen sorduğum sorulara cevap vermiyorsun, görmezden, duymazdan geliyorsun, bu kez gör ve söyle e mi, meraktayım çünkü :)
BAHAR TADINDA BİR HAFTA SONU OLSUN :) 

14 yorum:

  1. Ne zaman böyle bir ev görsem, "İçerisinde yaşayan anneannem olsaydı keşke" derim. Sırf o eve ara sıra uğrayabilmek için. Apartmanlaştıkça soğudu hayatlar , derme çatma bir evi lüks bir siteye asla değişmem. İyi ki fotoğrafladın çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de :) site içindeki evler hep soğuk geldi bana da, eski semtlerde müstakil evler âlâ olmadı çok katlı olmayan apartmanlar, en fazla 5 kat...
      Senin hoşuna gitmesi ve bunları düşürtmesi de benim çok hoşuma gitti Burcu :)
      Sağol...

      Sil
  2. Dizi demişken Esencim aramızda kalsının tekrarları gündüz kuşağında gösteriliyor haberin olsun.. alttaki fotograflara ise bayıldım ne güzel kareler yakalamışsın bahar çiçekleri harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gündüzleri işteyim ama Aramızda Kalsın'ı tekrar izlelerden bol bol izlemiştim Meltemcim :) Bayılıyordum o diziye, harcadılar :(
      Sağol canım, binaların aralarında kalmış ne kadar bahar dalı varsa çekesim geliyor :) Senin fotoğraflarınla yarışamaz elbet ama ;)

      Sil
  3. Nabutik ha :))) Sen çok yaşa emi çok güldürdün beni, ne güzel yazmışsın :))) Çelenk modellerinde rekora koşuyorsun Esencim, hepsi harika olmuşlar, ellerine aklına sağlık :) Bu fotoğraf parayla mutluluk olmayacağını gösteren bir mutluluk fotoğrafı bence :))
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Öyle ama, di mi ;)
      Yenilerini de yaptım Hülyacım, kendime hakim olamıyorum :( Dur bakalım ne zamana kadar ;)
      Aynen, para çok zaman saadet getirmiyor, tevazu sahibi insanlar mutuluğu daha kolay yakalıyorlar sanki...

      Sil
  4. yine söylüyorum hem çalışıp hem bu kadar yaratıcı olup ürettiğin için bravo vallahi:) bence de butik daha önce görmediğim fikirler birçoğu. Ellerine, emeğine sağlık bizlere de fikir veriyorsun teşekkürler. Sevgiler...
    Birsen KEKLİK ÖZTÜRK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapma Birsen, mahçup oluyorum böyle dedikçe siz :) Hadi boşver, vazgeçtim, yap :)
      Daha önce de yazdım, bir daha söyleyeyim ki, bu "mikemmel kadın" algısını kırayım biraz senin sayende :) Ben işime gelen işleri yapıyorum daha çok, mecbur olduklarımı, misal yemek gibi, çocukların bakımı gibi, onun dışında ev işlerinden bi haberim, yeminle öyle bak! Bana büyük zulüm ev işleri, temizlik vs. Sanki onlarla vaktimi boşa harcayacakmışım gibi, bi nevi "günahmış" gibi düşünüyorum. Elbette doğru ve sağlıklı bir düşünce yapısı değil ama n"apalım ki, sanatçı takımı böyle :)))))
      En çok da sizlere fikir verebilme kısmına bayıldım :) Ne mutlu bana..
      Çok yaşa Birsencim, sağol :)

      Sil
  5. Ne güzel işler bunlar Esen'ciğm ellerine sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Gülden Hanımcım, sağolun :)
      Sevgiler benden de kocaman...

      Sil
  6. Sevgili Butik Esen, nereye koyuyorsun neler yapıyorsun bunca butik çelengi diye sormadan edemeyeceğim :) Her biri diğerinden güzel, özel ve evet butik. Harikasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Deniz'in, Nehir'in ve bizim bazanın altına :)) Hepsini değil tabii, bazıları hediye edildi, bazıları da satıldı :) Yine de var ama elimde ;) Çanta yapmaktan bu yüzden vazgeçtim biliyor musun, yani ara verdim, çünkü çok yer kaplıyorlar :(
      ::) Butik mi dedin sen bana :)) Yok canım :) Çok sağol Ülkercim :) Öperim çok çok

      Sil
  7. fotoğraf bende maziyi anımsattı.her şeyi olduğu gibi zamanında ve daha kaygısız yaşamak zamanları geldi aklıma ki onca yokluğa rağmen.şimdi varlığa rağmen bu duygular yok içimizde eskisi gibi..:(
    çelenkler ve magnet süper yine.ne güzel ve şirin bir hediye bu arada.harikasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azla yaşayınca hayatımıza katılan her yeni ve güzel şeyin kıymetini daha çok bilip, tadına daha fazla varıyorduk sanki!
      Mazi kalbimde bir yaradır ;)
      Çok teşekkürler Dolunaycım :) Ne güzel senin gibi yetenekli, yaratıcı birinden bunları duymak :) Çok sağol...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.