23 Mart 2015 Pazartesi

Bİ "ŞEY" YAPMALI...

Ortaokuldayım, ortaokul derken Kız Meslek Lisesi'nin ortaokulunda. İçimden bi pano yapmak geldi ama o zaman şimdiki gibi böyle duvara asmalı kasnaklar yok, yani kasnakların asıl işlevlerinden başka kullanım alanları yok. Yuvarlak bir kumaşa, evde ne kadar ıvır zıvır varsa diktim, Düğmedir, boncuktur, fistodur, danteldir, kendi yaptığım tığ işi motiftir, ne bulduysam ama sonra onu bir kartona geçirdim, astım duvara, uzun zaman da durdu orda. Annemgil de hiç demedi "Bu abuk şeyin ne işi var burda diye?" Takdir gördüm de yani, hadi en azından baltalanmadım (ne denir bu kelime yerine, bilemedim, sen olsan ne derdin?) Neyse işte, o bana dünyanın en yaratıcı şaheseri geldi o dönem, keşke saklasaydım da gösterseydim sana da...
Gördüm ki sonradan bu yaptığım bi "şey"miş! O zamanlar Pinterest mi vardı da bunun bi "şey" olduğunun farkına varıp, üstüne gideydim Sevgili Okur, ailemizin içinde, dört duvarın arasında (ki bence dört duvarı yuva yapmanın en kolay yolu duvarlarını süslemek, allayıp, pullamak!)  kaldı o şaheser. Gün yüzü göremedem yok olup gitti.
Bugün ona benzer bir "şey" gördüm, o da şöyle ki;

KAYNAK: PINTEREST
Şimdilerde tam da o ortaokuldaki Esenim ben, elimdeki onca parça pinçik kumaşı, danteli, fistoyu, sutaşı, sedef düğmeyi bi "şey"in üstüne doldurasım var, nizam, intizam olmadan ama öylesine... Şimdilerde görüyorum ki bunun bi adı var,
Vallahi var, aç Pinterest'i, yaz bakalım "Shabby Chic Heart" işte tam da böyle şeyler gelecek karşına..
Tamam benim o vakitler yaptığım, Türk usulü şeybi şiykti  ama olsun..

KAYNAK: PINTEREST
Düşün şimdi, bir kalp keçeden, ama böyle azcık şekilsiz (E çünkü ben şekilli bişeyi kalıpsız beceremem!) uzunca bir kalp, sivrice alt kısmı, tombul değil. Sonra da üstünde, inciler, boncuklar, düğmeler, sedefler, danteller, fistolar, yakma çiçekler, keçe çiçekler, kağıt çiçekler, böyle panayır yeri gibi bir kalp. Sonra sapı da böyle upuzun bir telden, teli de silme boncuk geçirilmiş ama...
Böyleyken böyle sevgili okur, dur bakalım, kısmet, bakarsın o ortaokuldaki çingene ruhum, derinlerden bir yerlerden arz-ı endam eder ;)

Ne yaptın bir cumadan bu yana dersen;

KEÇE NAZARLIK


KAPI ÇELENGİ


TAVŞANLI KAPI ÇELENGİ

TAVŞANLI KAPI ÇELENGİ
AŞIK TAVŞANLAR BUZDOLABI MAGNETİ

EŞİNİ BEKLEYEN KEÇE TAVŞAN :) 

KEÇE ÇİÇEKLER


Ve bir de bahar pozu verdirdiğim bilumum "şey"lerim :)

BAHARLIKLAR 

ÇİÇEK DÜRBÜNÜ-KALEYDESKOP-

BAHARIN İLK -MÜTEVAZI- PİKNİĞİ'NDEN 

Sanki sukuutırlarda bir terslik var gibi ;) 
Gördüğün üzere günler birbiri ardına şükür ki -aynı olmadan- geçip gidiyor...
Mutlu haftalar Sevgili Okur, kal sağlıcakla :)

Not: Ali Deniz'in Pijama Partisi'ne pijamasını göndermeyi unutmadım bu sefer :)


27 yorum:

  1. Ne neşeli şeyler sığdırmışsın bir hafta sonuna. Valla takdir ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurtencim, aslına bakarsan hüzünlü şeyler de vardı geçen hafta sonunun içinde ama onlar bende saklı, sizin payınıza düşenler bunlar oldu :)
      Çok teşekkürler ;) Takdir görmek ne güzel şey ;)

      Sil
  2. Çook seviyorum seni Esen :))

    YanıtlaSil
  3. Hepsi bir birinden güzel olmuşlar Esenciğim, yeni keçe çiçeklerini ayrıca beğendim. Sen bu şeybi şiyk olayının üzerine git bence, çok güzel güzel şeyler çıkacak sanki :)) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracım, sağol canım benim :) O keçe çiçeklerle de bi çelenk yapmalı di mi :)
      Gidicem de, bi türlü cesaretimi toplayamadım, ya o zamanki gibi olmazsa diye çoook endişeliyim :)

      Sil
  4. bencede ŞEY yapmalısın eminim süperbiŞey çıkacaktır ;) ellerine sağlık hayatım bu ne dolu dolu hobi uğraşıdır.enerjine hayranım hep böyle kal emi? öpüyorum çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapıcam valla, içimden içimden yapmam bitince, cesaretim gelince yapıcam o "şey"i :)
      inşallah şekerim, inşallah ben de sen de hep "böyle" kalırız :)
      Ben de çok çok...

      Sil
  5. Bu şeylerin hepsi çok güzel olmuş. En çok da tavşanları sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamzecim, ben de çok sevdim o minik tavşanları, aslında başka kalıpla daha başka bi şekil tavşanlar kesmiştim ama içime sinmedi, bunlar sindi ama :)

      Sil
  6. Bence sen zaten yapıyosun ki o şeylerden hem de daha güzellerini :) Evleri düşünsene hani hepimize birer tane verdiğin koca mahalleyi??? Al sana şeybi şiyk en güzelinden :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Semoşcum, ne tatlı, ne can bi arkadaşsın sen :) Sağol...
      Mümkün olsa o evlerin sahicilerinden dağıtsam, bir mahallede komşu olsak, ne süper olurdu di mi :)
      İyileştin mi, yeni şeyler yok mu?

      Sil
  7. Ne ara zaman buluyosun bunca şeye Esenim, ellerine sağlık, o tavşanlara bittim, çok şeker olmuş kapı süsün. Bu arada senin gibi bir yeteneği görmeyenlere buradan sitemlerimi yolluyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle ki, eve gittiğimde yemek varsa, yemeğe kadar bir müddet, aralarda çocuklarla ilgilenme, meyve soyma, sofra kurma, salata yapma haricinde.. Sonra da çocukları uyutup kaldığım yerden devam ediyorum... İki arada bir derede de olsa yapıyorum Baharcım :)
      Sitemin kime? E sizler burdasınız ya işte, daha ne olsun kuzum :)

      Sil
  8. sana bir şey demek istiyorum ama senin şeylerin hızına yetişemiyorum. çok şeysin arkadaşım:))) bu şeylerden daha ne şeyler çıkacak bakalım. şeybi şiyk kal:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Çok güldüm yorumuna molacım :)
      Sen de stencil kal o zaman :)
      Öperim çok çok

      Sil
  9. Severim o mini pikniği. Yine mutluluk taşıyor yayınından, hep böyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay görsen hem de ne minik piknikti, çay, püskevit :)
      Mutluluk bulaşıcı ya, o bakımdan Burcucum, ordan burdan, bulaştırdıkça ben daha da mutlu oluyorum :)
      Sahi sen niye yoksun ki hala ig'de? O güzel fotoğraflarından mahrum etme İnstagramı :)

      Sil
  10. Sen yaparsın da olmaz mı? Bekliyorum dört gözle neler çıkacağını ortaya. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sağol kuzum ama siz olanları görüyorsunuz, arada nadir de olsa olmayanlar bende saklı :)))
      Çelenklere taktım Ülkercim bu aralar, sıkılana kadar devam :)

      Sil
  11. Yine çok güzel işler olmuş esen hanım instegramda da sizi takibe başladım ,bende yaptıklarımı paylaşmaya başladım yorumlarınızı beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Alev :) Buldum seni :)
      Eminim çok güzel işler çıkacak ortaya, merak ve heyecanla bekliyorum :)
      Sevgiler

      Sil
  12. Esencimmm! Canim benim! Okuyamadim seni günlerdir kusuruma bakma nolur,beni merak ettigini biliyorum su ise basladigimdan beri günlerim ters düz allak bullak oldu inan!(yeni bir is bakiyorum bakalim hangisi beni kabul ederse! Cünkü yakinda izine gidecek kimseyi ise almazlar burda:))

    Erken yatiyorum evet,hala ayni sekizde, hatta bugün yedi bucukta Onur`la birlikte uyumaya calistik,o uyuyunca ben kalktim, telelefon geldi kardeslerimle filan konusunca heyecan yaptim,uyuyamiyorum! Izine az kaldi ya,dört ay:))

    Bazi benim icin özel kisiler sayfalar ve yazilari var baktigim,tek kelimesini bile kacirmak istemedigim ve bana keyif veren...

    Sende tabiki onlardan birisisin,zaten cokta degil sayilari!

    Kece magnetlerinden kesinlikle istiyorum,onlari dükkanindanmi sececegim yoksa sana mi söyleyeyim su su diye,ben gelmedenmi,geldikten sonrami siparis edeyim,yazarsin bana!

    Tavsan ise suan bizim tüm ülkedeki Ostern havasina en uygun olani,tüm ülkede tavuklar,özellikle tavsanlar,koyunlar cirit atiyor,cok seviyorum ben burda baharin gelisi kutlamalarini,süslerini,ayni seninkiler gibi!

    O dedigin sey varya,aynisindan bende yapmistim biliyormusun,tabiki bende attim!;)) Aslinda el emegi atilmamali hicbir zaman,hele hele bu Almanlar o kadar deger verirki sorma,hem cok pahali hemde göz bebekleri olur el isi ürünleri!

    Yani cok eskiden bende epeyce el isi yapmis oluyorum,örgü de dahil,burdaki hayati gereksiz buluyorum bazen,insanin kendini zaman ayirmaya firsati olmazmi,inan o kafar azki,o saatlerde de ancak bir diziyle ,eger bitirebilirsem!:)) ancak kafami dagitmaya calisiyorum! Az evvel kardesim dediki,"abla sen hiic internete girmiyorsunki daha cok ve de rahat konusalim!" Watsapp ten bahsediyor!:)) Ben elimdeki telefondan sadece mesaj atabiliyorum halbuki:))Teknolojiye zaman ayiramiyorum bir sekilde...

    Oh be! Rahatladim biran,ne de cok yaziyorum dimi,uzun zamandir kimseye böyle yorum birakmamistim,canimbenim,ne güzel seyler yapiyorsun,bir kere daha tebrik ediyorum seni,o pembeli scuutirliyida ablasinida coook öpüyorum! Yeni bir posta basladim,ama bitrimem biraz zaman alacak gibi:)) Belki artik kizacaksin bana ama nasil sevinmem yarin iki haftalik tatil basliyor ve ben hafta ici erken kalkmak zorunda degilim:)) Cünkü hem hafta ici hem is icin hafta sonu kalkmak insani bitiriyor!

    Sevgiler sana (o bisküvilerden de olsada yesem simdi:))!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hey, biri "Ters Düz" mü dedi? Yakında çıkacak olan kitabımın adı... :)

      Sil
    2. Serpilcim :)) Biliyorum, daha doğrusu tahmin edebiliyorum ne kadar yoğun olduğunu, hem ruhen hem bedenen, yaptığın işten kaynaklı çoğunlukla da ama inşallah güzel yeni bir iş bulursun tez vakitte..
      Çok teşekkürler, yorumlarına bayılıyorum ben de, bana özel post gibi, uzuun uzun, günlük okur gibi :)
      Hangi magnetlerden istiyorsun, bana onların resimlerini mail atar mısın? Dükkan da var çoğu, ya da postlardaki etiketlerden bul, "magnet" etiketlerinden kopyala resimlerini, memnuniyetle yaparım istediklerinden :) Senin gelmene yakın onları da hazır ederim inşallah..
      Tavşan ve yumurta figürlerine ben de çok rastlıyorum Pinterest'te, paskalya zamanı di mi, ne neşeli şeyler ve ben de çok seviyorum böyle özel zamanları...
      Keşke saklasaymışız o şaheserleri Serpilcim, hatıra olurdu ne güzel.. Yabancılar bizden daha çok kıymet veriyor, ben de şahit oluyorum buna hep. Şenlikteki standımdan yabancı bir kadın keçe nazarlıklarımdan almıştı ve öyle beğenmiş ve heyecanlanmıştı ki görünce, çok mutlu olmuştum :)
      Örgü, keçe, dantel, nakış, etamin hepsi de kafa dağıtmak için süper işler, terapi onlar bize, mutlaka az da olsa yap sen de, göreceksin faydasını...
      İyi tatiller sana da o zaman ve istediğin püskevit olsun :))
      Öperim çok çok...

      Sil
  13. Oh çok güzeller... O tavşanlar... :)

    Ben de beklerim Kafa'ya... Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, sevgiler Kafa Dergi :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.