13 Mart 2015 Cuma

Bir Kapı Çelengi, Bir Nazarlık ve Bir Kitap Ayracı

İnsan Kaynakları dersinden sunum ödevimi seçtim "X Kuşağı ile Y Kuşağının Karşılaştırılması" X ben oluyorum elbette, Y de birlikte çalıştığım pek çok kişi. Güzel bir sunum hazırlıyorum, esprili, neşeli :) İnşalalh hoca da benim gibi hisseder de iyi bi not alabilirim ;) Keşke sana da gösterebilsem sunumumu, ne düşündüğün mühim çünkü Sevgili Okur ;) 
Mart'ın ortası geldi ama nasıl soğuktu bu hafta hava, hele sabahları.... Kocakarı soğuğu muydu bunlar bilmem ama bi müddet daha böyle galiba, ki ben baharı çok sevsem de yazı, o bunaltan sıcakları hiç sevmeyen biri olarak, bu havalara razı gelmeliyim...
Ruhum nasıl bir çingene, alttaki resme bak ve sen söyle :) Bir kapı çelengine bunca malzemeyi sığdırdım ya, hatrı kalmasın diye olur olmaz herşeyi doldurdum ya, helal olsun bana :) 

KAPI ÇELENGİ
Tam baharlık olmadı mı ama? O inciler zarafet katmadı m?  


Bir tepsiye gönlümden geçen, kapı çelenginde görmeyi istediğim fotoğrafta gördüğün  malzemeleri koydum ve başladım yapmaya :) 

KAPI ÇELENGİ YAPIMI
Anlatıyorum, usul usul dinle e mi beni şimdi ;)
* İlkin üstteki resimde gözüken o kalın telle iki sıralı bir daire oluştur, elbette çapını dilediğin büyüklükte seçerek.  
* Çiçekçilerin saksıları süslemek için kullandıkları sert bi tül var ya, yukarda gözüken, delikli tül, onunla hafif de hacimli olacak şekilde sar teli. Birkaç kat sar varsa elinde malzeme, daha tok duracak. O tülden yoksa onun yerine geçecek başka bir malzeme ile sar, misal çuval beziyle ya da eski bir tişörtü keserek onunla, ya da ince keçeyle, ne bulursan onunla işte...
* Şimdi perdecilerin önündeki sepetlerden 1 liraya aldığın parça tüller var ya, işte onlardan lazım sana. Ya da evde sakladığın o eski tülünü keseceksin, onunla yapacaksın. Dantel tül olursa âlâ olur :) Dola onu da düzgünce çemberine. (Benim elimdeki tül yetmediği için kalan kısmınıda pembe tül kullandım.) Bu tüllerin uçlarını arka taraftan sıcak silikonla çembere sabitleyebilirsin.
* Buraya kadar yaptıklarını yapmak istemezsen şayet, uğraşamam dersen, o zaman sen de "herkes gibi" ya da "sıradan insanlar gibi" - ki ben de zaman zaman o kategoriye giriyorum- git para verip  köpük halka al tuhafiyeden ;) 
* Sonra elindeki yakma çiçeklerden seç (yok mu? Yuh! Hala mı yok! O kadar da dedim sana, yap şu yakma çiçeklerden diye, o kadar da anlattım yapımını!") sonra  tığ işi çiçeklerinden birini seç (var di mi, vardır yahu!) sonra kalan kısma gönlünden ne geçerse, onları sıcak silikon yardımıyla yapıştır :) Kelebek olur, kuş olur, nazarlık olur, uğur böceği, yapma çiçekler, o incili  şeritler, elindeki dantellerle hazırladığın çiçekler, morlar, sarılar, kırmızılar, lilalar, pembeler ve ille de beyazlar...


KAPI ÇELENGİ
Peki sen burada benden bir iz görebildin mi? Bundan sonra yapacaklarımda kullanamaya karar verdiğim  bir alamet-i farika?


KEÇE NAZARLIK
Bu sefer değişik bi nazarlık yapmak istedim, ortaya bu nazarlık çıktı... 


Bir minicik fiskosa neler sığdırılır bu fotoğraf olsun kanıtı :) 

UĞUR BÖCEKLİ KİTAP AYRACI
Bu türlüsünü ilk kez denedim ayraçların, Şebnem Hocam verdi ilhamını. Sağolsun :)) 

NAZAR BONCUĞU
Servetim bu işte benim :) 
En kıymetlilerim bunlar ;) Eminönü'ne gidip, Yıldız Boncuk'tan yine bir dünya boncuk aldım, 
Benden mesudu yoktu o anlarda :) 

Bülteni mutfakta tam gözümün önüne astım ki, önemli günleri, yapacaklarımızı unutmayalım. Ama n'oldu yine unuttum, Ali Deniz'i bahar renkleriyle okula göndermeyi yine atladım :(( İyi bir hobici olabilirim ama "iyi bir anne nasıl olunur" dersinden çoğu zaman kırık not alıyorum :(   

BAHAR DALLARI UZATTIM SANA...
YAKALA, KUTLA BAHARI... 

Haftanın en güzel gününden, en şeker şerbet gününden selam olsun Sevgili Okur,
Kal sağlıcakla... 

17 yorum:

  1. Ay canım arkadaşım, neşen renklere yansımış. Pek bir güzel, ellerine sağlık. Hala dizüstüme kavuşamadığım için kısacıktan kucak dolusu sevgiler yolluyorum sana :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol molacım :) Cıvıl cıvıl işlere bayılıyorum :) Bahar gelemedi ama bana geldi gibi :)
      Benden de bir dünya sevgiler, öpücükler canım benim

      Sil
  2. çok beğendim cıvıl cıvıl enerji veriyo gözümü alamadım güle güle kullanın sevgiler Antalyadan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çınar Ağacı ben de gözümü alamadım bu çelenkten yeminle :) Ben de çok sevdim ;) Yeni sahibine gitti bile, inşallah şans getirsin gittiği eve :)
      Sevgiler İstanbul'dan Antalya'ya :)

      Sil
  3. Papyonunu sevsinler Ali Deniz'in kendi bir bahar zaten, renklere ne gerek var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay sorma nasıl kıymetli o papyon :) Neyse ki ertesi gün de Ali Deniz'in kıyafeti hatrına tekrar dans etmişler sınıfta :) Çok mutluydu çocuğum :)
      Sağol Burcu :)

      Sil
  4. bahar geldiği nasıl da belli renklerden dimiiiiii....herşey çok güzel sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne çok kış oldu di mi bu sene Esracım ben ki severim kışı, baharı gözler oldum yine de...
      Böyle renkli renkli birkaç çelenk daha yapmak niyetim, bakalım :)
      Çok teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  5. Bu cıvıl cıvıl bahara aldandım ben de erken açan bahar dalları gibi şimdi yataktan çıkamıyorum aman dikkat :(( Olsun aman hasta da olsak bahar geldi ya sonunda yuppiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de mi yakalandın grip furyasına Semoşcum :( Çok geçmiş olsun, umarım atlatmışsındır...
      Bahar kapıda, elbet geçecek soğuklar, şu martı bi çıkaralım, güneş ısıtmaya başlar :)
      Canım benim, öperim çok, acil şifalar...

      Sil
  6. Gördüm :) yeminle gördüm Esen. Nazar boncuğu dimi :))) Bayıldım çelenge ve Ali Deniz ile ilgili yazdığın özeleştiriyi ciddiye almadığımı da belirtip ;) görevini yapmış olmanın huzuru ile huzurdan ayriliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet :) Üstünde E yazan mavi boncuklar :)
      Sağol canım benim :) Annelik hep bi sorgulama hali zaten ve işin kötüsü çocuklar büyüyüne kadar tam da anlayamıyorsun yaptıklarının ne kadar doğru, ne kadar yanlış olduğunu... İnşallah doğru yolda ilerleriz hep :)
      Öperim Ülkerim, seni ve o tatlı kuzunu :)

      Sil
  7. Nurten hanimin yorumunu okuyunca bizimTürk erkelerinden iyice nefret azdi maalesef!Gecen iki hafta evvel bir Yunan pastanesine yine Yunanli yeni tanistigimiz bir ciftle gittik,ilk defa,cocuklarda eglendi,aradaki farki görünce agzim acik kaldi,inanamiyorum hala! Hicmi insan yanindaki masaya kafasini kaldirip bakmaz,hicmi rahatsiz etmez! Herkes önündeki yemegiyle yanindaki bayaniyla ilgili,kimse kimseyi dikizlemiyor,gözünün agzinin icine girecek kadar bogmuyor! Disarda yemek yemeyiz biz,evde yapariz eve cagiriirz,bir kez gittim kizlarla,lokanta sanki kahvehane,masalar yan yana gibi,adamlar öküz,yani bizim Türk erkeleri,sanki onlar icin gittik,nasil daraldigimi ve o günü asla unutmam!Simdi ordan buraya bagladim ama kadina yapilan yine ayni öküzlerden biri!Dayanamiyorum üzücü haberlere ve bakamiyorum o yüzden! Ama tesadüf bir video cikti karsima gazetede,yer Istanbul adam arabayi durdurdu,kadini disari cikarirken tokatlamaya ve tekmelemeye basladi,nasil bir sinirle vuruyor yumrukluyor !O anda yüregim yerinden cikacakmis gibi hissettim! Resmen boguldum! Agladim günlerce hemde! Halbuki benim gördügüm sadece bir videoydu,kimbilir ayni gün kac kadin böyle dayak yemisti!Göz görmeyince gönül katlaniyor iste,kimsenin yardim etmemesi ise!acinin dibine vurmustum o an! Hepsinden nefret ediyorum.Nurten hanimAllah yardimciniz olsun diyorum,Allah sizden aldiklarini size geri versin insallah-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Öküz" derken :))) Haksızlık etmişsin öküzlere şekerim :) Benim çok kullandığım ve sevdiğim bir kelimedir, yazık etme öküzlere :)
      Sen karşına tesadüfen de olsa çıkan bu tür haberlere, videolara, resimlere bakma, çevir kafanı hemen :) Ben öyle yapıyorum tavsiye ederim, elbette olanı değiştirmiyor ama en azından psikolojini bozmamış oluyorsun... Eskiden gazetelerdeki ölüm ilanlarını okur, kederlenirdim, yıllardır okumuyorum, üçüncü sayfa haberlerini de okumuyorum...
      Günlerce ağlamışsın bir de, yazı günah sana yahu, yapma kuzum...
      Çelengi yaparım elbette ama aynısını yapamam maalesef, aynı malzemeleri bulmak, denk getirmek zor, benzerini ve hatta belki de daha bile güzelini yaparım tabii senin için :) İki tane istemişsin, geleceğin zamana yakın yapar, gönderirim vereceğin adrese :)
      Ne zahmeti yahu, zevkle yapıyorum :) Sağol canım, öperim...

      Sil
    2. nurten sasmaz27 Mart 2015 09:23

      Canim (bir terazi kizi) cok tesekkur ederim. Yazdiklarinla bana destek oldugin icin. Cok aci cekiyor insan. Kaybettigine degil de harcadigi zamana.

      Sil
  8. Esencim yazmadan gitmek istemedim ama aklinda bulunsun,sen not al bu Celengi ve bana iki tane yap oldumu,zahmet olmazssa tabiii...Ilk Celenke bayildim cünkü.

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.